Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, April 30, 2010

cuti, gaduh & drama

cuti weekend tiba lagi!! hoop hoopo hoopo hoop! hoopo hoopo.*tak tau lagu kebenda la ni, tapi sesuai sangat dengan funnybunny yang tengah menari tu.. HAHA*

cuti kali ni lama sket,
sebab ahad pun cuti sempena hari pekerja. 3days, peeps. apa ko nak buat 3days tu :P
my friends will not be around, sebab sorang pergi KL, sorang balik n9, sorang lagi pergi berlatih netball kat kelantan (amboi amboi bizisnya korang! lolx). sorang lagi ni *pointing kat diri sendiri* ahha gwe nak balik kampung jumpa grannies!! xD

(ok bunny ni terencat sikit, harap maaf :P)

my grannies' home wud be like.. 1hour journey saja dari KT. maka sy akan drive evo 8 sy itu ke sana OHOK.

evo 8 sy :DD


to sum up this week,
minggu ni adalah minggu meeting sedunia & minggu orang gaduh-gaduh *seriously*

(muka malas masuk meeting)

i told mr Z, sy rasa ofis tu banyak negative vibe, sy nak bawak lilin aromaterapi letak kat ofis, boleh? haha. masalahnya skang korang nak bertekak antara korang boleh je *freedom of speech? wth* but part yang sy kena jadi orang tengah tu yang malas *hoho* then ramai jugak yang datang mengadu kat sy. like.. what else can i do? macam yang selalu sy cakap, orang tu je boleh ubah diri dia sendiri, sebab it's based on willingness. heck betullah.

(imej samseng suka bergaduh) :P

"cik wani je yang tak pernah marah." kata sorang staff lelaki kat situ. hah ye la. ko nak sy tambah bilangan penggaduh *okk word ni tak wujud kat kamus dewan. kot. HAHA* kat ofis tu ke? lolx. beliau ni pun semalam baru ternaikkan suara dia kat someone at the office sebab dah tak tahan sangat kot.

to be frank, sy pun ada marah kat orang. sy pun rasa nak jadi rebel *ahahaa guruh petir di belakang* tapi tak pe lah. i pass. sy tengok semalam time budak-budak ni tengah marah, kita cakap baik-baik dengan diorang, diorang ok je, cool down balik. so konklusinya, sy rasa CARA KO BERKOMUNIKASI tu sebenarnya yang buat pergaduhan ni start. semua nak menang. semua pointing to each other. semua kalau boleh tak nak mengalah. bukannya ko dapat emas sekarung pun kalau ko 'menang'.. lolx.

sometimes, mengalah tu bukan tunjukkan yang ko kalah. it shows how wise and professional you are. at least kat ofis tu la kan. tapi kalau nak gaduh jugak untuk puaskan hati, hah silakan. penonton dah ramai sangat tunggu tu *ye, penonton.. penggosip.. sangat RAMAI* bila ko gaduh-gaduh semangat, then orang-orang kat tepi tepuk tangan. selalu sangat dah jadi camtu. bukan kat ofis je. kat mana-mana pun. haihs.

"no more gaduh, plz!!"


DRAMA TV

ok. habis cerita gaduh :DD

since kerja ni, sy memang jarang gileeee tengok tv.
ko nak banding si wani e 2 tahun lepas yang mengadap tv 24/7, hah tak de nya skang. may b i lost interest, may b rancangan banyak da tak best well i dunno you tell me :P

satu-satunya channel yang sy tengok secara hebat = AFC. tu je.
(and AF. bila musimnya tiba. ohok. tu pun musim 8 ni, tak berapa tengok diari)

tapi recently *ahha* muncullah beberapa drama best untuk ditonton.
macam
-asmaradana *drama berunsurkan kejahatan HAHA*
-aaliya *drama berunsurkan kegelian lolness. tak percaya ko tengok la. tapi kalau untuk for fun je boleh la tengok*
-ANNNDDDD adamaya *tak tengok sungguh-sungguh pun cerita ni. buttttt*


..budak kecik yang bernama amani (nama sebenar : mia sara) dalam drama tu adalah sangat adorable!!

adorableness.
why lahhh ko cute sangat, dikkkk ^_______^





bukan je rupanya cute, malah kalau ko dengar dia cakap.. wahhhhhh memang sangat sangat cute, ogeyh!! ^^v


sekian daripada sy yang (jugak) cute.
ahaha!
Wednesday, April 28, 2010

durians. lai! lai! :P


tonight is the durian night. haha
we went out just to get these. awesomeness.


decided to " just eat it here".




i miss hamid & i miss the hell out of everyone (technicians) who left the office as their contracts ended.
i hope they'll get in soon. or getting a better offer :]




i miss how these two making 'drama' on the bus. HAHA




hamid&sue.


then dropped for a while at this cafe, meeting the guys for a sec.
i said "no drinks.. we're rushing home."
then went straight home to watch asmaradana.. lolx. amran is hellish, but an awesome antagonist. shaheizy sam is somewhat a talented actor, i guess. x]

dats all for now. toodles.

office-friendly

sejak semalam *kot*, ofis ni telah pakai server drp HQ *sebelum ni tak*.. maka kesannya, fb tak dapat dibukak & blogs tak dapat view gambar. maka entry ni bersifat office-friendly *bahaha* dengan tidak menayangkan apa-apa jenis gambar *entry ni je la. lepas ni hof koz aku letak gambar* :P

i rather blog from home, tapi dua tiga hari ni sy adalah busy bee *lebah sibuk?? wth* maka bila balik rumah tu, sempat nak masak makan basuh-basuh.. nak blogging tu macam limited time sket. macam semalam, ingat nak online kat rumah tapi ended up tolong tuliskan nama kat envelope kad kahwin ila O.. haha (lepas tu penat, lepas tu dah pukul 11 lebih and yeah, you do the math tho tak de kait-mengait pun matematik dalam cerita ni)

hidup tidak bermakna tanpa fb. yiek nak muntah sy baca tu HAHA. tapi betul pun. bukan kita tak buat kerja kat ofis, mengadap fb 24-7. tak *tak kuasa aku :b* tapi fb is like.. ko rasa nak bukakkk nak interact dengan kawan-kawan. pastu kerja banyak. pastu ko pun sungguh-sungguh nak siapkan kerja tu before ko dapat main fb. fb is like a motivational boost la kiranya *hambik ko. muntah kali kedua. lolx* but still, i can survive without fb. until 1pm. sebab lunch hour kang fb ON balik. andd after office hour *mata bercahaya dengan muka comel. pft* :P

sy nak shout something. i can't stand negativity at this office anymore. like.. macam banyak je situasi-situasi where ketidakpuashatian berlaku atas tindakan yang tidak dapat diterima *huiyo you get the hint kan* semalam je sorang kawan adalah marah dengan keadaan camni. but for me, hiduplah dengan gembira. sebab kita susah nak ubah orang, ubah diri sendiri boleh. maka cubaaaa sedaya upaya jadikan diri ni gembira. cuba je lah. kalau tak berjaya tak pe. cuba lagi. if you fell, get up and try not to fall again.

bulan 6 ramai kawan-kawan nak kahwin *heyy bunyinya macam rap kalau cakap cepat-cepat. kawan-kawan nak kahwin! HAHA* korang jangan lupa hey, bulan 6 jugak adalah birthday orang ini *gelak jahat* maka sambil-sambil save duit nak beli hadiah kawan-kawan kahwin, save jugaklah duit untuk orang ini! lolx. ok benda ni tertakluk kepada adik-adik sy yang berada kat shah alam sana (korang kalau baca ni, jangan buat-buat tak faham ye. menabung mulai skang! hee) :P

ok tu je. back to work (which is, not much today. hoish. gimme more work plz!!)
:P
tata.
Monday, April 26, 2010

randomized

gambar-gambar random.

gile penuh perasaan makan burger. siap duduk bersimpuh. hahaha




last week makan chicken lasagne SR. delish.




semalam dinner kat paradise deluxe.




dapat ferrero rocher ini hari x]




petang tadi pergi majlis pelancaran kempen anti rasuah (ye, jangan mengada-ngada nak ambik rasuah. aku tikam karang :DD) lepas habis majlis, ada pulak majlis sambungan.. iaitu majlis makan-makan gile banyak macam nak bukak puasa ramadhan. HAHA
jemput makan! :P




fall in love dengan lukisan ni, sebab sangat colourful & flower-ish!! xD



haa tu je.
pastu nak wish a delightful HAPPY BIRTHDAY to another wani. bday beliau semalam, tapi beta terlupa *boleh tak, wani e!! ketuk ketampi skang!!* :P

ye la ye la. mengaku dah tua *sedikit je ok. yang banyak tu adalah gen muda. bahaha*
hv a wonderful birthday, another wani ;]
Sunday, April 25, 2010

cuti yang sekejap


helo! :]
weekend ni sy+syiro telah pergi bercuti-cuti kat pulau redang. caution, photos adalah agak banyak-di-luar-kebiasaan dan frasa 'ridiculously lawa' akan sentiasa berulang untuk photos yang tak-masuk-akal-lawa-nya. lolx

tak nak cerita panjang, sebab photos pun dah 'panjang' :b

so here goes..

sampai kat jeti redang around 10-11. dengan peeps yang tak dikenali.
mamat jaket hitam adalah seperti aidil zafuan!! woot woot!
*ok abaikan dia. next!* :b




ridiculously lawaaa *ok, dah start dah* :DD
ni sampai-sampai jeti nampak mat salleh *teropong* eh bukan. mat malaysia rupanya (yang bergaya hidup seperti mat salleh? ohok) tengah bermandi-manda bersuka-ria dengan chicks tengah-tengah panas. gile panas. tapi air dia gile clear.




sudah kukatakan tentang air itu!! *rahang jatuh*





petang tu tengah lepak-lepak dalam bilik tiba-tiba letrik padam.
rasanya memang trend kat sini lah; asal tak de letrik, dia panggil snorkelling. asal tak de letrik, panggil snorkelling. dahlah selalu tak de letrik. dah kalau 5 kali sehari letrik tak de, 5 kali lah kena pergi snorkelling?? hohs :DD





itu dia syiro dengan 'reza' *na-o-mei?? cough*
haha. budak ni nama asrol *tak tau eja. sori* anak tuan empunya resort, tukang ajak+bawak kitorang snorkel. gile terrer berenang. ah rasanya semua gile terrer berenang. sy dengan syiro je tak. bahaha





pasir yang ridiculously putih!! &halus! macam snow!! *pengsan terkagum*




papan kenyataan kat dive shop.
sempat snap ni before pergi snorkelling xD
kelakar ok puak-puak ni. rofl.


maka kitorang pun naik bot pergi snorkel..
(photos dasar laut berikutnya courtesy of kamera fayad *sori tak tau eja* yang agak canggih, boleh masuk dalam air HAHA) budak ni datang dengan kawan-kawan dia naik merc, sekali dengan parents dengan adik-beradik dia semua. 2 kereta. and diorang adalah baik+friendly ^^

jeles gile dengan orang-orang yang boleh menyelam sampai ke dasar *kitorang terkapai-kapai pakai life jacket, ok!!* T_Tv oh, tu la fayad.




ni tak tau la adik dia ke sedara dia ke.. HAHA tak tau nama. sebelah tu si mamat aidil zafuan.
kenapa semuanya hebat menyelammm *hempas tong oksigen penyelam handalan lalu penyelam itu pengsan di tepi terumbu karang*




ni pun adik dia. budak ni baru 16tahun. cuti-cuti malaysia x]
budak ni teka umur sy 21 tahun. wahahaa *tekaan ko sama dengan akak kedai facial, dik* hebat, jawapan yang tepat! *gelak orang muda, kemudian dilempang bertubi-tubi oleh jiran tetangga sebab mengada-ngada nak mengaku 21* :DD




asrol siap posing atas coral. jelessssss





ikan apakah ini?? bolehkah digoreng?
*hulur kuali leper ke arah ikan yang berenang itu* :P




ridiculously lawa!!! xD




ridiculously lawa!! eh tak. ni kitorang. syiro & i. bersama ikan-ikan. lolx




ni apakah ini..terumbu karang dalam guni??!




ni la family makcik+pakcik yang friendly tu. cuma pakciknya tak de dalam gambar ni. pakcik tu punyalah ramah. start daripada naik bot kat jeti nak ke pulau redang, dialah yang paling banyak cerita.. haha. tapi suka tengok family diorang. macam rock, eh. ^^




malam. syiro tengah karok. lepas-lepas tu budak-budak len masuk join.
budak pakai cap tu, faizal nama dia. kaki dia kena motor bot masa snorkel, terbelah.. berdarah-darah. time ni dia da pakai bandage kat kaki. harini kena jab sampai tertido, katanya.




mari jerit ramai-ramai.....
RIDICULOUSLY LAWA!!!




lupa nak menulis atas pasir.
syiro yang ingatkan *thanks, syiro!* ;]




ni namanya buat kerja tak berpekdah. HAHA
(apakah buat simbol-simbol cinta di tengah panas sebegini?! *muntah ikan*) :DD


ye, lauk hari-hari kat sini adalah ikan bawal goreng. +sotong +sayur.
yang kelakar tu sy dah mimpi pasal ikan goreng time mula-mula sampai redang. HAHA


kerja tidak berfaedah kuasa lapan.




tolong isikan tempat kosong dengan huruf-huruf yang dirasakan sesuai.
r_dic_l_ _sly L_W_!!!
hujung tu kawan-kawan tengah snorkelling. ni tak yah naik bot, ni kat tepi pantai resort tu je.




makdatokk nenek jiran tetangga & tok ketua!! *hambik, keluar dah semua nama!* :P
ko tengok air tu. ko tengokkkkk




snorkel kali kedua pada waktu pagi.




nak menangis tengok air dia yang sangat jernih itu!!
that's syiro. and sy suka photo ini :]




tak tau pulak kami kat tepi-tepi pantai ni pun ada coral xD




stalked budak-budak lelaki main bola sepak pantai x] ahaha.
sebenarnya kitorang tengah melepak kat tepi lepas penat snorkelling tadi. budak-budak ni pulak, habis snorkel terus main bola. tak penat ke kau?!




kedutan+kerutan di muka jelas menunjukkan betapa panasnya hari ini.




shoot! ridiculously lawa shot yang aku ambik niiiii *perasan kau! PANG!!*




friends. group dari subang. ada lagi 3 orang, tengah tido dalam bilik.
time ni letrik tak de lagi dan orang resort melaung macam biasa "snorkelling! snorkelling!"
but we were too tired and too tanned *haha* to go :P




dive shop.
ko ingat si fayad kat atas tadi? family diorang ni memang berapa kali pernah datang sini. diorang cam da biasa dengan tempat ni. macam dive shop ni kan, diorang selamba je ambik kunci bukak pintu, ambik barang semua (ok time tu kitorang yang mintak barang & diorang tolong ambikkan lolx)




time ni nak balik dah. lepak depan resort sementara tunggu bot sampai.




all-time-favourite.
x]




serious shit ridicuously lawa.
walaupun subjek depan tu macam tengah ambik gambar passport, muka pun tak semenggah.. tapi fokus kecantikan dalam gambar ni adalah kat latar belakang dia. cantik gile. jom pengsan ramai-ramai skang.





suka gambar ini jugak!! xD perspektif.
time ni hujan turun rintik-rintik (air bergelombang?) lolx




syiro tido dalam bot on the way balik.
sungguh tulus dia tido. mimpi apa lah agaknya tu. mimpi asrol tangkap ikan kot. haha :P




ok bye bye pulau redang!!
kalau free nanti kami datang lagi!! ^^v




batu-batan yang sy kutip kat tepi pantai. some of em akan dibuat souvenirs utk family/kawan-kawan.



ok tu saja. sangat penat harini. esok kerja, yikes.
zzz.