Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, July 31, 2009

"beri sy 2 unit pulut!!" kata haze

hey peeps xD
hari ni sy dan rakan-rakan yang awesome kesemuanya *haha* pergi ke wedding kawan kitorang, alif.

ohhey congratz to alif!!
i somehow loove what i wrote on the card; semoga cinta berkekalan selama-lamanya.
hahah talking bout being cheesy and all, dats my speciality *gelak kejahatan* :DD

alif&wife.
time ni photographer pun paused sebab nak kasi sy tangkap gambar HAHAHA
(diorang tengah buat photoshoot time tu, and i menyebok) :PP



lepas sembahyang jumaat pulak around 3pm camtu, pergi rumah baru kak ti.
ni kire kenduri makan-makan masuk rumah baru.



makan pulut kuning pulak. haha


then i was soooo sleepy at every traffic lights, sy tertido kejap lolx
gile.
balik rumah tu terus lompat katil :DD
nap, ok. nap.


this is irfan the comelness.
dia suka kacau sy. ye, sy ada magnet kot dengan dia HAHA



irfan lagi *hoi!* :P
even time sy tengah menaip ni pun dia tengah topang dagu kat sebelah, tengok sy.
see, sudah diberitahu yang sy ini jelita! HAHAHAAA *pelempang*
(irfan stays kat rumah kitorang for this weekend)



budak gile yang bermain buaian di taman kanak-kanak :DD



sekian.
kejap lagi nak pergi ke karnival.
apsal ntah KT ni banyak betul karnival *double sigh* :P
Thursday, July 30, 2009

a bunch of friends in the fun room

video

oh i love this.
i like the song, i like it when he sings it, and i like the atmosphere of all my friends in the room.. rofl.

this is priceless.

gambar-gambar fun

gambar-gambar yang tak berapa nak baru,
tapi agak kelakar menontonnya.. HAHA
dikumpul daripada pelbagai sumber xD dipersilakan!!

gaya haja bermain bowling; macam nak menari :P



gaya wani e bermain bowling; bercekak pinggang untuk mencari gaduh.
haja tak dapat menerima gaya itu lalu menepis-nepis angin di tepi mukanya.. lolx



pose wajib. haha



haiyak!! sungguh riang kami berjogging sambil mengangkat-angkat kaki.
kalau gambar dia pun dah macam ni, apatah lagi versi originalnya.. hahaha



air-guitar!! ye, aksi kegemaran sy bila diorang menyanyi lagu rock.
(sape ni tangkap candid ni?!!) *pointing to another wani* :DD
(oh ni gambar baru, gambar hari rabu)



melopong, but still looked gorgeous.. bahaha *slap diri dengan selipar* :PP



tamatlah sudah kegilaan itu.
sekian, terima kaseh!!
Tuesday, July 28, 2009

dinner at paradise deluxe

hoh asal nak blogging je mesti mengantuk! *smack diri sendiri dengan bantal bulu angsa* :DD

baru balik dinner untuk welcomed guests yang datang kat KT ni.

plan asal malam ni nak main bowling. terpaksa cancelled. shoot! :B

makanan yang bertebaran di atas meja
*apakah penggunaan kosa kata yang aneh---*


another wani, eating.



isz, kopeking the udang. haha
gile kena belasah dengan cikgu BM sebab merojak/mensaladkan bahasa yah haha >:DD
oh belakang tu encik othman dari HQ.



the wanis. lolx



en. othman and .. and.. aku-lupa-nama! haha. kak ton kan? ton for zaiton! yeahx!!
*apsal ntah sangat enthusiastic menyebut nama itu. IDK!* :P



nak tidooooooooo
k bye.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz tgh mengantuk

huish terasa sangat mengantox *gosok mata*
haha kena habiskan entry dulu. berusaha!! xP

balik main bowling tadi.
markah hari ni adalah 121. nice number huh. lolx



dua ekor kura-kura tengah bersantai kat atas batu kolam
(sambil menghirup udara segar? lolx)



awan yang cantik hari ni. xD


kelab golf dengan awan yang banyak.



siang tadi on d a way balik, time tu kat traffic light merah..
si zaki sempat lagi bukak tingkap borak-borak dengan budak lelaki yang pegang pistol tu :P
lihatlah budak itu mengacukan pistolnya ke arah sy! doink :P



tak boleh teruskan menaip.
supermengantokkkkkkkk
need a quality sleep. ok nytes everyone.
Monday, July 27, 2009

mengusung tikar dan ayam marinate

sy berhutang satu tag dengan khairie, but yang tu akan dibuat kemudian (ok, k? ahax)

ni cerita sabtu lepas.
the restless wani e pergi meliburkan diri di pertunjukan fesyen antarabangsa yang banyak lelaki2 hot lolx ..di sekayu waterfall lagi sekali! haha

gambar sajalah yang bercerita kali ni.
silakan, gambar! xD

depan rumah fie.
them, getting ready for the exhilirating journey.. okoko


1 small happy family (small kah? lolx) bersiap-sedia untuk aktiviti bersuka-sukaan.
:P


stok makanan yang ada *lap saliva* :b


budak-budak lelaki sedang gigih membakar ayam.
yoshh bahagian yang dicover dengan 'popcorn' itu adalah bahagian yang anda semua, viewers tak boleh tonton.. yah haha >:P


cucur ikan bilis or what they call it; jeput-jeput *ahax*
did&done by fie.


pembakaran yang dilakukan ke atas ayam-ayam *hoish kejam!*
:B


view sungai satu.


view sungai dua.
huoh lawa pokok-pokok hijau tu!! xD


kucing merah kepunyaan anak mahazi yang supercomel ^^v

ayam madu bakar. mmg sedap. serius tak tipu.
xD


din & haze.
kenapakah kedua-dua mereka sangat comelllllll ackktttt
*tak dapat terima kenyataan ada orang yang lebih comel daripada wani e*
bahaha


mereka sedang cuba menangkap ikan..
dengan memberikan ikan-ikan itu umpan.. sosej! hahah


gilebanyak ikan!! superbanyak ikan!! ikan yang extremely banyakk!!!
*ok, silakan berhenti memberikan statement tentang betapa banyaknya ikan-ikan di situ, wani e* *slap*

din sedang cuba mengepung ikan-ikan dengan bajunya.
(abaikan popcorn-popcorn itu)

dan waktu untuk pulang!! xD
Saturday, July 25, 2009

no rest, all play

semalam pergi kemaman, teman another wani ke majlis penyerahan inden yadayada cuttheofficetalk HAHA

lepas tu balik singgah mesra mall, berjaya beli beetle akhirnya! yeahx!!

malangnya tak de warna hitam. doink.


the whole day kat kemaman, maghrib baru sampai KT.
hoish.
kelaparan tahap dewata. lepas balik rumah solat semua *ye, tapi tidak mandi HAHA sy lapar!!* me+another wani pergi jalan-jalan carik makan.


i craved for tomyam bee hoon. okoko
AKHIRNYA!!
dengan kuah yang pekat dan content yang meriah!! xD



maaf, couldn't help it.
lagi gambar, lagi! :P



ok, udang tu kasi kat another wani.
sy kena pulaukan udang-udang skang!!
*baling udang jauh-jauh ke pintu dan tingkap rumah jiran sebelah* :DD



lepas tu, minum-minum kat taita.
(masa ni dah mandi, okeh :P)



dan sy kena letak photos di bawah untuk peringatan kepada diri sendiri..
hah! xD






..peringatan untuk balik ke shah alam dan makan perkara-perkara tersebut! lolx
Thursday, July 23, 2009

lama tak buat tag!

KHAIRIE tagged me.

Syarat-syarat :
Jawablah soklan dibawah sesuka hati anda.

*tengok jam*

*pukul 12:01 am*

1. Apakah yang anda sedang lakukan 30 minit yang lalu?
//pusing-pusing KT dengan kawan. haha

2. 2 jam yang lalu?
//habiskan tengok blogger boy @8tv.

3. Minggu lepas?
//khamis lepas? rasanya macam pergi keluar beli sate or something.

4. Tiga lagu yang boleh anda dengar berulang-ulang kali?
a) with you - chris brown *ko ulanglah 8juta kali sekalipun!!* :P
b) 1 2 3 4 - plain white t's *ulanglah sampai ke uganda*
c) cintamu mekar di hati - may *ye, sy dapati sy asyik mengulang track lagu ni di radio kereta kawan sy.. lolx*

5. 3 binatang yang anda tak suka?

a) cicak *slap cicak with smellysocks*
b) semut-semut yang suka masuk dalam air masak kat rumah sewa ni. masak air je ada semut, masak air je ada semut. what da!!
c) nyamuk yang berkeliaran dalam kereta pagi-pagi. boleh eksiden okeh!! :P

6. 5 fakta tentang anda?

a) muda dan cantik HAHA *rasa nak slap diri sendiri :DD* fakta 1! dah empat hari berturut-turut sy makan burger. even last night pun ada beli burger lagi, cuma tak sempat nak supper sebab dah tertidur lolx.

b) fakta 2! sy suka tangkap gambar makanan. cuz food is pretty ^^

c) fakta 3! sy boleh buat summersault!! gahaha. hari tu bersummersault dengan haja kat living room kitorang yang luas ini *nampak sangat terlalu tak mampu untuk membeli perabot.. ohok ohok* :P

d) fakta 4! masakan paling kompleks yang sy pernah buat hanyalah baked macaroni. lolx *si pemalas iniii* walaupun begitu sy berazam untuk cuba membuat rendang or ayam lodeh-macam-former-maid-kitorang-buat one fine day *asah pisau chef dengan muka penuh keazaman* :DD

e) fakta 5! style zaman remaja sy *ohok ohok sekarang sudah tak remaja :P* adalah backpack & kasut sneakers.

7. Tahun depan mungkin anda?
//mungkin sy 26 tahun. HAHAHA

8. Saya tak reti sangat…
//buat kelakar. betul. sangat tak reti *menunduk* :P

9. Saya pandai …

//pecahkah telur sebelah tangan. haha

10. Kawan saya…
//tengah tido skang *tengok another wani yang sudah pengsan di living room*

11. Saya ada…
//keazaman untuk berjaya!!.. *cyehh* sy ada seekor kucing bernama carpet yang superpembersih tidak seperti sy yang suka melombong di tengah-tengah khalayak.. wahaha

12. Saya seorang…

//duta keamanan. hah! :P ..sy sorang yang tidak terlalu tidy, dan tidak jugak terlalu messy. i'm in the middle. (dah kalau supersibuk camtu sempat ke nak kemas meja ofis?!! asal siap 1 keje datang keje baru.. ini tidak adil!!) :P

13. Adik saya…

//adalah si falet yang skang sibuk mintak meja pingpong kat sy *yes you! adakah ko fikir kakak ko ini kaya?!!*
//adalah si haret yang pandai buat magic & bershuffle *mungkin ko akan jadi shuffler magician pertama di rantau ini.. ahax* beliau juga boleh memasak kuih-kuih simple pada bulan puasa. oh tidak sepemalas kakak beliau ini. hahaha

14. Saya tak pernah bosan dengan (senaraikan 3)…

a) makanan. ahax
b) iceskating. pusinglah 200kali kat rink tu, still tak de rasa nak berenti *kecuali bila kaki da sakit-sakit sebab kasut keras macam batu.. lolx*
c) asian food channel. HAHA

15. Bilakah pertama kali bercinta?
//tak pernah *run* :DD

16. Perkara yang selalu orang tak percaya tentang anda?
//tak, mereka mempercayai sy.. wahaha

17. Saya rindu…
//semua orang, termasuk carpet yang ignorant itu.. ahaha

18. Saya tak sabar…

//nak siapkan semua kerja and relax2 saja. oh-itu-memang-mustahil T_T"

19. 5 laman yang anda slalu layari?

a) blogger.com
b) blog sendiri.. yah haha
c) google. tidak syak lagi.
d) blog nadiadieumonster, isz, khairie, peej & etc & etc
e) mana-mana blog yang ada gambar makanan xD

20. Anda mahu tag?

nadia. miszeyeliner. edwan.

oklah tiga je. haha
Wednesday, July 22, 2009

a whole day


hohs silakan tengok kerusi-kerusi itu :P
siang tadi sy ada kat parcel b, ada interview tapisan keselamatan. basically interview ni tanya ko kalau-kalau ko ada ciri-ciri untuk membocorkan rahsia kerajaan ke tak.. ahax.
lepas tu ko kena bawak sorang pengadil. pengadil ni kire macam saksi, dia orang yang rapat dengan ko then dia akan justify yang ko ni bukan penjenayah or wutsoeva xD

oh oh interview ni was conducted by inspektor-inspektor dari ba*lai po*lis bu*kit a*man.
tu je. malas cerita panjang. lolx

yang penting i met some of my friends there.. itu yang gembira! HAHA


itu tasha yang superlawa tak terkata.
pengadil dia hensem gile ok. haha
(orang cantik kawan dengan orang hensem. bagus bagus :b)



ni bairy *ntah camne eja nama dia ni.. haha*
terjumpa dia kat parcel A.


then ada jugak syawal, raja anuar, azfalia, haja and some others. coolio! xD


lepas habis interview. ni kat depan bangunan perdana putra (parcel A)



sapekah ni dengan kasut yang supercantik ni?? wahaha >:D



ni masa dalam flight. si demam. haha
get well sooon! ^^



business class memang selalu tak de orang camni *sila perhatikan kerusi-kerusi kosong di belakang*
business class apekah--- berangan kau! :P



oh oh mari saksikan photos selingan!! ..yang agak!! ..vain!!
mah hahahahaa~






maaf, kuasa vain terlalu tinggi hari itu T_T"v
(roadtrip hari tu)


ok ok sambung!! xD


lunch tadi makan iniiiiiii
assam laksa dari lemon grass!!! xDD


fyi, lemon grass ada salah satu kedai makan kegemaran sy.
and kedai makan dia tak banyak.
and skang baru bukak 1 kedai baru di alamanda!! hoorah!
*macamlah boleh selalu pergi alamanda, wani e. cetts* :P


kuah dia memang pekat gile ah and delish nak mati.
sape-sape yang tinggal berdekatan, sila ke sini dan rasa sendiri.



raje dan assam laksanya xD



and tadi baru sampai KT dari KLIA.
terasa malas nak bekerja esok. haha
ok tu je. tata!! :]