Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, December 31, 2010

photos of 2010

12 photos of 2010..

the pretty one - earth hour 27 march 2010.




the farewell - 8 august 2010.




the holiday - 14 july 2010.




the meet ups - 21 august 2010.




the accident - 4 september 2010.




the vacation - 24 april 2010.




the bond - 10 september 2010.




the prank - 21 november 2010.




the first time setting-up-my-tent - 31 may 2010.




the nervousness - 23 september 2010.




the perasanness - 14 may 2010.




the friendship - 2 june 2010.


hoyehh. let's welcoming 2011 now! xD

it's heavenly raining.

good morning, peeps!


harini berazam untuk malas! xD
semalam settlekan kerja, balik midnight. maka haruslah balas dendam hari ni.. fuahaha.
Tuesday, December 28, 2010

daisies are nice. sheep are cute :)

my new coat hanger. awesome! ^^


dah habis 5s ni start la bawak masuk balik barang-barang dalam bilik ofis (keji kau. HAHA)
macam kusyen dan balang gula-gula.
dan harini sangat free. the superiors tak ada. AKB dah mula. semalam bertungkus-lumus kerja sampai malam.. maka harini sudah free seriously free *tido terbongkang atas karpet pejabat* (kejiness) :DD

**AKB=Akaun Kena Bayar. masa penutupan akaun akhir tahun.



balang gula-gula comel, import dari ikea.


dah lama sangat nak bawak balang ni masuk ke bilik ofis, tapi selalu tak berkesempatan (a.k.a. pelupa/penangguh/pemalas) AHAHA



how i look today.
(bilik khalida)


sekarang nampak macam banyak orang pakai baju cotton di wisma.
**wisma=building SUK tempat kitorang bekerja.

dulu, orang kat sini suka pakai fesyen batik and yadayada tak berkaitan langsung dengan cotton. tapi sekarang. 8D


datang singgah :) you look awesome today.




ini namanya kepura-puraan bekerja. bahaha





dua hari lepas, sy request kak ida (khalida) masak ikan 3 rasa. maka gigihlah kami ke giant dalam keadaan super penat (dari ofis pada cuti umum! whatttt). penat-penat pun tekak nak makan macam kat restoran. mengada-ngada. hahaha. so this was the result. IKAN BAWAL EMAS 3 RASA oleh chef khalida. hihi




sy buat seperiuk tomyam ayam+sayur. patutnya tomyam udang lah kan, baru heavenness. lolx. tapi memandangkan macam dah makan sangat banyak seafood minggu lepas, minggu ni kita puasa seafood :B *gee!*



wani ezryl di ladang beliau. haha
(sy suka sheep! sheep adalah comel!!)


banyak plan nak buat ni.
plan plan plan.
Sunday, December 26, 2010

twinkling stars

i somewhat love this photo cause the tofus' bloated like that. cute nak mamP. haha



3 days of break, and i browsed aimlessly at the tv channels.
tak de cerita menarik pun!! dah lah cerita tamil pun ulang!! :B (kalaulah kat sini ada themepark.. ..)

usually most of the years i had at this time (bulan disember), i'll do things like pergi rumah kawan pukul 12 malam hantar hadiah senyap-senyap, or pergi bercuti dengan family kat KL (ho yeah ko kena try ini xD), buat lukisan tahun baru (wani pemalassssss) dan yang lain tu sy dah lupa. haha

oklah. harini sarapan pagi macam teringin nak makan megi dengan telur goreng. lama tak makan megi tak berkhasiat tu HAHAHA *ke mari kao makanan tidak berkhasiat!!* :P


mana hadiah ni?!! :DD
Saturday, December 25, 2010

pizza date

the pizza hut's extreme cheesy 6 pizza. gilebanyakjenis cheese dalam ni. ada 6!!




pemotong pizza handalan. ahaha




2minit kemudian.. setelah bersungguh-sungguh memotong :PP




pizza ni masin sikit, sebab banyak cheese kan.
next time i'll stick to chicken hawaiian lah. haha




me, eating my pizza :)


thanks heaps sebab penat-penat pun still nak keluar accompany sy makan pizza. dah lepas ni kita balas dendam rehat cukup-cukup!! xD thanks again. heartyou!



oh. dah 25hb rupanya. hoh hoho. meri kismis!
Friday, December 24, 2010

just a dream - nelly

hoh nak tau apa sy buat harini?? (korang tak nak tau pun sy nak letak jugak sini! AHAHA)

breakfast-hq call tanya pasal kerja-hantar syiro bus station-belikan sueraya tiket bas-settle hal kerja just phonecalls away (sy suka teknologi! xD)-pergi pasar-balik siang ni siang tu-masak gulai ikan dengan goreng ikan cencaru belah belakang-makan-bertani-surfing-napping sampai ke petang (sangat tak sihat but i need rest!)-mimpi yang bukan-bukan pergi merata-rata sakit kepala aku mimpi (rasakan ko tido petang lagi!! :P)-kejap lagi nak pergi pizza hut dengan bf. x)

gile santai harini. haha. ko tengoklah esok. lol

jumpa anak kucing superkecik kat parking pasar.
gigih bagi dia makan. dia pun gigih makan, tapi sikit je. sy balik membeli-belah, ada lagi makanan tu tinggal.




macam kalerfool kan xD




and from today...helo! bersama haja kat oldtownWC.




dan jugak syiro! :) nak hantar dia balik naik bas sebenarnya.
suka hati dia balik kampong. tengok a tu muka punya happy. lolx




yours truly memang suka duduk kat kerusi-panjang-ada-kusyen kat kedai makan macam ni HAHA
kalau datang kedai memang serbu kerusi ni dulu. biasanya akan berebut dengan harith (my bro). cakaplah kerusi apa pun, dia mesti nak kerusi yang sy nak duduk. hoish.




dok tepi tingkap tengok pemandangan (pemandangan apakah!!)




them.
turned out sebab takut terlambat, kitorang tapau je.
syira makan dalam bas, sy & haja makan dalam kereta on the way ke pasar :)




sy pesan wantan ni.. kecik gile ok!!
tapi dari hari tu dah berperasaan nak makan wantan (berperasaan nak try buat wantan sebenarnya tapi tak jadi sebab bizi ke apantah malas kot HAHA) rupanya ada udang di dalam!! *pegang muka* rofl.

weekend mau rehat. kamu bagaimana?

kentang goreng RFC yang agak nice sebab rangup.. haha


hey peeps!
minggu ni adalah memenatkan. asal balik rumah dari ofis je (biasanya langit dah kegelapan HAHA), akan tido sebakul dua sampai pukul 8.30-9-10 macam tu, lepas tu baru bangun balik. recharge. lolx

2 hari lepas balik pukul 2 pagi sebab tolong diorang siapkan 5s kat ofis. diorang lagi la, balik pukul 5. ni dah serupa kerja 24/7 dah ni. despite that, hidup masih teratur sebab dalam-dalam balik pukul 2 pagi tu sempat lagi sidai baju makan-makan tengok tv semua hahaha gile keji sempat tengok tv pagi-pagi buta je.

oh btw,
ofis kitorang dah berjaya mendapat pengesyoran 5s!! xD so all the hard work pays off. and no more night stay at the store.. lolx!

bilik ofis sy yang dah di-5s-kan. HAHA
Tuesday, December 21, 2010

hgr

ni 2 hari lepas pergi ke kedai makan favouriteness, tapi macam dah naik harga je. sigh.




makan dengan diorang berdua ni xD




ni pulak malam tadi.. makan char kwey teow. awesome :)



sorry kalau tak sempat nak baca lagi blogs semorang. korang tau lah konsentrasi yang tinggi diperlukan untuk baca entries lolx. kena carik masa yang betul-betul free untuk baca.. sebab skang ni adalah time-time kebizian, semalam pun balik dah malam. sempat tengok kejap cerita korea baru kat tv dengan budak-budak ni, ketawa terkekeh-kekeh depan tv pastu tau-tau dah collapse depan tu. nak bercucuk-tanam (note : farmville LOL) pun tak berkemampuan dah sebab super mengantuk.

terasa macam nak makan tomyam serai sect 3 je sebab my mom mms-ed gambar semalam. wahhhhhh *crave* :P
Saturday, December 18, 2010

cause it sounds so good

cangg!! gambar twister fries di atas (yang dimakan dalam kereta time traffic jam) menandakan yang prosperity meal dah tiba di tempat anda, yaw!! ;)



[jugak menandakan dah berakhirnya the awesome bbq mc shaker.. darn it!!]
:P

prosperity beef burger lagi best daripada prosperity chicken burger. agree? :P



since semalam adalah hari bermalas-malasan di rumah,
hari ni pulak adalah hari ke ofis.
hari ni:
1. dapat pasang balik radio kereta yang hantar repair hari tu! yeahx songs in my car!! ;]

2. nak bitau korang yang anak-anak carpet, kapas & keju dah selamat pergi meninggalkan kita semua. sobs.

//

oh btw!! :)
marion caunter si gorgeous itu, is married. yay!


the husband punya baju melayu nampak fit haha
but they look awesome together :)


i read in someone's blog about how in rage she was bila ada orang yang cakap.. female celeb yang berkahwin dengan orang kaya ni sebab nak harta kekayaan je.

sy berpendapat yang kebanyakan celeb kahwin dengan orang kaya sebab.. environment diorang. celebrities tak berada di tempat-tempat biasa. jarang sekali ada kat pasar malam, pasar tani, atau tempat-tempat rakyat jelata berkumpul. diorang ada kat event, function, etc. di situlah diorang jumpa boyfriend diorang (again.. environment). kaya tu coincidence kot. lolx


whoa! ambik ko, dia punya pelamin!! xD



kebetulan, my bro falet kena buat assignment wedding card VVIP. tanya pulak kat kakak dia yang blurry ni. haha
good luck on that, bro ;]
Friday, December 17, 2010

rihanna - what's my name


ye. hari ni sy nak bermalas-malasan saja kat rumah.. bukak laptop sambil tengok videoclip backstreet boys dan makan. (tak de keje lain ko, wani) lolx
plus, skang adalah hujan.
waktu hujan adalah waktu yang awesome untuk melepak atas katil xD

oh btw.
best jugak tengok music videos zaman-zaman bsb britney spears ni. (termasuk sekali n'sync, boyzone, a1 semua tu. kira zaman-zaman boybands la HAHA)

videoclips zaman dulu boleh tahan sopan lagi.
korang tengok lah zaman skang camne.. mesti ada unsur-unsur sex in most of the clips. i said 'most' ok, not all :P camne lahh budak-budak ni tak terpengaruh. haihs


gambar kucing tergolek kat kedai makan semalam :P


oh btw. keju, anak carpet dah mati.
sobs
Tuesday, December 14, 2010

less is more. more is more :D

baru mendarat kat KT tadi.
yosh. bahagia sangat dapat balik shah alam kejap. kejap pun tak pe. HAHA

to the photos!! xD

the newborns!! xD
tak decide secara terang lagi untuk nama mereka.. but i like 'kapas' & 'keju'. tapi falet nak nama 'gabus'. hahaha




hahh. dua-dua comelness!! ^_____^




carpet yang 24jam bertaik mata kanan. rofl.
nasib ko comel :P



dan ini daripada event semalam.
perjumpaan semua PT*Ds batch ohok ohok dan ohok kohok. lolx

liza and i :D
nak panggil kawan-kawan lain duduk sekali, tapi manusia terlalu ramai. nak cari pun tak jumpa.
(ye, kadang sy pakai spek LOL)




from left : zaim, isz, wani e, liza.
jafri ada kat seblah zaim tapi tak masuk shot sebab jauh.




all in black. ramai lagi, tapi kebanyakannya kat tempat makan, kat tingkat atas.. merata-rata.
ah tak kire nak cakap jugak.. PT*Ds are hot!! haha :DD


event, memang awesome.
lagi-lagi dapat jumpa kawan-kawan. ada yang macam, berbulan-bulan tak jumpa. jumpa pun kat fb je. lolx
gee i miss them all :)


dan ini daripada harini, sebelum balik KT.
acara wajib = tangkap gambar dengan carpet!! (apa lagi!) haha

carpet ni memang eksyen, ok. tak naknya dia pandang kamera tu :P




lagi rela dia pandang atas. kepekk!! *lepuk carpet*




dah tu pandang tepi pulak. $#@!



dalam flight nak balik KT..
ramai orang baru balik daripada mengerjakan ibadah haji :)

mak haji dan pak haji hahah (mak haji kat hujung tu ha, yang pakai telekung) :P




dengan khalida, yang suka tangkap gambar di luar tingkap kapal terbang xD




balik dari airport tu singgah makan ICT (ikan celup tepung) kejap.


tamatlah sudah.
esok back to work. haha