Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, September 10, 2008

hiphip horah kami ke bazar

helo korang-korang semua.
sy tengah buat liputan dari dalam kereta. kejap lagi nak keluar kereta .. yah yah
(sila jangan pedulikan intro ini)

horeii da sampai seksyen 20. (a.k.a. dekat2 je dengan rumah)
ni hospital SMC, yang kes rompakan kelmarin tu, mangsa dihantar kat sini la.
(promo hospital) :P


nak masuk simpang pun beratur. haih T_T


cangg! kat pintu masuk bazar (walaupun sebenarnya xde pintu.. cough2)


ni dah pukul 6 camtu, orang dah melimpah2.
aktiviti senggang kegemaran masing2 pada petang2 camni adalah : berkerumun.


laju2 pergi gerai ikan bakar terengganu tu.
ikan2 kat display ni nanti dia letak rempah cili yang best tu xDD


whuah! sy nampak ketam masak lemak kat dalam bekas tu! xDD
er.. boleh katakan 'ketam mini' la atau pun 'ketam midget' hahaha sebab saiz dia kecik gile. bak kata orang, kalau makan hanya melekat kat celah gigi air gigi saja.


gerai lauk yang sama, angle yang lain.
(hari ni ter-rajin pulak tangkap gambar banyak2 hoho)


air laici+limau kaler biru. apekah---
perlukah kami menelan pewarna biru tu dalam perut kami??
(content dalam perut semua jadi biru, sebiru air laut.. ecehh HAHAHA)


tempat bakar2. dapat disaksikan, yang orang kerumun2 tu (again, aktiviti kegemaran ramai :P).. adalah gerai ayam percik. belah kanan kepak madu. belah hujung kanan tu pun ayam percik. mesti tensi je kan gerai yang lagi satu tu, "eh apsal diorang xmo kerumun kat sini??" hahah


sekian, sy wani ezryl melaporkan dari seksyen 20 (xde tempat lain) T_T

11 comments:

hyfa hasan says:
at: September 11, 2008 at 12:48 AM said...

ikan bakar terengganu??
name kedai tu ekk..
best ker??

Nadia says:
at: September 11, 2008 at 3:39 AM said...

-- kat ayat terakhir tu xnak ltk peribahasa of the day ke?
*merujuk seorang wartawan terkenal sebuah stesen tv terkemuka kat msia*

XD

riken says:
at: September 11, 2008 at 7:11 AM said...

aik, macam skit ajer yg kamu beli??? hoho, terpancar cahaya kegembiraan dari wajah kamu. nie mesti happy sebab dapat beli ikan bakar ek???

wani ezryl * says:
at: September 11, 2008 at 7:44 AM said...

hyfa^ ha a nama gerai tu ikan bakar terengganu. tp my mom ckp kat terengganu xpernah pulak jumpa ikan pes rempah dia macam tu xD


nadia^ hahaha xsempat nk berperibahasa. otak jammed time menaip :PP


riken^ tu bahagian plastik2 yg sy bawak. org len pun bwk plastik jugak. bukak puasa makan lauk kat rumah, dat one makan after terawih lolx

kaizenDaGreat says:
at: September 11, 2008 at 7:52 AM said...

aku nak gelarkan ko ---> diva food
~sgt buruk bunyiknye... hahahahaha ;p

wani ezryl * says:
at: September 11, 2008 at 8:19 AM said...

bahaha diva tu kena eksyen2 sket. kne ada tukang lap badan pas mandi laut macam mariah carey ;)

dyan . says:
at: September 11, 2008 at 3:52 PM said...

wah..macam sedap je ikan bakar terengganu tu (kena sebut penuh ni.. hehe..)

sect 20 ek? dekat dah tu..
boleh la try nanti..
(siap dapat iklan freen lagi gerai tu.. hehe)

macam sedaps..adeshhs lapars..

wani ezryl * says:
at: September 12, 2008 at 8:21 AM said...

ha a. u kat shah alam kan. cepat2 pergi 20 try this one. x akan regret, serius xD

dyan . says:
at: September 12, 2008 at 9:08 AM said...

hehe.. dah try beli semalam..
balik je kejer terus pegi.haha..
bersemangat tu..
punya la pusing satu pasar tu.. rupanya kat pintu masuk je.. hoho..

siap orang tu tanya lagi..
macamana tau gerai ni..
pastu cakap la..
ada kawan ni kat internet dia bagitau. hahha.. (free2 kan dapat iklan orang tu...)

hmm.. family cakap sambal dia sedap..just ikan jer kurang fresh..
takper lah lepas ni boleh try ikan lain..
sebab semalam beli pari..

**psst.. lepas raya ni ingat nak try makan kat Serai pulak..
nama je dok shah alam n selalu beli nasi lemak gembira tu..
tapi tak pernah jejak pun kedai sebelah dia.. haha..

**berpengaruh betul entyr makanan dalam blog ni.. lagi2 time bulan puasa.. haha..

NaPs
at: September 12, 2008 at 11:35 AM said...

laici + limau tu sedap x? kt sini xde jual pon haha

wani ezryl * says:
at: September 12, 2008 at 1:17 PM said...

hoyehh da rasa eh ikan bakar tu xDD yeppa rempah dia tu mmg best. but i xtau psl ikan pari tu sbb biasa beli cencaru je ^^

silakan ke serai time org xramai baru dia kasi lebih (udang lebih ayam lebih semua lebih <--baru terperasan or coincidence? lolx)