Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, February 27, 2009

reading back the old ones

was reading back my old blog in xanga.
seriously sangat rindu perkara2 lama yang berlaku dulu! hoh hoho. emoness betul :DD
well well blog pertama sy adalah kat upsaid, tapi lepas tu benda tu kena bayar, then my old entries semua were deleted. shit. haha

tadi balik pusing town.
ada la beli few stuff, pergi pasar/bazar jumaat and such.
unbalance emotion at the mo.
malam ni nak pergi tengok karaoke comp.. haha
ok tu je.
gile pemalas hari ni. i need to smack someone.
lol

yesterday, all my trouble seems so far away

helo all.
kerana hari ni hari jumaat (iaitu cuti kat sini), and sy still tak keluar rumah lagi (pemalas), maka photos semua adalah daripada cerita semalam xD

henjoy.

kedai pisang goreng dekat2 dengan rumah kitorang.
ada jugak udang goreng cucuk dengan ikan goreng tepung, keropok, ubi yadayada
(lihat makcik itu, sungguh gigih bekerja. haha)



dua budak perempuan cantik WAHAHA
ok, kidding >:P



my dinner : chicken chop.
gohh tak habis pun, sebab kenyang :B



hajar & ila tengah tengok movie.



ohoo itu dia skrin movie itu xD
semalam ada cerita 28weeks later; movie yang sy pergi tengok sorang2 kat panggung wayang suatu masa yang lampau :DD



kucing manja yang siap panjat2 kerusi nak mintak makan.
manja gile ok, engkau. haha muka dia kelakarlah dalam gambar ni :DD


ok nak surfing laut. ekeke.
bye!
Wednesday, February 25, 2009

photos mayhem

photojammed!! xD

tengah tengok cinderella's story kat tv2 skang.. ohh chad michael murray yang hots!! :P

okk wani. concentrationnnn

.. go!


ABC si wani lagi sorang.
tiba2 dia nak makan ABC hari ni.
cuaca panas memang mempengaruhi semorang untuk makan ais skang ^^v



my nasi goreng thai.
sangatlah sedaps!! (despite of the plain look. oh abaikan rupa luaran, will ya? ;p)



sebenarnya nak bitau, budak baju biru dua orang tu baru lepas shuffle depan 7e tadi.
padahal budak sekolah rendah tu. padahal pengawas tu.. bahaha.
time ni may b diorang tengah tengok komik dari luar 7e, macam sy semalam :P



oh, talking about me, there i was. HAH. si vainness.
(tiba2 bilik dah kemas semacam kan. hari ni dah shred semua kertas-tak-guna. bilikku jadi clean&clear tak pasal2. hohho)

*i need to fill the plain wall* (:b



wani lagi sorang strikes a thinking pose.
(or sleeping pose? lol!)



si sombong-tak-pandang-kamera. lol
(senyum sikit, hoi!) :P



hafiz sudah potong rambut!
suddenly cakap nak potong lagi sebab tak puas hati dengan pesen itu.



nampak tu ada makhluk menyorok kat tepi pintu bilik?
keji sungguh melarikan diri daripada phonecam sy.. rofl



dan sekali lagi menutup muka beliau supaya tidak dikenali ramai.



hoh! akhirnya dapat tangkap! rasakan ko! :P
dats adam, budak yang tension itu hari. lol



dats cik mima and dats hardy.
basically hari ni adalah hari-melepak-bilik. kot.
(tengok tu, dinding yang kosong!! need to do something about it) xD




*wearing a mask and running to the ball*

3things i hate about you?

first and first, gud luck kat liza yang ada interview hari ni.
GOOOODDD LUCKKKKKK!!! xD

second and second, hari ni banyak tak de kat ofis.
bos tadak, CC tadak, EO tadak. maka sy kena jaga kenderaan, pastu sape2 nak keluar dengan kereta ofis, kena catit kat whiteboard (kena.. halang.. tangan.. daripada.. melukis-kat-whiteboard!!) *larikan tangan laju2 oppose papan putih* :DDD

third and third, semalam dah dapat balik my precious myvi SE hitam-kotor-gile-dah-lah-minyak-tinggal-dua-bar-apekah--- *mengusap2 kereta sambil berjejeran air mata* :P
(bagi yang tak tau, kereta sy eksiden hari tu then hantar bengkel then semalam baru dapat balik)

OK TU JE. TERASA MALAS NAK MENAIP.
TERASA NAK BACA NEWSPAPER. HAH.
Tuesday, February 24, 2009

dan itu ialah komik!

hari ni lepas lunch, telah lalu kat 7e sebelah kedai makan tu.

tiba2 terberhenti kat cermin dia sebab nampak satu komik ni from the back cover. MACAM KELAKAR! laju2 terus lari masuk 7e and suh kawan2 jalan dulu. haha.

i ended up buying it.

serious shit kelakar gile.


tajuk dia camtu sebab story dia pasal..

budak pompuan yang ganas & kuat gile (belasah orang.. ohok) pindah skool baru pastu nak pura2 jadi sopan dan comel sebab nak carik boyfriend yang gagah & kelelakian! bahaha. pastu dia tipu yang dia suka jahit manik. apekah---

paling tak boleh blah masa dia jadi ganas tu, kartun dia adalah super kelakar! pastu budak lelaki tu pulak, tiap kali dia muncul je.. akan ada gagak lalu. siap buat bunyi arkkk lagi.. lolx. horrible la you, komik. ko buatkan sy ketawa hari ni :))


ni lah cover belakang yang sy nampak kat cermin 7e. terus fall in a deep well. haha

put on my headphone



suka songs with bass ^^v
Monday, February 23, 2009

this is the day when i am tensed

hari tension di ofis dan di mana2 sj.

guess few of the peeps at the office is/was hypertension tday; including me.
tak tahu kenapa, that feeling struck like a thunder.
dengan batuk and everything. macam everything goes wrong. $#@!

saw adam kat luar ofis.
dia cakap dia pun tension. i said i was, too.
"jom orang2 tension semua, kita keluar!" i said.
"ok orang yang paling tension jalan dulu."
and i let him walk first, i was behind him.
and kami headed to the same destination, then splited up at the..
washroom doors.
lol

pastu tak nak duduk ofis lama-lama,
sampai tiba2 hari ni balik awal. tak sampai pukul 6pm dah balik.

pergi ayamas, belikan ayam percik seekor untuk chu, my makcik sedara.

pergi rumah chu, then balik from chu's.. nak singgah kedai makan, tapau dinner.
wani lagi sorang was driving.
then ada kawan kitorang ni called dia.
suddenly dia nak cakap dengan sy.
and heyy talking to that friend kind of made my day. tak banyak, but sikit pun was ok.
i think i just need someone to talk to.
:]

photos saje




of how i miss sect 2 shah alam's food :')
Sunday, February 22, 2009

i cried

juz stepped on KT's land around 9.15pm

sadis gilee my throat itched as hell masa flight nak take off pastu batuk tak berenti for about 5 minutes walaupun ditemani air mineral & strepsils.. crappppp

lepas tu yang kelakar, orang2 lain pun batuk bersahut-sahutan dalam flight. haha
(gelak pulak, padahal tadi terbatuk sampai menangis-nangis dalam flight. nasib baik lampu padam. kot tak, semorang nampak aku menangis hoho) :P

sizzling saturday

shopping, more shopping and ice skating.
xD

malangnya gambar bershopping tak de sebab caught up dengan stuff kat kedai2.. haha
(was too excited seeing vinyl figures etc etc)


sy suka gambar ni! :D
sebab kitorang nampak macam characters dalam The Sims II. bahaha



young peeps wear weird hoodies nowadays~



them.



them again.



them.. again??!
(rasa seperti ingin potong rambut itu :PP sikatt!!)



my tiny-heart socks di sebelah ice skates.
i din skate for centuries!
(oh walaupun in-line skate & ice skate adalah tak sama, but but i'm glad i cud skate again!) xD



budak super laju yang sudah penat.. haha
kitorang keluar dari iceskate ring bila orang tu buat pengumuman suruh semua skaters balik.
"balik la! tak faham bahasa ke??!"
ok ok dia tak cakaplah camtu punn.. more in a mannered way.. lols



ok ok, we get it that you are tired. cut it off now will ya
:P



sedang terkagum dengan papan nama 'Friendster' cafe yang bertukar2 warna.. sangat lawa!!
masa tengah snap gambar ni, tak perasan pulak yang couple kat depan tu tengah bercengkerama GAHAHA



sudah lama mahu beli beg laptop Golla.
ended up buying it.. ha ha



a huuge mobile bag. gilelah camne aku nak hangkut beg ni?! :P
Golla2008Collection


still batuk macam nak gila
helpp!

someone's engaged

ada sorang budak yang vainness di dalam kereta nak pergi rumah kawan dia. hoho.



hurahh wani lagi sorang is engaged today!! xD *baling bunga-bungaan*



sy datang lambat sket, time tu diorang dah berdoa semua.
masuk-masuk je photog terus nak tangkap gambar.. lolx
(muka tak ready nak tangkap gambar fjkxqvfs)



hidangan javanese. my mom punya plate lagi banyak daripada plate sy ni.. HAHA
she said it was marvellous *memang pun!!*
sy makan ayam rempah dengan daging kicap dengan kentang ni pun dah super seronok xD
ohhey memang suka javanese treat. silakan masak lagi!! ^^v
Friday, February 20, 2009

randomness hommies

omg walaupun mereka tidak kacak *bahaha* but they sound quite good! xD
and the lyricsss whoahhh i call it craze valentine; gila2, but loving.

Today, dressed up
In designer drugs
Dedicated to the one
I'll always love
The one who really messed me up <--haha cute!


fine, enuff craziness.

mari membuat eksperimen dengan effect meletakkan bayang2 tangan di belah kiri photos supaya nampak effect bayang. sort of nice.




i'm lovin it!!


//


and here is (was?) my breakfast (brunch?) for today.
a yumminess fried macarony. ohhey everyone is a chef now huh? lol

med in me

nah hambik ni gambar makanan lama xpost gambar makanan hahh
:P

daging masak merah.



ikan cencaru goreng belah belakang xD


i lost part of my voice (the nice part.. wahaha!) >:P
sudah telan ubat batuk and painkiller sebab sakit tekak, batuk & sakit gigi. wut the heff...

malas nak bercerita. haha
mood super malas and mood penganggur (masa cuti ni la nak pura2 jd penganggur ekeke)
ok take care you! xD
Thursday, February 19, 2009

coughing koff!!

malas gile nak makan ubat. asal makan, rasa lagi sakit. apekah ubatt!!

so konklusinya; jangan makan ubat for now :P

here are some photos to cheer up my day (since sy yg demam, bukan korang. bahaha) >:P

semalam budak-budak ni hantar kitorang kat airport.
pura2 berwajah sayu seperti nak hantar sanak-sedara pergi jepun 2-3 tahun. haha
(padahal---)



wani tunggu kat balai berlepas. hoho



wani's.
semalam kat airport ni, kitorang kenal dengan sorang chick girl ni, nama dia nadia.
pastu dia dah habis borak2 tung tang tung tang baru nak tanya nama.. hahaha
"eh tak tahu nama pulak."
"nama kitorang wani."
nadia buat muka terkejut.
HAHAHA
lupa pulak nak tangkap gambar dia :P

//

next! :b

pagi tadi pergi interview SP*A.
crowd semua ni interview post lain.. macam post doktor *ye, sy penyibuk tanya orang sebelah lolx*


turned out masa datang tu, sy orang first datang (for the post) hahah pastu tak de orang len! gilalah. mana semorang pergi?? may be diorg lambat sebab carik parking kat luar yang PENUH!! SP*A JP*A tolong tambah petak parking!! :P


pura-pura muka suci padahal tengah nervous gila fikir2 'apelah interviewer(s) tu nak tanya eh? bantai je ah nanti.'


the interview went well.
kot?
ah pedulikan itu. mari enjoyx dulu!

//

next!

sekali lagi konon2 berwajah comel padahal tak de sekelumit pun ciri2 itu.. bahaha
fetish gile dengan cermin & phonecam. apekah---



cermin pun menyampah tengok agaknya.. rofl.
(like me care? i tengah demam ni i need entertainment! haha. oh-excuse my dingdongness *faint*)



mom bought me this bag.
"marilah belanja sy lagi!" haha
mao bawak ini pergi ofis. entah nak isi apa entah tu. komik kot. rofl. apa barang isi paperworks kan xDD



sebelum entry ni tamat, mari lihat adik-adik sy! xD




-nak tengok wayanggg-