Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, August 26, 2013

durra's open house

kitorang telah dapat jemputan ke open house rumah durra semalam.

so off we go, dengan niat nak makan-makan. hah ha.


pergi dengan harith, my brother.






baju ai ada bowtie?



baju ai ada bowtie! lolx!



grrrrr bila nak sampai ni??! kunun. :P



bergambar dengan tuan rumah.



harith and hakim, his friend from school days.

orang cakap nak snap gambar, budak-budak ni pose gambar postur macam ni.
ye. bagus sangat diorang ni. -_-"


ada durian! yay!








juadah open house; lemang, nasi impit, rendang ayam, rendang daging, mee jawa, caramel pudding. air oren. hihi

thanks durra for inviting!! xD

zaman sekolah dulu memang rajin ikut rombongan kawan-kawan, ramai-ramai pergi serbu rumah open house kawan lain.
pernah jugaklah buat open house kat rumah sendiri. pun kena serbu.
sekarang nak pergi ramai-ramai macam tu tak de la, masing-masing dah tak tinggal sini, atau dah ada family semua. kalau ada pun pergi asing-asing la kan. lolx
so bila nampak budak-budak sekolah jalan beratur ramai-ramai kat tepi jalan, pakai baju raya nak pergi beraya, teringat kenangan zaman sekolah dulu. ;)
so cherish moment korang beraya time muda-muda ni before korang membesar bagaikan johan dan dah tak de peluang nak beraya macam tu lagi. hihi

ok lah. jumpa lagi nanti. cya!!

ammar's reception eps. 1

heylo!

ni majlis resepsi wedding ammar kat belah pihak perempuan.
diadakan pada hari sabtu lepas.

so macam biasa, ahli keluarga berkumpul dulu kat rumah kitorang,
then bertolak ramai-ramai ke dewan seksyen 20, shah alam.

invited durra sekali. durra ni gf harith.



ariana pun ada jugak. muncung sedepa muka hahah

me, ariana, durra masuk dulu and tunggu rombongan groom kat luar dewan sebab tempat parking tu panas.
betul-betul time rombongan nak dekat sampai, ariana cried.
kepelikan sebab dia tak nak minum ke apa. angkat pun nangis.
ok ni time dia poo poo. and memang dia dah berak pun time tu! PATUT PONNNN.
so ajak faliq balik rumah kejap tukar diapers. nasib baik la rumah dekat. huahua


wanna say something. "mama, i pooed!" katanya mungkin. :P

ada jugak tragedi wafi (our small cousin) hampir dihempap pagar dewan yang besar.
nasib baik laa ada kereta avanza siapa ntah menghalang pagar tu, so wafi macam terantuk kat kepala sikit je la. kalau tak, sah-sah kena hempap.
alhamdulillah.

lepas tukar diapers semua, kitorang balik ke dewan.
time tu diorang dah makan.
so terus makan la.


meja pengantin. my parents hujung sekali tu.



faliq tolong pegangkan ariana sementara sy makan.



upacara potong kek.



the cake.



ni view pelamin dengan meja makan pengantin.



my mom and afif, ammar's brother.



team merah. air sirap pun merah. haha



sengih tak sengih. hahaha



mi amors.



team oren cair.



team family cik po.



ni groom (ammar) dengan adik-beradiknya & bride (wahida).



group photooo!!


ok dah selesai satu majllis.
another majlis will be held this september, insyaAllah :)

congrats kepada ammar dan wahida.
semoga berbahagia selamanya.


oh btw. nak sharing pasal 'congrats' and 'congrates'.
kan selama ni ramai orang gelakkan congrates kan. salah eja la apa.
actually, congrates tu sama je dengan congrats. expression informal daripada congratulations.
yang betulnya adalah congratulations.
nak congrats pun boleh. congrates pun boleh. sebab dua-dua ni sama je sifatnya; informal.
kalau kata congrates tu salah, congrats pun salah lah. haha
ok lain kali kalau rajin akan share lagi pasal perkataan-perkataan yang mengelirukan, kalau ada (memang ada! lolx)

till then! ciao!
Sunday, August 25, 2013

ammar's solemnization

magic happens. so does love.
sebab tu la love is a magic. ecewah.

blehh wani e bukan nak cerita pasal magic hari ni.
tapi cerita kitorang ikut rombongan pengantin lelaki, my cous, ammar ke majlis akad nikahnya jumaat lepas.

majlis yang simple dan sweet.
dengarnya diorang memang tak nak buat grand-grand sebab saving for the future.
lepas kahwin banyak nak pakai duit.
(jadi yang plan nak kahwin tu, rajin menabung starts from now!) ;)


kitorang kumpul kat our house, lepas tu gerak ke rumah wahida, the future bride.

sebabnya pengantin perempuan rumahnya kat shah alam,
sebab tu sedara-mara kitorang kumpul dulu kat rumah kitorang. depa semua orang KL.


bros.



sy jadi salah sorang tukang bawak hantaran. kukuku


masuk ke dalam rumah beramai-ramaiiii *nyanyi altogether! c'mon!* :P



melangkah penuh tak de gaya. -_-"



ni hantaran untuk pihak lelaki daripada perempuan.



ariana elok tidur time majlis berlangsung.



bagi ariana kat neneknya sebab mamanya nak pergi snap gambar! lolx



apa la yang digelakkan harith dengan afif tu.



hantaran daripada pihak lelaki kepada perempuan. i looove the shoes and the cake! super gorgeous!


our family members. some of em.



lepak dengan asha kat tangga sebab senang nak ambik shot. asha was shooting the video.






kami kami team tangga. that's my dad! :)



ammar tengah dengar penerangan daripada tok kadi.



akad nikah ongoingggg. sekali lafaz saja. congrats!!


alhamdulillah selesai. doa ramai-ramai.






upacara batal air sembahyang / sarung cincin.



the newlyweds.



lepas tu, apa lagi.. makan!! *serbu ramai-ramai kat luar rumah*



ariana tengah borak dengan kak gee, my cous, kakak kepada ammar :) suka ariana haa. haha



these were what i took on my plate. sate dia sedap, berperisa!



a shot with my daughter. :)



peek-a-boo! *muka super excited wani, kejadah T_Tv*



ok dah. bai!!

lepas ni cerita pasal kenduri kahwin diorang pulak. :)