Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, November 28, 2011

kuantanCity

28 November 2011

we meet again! xD

just got back from my cuti-cuti kuantan. haha.
it was fun. pergi balik kuantan, tumpang kereta kawan si linda. kat kuantan, stay kat rumah sueraya. she's just like a sister to me :) and her family, is just like mine. i felt at home. seriously. thanks, sue & family!! x)

sampai-sampai sana je on saturday, family dia dah ajak pergi makan kenduri kat rumah jiran. ayam masak merah here we go! xD yoshh sy memang suka pergi wedding! :)


keesokan harinya lepas breakfast, sue's family bawak ke sebuah rumah. rumah seorang doktor (dr PhD) yang dah pindah ke KL. rumah ni ditinggalkan oleh beliau. sue's mom cakap *dengan muka serius* yang dia nak bagi rumah ni kat sy+isz untuk stay kalau kitorang nak tinggal kat kuantan. whoa. tengok la koleksi buku-buku beliau. sy kagum.


sue's grandma. now i miss her :') jumpa dengan nenek sue, macam jumpa nenek sy. skang sy rindu nenek sy pulakkk sobs


the books.


kau tengok almari baju dia, jah! *kepoh kau ni.. PIANGG!!* dia tinggalkan jugak! siap berbalut kemas lagi semuanya.
depan rumah.. tepi tembok batu. mak sue cakap doktor ni memang suka benda-benda antik & style rumah dia pun semua macam kat luar negara. tapi ada je orang nak buat cubaan masuk, sebab rumah ni kan tak de orang. ish dah bukan rumah ko, buat apa nak masuk. apekah.



lepas tu kitorang jalan-jalan di east coast mall xD



ahha! mari kita makan steamboat!! wuhou!

texting siapakah. kah kah.

with sue :)


yoshh itu dia set steamboat kami sudah tiba!! xD

ni first time makan kat johnny's. harga dia boleh tahan la.. yang kitorang pesan tu, set steamboat untuk dua orang. harga kalau tak silap.. RM29.90. tomyam soup dia pun sedap. pekat. yums.



mula-mula diorang hantar mangkuk-mangkuk kecik tu secara bertingkat macam ni.


tengok tu kuah tomyam dia. sedapnyaaa!!! =P~


rendam semuanya di dalam! xD


udangness ^^

dah berapa hari asyik makan seaaafooood je.
maka sy berazam untuk banyakkan makan sayur pulak lepas ni *yeah right, wani* :P


sisters :)

tengok puss in boots 3D!! awesome and heck funny!!


me at MOKNA!!

sesiapa yang tak tahu, MOKNA ni is one of my favourites kat kuantan. location : tanjung lumpur. sini ada jual keropok, pisang goreng, udang cucuk, sata semua. sy datang nak makan keropok lekor dia je. haha


ada jual kuih-kuih lain jugak :)


keropok dia panas-panas baru angkat. fohhh


muka kegembiraan dalam kereta dah dapat keropok MOKNA :P


esok kelas dah bermula. back to school!! lolx
isz pun dah back to KTcity hari ni. mesti penat tu drive jauh siap hujan lebat bagai. (nanti sy teman awak tengok movies yang seram/sedih aight! teehee)

thanks a mil to sue & family yang treat sy dengan baik.. macam family sendiri. sangat terharulah. hope to see them again :)

sekian saja cerita jalan-jalan sy di kuantan. nanti kita sambung lagi ;)

toodles!
Friday, November 25, 2011

summerlove

25 November 2011


tidakkkk
kejadah malam-malam kala di INTIM ni image-google gambar prawn pizza!! wani, behave! *slap*
ye, beginilah sindrom tak dapat keluar mencari makanan. ahaha. tapi jangan risau, kawan-kawan! *muka yakin boleh* i had my dinner at the dining hall.. cuma berperasaan nak kan pizza sekarang ni :P

maal hijrah akan tiba.

macam mana korang define hijrah dalam perspektif masing-masing?


angsa-angsa kanada berhijrah

for me, hijrah is a shift. an awesome shift.
orang ada cakap, "don't be afraid to make mistakes." betul. sepanjang ko nak shifting, prolly ko akan membuat beberapa kesilapan. but it's okay. buatlah silap itu dan belajarlah daripadanya. you'll become a better, wiser person eventually ^^

oh. sy ada belajar pasal plain english.
plain english = explain benda-benda penting, jangan meleret. (dalam english)

lolx. so kita akan guna konsep plain english (kot??) macam mana nak guna kalau sy suka taip macam-macam dalam entries?! AHAHA

another news. they elected me as the council's secretary for this upcoming december. yet i'm starting my job today. what were they thinking.. sy ni dah lah blur, pemalas lipas pulak tu. tak sesuai jadi setiausaha sidang, weh! *faint*

the fiancé sudah habis lead camp nya hari ini! weehee. congratz, hun! now get a good rest & qada' lah rehat+tido sebanyak-banyaknya :D heyy talking about my hun, teringat kat atih the cat. i think i miss atih. so bad. sebab tadi tengok video anak kucing kawan kat fb.. bulat-bulat lompat-lompat.. tapi kaler dia hitam belang. still, reminds me of atih. atihhhhhh :'(

atih yang comelness!




dan memang ye lah sy miss bangat sama kamo, fiancé! we've not seeing each other for like.. two months!


two months, ok! :b


and of course.. mereka-mereka ini yang sangat sy rindui!


harith dengan abah memang sama.. baju pun sama belang. AHAHA


can't wait to see em all!! xD *bilaaaa*
woots!
selamat bercuti, semua!! :)

photos and captions

25 November 2011
 
 
ni dalam kelas semalam.

hafiz sotong lukis. pastu dia pas-pas lukisan ke belakang, kitorang gelak-gelak tengok kartun dia. memang kelakar :DD

rumah kitorang banjir semalam. lepas tu kitorang dapat pindah ke blok warisan. dapatlah bilik dua orang :) alhamdulillah.

how i look this morning. hari ni belajar pasal rekod arkib dengan 5s.

hari ni jugak adalah birthday hajar. HAPPY BIRTHDAY, HAJAR! :)

Thursday, November 24, 2011

xD

24 November 2011
greetings! xD

bersiaran kita sekali lagi (dan lagi :P) di INTIM, kemaman.
life was okay, the module was ok (ok lah sebab tak de exam fuahaha. next week baru ada exam.. yawn). weekend ni plan nak berjimbaness kat kuantan. insyaAllah. lunch hari ni sedap.. asam pedas, puyuh goreng foahhh. and it's raining most of the time (tak hujan pun, mendung. tak mendung, hujan. ni baru ada panas sikit)

rumours cerita hantu daripada budak-budak lelaki dan perempuan di rumah kuarters masing-masing.. including the one that i stay in. tapi budak-budak ni la cakap ada bunyi tapak kaki bagai. weheyy i dunno. cukuplah zaman study dulu duduk sebelah bilik kosong yang kalau terjaga pukul 3 pagi mesti menyumpah-nyumpah sebab terdengar bunyi orang seret kerusi dan locker bukak tutup kat bilik sebelah. horror katanya. HAHA

kasut selalu soaking wet sebab redah jalan banjir. now my court shoes smells like.. what ah.. rotten onion or something wah haha. harus balik shah alam ni pergi tukar kasut baru. ai tak rela menyarung bawang di kaki! lolx

so that's all about it. nanti sambung lagi. tengah blogging di tempat terbuka ni (so no privacy!! haha)

toodles! :)
Tuesday, November 22, 2011

football. anddd malaysia won! :)

didya guys watch last night's final Sea Games (football) Malaysia vs Indonesia?
we did. though we don't have the idiot box at our quarters.. tapi berbekalkan semangat kesukanan dan cintakan Malaysia (ecehh), most of us went to the eksekutif block to watch the up-high LCD tv until 11.30pm something.. (i went home early sebab mengantuk. HAHA)

here are some photos :

azra and i, found our chairs and our spot ;)

everyone was fill in the space with some enthusiasm on football :P

nazrain, hafiz ketam and hafiz khar.

azman, zul tok sidang, syima, elia and kak wan.

faridz (i dunno how to spell his name :P), hafiz mait or hafiz sotong (dunno why they call him that HAHA but he's not a sotong :P) and azam (just married last weekend).

too many peeps can't name em all. lady in red is munirah, besides her is hazwani.

everyone at 2nd row. right one is liyana. purple with the peace sign is nadiya my roomie at kiara, besides her is fairul.. mazlan.. khalil.. ajmi.. and the one in blue is our PP, tuan fadlan. tuan fadlan is such a sport i tell you xD

front rows. watching without blinking xD

back rows. sangat la back. AHAHA

view from the back rows.

i've tried the new blogger's setting and it's nice.
i found it's easier to upload my photos, write my captions and such. congratz, blogger team! xD

oh. i've posted the leadership story quite some time ago, but you can read em here : innovation leads the leaders

overall, INTIM was ok.
the PP is nice. today's class was funny. the only thing is the house is kinda far.. haha. lotih den.

aight that's all about it. cya in next entry.
toodles! :)
Saturday, November 19, 2011

road to retribution

19 November 2011 (Saturday)


heylo all! *minum teh dari cawan seperti seorang wanita inggeris sejati*

HAHAHA. teh lah sangatt :P

semalam, sidang C (sidang kami) telah menganjurkan event untuk English Night. it's one of the biggest events other than Malam Protokol. kiranya lepas ni kitorang boleh rehat-rehat sikit la and focus on our classes.. fuahaha.

the three musketeers : road to retribution
. genre : action. the night was awesome. it was alive and everyone was in character.
the montage.. foh. don't let me start on the montage. macam kualiti dalam filem hollywood. everyone was impressed. me? i want to faint. sebab kagum sangat. lolx
overall it was a success. sangat bangga dengan rakan-rakanku yang super awesome itu ^^

sekarang masa untuk bergambar!! xD

me. in an english gown. lolx




kat atas stage. stage adalah simple, yet awesome.
kudos kat yang in charge bahagian dewan (muniza) :)




bahagian luar adalah berkonsepkan fun fair.
liaw yang jaga games memang betul-betul in character dan mendapat pujian PP (penyelaras program). serius kalau korang datang situ korang akan rasa macam korang kat funfair zaman dulu-dulu. hebatlah liaw!




stand by untuk menyambut ketibaan tetamu & VIP.
blue carpet. blue concept. semua audience yang datang kena pakai blue :)




with friends :)




macam costume party pulak kan. haha




semorang tengah tunggu VIP sambil-sambil tangkap gambar banyak-banyak. haha




it was ON! xD




the play.
nazrain, as d'artagnan. watak utama. sangat pandai berlakon. sangat theatrics loghatnya. hebat!
(credit : natasha naza)




ada poem recital :)
(credit : natasha naza)




memang pelakon-pelakon hebat.
oh. korang yang tak datang rugi tak dengar the solo singers. hafiz khar was awesome, singing 'you raise me up'. macam penyanyi album, ok! we almost shed in tears.
(credit : natasha naza)




lagi scene di the play :)
(credit : natasha naza)




memang banyak sword fighting sebab genre action kan ^^
munirah hebat main pedang and nampak comel!!
(credit : natasha naza)




choir team xD that's me kat hujung-hujung kiri sikit tu.
choir mendapat pujian. proud of everyone ^^
(credit : natasha naza)




ahha! audience tak nampak dari bawah, but there's a plasma screen on the stage that show's the script. tapi yang coolnya, budak-budak ni tak tengok pun screen tu. diorang menghafal dialog. sangat la terrer.




the show was over. kami berpeleseran di atas pentas menangkap gambar. hahaha
itu dia azra sedang mencocok hafiz khar yang sedang menangkap gambar liyana :P




barisan pelakon-pelakon utama.




duduk untuk tunggu taklimat seterusnya.




me with aramis & d'artagnan.




fooling around kat atas stage. backdrop memang nampak hidup. gilelah.





azra dengan masknya :)




azmi dan pedang-pedangnya.




everyone was in the mood of snapping pictures ^^




dan tibalah masanya untuk berkemas! xD





kami berdua bermain-main dengan pedang di bawah.
oh. baju dah tukar sebab kena pulangkan :P




diorang siap print notepad untuk goodies penonton lagi. gile cool.




together picture one.
(credit : natasha naza)




together picture two.
(credit : natasha naza)



penat, but worth it.
stay up till 4a.m., but worth it.
kena marah sebelum ni masa nak buat malam protokol, but improved on english night. worth it.

the talents are massive.
rasanya kawan-kawanku yang gila talented ni semua akan ke malam KSN. even our stage manager, vishnu dah dilantik untuk jadi project manager for the upcoming Movie Night.

*there will be a Movie Night??!*

maknanya tak rehat lagi lah ni???

lolx.



jumpa lagi :) nak rehat kat rumah sambil makan ikan 3 rasa my mom masak. hihi

tata!!