Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, March 31, 2012

earth hour, yaw!

happy earth hour day!!

ha! korang tutup lampu tak tadi? (8.30pm-9.30pm)
apa? tak tutup?! PIANGG!! haha. yoshh hari ni adalah hari earth hour. di mana kita menunjukkan rasa kecintaan kita terhadap alam sekitar melalui penjimatan tenaga elektrik selama sejam (walaupun hakikatnya dalam sehari bergelen-gelen letrik kita pakai lolx)

photo di atas diambil di tropicana city. tertarik dengan designnya yang kreatif.. terus took a snap.

hari ini siap ingatkan husband and big boss sekali suruh tutup lampu (diorang kan serumah..) tapi diorang tak tutup pun.. HAHA. so i shut off the lamp and sat at the door with si kecik bising. sejam ok ai duduk depan pintu tu :DD


cakap pasal earth hour, ni ha.. time INTAN buat hari sambutan earth hour semalam. kitorang kena bawak food container masing-masing untuk makan breakfast percuma :D



elia dengan .. sy tak tahu nama this guy, tapi sy selalu nampak dia HAHA



azra my bestie :) azra tak bawak container, so diorang bagi daun pisang untuk makan. cool tak.



suasana di sambutan earth hour.



ada busking.. ada zainal abidin.. dengan suasana santai. bestlah.



lepas tu ada aktiviti macam skin painting, jualan tshirt, tupperware.. etc. and sy terserempak dengan dua orang kawan sy dari INTURA and INTAN sarawak.. tok penghulu faka & zulkarnain si penyanyi. haha. lama tak jumpa diorang. my 2010's batch mates.



yang ni time sy & azra keluar berjalan-jalan. teman azra keluar beli make-up sebab make-up dia hilang lepas malam KSN. suspect diambil oleh orang yang membersihkan dewan tu. keji ko kan main ambik je barang orang yang tertinggal T_T



cangg! kat kedai buku borders. notepad yang sangat cute!



lepas tu nampak buku kitab pengetahuan hantu malaysia ni. apakah :P



bongek gile cerita pasal hantu kangkang ni. bahaha




lepas tu makan kat papa john's. azra belanja. weehoo!



tempat kami ngedate :P



sup cendawan dengan chunks cendawan yang enak.



pandangan heli (kopter).



onion rings. ye sy suka onion rings :) bawangnya lembut dan mencair di dalam mulut.



pizza papa special.



speg bolognese yang dibakar bersama keju dan chunks yang lain. yums.



overall view on the table.



lepas tu sy ada beli ini semua di kedai borders.



the question book : memandangkan sy suka buat tagged survey kat internet, buku ni lebih kurang sama macam tu jugak. di dalamnya penuh dengan soalan-soalan tentang hidup. best2 ^^



ni pulak the wimpy do-it-yourself book. lebih kurang sama macam the question book. best jugak weh. tapi tak buat lagi buku ni. i start with the question book first.



lastttt sekali. kedai iscream! haha. sebab is tu nama husband sy.. so sy shot. bila nampak ni, teringat kat dia.. :)



oklah, ada lagi entries untuk bercerita.
jumpa di lain entries, ya!! :)


p/s : Allah selalu ada untuk kita.
Thursday, March 29, 2012

makan malam KSN



cangg! SELAMAT DATANG KE MAJLIS MAKAN MALAM KETUA SETIAUSAHA NEGARA BERSAMA PESERTA KURSUS DPA BIL. 1/2011!!! woooooottttssss!

(over kau, wani) haha.
ini merupakan so-called album gambar dalam entry. sangat banyak gambar. gambar banyak sangat. huahahaa (bila lagi nak letak juta-juta gambar, kan) :D

it's the night. the ultimate peek of our achievements in DPA. the biggest event ever!! oh btw, LEGASI adalah nama batch kami. nah ambik gambar ni semua :) enjoy.



view di dalam dewan. time ni tak ramai sampai lagi. macam ada kenduri kahwin je gamaknya. hihi



this is me. (obviously) :P



bersama budak-budak stage yang berkonsepkan kpop hari tu. hazlin & atol. diorang siap ada battle menari kat belakang pentas. gila. hahaha



bersengih-sengihan di pintu masuk. bunga sakura artificial, kau.. lawa :)



ni lah dia ketua koir kitorang; lin.



ni pulak MC of the night; mardia. dia MC dengan partnernya, hafiz abas. hafiz abas ni yang menang pertandingan pengacaraan (suara emas legasi) sebelum ni.



kawan-kawan koir di sekitar kawasan meja. syafiq, aini, masturah, zul (yang selalu main game walaupun baru-baru ini telah menjadi seorang bapa. hahaha. tahniah, zul ^^)



menu malam itu xD sy suka makanan.. yiehha. tapi team koir and persembahan lain dapat makan awal sebab kitorang performed awal. tapi lepas perform pun dapat makan lagi kat meja. superkenyang holright.



haa ni la juadaha yang terhidang di meja. akubencicici tengok ada udang superbesar kat situ. zits merata kat muka. haruslah tak boleh makan berpantang mengalahkan apa :/



favor di atas meja; pin legasi. eksklusif tak :)



pameran di bahagian luar. awesomeness. macam prom dah gayanya.



KSN yang datang telah signed di buku majlis makan malam ni :)



photos di dinding. ohhey saya memang sukalah konsep sepit-sepit macam ni.



ada macam-macam kat pameran ni.. antaranya hasil lukisan peserta kursus DPA :)



lukisan, fotografi.. semua ada.



yang ni gambar tun mahathir and wife. ai laik ;)



ni pulak ternampak gambar sendiri terselit di bahan pameran. bahaha



lagi dan lagi di pameran.



anis dan kamera berlens panjangnya sedang tekun menangkap shot-shot cantik.


sy dah signed kat huruf L gergasi!! weehoo!



and ada jugak muka ini terselit di gambar english night :P



kitorang team koir bermain game di belakang pentas untuk menghilangkan nervous. wahaha



menyanyi dan menari bagai nak rak. haha



last sekalii sesi bergambarlah apa lagi :D



with the gamelan team (weh korang, mai sponsor main gamelan kat wedding ai?! ahahaa jk jk)



dengan azra dan maisara yang menari tarian arab :)



dengan budak-budak tarian, plus elia. tan, azra, maisara.



with KGMA's group members. toksah ditanya apa itu KGMA. haha



dengan kak wan, mardia, maisara and salinie.



dengan komathi yang cantik bersari :)



campuran budak-budak persembahan; pong, liaw, zaim, peter dan intan.



with kak zana and rusdy kat atas pentas. time ni tengah havoc semua ramai-ramai kat pentas macam malam citra budaya malaysia HAHAHA



persembahan penutup yang hebat; zapin 'terbang'. diorang berlatih sampai pukul 4.30pagi, mind you. haa ni lah dia suasana belakang tabir. rupanya kat tepi pentas belah-belah belakang ni ada budak-budak lain tengah khusyuk menonton ramai-ramai :D



yays event dah habis!! xD berjaya!



KSN dah nak balik. cepat lambai KSN!! tata, tan sri!! ;)


so and so. event berjaya. kami tak de curfew malam semalam. kami keluar makan megi goreng kat kedai mamak pusat bandar damansara. lepas tu balik zzz.

what an awesome night.