Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, September 13, 2008

bisneskah

ni, ada orang bisnes kuih/kerepek raya.
kitorang jumpa sampel ni dalam surau :P *boleh tengok je, rasa x. lolx*
(nampak macam koleksi spesis yang diawet, letak dalam bekas & ada label nama.. hahaha)


char kwey teow (aie) semalam time bukak puasa yang dah kembang.. hahah.


ohh ada terbaca komen dyan dalam blog peej (omg i'm a comment stalker :PP), tanya if i ever know tempat2 best jual kwey teow. sy xlah berapa terrer pasal tempat2 kwey teow ni, but kwey teow best yang masih exist skang *existence tu penting.. wahaha* ..bagi sy la, adalah kat :

1-kwey teow aie (char, kering, nak kerang, nak udang, some more skang ada special one with udang galah) *dia jual kat 17, tapi time puasa ni dia ada jual kat bazar 20*
2-kwey teow kerang kat bazar 18 (x ingat nama gerai but kat deret belah gerai2 yang membelakangkan building) dia ada letak sampel kwey teow atas meja dia, so boleh nampak a kwey teow tu sedap.
3-kwey teow goreng kat hornbill, taman burung, KL <--other fave restaurant selain serai xDD

view sy :P


ok lah boleh bersurai sekarang :DD

5 comments:

Nadia says:
at: September 13, 2008 at 8:39 AM said...

all hail the kwey teow sifu 8D

oh btw, wani, ni takde kaitan ngan post tapi -- camnekah membuat gif animation? dulu ko ada letak gambar yang tengah drive tu kan, tapi sekarang baru terfikir camne nak buat. haha.

sekian makaseh.

wani ezryl * says:
at: September 13, 2008 at 9:49 AM said...

ok kalian semua boleh duduk *kata wani sambil angguk2* mahaha! sekejap nk perasan jd sifu! :PP

oo gambar gif tu camni.
ko tgkp gmbr pakai k800i pakai mode best pictures, ataupun kat kamera biasa boleh pakai REC mode : burst untuk tgkp gambar banyak2 sekali snap. pas da ada gmbr byk2 tu, silakan pakai software yg boleh buat animation. (flash adalah susah maka kite pakai jasc animation shop)

software ni sekali 1 set dgn paint shop pro yg sy selalu pakai tu. some mo dia guna wizard je (nk manual pun boleh tapi leceh).. maka easy peasy utk orang jahil animation macam sy ekeke.

tapi paling senang, ada generator kat website. ko gi sini-->
http://www.myspacegens.com/handler.php?gen=animatedimage

upload gambar byk2 then auto dia akan generate gif image tu. hv fun! xD

Nadia says:
at: September 13, 2008 at 10:49 AM said...

hooo begitukah~
sy ada PSP tp xnah explore pon, haha.

makaseh sifu!! m(_ _)m

riken says:
at: September 14, 2008 at 11:02 AM said...

hoho, kwey teow adalah my favourite foods. wokey2, i'll definitely try those places. cuba try kwey teow kerang dekat depalma ampang, sedap jugak.

wani ezryl * says:
at: September 15, 2008 at 1:57 PM said...

nadia^ ko ada psp kah.. wahaha. mesti sekali 1 set dgn animation shop. test a animation shop tu, lg senang drp tutorial adobe xDD


riken^ adoih jauhnya.. tp pernah lalu situ dlu. maka ye, ampang adalah jauh. wahaha (pernah berkampung kat ampang puteri hari2 masa the dad masuk wad :P)