Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, September 30, 2008

wani ezryl and a raya wish *

Selamat Hari Raya - JFK, Omar K, Kaer, Nabil feat Shazzy



EVERYONE!! xD

sy nak wish semorang a very blissful Selamat Hari Raya Aidilfitri!! ^^

semoga raya semorang adalah best.. hahaha.

mintak maaf 10juta kali kalau ada salah silap (ada punya :PP) .. if i ever said something useless *haha*, if i ever buat prank, if i ever load too much photos, if i ever laughed madly and somehow u get annoyed.. wahhaha *ok i did it again didn't i? :P*, if i ever haunt ur dreams *ye sy adalah mengerikan okoko*, if we ever went out and you guys treated me awesome meal.. sila halalkan! :P.. and semua lagi jenis2 kesalahan rakyat biasa seperti sy T_T
sorry lorry strawberry!!!

blog ni akan berehat sehari dua dan kembali dengan auto-publish posts (er esok malam kot?). tengoklah apa yang berlaku. kalau korang sempat online la. haha



again.
dengan humblenya sy nak wish sekali lagi,
HAPPY AIDILFITRI to my dearest, awesomeness, and loyal-est readers! (wherever you are)
thank you!
*bow*



hokeh now mari siap2kan makanan raya! :P
Monday, September 29, 2008

mixing everything 2 days b4 raya

my cubicle neighbour accidentally shot the video.


oryte.
since raja ada jawab survey sy, sy pun nak jawab survey dia.
tapi survey dia berkisarkan hari raya la.
survey sy berkisarkan.. mesin kisar? bahaha. so here goes :


1. Apakah benda "wajib" yg akan dibeli menjelang raya
//sama macam raja, kad raya! xD tho tahun ni rekod; sy xbeli kad raya. sy buat je. seriously sangat menjimatkan kos. bawah rm1.50 1 kad yang sy hantar tu.. haha (rm1.50 tapi priceless, harap maklum :P)


2. Kuih/makanan kegemaran anda
//sy xsuka kuih. sy suka kerepek xD so any kerepek will do.
//rendang mak lang. wajib!


3. Lagu yg paling disukai, kenapa?
//selamat hari raya - jfk, kaer, omar k, nabil. ni lagu raya versi r&b.. hahah
//suasana hari raya - anuar zain & elina? betul kah? :P


4. Kuih/makanan raya yang anda boleh buat sendiri.
//sy xtau buat kuih raya sebab sy jarang makan kuih raya.
//sy boleh cucuk sate! HAHAHA (muka bangga x ingat padahal cucuk sate je :P)


5. Andaikan ini Raya Aidilfitri terakhir anda. Apakah perkara terpenting yg akan anda buat...
//oo. tempah flight pergi mekah.
//mintak maaf habis2an dengan drama hujung minggu punya slot :P


holright. tamat!! xDD

bazar kat kompleks pkns hari ni. still meriah la, walaupun orang dah berkurangan :P

ni lah yang berlaku bila sy bosan

yezza, sy tengah bosan.
sy nak buat survey ni dan pass kat semorang yang rasa sangat bosan sekarang.
korang, silakan buat survey ni!!
:PP


WOULD YOU RATHER:
LICK A FROG OR A ROACH?
//roach. yes sy mampu menjilat lipas. hahaha


GET BIT BY A DOG OR A PERSON?
//a person? tapi pastikan dia xde tibi T_T


EAT RAW FISH OR RAW CHICKEN?
//raw fish yang dibakar! wah haha (yea i'm cheating; i cannot eat raw meat)


OWN A TARANTULA OR A PYTHON?
//python tp yang vegetarian punya :PP


MARRY FOR MONEY OR FOR LOVE?
//for love. money i get, u give me love. HAHAHA


JOIN THE ARMY FOR 5 YEARS OR GO TO JAIL FOR 1?
//jail for 1 year. duduk melepak je kan. lolx


SWIM WITH SHARKS OR WRESTLE ALLIGATORS?
//wrestle alligators. walaupun tau akan kalah akhirnya T_T


HAVE TRIPLETS OR NEVER HAVE KIDS?
//triplets! triplets! hoyehh! xD


SLEEP WITH RON JEREMY OR GEORGE BUSH?
//err xde pilihan yg lebih menarik ke? lolx.


WHATS THE BEST THING TO ORDER AT:
MCDONALDS?
//the ayam mc d, obviously.


TACO BELL?
//ntah xpernah pulak makan kat taco bell :P


RED LOBSTER?
//lobster? lobster panggang dgn kuah kari? hahaha (btw ni restoran ke?)


OUTBACK?
//cengkerik masak sos coklat. bahaha
//atau otak monyet goreng dengan sayur :PP


SUBWAY?
//sandwich ayam campo daun salad and tomato. cheese sket xDD

(sy potong nama2 kedai lain sebab sy x familiar. dohh)


OUT OF THE PEOPLE YOU KNOW, WHO:
MESSAGES YOU THE MOST ONLINE?
//kalau ikut kategori : skype-->raja (hokehh raja tepuk tangan skang! :P) myspace-->fiz friendster-->raja (ko memang rajin :P) y!m-->puteribalqis walaupun sy x online sangat :P


MESSAGES YOU THE MOST IN TEXTS?
//my mom. hahah! seriously, skang sy pemalas nak sms. and another friend.


CALLS YOU THE MOST?
//people dun call me, i call them :P


MAKES YOU LAUGH?
//diri sendiri. hahaha. pathetic buat lawak pastu sendiri gelak :PP


MAKES YOU BLUSH?
//ikmal abrar <--is this how to spell his name?? wahah. kidding man, kidding! no one at the mo.


MAKES YOU HORNY?
//horny lutut kao! HAHA.


MAKES YOU MAD?
//my bros. hahaha


DO YOU SEE THE MOST?
//selain family, fini jiran kubikel seblah. kamwai. hari2 tengok muka diorang. lolx
//oh you mean.. 'see'?? ok. ntah. rock kot. skang pun lama x keluar.


DO YOU PARTY WITH?
//xde siapa ajak pergi party, doww :P


HAVE YOU FOUGHT?
//my bros. again :P


HAS THE MOST MONEY?
//bill gates. oh yang sy kenal ke? pakcik sy xDD


KEEPS YOUR SECRETS?
//sy xberapa nak ada rahsialahh. ok. raja. HAHA (rahsia apa ko tau, raja?) :P


GETS YOU INTO TROUBLE?
//myself.



ok da siap!
laju laju laju nak pergi asar pastu boleh balik!
ho gee i'm in total boredom! :P

igloo-ish

suhu aircond di ofis meningkat pada kadar super luar biasa sebab orang2 kat ofis x ada.
plus,
remote aircond hilang T_T
(kami tinggal di igloo world)

sy ada dua ketul kad raya belum hantar lagi.
tu pun sebab nak kena hantar by hand.
okoko.
berkerak la kawan2 tunggu kat post box (tunggu ke?) :P

balik ni nak siapkan poster raya.
if i ever have that time :')

beware of another food photos

dah masuk hari ke-29 xD
adakah semorang da balik kampung? *sambil stalk semorang* :P
sy kerja lagi hari ni, esok baru cuti.. hoyehh.
(sah2 hari ni kepala menerawang ke arah 'kecutian' bahaha)

so ni menu bukak puasa semalam :B

main course sy; cucur udang.


budak2 tu punya.


budak2 tu punya jugak.


air root beer yg sy sayangi :PP


the dad punya.
lemang2 yang bergelimpangan tajuk dia :P


budak2 tu punya lagi.


budak tu punya.


share sikit nasi minyak dengan my mom.


okeh tamat.
sy memang pemalas menaip dewasa ini.
(ini entry auto-publish. oh yehh sy memang pemalas malam2 camni :P) <--waktu asal menaip.
Sunday, September 28, 2008

the result of shopping

hokeh lepas da jalan merata2 weekend ni, marilah kita saksikan hasilnya..
*drum rolls*


oh oh b4 that xD
kedai kasut. tapi luckily kat shah alam xseteruk kl (crowd dia)
but still crowded la.


tekan2 kalkulator kat kedia handphone. lolx


sangat excited tengok promotion ni!! xDD
pastu movies dia bukan lah movies yang bosan2. ada the invasion, gubra, buli balik etc etc.


hoho sy grab 3 = rm10.
critters ni sebab zaman budak2 dulu suka gile tengok mahkluk bulat2 ni pusing2 pastu makan orang HAHAHA
nightmare on elm street; sebab lama x tengok horror movie ^^
stuck on you; sebab saja2 xde kerja. lolx


//
baju raya?
akhirnya dapat 1 pasang baju kurung.. hoyeh!! 1 je okeh. bukan lapan. hoho
baju raya sy kaler kelabu+putih kain chiffon sangat lawa but then, xletak gambar kat sini nanti x surprise lolx (mengada2 wani :B)
tudung xpayah beli, pakai je apa yang ada.
brooch banyak patah (ye wani ganas) maka kena beli.

siapa2 yang beli baju kelabu tahun ni, kita geng!! ^^

jugak beli long sleeve shirt.
sy suka shirt ni sebab ada makhluk pixel2 macam dalam game tu.
pastu shirt ni colorful xDD


brooches.
two of em beli kat bonita. tengah ada sale+promotion, maka beli kat sana sangat best xD


clutch, pun beli kat bonita.
woohee raya sy adalah grand ada cluth EKEKE


shoes, beli kat vincci.
sekali la pakai pergi ofis. 2 in 1.
sambil menyelam sambil tengok batu karang xDD


nadia, maafkan sy sebab da terkeluar daripada team kay-o-eight-eight! T_T
sy beli cybershot baru, c902. hp ni sangat hot! *drools, hidung berdarah*
pastu beli kat kedai goh *goh ni adalah penjual hp keluarga ekeke* maka dapat price yang mungkin orang len xdapat. siap dapat free gift baju raya.
kedai hp kasi baju raya. apekah----


kamera yang hot, ada touch skrin ^^


pastu ada pulak sorang lagi sebok2 nak beli hp yang sama. haih.
(ok sy yang penyebok sebenarnya lolx)


end of a catastrophe.

hunting day(s)

kam on pipel, baju raya hunt!! xD


wisma yakin yang banjir rakyat jelata.


okeh try songkok dulu, nanti nak pakai persembahan nasyid nanti :PP


baju raya 2000 hahaha.


jalan TAR yang banjir rakyat jelata.


sogo yang banjir rakyat jelata.
(tak tergamak nak beli apa2 kat sini sebab queue kat kaunter adalah super panjang!!)


mesin atm yang super panjang jugak T_T
(rakyat jelata yang mewah/sengkek tengah beratur hohoho)


shah alam pada waktu malam yang jugak banjir rakyat jelata.


kompleks pkns waktu malam yang banjir rakyat jelata.
(wani buat ayat copy-paste :PP)


at last!
Saturday, September 27, 2008

kami ke kedai kopi, korang x :P



semalam lepas balik from anggerik mall *dengan tangan kosong :P* my mom suh falet bawak kitorang pergi minum but tempat tu xnak crowded (ye, happening stuff adalah best but kereta yang banyak adalah x) :P then falet drove us to kedai kopi.

nama authentic tu xD


sini tempat univ students melepak kot.. nampak banyak anak2 muda bersama rakan2 makan minum kat sini :P oh hi the mom and the dad :D


projektor tengah tayang cerita apa ntah.
ni nak tunjuk suasana dalam kedai kopi lolx.


yours truly.
kenapakah yang kat belakang tu nak turut serta sambil menongkat dagu?? :B


samseng uganda dan adiknya samseng namibia.


adik kepada samseng2 xD


horei air tembikai sy dah tiba!! ^^


puding roti haret.
note : haret suka sweet stuff, mungkin sebab dia xcukup sweet (dapat tangkap x lawak ni?) bahaha! :P


sy yang tamak memesan set sate jumbo ke apa ntah nama dia.
memang jumbo ah. mula2 nak chicken, tapi dah habis. so ambik beef.
serius sangat best, perap sangat handal macam sate kat kampung ^^
the price is rm7.50 and 1 cucuk macam makan 2-3 cucuk sate biasa.
(tapi kuah kacang dia masin. garam tumpah?)


gambar ni mendemonstrasikan saiz gergasi sate itu xD


kedai kopi yang cantik.
boleh didapati kat kawasan taman berdekatan blue wave hotel. ok sekian :P

midnight trip

semalam lepas balik terawih tu kitorang jalan2 pergi anggerik mall.
punyalah berkurun tempat ni wujud kat shah alam, semalam baru kitorang jejak kaki :P


kereta sangat banyak. tempat parking adalah hampas (tanah bukit bukau.. hahah)
yang dalam gambar; side parking yang menyusahkan bas nak lalu. serius tengok bas rapidKL tu macam seksa je nak lalu jalan ni lolx


kat luar anggerik mall is like.. the uptown.
banyak gile gerai. xtau sampai pukul berapa. sampai pukul 2 la kot kan.


kedai lampu raya.. hoh hoho.


ni dalam anggerik mall. kedai paling best sebab kain dia cantik2 :P


diorang tengok baju, tapi xde saiz. (dohh)


ok jalan lagi carik kedai lain :P


anggerik mall ni belah dalam lebih kurang macam ampang point kot.
tapi banyak kedai baju x]