Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, May 31, 2008

the bee is B_ _ _


haiyoh.
thre goes my plan to watch movie. [awalashaari, plz hold. HAHA]
i've to go to the office and finish the website tday with the team. this dato sri urged the site to be uploaded b4 monday. hope the working will not extend tha long smpai kne berkhemah satu mlm kat situ.. :O i'm sure i will go to sect9 afterwards to get new dvds. i need something to boost up my mood again, after working as hell. xD

i predict monday will be smoother.
i predict less ppl at the office nex wik *they'v to go somewhre.. the bali process thingy*
i predict if i'm too free nex wik i'll b helping others with non-design works.
but i predict i will not be that free.. haha.
and i predict thre's a new colleague will be joining in nex monday, since it's the starting of june.

see if my prediction works.
lolx.

terima kasih flickr for the photo :P
Friday, May 30, 2008

sakit gigi part 2

2-3 hari ni sgt xsempat nk concentrate betul2 on posting blog entries. gle byk kerja rs nk muntah. lolx. even doing designs making me puke, sbb *cough2* kne taip CODING. rs mau campak coding dlm longkang. boleh x??

8D

ok now to happy things.

eh wait. happy things xnk dtg lg.


da la byk gle kerja, kn. pastu dtg ofis lampu yg betul2 straight above my head kne epilepsi.. hoh hoho d-_-b kjp on kjp off. kalau colorful mcm lampu disko xpe jugak kn. boleh menari2 atas meja smbil jerit "yiiihaa! yiihhaa!! andre andre!" [please don't bother to imagine] :B dizzy jugak buat kerja dgn lampu gila tu T_T *wani = whining. ahaha*

sakit hati dgn lampu ni



balik beli gift wrappers lg tanpa tujuan. lolx.
sbb dua2 sgt chantek ^^


lps tu at 6pm smpai shah alam ingt nk pergi jumpa dr gigi.
[my tooth hurts!]
mmg xley buat appointment sbb da penuh. so walk-in je la.
smpai2 sn ada 7patients tggu. org kaunter tu ckp patient yg appointment pukul 5pm pun xdpt masuk lg *jumpa dr*. hoh gilee. xde ms nk tggu situ smpai malam. so said to the sis jg kaunter, nex time je lah. by the time ntah2 gigi tu dah sembuh scr semulajadi. selamat duit. HAHAHA.

so pegi klinik seblah pulak.
mintak pain killer sakit gigi.
mmg berniat nk dptkan ubat secara free sbb da dpt kad insurans kan hahahaa *gelak jahat smbil pegang gigi* <--sakit2 pun nk jd jahat lg

nk balik rumah da lepas tu.
my mom siap da undur kereta kat parking lot kedai terbabit.
tibe2 rs nk mkn pulak.
hahaha baik2 je da undur kereta, ke depankan kereta balik. masuk parking balik. keluar frm kereta balik. LOL. pergi a kedai dkt2 klinik tu jugak. 5meter je jaraknya. hoho.

serius kedai ni punya nasi goreng kicap sgt sedappp =p~


beli nasi goreng kicap & tomyam udang, despite of my gigi punye condition hoho.
jgn peduli. mkn tetap mkn :PP



xlengkap pulak blog ni kalau xletak gmbr mknn kn. hehe.
inilah rupa nasi goreng kicap dgn tomyam udang berkepala besar-tp-sy-xmkn-pon-kepala-diorg :P


lps mkn, mkn painkiller.
skang gigi da ok sket xDD
esok mao tgk wayang dgn jiran2. yays.
Thursday, May 29, 2008

sakit gigi

hari ni sy sakit gigi. since smlm lg sakit
may b sbb mkn byk gula-gula.
hoho. say no to sweets -.-'
tot of using the insurance card, tp insurance manade cover klinik gigi wehh *baru ingt nk polish gigi free HAHAHA* klinik gigi sgt mencekik =.=

tday is like hari raya. bcuz :


i had pulut kuning and rendang at 6.45pm :DD



and the family membakar ayam hari ni. lolx.



dan si kucing mesti menyebok di mn je ada makanan. 8o



ok selamat hari seniman [eh, bile?] :b

[sleeping mode]

Wednesday, May 28, 2008

jalan o jalan

balik td bapak sy sudah terlajak itu jalan masuk kl lalu kitorg meronda2 xpasal2. :PP
*tibe2 je start cerita xde ayat pembukaan hahaha*
oh my mom xde dlm crite ni sbb she got an exam naik gaji somewhere *ohok! at my exU! coughcough* bayangkan a, nk naik gaji pun kne pegi exam. bukn nk buat evaluation ke apa. teori teori teori gahhh

maka marilah sm2 merasakan pengalaman balik ofis yg xberapa nk memberangsangkan ni :P


skang ni balik je mendung. b4 this terik semacam. it's gud. gud2. i love mendung-ness. haha.




mao balik! yay yay yay!! xD




kat smart tag. eh no no.
sy panggil benda ni 'dumb tag'. sbb tiap kali kitorg nk lalu, mesti ada kereta xlepas. asyik2 error. error kotak tol kau. knp smart tag jd lg lmbt drp touchNgo? lolx ask the scanner.



wuhou!! awan bentuk ikan!! xDDD
[cuba korg teka ikan apa. ikan kembung mahal tu ke? <-- xhabis2 :b]



since ikan kembung kicap smlm xberapa menggembirakan *sbb mahal & kecik*, balik rumah tu my mom cooked her version of ikan masak kicap & i was enthusiastic gileee *ye a kn. lapa* bagai mengantuk disorong tilam air. bagai nk terb*rak disorong tandas auto *ade ke? wahaha*. bagai nk ter-fall-in-love disorong johnny depp/giselle bunchen *pilih mn yg layak dgn sexual orientation masing2 :P*
top plan [PLAN?!!]
"ye, seni makanan tu satu bentuk architecture," jawab encik ikan di dalam mangkuk :P


"apa tgk2? nk kne belasah?!" tanya encik ikan yg tensi duduk dgn sempitnya. mungkin juga encik ikan tidak seimbang hormone-nya hari ini :PP



sotong goreng + sayur + bawang best ^^


//

tiba-tiba ada gmbr yg xde kne-mengena :P
oryte ni gmbr kat surau at my office.
basically i dunno whether we shud call this surau or bilik solat since it's ultra small. lolx.

and ultimately i wanna try my psychic power *kohhh* eh no. my guessing power, and i will guess ppl's personality based on their bag-letak-telekung-punya-style. hoho. here goes :

[dr bwh, kiri ke kanan]

ROW1
kiri, sejadah. abaikan. xde beg kat situ.
kanan,
beg putih-org ni minat kanye west *tibe2 je kn*
beg plastik biru-
balik ofis suka naik atas bukit tgk langit *mmg xde keje org ni. ade ke balik ofis pergi naik bukit??*

ROW2
kiri,
beg putih pink flowers-org yg soft. [yeah righttttt >:P]
beg hitam-berjiwa metal dan berperwatakan misteri. may b dia masuk ofis senyap2 & balik pun senyap2, and xde sape perasan dia masuk atau balik ofis.. wahaha.
kanan,
beg kertas biru gedabak bsr-org yg yakin diri & suka makan space *go figure* :P haha xdelah. dia xde beg kertas lain, sbb tu dia pkai beg besar.
beg putih lg-owner yg sm yg minat kanye west td. may b dia sj2 bwk dua beg. *apa hal??*

ROW3
2plastik putih, baru balik shopping recycle beg plastik bagus2.. the others.. skip skip skip :P *tibe2 bertuka mode lazy* :P

ROW4
skip to the 'beg oren'
hahaha. tu bukan beg oren.
tu kusyen oren. utk tido2 dlm bilik sekangkang kera ini :P
and the lasstt beg. beg merah, pun xde kaitan. tu bukn beg telekung, tu beg make-up. da tgh hari muka comot2 bole make-up balik. [eh ke tu pencil box? <--bertanya dgn naif sekali :P]

evaluation beg xde kaitan dgn owners of the bags, sbb xkenal pun sape owners dia :b *kitorg share bilik ni dgn ofis2 lain kat tingkat tu* so everything is just for fun.

conclusion : sy mmg xpandai baca personaliti orang. guess u go read ur own & conclude urself *org2 pandai judge diri sendiri*. hahaha. ok hv a productive week!! ;]

Tuesday, May 27, 2008

mari makan nini.

ada org baru balik shopping :B


happy bday to ben!
ben ni grup member berjaya time diploma dlu.
and happy anniv to en nabil!
en nabil my former lecturer cum bloggerfriend :D

happy to all ^^


akibat mkn ikan kembung MAHAL yg sgt kecik tu, sy kelaparan lg :P
pastu nmpk benda ni dlm kabinet; hari tu beli kat pasar mlm sbb nostalgia nmpk cambest, lm xmkn pulak tu. fave flavour mestilah peanut butter. HOHOHO gembira2. mkn2. pesta2. :DDD

rasanya pencipta mknn ni, nm dia nini. [abes kalau nm dia karem? :P]
best x kalau mkn biskut jejari bernama 'karem'? hahaha. xpun mansor ke. or borhan. *sile bygkan packaging junkfood dgn nm2 terbabit* :b


tadahh!! rindu gileee sm ini view.
last time mkn, time sekolah kot.


cicahh!!!


habis =p~

xde kerja je tunjuk step by step cara2 mkn karem mansor borhan nini.. wahhaha.

thre goes my monayh

apekah?!
1ekor ikan kembung masak kicap harga rm8?!
ok lah i noe that kedai mmg mencekik habis. alangkan ikan bawal & siakap dia charge 30.
T_T
IKAN KEMBUNG 8 RINGGIT??!! $#@! *can't get it out of my head really*

:P

smbung nnti.
nk mkn ikan mencekik/may b akan tercekik. :PP
Monday, May 26, 2008

twinkle twinkle little snail, how i accidentally stepped on u once upon a time

monorail station, [[not being mono]]


telefon tu gila.
sbb dia ringing non-stop.
smpai ada mat salleh confused & jerit HELO?! HELO?! kuat2 kat telefon tu.. lolx.

.

i think my classmate got married last weekend.
but forgot to invite me & my other friend *xtau la kalau yg len pon sm hoho*
cuz i saw the small board by the junction with her name on it.
and my other friend saw a tent last saturday. heyy i saw it too.
ko lupakan kitorangggg waaaa
:PP

.

sy happy happy hari ni sbb xpayah buat design coding java *lompat2 meriah* :PP
hari ni design dgn gembiranyaaaa no javaaaa HAHAHAA

monday the malas part 2

hari ni tertinggal dua2 phone [mobile] kat rumah T_T
ni semua sbb sebok treat si carpet pagi2 dtg kat tingkap, bwk dia turun, kasi dia makan. berlari2an pagi2. jd hari ni jd orang gua skjp, hidup tanpa teknologi.. walala.
[xde la gossip discussion via sms dgn kwn2 :P]

but xkesah la xde phone, still bernafas kat sni :PP



"helo? wani? wani xde. dia tertinggal telpon ni kat rumah" <--my adik angkat mobile phone sy dgn muka xde perasaan.

one thing je la yg xbest bila xde phone ; xboleh tgkp gmbr.

mn a tau on d way balik ada org berarak tepi jalan ke, helikopter mendarat pastu ada rompakan kat gym berhampiran *gile tinggi imaginasi* or kereta sports lumba2 pastu terbabas atas pokok. we never know if those things will happen, ayte?

//

naik lif.
sy xsukaaa berdiri belakang org2 tinggi. takut diorg xsedar ada makhluk tiny kat blkg diorg lalu terpenyek dgn tragis kat dinding lif >.<

//

ms balik lunch telah nmpk sorg mamat tinggi yg cuuute passing by. he's looking! woot woot! *sorak2 dgn confetti <--melampau*

wani's drooling on uncertain thing :b

//

ckup da crap utk hari ni.
mmg balik nnti sgt xsmpt nk blogging.
balik nk tgk fazura.. hahaha :DD tata!!

monday the malas

pagi isnin = pagi termalas sedunia. haha.
da la browser sgt jht, sket2 hang pastu certain sites xboleh bukak. pft.
dun hv stories to share, tp cuti sekolah da start.
tp my bro ada sekolah tambahan WAHHAHA. seminggu pulak tu >:PP
Sunday, May 25, 2008

imperfection is somewhat cool

drew something on the glass.
dlu sy ada 1 gelas yg sgt sgt best, but then ada orang terpecahkan :?
now kinda like make my own glass.. lolx.
xtau la ink tu boleh stays till the end. but kalau satu hari nnti the ink fades, lukis a benda baru kn? hahaha.

drink up, genius.


letak nm sendiri hoahaha >:]


[freehand xperfect. don't sue me on this :b]

on sunday afternoon

ms utk ber-photo!! :P *tibe2 je*


td pegi wedding, dkt je. sy suka kenduri javanese sbb ada ayam goreng semua pastu atas meja ada kerepek xDD

xsempat shot the bride *my friend, and i dun mean shooting her with a rifle ok :b* sbb smpai2 dia tgh mkn. but still smpt a jumpa dia salam2 lambai2 semua.. haha.

kenduri meriah org malaysia :PP


balik tu, lalu kat neighood tu jugak. ada satu kwsn ni. rumah2 diorg mengadap hutan. *hutan ape ntah ada kat shah alam ni*
gile byk monyet kat situ! adalah dlm 1 army *melebih2kan cerita lg* :P
xde a, monyet2 ni selamba je masuk rumah org, pnjt2 everything & membuat onar di rumah2 terbabit. kinda dangerous for the kids. kang kne gigit xpasal2 kne sawan monyet ke *simptom: hentak2 lantai bila xdpt mainan smbil jerit2 "uu aa! uu a aa!!"*

anak-beranak monyet atas bumbung.. deret2 nk carik ape ntah.


panjat lg tinggi.


lepak2 kat piring satelit astro.
[sbnrnya byk lg monyet2 kat bwh tu]


kesian je tuan rumah tu. da la tmpt tu mcm dilanggar garuda; xde sape berani nk keluar. kalau rumah sy dkt dgn hutan, confirm monyet2 tu dtg buat penempatan kat pokok mangga tepi rumah, pastu membiak dgn pesatnya. pastu nnti sy tembak & jual daging/otak diorg kat restoran makanan eksotik. pastu sy kaya. wah haha >:PP


pergi giant kjp pas balik wedding.


tu dia si rascal dgn phone-cam dia.


shocked, harga catfood da turun frm 1.29 to 0.99.
ini da bagos! xD pasni boleh beli catfood kat sni je. biasa beli kat tmpt lain cuz giant mahal T_T


zzz.
mengantox.

a hot guy on someone else's lap :P

connection yg gilaa!!

:P

how's AF6's final concert smlm? yah stacy menang. sy sgt jeles dgn dia sbb awal ashaari duduk tepi dia, hold her hands and laid his head on her lap or sumthing. *envy mode* WAH HAHA.

ok. sbnrnya smlm kn sgt lapar.
the keropok lekor.
my mom mkn itu keropok & tnya knp ada rs plastik? and she refused to eat the rest. being an eating machine i am, sy mkn je sbb lapar. hahaha. tp mesti la nex wik da xmo beli keropok kat situ lg T_T keji gile mkn plastik.

crite dia mcm ni.
few weeks back kwn my mom ada crite.
dia nmpk sorg penjual pisang goreng, taruk plastik dlm minyak panas utk goreng the banana fritters.
korg tau apa tujuan letak & melt kan plastik tu?
yes of course : untuk kasi goreng pisang tu GARING. RANGUP. CRUNCHY. KRUPKRAP. *obviously it's the best sound ever created in the food industry wahah*

sm la kes org ckp yg tukang buat bawang goreng letak straw dlm tu, sbb tu bawang goreng rangup + sedap.

aiyoo. kalau betul org kat pasar malam tu letak plastik dlm kuali panas dia, may he repent or else he'll rot to death [or kne panah petir. anything will do.] wah jhtnya sy :PP

enjoy the photo strips of some crazy teens lepak dpn rumah sy smlm. yah they'r my neighbours and like brothers to me. be nice to them :P *plus my bros*



//

sy suka movies yg ada computers in it.
i like to hear the sound of the keyboard being tapped, and the mouse being clicked. and those sounds the computers made.
mcm movies org chatting, secret agent yg banteras cyber crime, hackers blabla yada yada.
sape tau movie2 mcm tu, sila btau, sy nk dload :DD

ok cya soon!
Saturday, May 24, 2008

my abandoned fB

i do think facebook has some of the hottest ppl around.
right after i tot it's supposely to be myspace. *hoho*

but i abandoned my fb.
i abandoned my rafael C.
T_T

juz bcuz i was dizzying by millions of applications in fb.
sometimes i need simple things.
rafaellll forgive meeee

ok now i'm gonna feed u.
banana?
;P

i miss my rafael C. tday.
yah call me insane.

of me and haret going to sect9

caught this graffiti on the mall's wall. yg ayat2 tu sj reka2.. hahaha.


unfortunate event betul.

mkn tgh hari. nasi, ikan goreng, sayur.
hujan lebat. tiba2.. DANGG!! suddenly camtu je.
lari lari lari keluar angkat baju yg byk gile dgn haret *dia pun x ikut pegi kenduri rupanya*
balik angkat baju.
tgk ikan dah hilang dlm pinggan.
pusing, nmpk carpet dgn biskot tgh kerumun si ikan kat atas karpet.
$#@!

//

ok hari ni pegi sect9.

the plan is to buy : : pirated dvds. wahaha. *jgn tgkp kami! rmai lg yg beli!!* :PP

pastu esok ada wedding my friend; who's my mom's bestfriend's daughter. kira kitorg 1family berkawan2 la ni.. haha. soooo nk pegi carik hadiah skali. bedsheet is d best answer ;]

coincidence kat living quarters [yg suka jual brg2 mahal hmp] tu tgh ada diskaun bedsheets frm 70-80%!! hah apa lg. kami lantas berpusu2 ke tmpt cadar2 mahal yg skang jd murahan.. walala.

cadar murahan :PP

bought myself another 2 sbb cantik sgt +murah. *sy gila cadarrr!! <-- eh no. sy gila good interior stuff* :DD plus tha boy yg kerja kat situ agak cute heh he he *giggles* may b akan pergi lg dan pura2 beli benda lain pulak. (nahh!!) :P


those are my bedsheets, on top :]



kitorg berdua jugak membeli gelas sebijik sorang. gelas pon ada diskaun. hoho.



gelas dpn sy punya ^^
plan nk lukis something atas gelas ni, but xde idea lg :]



cerita byk xbest. kalau best pun, gmbr xclear lg :?
so like, i bought 2 music CDs and 3dvds, haret beli 1. *well obviously bukn dia la yg byr kn. lolx*


aaaa. agak lapa ni.
japgi nk pegi pasar mlm. yeahx!! *muka semangat gile*

mayhem continues

the mayhem continues..

gmbr kecik sbb jimat space [sy kedekut :P]

ok smbungan crite td.
kn carpet dtg ikut tingkap nk mintak mkn semua.
lps dia masuk, sy suh dia keluar bilik pastu tutup pintu wahaha. *on ur face! :P*
so few minutes after that, i went donwstairs & mmg dia tgh sibuk2 tggu kat situ.

amboi pengarah syarikat ni.. sy pun belum breakfast dgn propernya >.<



sy statik kat situ sbb nk tgkp gmbr dia.
tp susah, sbb dia kalau da kelaparan mula a jln mundar-mandir.
nk snap pun nmpk blurry je. cetts.



pergi kitchen.
like few seconds later, biskot ntah dr mn *dr pintu dpn kot. bpk sy ske bukak pintu pg2 hoho* biskot dtg and ikot rombongan mkn2 ni :PP
tu dia kat luar, tgh garu2 telinga. mmg xde aktiviti lain.


pastu mak dia si carpet ni da pandai skang. kalau sy xbukak grill tu, dia xmo keluar. sbb ingtkan nnti kne tinggal sekor2 kat luar lg.. wahaha.


ok semua ahli rombongan da ada kat luar :PP
mesti diorg bengang je kn, tgh lapa2 sempat lg nk tgkp gmbr.
"move it, lady!" jerit si carpet penuh tenaga.


at last...
makan xpandang org T_T



baru sedar yg ini semua bukn mimpi ada org tgkp gmbr dia. :PP


mari mari! sy nk kenalkan dgn watak baru!! :b
ini diaa... bpk biskot si kelabu hitam! [bf carpet]
dia ni penakut.
kalau org dtg dekat sikitt je, dia da lari.
mencicit2 dia lari HAHAHA
tp bagus la kucing ni, dia xmengada2. dia duduk je situ.

mengintai. padahal tgh lapa tu. tauuuu :P



beliau ni tukang mkn leftovers.
sbb kalau nk kasi dia mkn pun dia lari.
so bile org da xde/jauh, baru dia berani dtg mkn. hampas punye kucing. [hrp muka garang tp penakut :PP]


oryte! biskot da habis mkn & buat senaman pagi!! ^^
sile perhatikan bpk biskot yg masih statik kat situ.
*yah i noe tulisan tu xnmpk. it shows : bunyi spine*



lps habis senaman, sesi mandi pagi *mmg rutin diorg ni*
kucing mandi = licking.
sila tgk bpk biskot sekali lg. wahaha. kn x gerak2 tu. patung cendana :PP



wahh! licking each other. wahaha.
fakta : kucing ni kalau dia ada clanz sendiri, dia akan groom ahli2 clanz dia. so kire 3 ekor ni; carpet, biskot, bapak biskot.. diorg 1 clanz. lolx.



bapak biskot masih xbergerak. *rekod!!*



he craves a mc d set :PP



last2 sy refill bekas susu & dia tolong licinkan makanan.
sbb kalau biar je mknn kat situ, koloni encik2 semut akan dtg.
semut2 kat sni lg horror. ada 3 jenis; merah bsr, hitam bsr, merah puny. diorg dtg ikut shift. wahaha. byk kali je kne gigit ms nk bersihkan bekas. mcm tahi ok.


plan hari ni nk melepak rumah.
diorg balik kg pergi kenduri kejap. *minus falet*
ok tatah!! x]