Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, May 31, 2012

gila-gila ofis (apakah tajuk!!)

huahaha. gambar pixel pecah sebab edit guna paint. dah la saiz lain-lain.
ah tak pe. beginilah kekangan teknologi semasa di ofis :P (tapi ai update time lunch hour, ok! hohho)



time.. er.. drive. tapi jangan risau, biasanya gambar kurang gegar begini diambil semasa kereta berhenti. uhuhu


my office calender. comel tak comel tak ^^v hari ni kan.. (cerita tak de kaitan) dah tiga kali terserempak dengan no. 21! HAHA. maknanya birthdayku 21hb akan muncol tak lama lagi :P




wani di ofis. padahal banyak kerja tu. tersengih-sengih lagi. ish ish.



over vain. sorry. lolx!



memang perkataan 'tidy' tiada dalam kamus kot hari ni. hihi. sila jangan contohi xD


photos menunjukkan pipiku sudah membulat. tapi sampai sekarang tak jumpa mesin penimbang lagi. ntah-ntah sama je beratnya.. hah haha

oh. kawanku alin azahar tidak berjaya ditemui. aliinnnnn.. di manakah kaooo. benarkah ko keracunan makanan?? apa-apa hal contact ai nanti, ok!
Wednesday, May 30, 2012

hujan

oh hai.
semalam hangin sebab ada dua kereta sesuka hati nak pintas kat roundabout. the second car siap hon. dah lah curi jalan ai, hon ai lagi! PIINNNN. lantas sy menghonnya kembali untuk menyedarkannya ke alam nyata. ini bukan need for speed atau gran turismo, harap maklum. ini rancangan 'ai nak pergi kerja, tolong slow down sikit.' lolx

dah balik dari ofis semalam pulak, ada kereta kelisa (tak padan kecik) mencucuk dari belakang punyalah dekat. sy dah ke tepi, dia pun ikut ke tepi sambung mencucuk. kesian. tak berjaya masuk f1 beginilah jadinya. syok sendiri di jalan raya T_T (menyusahkan orang lain pulak tu. oish)

habis sesi mengadu-mengada kat korang. hahaha

tibalah masanya untuk melihat photos! xD


hari ini hujan. pemandangan dari dalam ofis, di koridor. ye di sinilah tempatku bekerja. hihi



shot kejauhan pulak. tapi kalau hujan kat luar, kitorang yang kat dalam ofis ni memang tak sedar. maklum la.. tak de tingkap.. haha



me, at the corridor.



ni plate lunch semalam. ayam goreng rempah dengan terung berlada. tak tahu kenapa, suka sangat dengan ayam goreng rempah lately. sebab sedap la kot :P


hoyehh esok dah khamis! :)
Tuesday, May 29, 2012

cerita perodua saya

ai tengah kelaparan tahap atasan sebenarnya sekarang ni T_T

sambil-sambil tunggu pukul 1 kan. kerja illek. membaca sahaja kerja sy hari ni. hoho

oh. ini.
sy baru je kongsi cerita perodua sy dengan perodua. sebab sy seronok sangat naik kereta 7709 sy itu ^^ malahan semalam time hantar cuci kereta kat Nineteen (10ringgit je okkk murah lagi daripada kat KTcity lolx), sy pergi carik sticker roadtax kereta kat kedai rajen. macam-macam sticker ada man U la mitsubishi honda 1malaysia semua ada. last-last sy terjumpa sticker roadtax perodua. terus beli terus balik tu tampal. gorgeousnessawesome you xD

nah klik je kat situ kalau nak share cerita :)

http://www.peroduastory.com.my/

p/s : dulu first time tengok sticker lelaki dua orang tercongok kat depan kedai perodua tu, ingatkan orang betul! sticker rupanya! cis! HAHA
Sunday, May 27, 2012

ahad ini hari ahad. pening. haha

randomized.
macam-macam jenis gambar ada sini :P

self-portrait. bukan gambar vain, ye. HAHAHA



dinner masa outstation hari tu.



hotel seperti di paris.. banyak patung-patung bugil. haha



pergi main boling. murah okek, RM4.50 je!!



kitorang berdua je main kat sini!! (kalau kat pyramid ke midvalley ke mesti dah penuh kan). terasa macam dalam rancangan MTV the cribs la pulak. ada bowling alley dalam rumah. wee hoo! *rumah la sangat.. kau..* T_Tv



breakfast like a queen. wahah. omelette dia awesome.



ayam masak kicap. korek-korek peti jumpa ayam. dah makan baru tau rupanya ayam kampung hahaha


char kwey teow pasar malam yang portionnya sangat banyak.



mee goreng abah petang tadi. makan kat tesco.



photog kahwin dah bagi CD gambar kahwin (sekali la dengan photobook semua). video pun dah dapat. ambik satu gambar post kat sini :)



dan hari ni telah tukar fb profile kepada timeline! xD design sendiri. lama tak mendesign ok. rindu :')



minggu baru.
minggu yang sy tunggu :) enjoy your week, readers!!
Saturday, May 26, 2012

cuaca panas dan cuti sekolah

selamat hari sabtu, semua!

ntah kenapa, mode hari sabtu adalah mode pemalas *walaupun sempat pulak masak breakfast dengan lunch tadi. tak masak, lapar. malu, lapar. konsep harian. haha*

malas nak keluar sebenarnya walaupun awal-awal dah plan nak pergi keluar beli barang. cuaca adalah panas dan berbahang, menjadikan diri super malas nak keluar. tapi kejap lagi keluar jugak kot. tambahan pulak cuti sekolah dah start.

apa yang akan diexpect daripada cuti sekolah?

yeee. jem dan kaya (i mean.. 'jam') di sekitar kawasan pelancongan, pusat bandar & pusat membeli-belah. sebab tu jugak kot baucer hotel yang ai nak tak available sebab hotel dah penuh. punca : cuti sekolah :P ala tak pe la, dulu zaman sekolah dulu, time cuti sekolah la masanya kita nak spend dengan family kan. time ni la parents nak ambik cuti jalan-jalan dengan anak-anak. best ok jalan-jalan ^^ tapi tak dapat la eden nak bercuti dengan husband kat hotellll ohoho ohok.

dannn.. novel Kan Kukejar Cinta Kamu telah selamat dikhatamkan dalam masa beberapa hari!! xD gila lah, padahal sy ni diketahui umum, kalau membaca novel tu lambat betul nak habisnya. may be sebab cerita best kot. i bought another new novel.. kali ni nipis sikit la.

ni hah novel dia.. snapped pakai webcam je sebab malas nak pakai camera transfer-transfer semua. haha

ceritanya kali ni pasal facebook (rasanya). sy cakap rasanya sebab sy baca sinopsis di belakang.. novelnya belum dibaca lagi.. hihi.

oklah sambung nanti. babai!
Thursday, May 24, 2012

planes

hai!! *muka gumbira* bukak-bukak blog dah ada gambar kapal terbang, kan. haha



koleksi kapal terbang milik bos ai. banyak kan.



ni sy beli mouse pad comelness sangat!! ^^ yang macam plaster tu is magnetic bookmark. sangat suka bookmark ini sebab cute+kartun kelakar!! xD dia ada pair lagi satu, tapi pairnya hilang di sunway pyramid.



ini keropok welcoming *welkaming* kat secret recipe. sedap weh keropok ni. ai suka!! krapp!



my chicken lasanga. biasa makan ni je kat SR. kalau tak makan ni, makan nasi goreng dengan sate. tu je la menu sy :P



mee tomyam min punya.



ni tak sure apa namanya. sarah punya. baru kenal sarah hari tu pun.. kawan dengan colleagues.



ini pun lagi sy tak tahu apa. syida punya :P



fish n chips kepunyaan bos & azam (dua-dua order menu yang sama, pinggan je lain-lain)



kami yang sedang memakankan diri. wee.



tengok, sy dah gemuk! (sikit) muka pun dah bulat (sikit). lolx


tengok sy tengah buat apa tu.. tengah baca buku, ok!! :DD
membaca jambatan ilmu.. eh ke keh.

oh. selamat hari belia, semua!!
since sy masih di bawah umur 30 tahun, maka sy masih belia. haha
take care all!!

hotelroom

hah kau. dapat jugak transfer (sikit) gambar kat netbook ni via email. sebab kat hotel ni ada wifi ala-ala slow. semalam hantar email gambar, hari ni baru dapat. ekekes

nah gambar.


ni bilik hotel tempat sy & min menginap.



view dari tingkap bilik. luas kau. mengadap tasik. awesomness.



macam biasalah, hobi terkini.. tangkap gambar set mandian hotel. suka tengok and snap sebab comel. haha


bagus la buat bengkel ni. sambil-sambil tu sy dapat belajar.
semoga sy dapat faham lebih banyak. amiin.
Wednesday, May 23, 2012

hutangness

ye. sy ada berhutang dengan beberapa orang dan entah bila la sy sempat nak lunaskan hutang tu :

1. dah cakap kat mak angkat nak hantar photos sy kat dia. sampai sekarang tak print T_T kebizian yang jahat!! lolx (ok akan try buat soon. sooon)

2. dah cakap kat kak shafizah dengan dell, nak pilih kain batik terengganu yang kak shafizah nak bagi hadiah. sampai sekarang pending tak habis tengok semua koleksi dia. wacktttt *smack myself*

3. hadiah putri, my childhood best friend sampai sekarang tak hantar-hantar kat dia. hadiah tu siap bertimbun ala-ala konsep sikit-sikit lama-lama jadi bukit, occay. mula-mula ada kad raya, hadiah harijadi.. kejap lagi bulan 7 dah harijadi dia sekali lagi. takkan nak kumpulkan lagi hadiah tu, wani?! pergi hantar segera!!'

4. lepas tu jangan cakap la.. hadiah kahwin aizza dari zaman dulu dah balut tapi sampai sekarang ni dia dah siap pregnant 6 bulan kot.. tak bagi-bagi. hadoii

5. hadiah kahwin eizzat, sharwadi.. semua tu tertunggak jugak. adoiyai.


yang penting photos tu dulu yang kena print. tapi dah hari-hari tak menyempat nak pilih gambar untuk print.. macam mana?? oklah weekend ni akan pilih photos dulu. ok. hmph berusaha, wani!!

sudah tiba di tempat outstation

hai! selamat hari rabu!! ^^

malam ni ada pemilihan pemain badminton untuk wakil HQ ke karnival sukan ofis. tapi malangnya sy tak dapat datang sebab outstation sampai jumaattttt *whottt* tapi akak tu cakap ada harapan 99% sy join. ekekes. sy ckp kat dia, reserve pun tak pe. kalau ada sy nak masuk. sebab sy nak pergi karnival sukan & jumpa husband sy kat situ *muka penuh pengharapan* x) chett ko wani, bukan nak main sangat, nak jumpa husband ehhhhh. lolx. (main badminton pun sy suka lah!)

sorry tak de photos sampai jumaat sebab sy bawak netbook ke hotel, netbook ni tak boleh bluetooth la. sykes.

tapi sy outstation tak jauh pun.. kat subang jaya je wahaha. walaupun begitu, kami akan berbengkel sampai malam. stay kat holiday villa. hotel old school, but besar la bilik dia. view pun luas. nampak tasik. swimming pool dia besar and banyak, tapi tak bawak swimwear pulakkk T_Tv (macam la ko pandai berenang. keji je HAHA)

anddddd

happy birthday to dear durra!! apekah harijadi pun bekerja.. apakah!! :P hope you get my prezzie. and hope you like it walaupun hadiahnya tak seberapa.. ^^ semoga panjang umur, murah rezeki dan diberi kesihatan yang baik. semoga dapat berdating dengan awesome.. ekekes. let's partayy!!


 gee i miss my husband..

hey, links!



i'm adding links and those stuff in my blog. you can find it on the right side of this blog :)
just mouse over and click it.
Tuesday, May 22, 2012

rejab is here! :)


welcome rejab!! bulan yang awesome. bulan Allah. and lagi tiga bulan pulak ramadhan akan kunjung tiba.. :)

bulan ni disunatkan berpuasa, beribadah, bersedekah etc. kalau tak larat puasa, sedekah hari-hari pun dapat ganjaran yang banyak, insyaAllah.

i was browsing through my blog list dalam blogger. tengok banyak blog yang sy follow dari dulu dah tak berupdate *korang pergi mana hah, bertahun-tahun tak update. korang melanjutkan pelajaran ke luar negara ye?!* haha. well i miss my blog friends. kadang ada yang dah lupa nama pun sebab lama sangat diorang tak berupdate. soo list-list yang MIA (missing in action) ni macam mana sy nak discard daripada blogger? nampak macam tak de button delete je. kalau sesiapa tahu macam mana, mari share sini xD

tengah fikir fikir fikir nak tukar fb ke timeline. hm. tukar.. tak tukar.. *cabut kelopak bunga*

end!
Monday, May 21, 2012

novel

baru beli ini.. Kan Kukejar Cinta Kamu.

tak tau pun fauziah ashari ni penulis Ombak Rindu *kau memang ketinggalan zaman, wani. DISHH!!*

baca sinopsis dia macam super best. so bought this. ceritanya tentang alma&raiyan yang study luar negara, married luar negara, dua-dua family diorang forever nemesis gitu so diorang kahwin senyap-senyap. but balik malaysia, raiyan accident dan hilang ingatan. nenek raiyan gile hitler. garang kau. takot ai *brr* lepas tu alma mengorat balik husband dia yang dah hilang ingatan ni. tapi bestlah kot (ai baru start bacaaa) sebab alma ni watak dia agresif, gila-gila, kelakar. and somewhat they're both are sooo lovingggg *melt* haha


macam best ni.. jom tengok!! (suka cerita happy happy gelak comel macam ni ^^) aku ada, kau ada??? :)

sunway on sunday (sun sun)

kami di sunway! xD



tujuan asalnya nak pergi kedai bukuuu.



posing je lebih kan. HAHA



koleksi komik lawak kampus!! (yang sy beli setiap kali komik baru keluar) kelakar mak datokk.



ok tu je. haha. bai!

Saturday, May 19, 2012

24 hours.

24 hours. (oklah fine. 25 & 1/2 hours)
korang ada masa tu untuk spend dengan loved ones. apa korang nak buat? *loved ones sini tak semestinya bf ke tunang ke husband wife semua. family, kawan-kawan pun loved ones juga* ^^

my husband. ye si pemain bola tampar itu *lolx* buat surprise datang dari KTcity ke sini semalam. i was like.. *rahang jatuh* sebab sebenarnya minggu ni sy dah survey tiket flight nak pergi sana.. tapi semua mahal. so kitorang bincang and capai kata putus. biarlah tak jumpa. nanti-nanti la jumpa. tiket mahal. gitu.

so like semalam jumaat.
time kerja i was at KeTTH*A the whole day sebab tengok diorang present paper *sambil belajar*

balik kerja tu dah plan dengan raja, kalau jadi, nak pergi pizza hut alamanda makan-makan kan.

then time-time siang tu i was texting with my husband. KTcity kan cuti hari jumaat.

husband : ptg ni balik awal x?
me : blabla (cerita psl kerja dengan plan with raja) knp?
husband : mkn pizza mn?
me : kat alamanda kot yg terdekat. knp?
husband : ayg pukul berapa nk gi mkn? boleh whatsapp. ada wifi free kan *wifi free katanya.. haha. taktik ni :D*

konon-konon berjanji pukul 6 nanti masing-masing kat pizza hut la.. me kat pizza hut alamanda, him kat pizza hut KTcity. nak berwhatsapp pakai wifi free pizza hut :P DJJ (dating jarak jauh. lolx). rupanya pukul 6 tu dia nak datang pizza hut alamanda! nak surprise me!

then tiba-tiba raja cakap tak dapat nak makan pizza petang tu. told my husband. then baru la dia beritahu yang dia dah kat ampang.. nak datang ofis sini. dia tumpang orang ofis sana yang pergi kursus kat PD.. singgah HQ kejap. i was like.. memang tak percaya. lolx

balik ofis petang tu, habis punch card terus rush ambik dia kat lobi P*M. kesian my husband tali seliparnya putus. jalan la beliau macam orang kecederaan kaki kejap.. ekeke. nasib baik ada tinggal selipar kat rumah shah alam. but i didn't expect yang dia akan datang. but i am happy :) gwe miss banget sama dia!!


gambar-curi. pagi tadi pergi ke restoran mamak kegemaran husband, Hakim Seksyen 7. hihi



me. aku-memang-selalu-pakai-baju-sama. sebab apa ye. sebab lepas pindah sini, ada baju tak kaut keluar lagi dari beg. so pakai baju mana yang ada. and once i like one baju, i will keep on going pakai that baju. yah haha. perangai serupa harith, my brother :DD



ini sarapan pagi sy. megi goreng dengan hakim's fried chicken. ayam goreng sini memang sedap. try la. tak rugi.



kerak dia tu yang sedap. dah la panas-panas kan. menggiurkan.



haa yang ni kek SR. harith belanja my mom sempena hari ibu hari tu. kira belated punya belanja la.. haha. so dia belikan untuk sy&isz sekali. so kitorang ngapngap kek ni :D *thanks, harith!*



dari tepi pulak.



tengah hari tadi pergi kenduri kahwin kawan sekolah, ida kat jalan gembala satu ^^ *siap beritahu nama jalan HAHA* gambar pengantinnya ai tak tangkap. tapi dah jumpa la tadi. tangkap gambar makanan je *as usual and typical wani.. T_Tv* ni gulai kawah. tu husband tengah senduk gulai.



my plate. sy suka sangat sebab ada ikan bilis tamban goreng ni. dengan ayam masak merah. dengan acar buah. semua tu my fave :)



ni view senja tadi. lawa ok matahari dia bulat sungguh dan berwarna shocking orange. cumanya bila snap dalam gambar dah tak nampak bulatnya sebab tiba-tiba matahari itu sudah nak terbenam. haha. ni tengah nak hantar husband ke airport *datang sini tumpang kereta ofis, balik naik flight je la. tak sanggup sy nak biar dia naik bas. penat, ok*



kami. yang happy senantiasa. AHAHA *tangan tu popcorn la ye. lol*

all in all, an awesome 24 hours.
it's not just the time, really. it's how you spend the time.
sebab tu kot orang kata masa itu emas. dan sekarang sy lebih menghargai masa *and you should too!* alhamdulillah :)