Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, September 17, 2008

baju raya sy yang x ada

caution: pertunjukan fesyen berteraskan alam sekitar & bukan alam sekitar :P
disclaimer: ni xde kaitan dengan orang lain, ni adalah sy saja (it's just me).
disclaimer 2: baju2 ni semua adalah fesyen semasa. bergantung kepada masing2 nak accept/tak.
x]



oh helo *lambai2 semangat*

sebenarnya hari ni sy nak cerita. ye. sy belum membeli baju raya lagi *tunduk pandang lantai dengan muka super kecewa* neah! :P

sebenarnya,
tiap2 tahun sy beli baju siap.
pastu biasanya sy akan beli baju tu sama ada seminggu sebelum raya atau 2-3 hari sebelum raya (ye, sy mengaplikasikan kebolehan luar biasa 'procrastinate' sy ketika membeli baju raya jugak :PP)

tapi tahun ni,
sy da keluar da sebenarnya carik baju raya.
tapi tak ada.
sebab apa?
sebab fesyen baju tahun ni adalah x berkawan baik dengan kegemaran sy.
apakah fesyen baju raya tahun ni? mari kita saksikan...


1.fesyen baju batu-batan
ohoo.. may be orang lain suka.
may be orang lain nampak lawa dengan fesyen ni.
sy boleh accept lagi batu2 kecik tabur sikit2 atas baju.
but a whole bunch of stone's family in one kurung? hoo noo. itu bukan baju untuk wani ezryl. itu baju artis.. lolx. xD



this is how i feel if i wear it T_T
(maaf pereka fesyen baju batu-batan. ni sy saja <--it's just me) :B



simplicity!! simplicity!! :]
oh cakap pasal simplicity,
ada satu lagi fesyen baju yang sangat famous sekarang. mari kita lihat ramai-ramai:


2.fesyen baru transparent
xde salahnya baju ni. lawa je dia. orang stylo semua pakai.
orang free hair pakai. (and orang pakai scarf pun ada jugak pakai hehe tapi dia pakai camisole lengan panjang tu kat dalam).
still, it's transparent. and baju ketat di sebalik baju transparent adalah still baju ketat.
so not me. (orang lain sy xde masalah. pakailah korang) ^^
if it's me, i need lining.


this is how i feel if i wear it. transparent.
(jadi invisible *superpower, not flaw.. lolx* adalah best tapi jadi transparent? hm)



sebab tu lah kenapa sy xde baju raya lagi.
adakah korang nak tanya dalam kad raya tahun ni, baju kaler apa sy pakai? hahaha.
(xde jawapan sebab sy belum beli :P)

17 comments:

fara says:
at: September 17, 2008 at 9:21 PM said...

baju yg kedua. saya ada haha. xleh pakai dgn half tube. mama kata terlalu menarik perhatian huahua.

gulagula says:
at: September 17, 2008 at 11:27 PM said...

ala...tak de baju yang best ke...i prefer baju raya yang tak ikut musim, so boleh pakai every year and i wont feel weird about it. that's why jarang beli yang dah siap. and that's why kalo ade 1 pasang pun dah kira ok.

Iz says:
at: September 17, 2008 at 11:39 PM said...

aku pun takde baju raya :(

ofleza rensco says:
at: September 17, 2008 at 11:51 PM said...

hoh..nie la post yg ko war2kan tu ek..
byk term2 fesyen yg aku baru tau..
*btw..kakak aku ade tempah fesyen baju batu-batan tu..lolx!!*

peej says:
at: September 18, 2008 at 12:27 AM said...

kau jgn cari yg dekat concourse shopping mall..bazaar2 ke..mmg baju2 ni la dorg jual..pastu akan ada banyakkk gile..
kau pergi mc butik2 sikit..selalunya baju kurung biasa2..tp lawa2..
tp a bit pricey la.. tp puas hati..
possibilities utk nampak org lain pakai baju yg sama amat sikit.. ;)

BlankQo says:
at: September 18, 2008 at 1:20 AM said...

wat they see, wat i felt --> konsep penulisan blog yg menarik.. hehe

riken says:
at: September 18, 2008 at 3:09 AM said...

hahaha, i love the comparison... klakar sangat. so, better hurry raya dah tak lama lagi. ganbatte kudasai.

Nadia says:
at: September 18, 2008 at 7:02 AM said...

epic lulz XD

ehhh trend ek, baju batu-batan tu, sekarang? i wonder how it looks like 8D tapi graphical comparison ngan batu kerikil (haha) tu serius klaka XD

pasal baju see-through tu, it's like popular a year or 2 dulu kan, esp for kebaya. sbb i have one (yeahhh silakan tak percaya) tapi sampai ari ni tak pakai sebab tak sure camne nak pakai haha. meh.

carik baju raya lambat-lambat is kind of good actually, maybe ada sale kan nanti =B

uShop says:
at: September 18, 2008 at 7:50 AM said...

owh sgt pelik wani.
coz sy di kejauhan ni pon dh ade baju raya xD
[tapi ok la kan memandangkan dh 4 taun xde baju raya..]

so mayb wani nk consider beraye ngan baju tahun lepas je?? <--xyah bli, senang!! haha xPP

wani ezryl * says:
at: September 18, 2008 at 7:52 AM said...

fara^ haha u free hair ok je kot pakai :P


gulagula^ my case lagi la rumit; nk pergi carik baju siap yang xbanyak orang pakai.. bahaha. tahun2 sebelum ni dah berjaya cari. tahun ni xtau lagi T_T


iz^ oh janganlah sedih. banyak masa lagi xDD


ofleza^ ahaha ye ke. xpe la kalau dia suka. orang tu jual baju batu-batan sebab ada orang nak beli baju batu-batan (iaitu kakak ben) :P


peej^ tu pasal. melambak je baju2 camni. naik kat butik2 tingkat atas, xde yang best lagi. kena tunggu nak dekat2 raya kot ada stok lain.. ahaha.


blankqo^ baju batu besar serious xboleh masuk dalam pemakaian kite :P (lain a kalau memerlukan baju batu utk e.g. perform, wedding, etc)


riken^ kalau xde baju, xpelah. i go wear the baju puasa (the cotton one). lolx


nadia^ ha a betul2, baju kebaya memang banyak camtu. tapi skang baju kurung pun sama transparent ^^ tu lah, tunggu dekat2 raya, stok baru, harga murah, orang da beli semua baju2 tipikal.. tinggal baju2 tak tipikal. kot. haha

kaizenDaGreat says:
at: September 18, 2008 at 8:16 AM said...

ya, wani...kelihatan seperti taste kita HAMPIR sama...aku suka bju raya yg simple...sebab aku SIMPLE! lolx
~simple ke pemalas?!!! ;p

.. faizuRa .. says:
at: September 18, 2008 at 11:07 AM said...

aduih..abis design baju2 kurung u rosakkn!!!hahaha..

nway, bju2 fesyen ni kejab jer kte pakai..after raye..buat koleksi kt almari tuh..:D

jon jonson says:
at: September 18, 2008 at 11:48 AM said...

baju jarang tu buat seksa org yg menengok je...kalo nak nunjuk sgt y not pakai tube je, alang2 kan?

Mrs. Amie says:
at: September 18, 2008 at 12:18 PM said...

hi,

nice blog.. lagi simple, lagi cantek kan? pastu, boleh bawak pakai mana2.. lagi best!

wani ezryl * says:
at: September 18, 2008 at 1:58 PM said...

kaizen^ ko adalah simple, bukan pemalas. (sebab kalau ko pemalas, kite jugak adalah pemalas.. ahaha)


faizura^ tu pasal. i da la jarang gile pakai baju kurung. kalau beli kene betul2.. hee


jon^ hahaha tidak digalakkan berseksi selepas berpuasa. :PP


mrs. amie^ ya, totally right! xD walaupun sy jarang pakai kurung *cough cough* :P

Nem0 o0h Nem0 says:
at: September 18, 2008 at 2:33 PM said...

same la kita wani,aku pun x beli bj ry..

maleh la..

yap,kita sm..
dua2 bj kt atas tu bkn kegmran aku..

sbb x sesuai..=p

wani ezryl * says:
at: September 19, 2008 at 10:00 PM said...

lolx high five sini! :P
xpe, weekend ni akan cuba carik baju lagi. chaiyok!