Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, November 28, 2008

leaving but not on a jetplane

sudah packing2 barang untuk terbang ke terengganu.. yiehha.
(terbang la sangat :B)
sila donate money kepada sy untuk pengembaraan penuh mencabar ini.. lolx *no akaun maybank sy ialah.. blablablablacariksendiri*

skang terengganu tengah monsoon cup, bilik2 hotel semua penuh weh -_-"
but but! KT will be flooded with people == happening! xD (siapa cakap KT bosan tu, meh sini siku kepala kau sikit) :P

azie telah meng-award-kan sy dengan award di bawah :

ohha! terima kasih banyak2!! xD *berlari2 seperti gila*


ok. rushing.
doakan sy jumpa internet!!
(nak balik kampung tok dulu. sana ada astro.. hohoho)
Thursday, November 27, 2008

posed together for the very last time




gambar2 rakan2ku.. ecehh :P

semalam kitorang da dapat surat posting, dan sy akan menerbangkan diri ke london (sebab tiket air asia dah murah walala) kuala terengganu *beach, here i come!!* :P coolness la terengganu. sini banyak engineers and trainee pilots.. hahaha >:D furthermore the kampung is just 50km away. skang nak kena carik rumah & buy astro & broadband. haraplah ofisnya penuh dengan orang2 bergaya dan baik hati :PP

(kalau xde entries tu, maknanya sy tak jumpa internet *YET* and belum beli broadband. maka silakan surf blog kawan2 yg len dulu) :D

to follow this blog (memandangkan tak tau bila sy dapat post entry--> following memudahkan ko diinform bila ada entry baru xD), the address is ezrylpark09.blogspot.com/atom.xml

ok cya later helligator! :]
Monday, November 24, 2008

the ultimate comfort

the bestesttt cucur jagung ever exists in KL!! ok may be in malaysia!!! *shouts sangat lantang* :D
korang boleh dapatkan ni kat gerai kat food court yang jual nasi lemak tang lin yang femes itu (ok kat area masjid negara, taman burung, taman rama2.. yadayada :P) depan poliklinik tang lin. tak percaya pergi beli :P



oh tadi sy ada terbaca komen from nani yang tanya ape tu bantal bulu angsa? x]

baiklah, ni adalah bantal bulu angsa :

bantal yang biasanya orang pakai dalam pillow fight.


bantal ni adalah super heavy & super comfy..
kalau baring atas dia, bantal akan melentur ikut tekstur kepala (ohh sangat selesaaaa *melt*)
it's like u'r throwing urself into a beanbag.. tapi dengan keselesaan yang berganda xD


mari berkempen pakai bantal bulu angsa! :D

gimme me your monayh.. haha

note : gambar makanan adalah dari last week. baru sedar ada simpan photos ni.. haha.

nasi tomato ayam masak merah.

ayam masak merah paling best pernah sy makan : kat kenduri sedara dekat2 bukit belacan. ayam dia marvelous gile!! =p~


from other side.
(tengok la sesuatu dari sisi lain to feel its specialty.. eceh. ape kes letak kata2 hikmat pulak ni :P xde kaitan)


kwey teow atol.


kwey teow raja.


hari ni last day safa *left* dengan kitorang,
sebab dia pergi jadi pegawai IT. so tata safa, may out paths cross again xD
*eleh entah2 kang kat building ni jugak dia kerja.. ekeke* :P


raja kasi hadiah konvo. oh thanx mate xD
rajin betul dia buat2 ni. sy adalah pemalas ok, tidak seperti raja :B


ok bolehlah lukis kat buku tu dengan pen hitam itu.. ahax
muchasimas gracias!! x]


balik2 tadi nampak sazzy tengah interview ashraf & bunga.
mereka sangat sweet ok ^^ i like it when both of them sang on their wedding day(s) <--ada banyak kan.. kat indo & malaysia.. ahax
happiness for eternity to both of them ^^v
Sunday, November 23, 2008

gaduh gaduh hebat

weh lupa nak cerita ni *ada hal penting tapi lupa nak cerita.. apekah---*

semalam tu masa kat KL, lalu satu jalan ni.
time tu jalan kat depan tutup, so nak kena buat u-turn.
then nampak sorang chinese turun skuter, gaduh dengan sorang pakcik indian (kat tepi jalan a ni)
gaduh mulut, sy nampak dr seberang jalan.
then bila da u-turn and lalu sangat dekat dengan diorang,
diorang da start bergaduh samseng okkk. macam dalam drama rempit. wahaha
siap hayun helmet, terajang etc etc.
sy adalah sangat kagum2 lalu menggesa family sy 'menonton'nya (tapi lupa nak tangkap gambar. darn!!) :P
pastu dalam beberapa saat bergaduh, diorang berhenti.
letih agaknya. lolx
pastu tak tau apa berlaku sebab kereta kitorang da berlalu pergi :B

okeh ni photos hari ni :

ayam/ikan2 bakar kat seksyen 2.


ikan close up. sini ayam bakar rm2 je, murah gile.
tapi ikan pari rm4.


pastu pergi ole2 nak carik kasut.
pergi kedai buku kejap, nampak this 'dear yayah' punya diari.
korang tau tak 'dear yayah'?? ni sebenarnya buku cerita, da ada 4 series tak silap.
then tiba2 siap ada diari pulak. hebat xD


i bought this mag, just because nampak gambar kecik belah atas kanan itu xDD


yes people, couple yang hot yang selalu pergi pantai!! (one of the reason.. haha. pergi pantai dating2 adalah cool :P)
*i said dating yehh, not buat projek T_T*
oh zac efron sangat hot & vanessa hudgens pulak lawa. sesuai sangat tu x]


ni tips from my mom, cara2 nak kurang/hilangkan sakit or melecet if pakai kasut yang belakangnya tajam (biasanya kasut plastik, kasut kulit tak jadi camni haha)
korang ambik lilin and sapu kat belah belakang kasut tu. nanti bila pakai, tak la melecet.


ma new shoes, hommies :D
oh yeah skang sy ada 2 kasut hitam baru. berkabung.
:P

beli dvds hari ni.
nampak gossip girl season 2 dah keluar.. tapi 8 eps je. rm29.90
nanti ada duit lebih sy beli la. skang wallet nipis senipis yang mungkin xDD

ok si tak de duit ni nak mengundur diri.
da!

eat out day

hah sy paranoid kejap je, pastu da ok balik.. bahaha.
so kelantan it is, and i will go (pastu akan balik sini balik. when there's a will there's a way) xD

so semalam kitorang pergi rumah makcik kat KL sebab 2 orang aunties sy itu mahu pergi menunaikan haji x] on the way, singgah hornbill sebab kelaparan tahap langit.

hari sabtu kat sini adalah sangat sibuk.
orang ramai kagum2 kat luar tengok monyet, 2 ekor hornbills besar berdiri kat luar tingkap, pelancong2 dengan kamera besar banyak datang & makan.


ohha dats me, pretending to be edward scissorhands :DD
(oh semalam tengok dokumentari *is it?* pasal johnny depp kat E! dan dia memang super handsome tahun 90s dulu ;] )


just pesan sate ayam, sebab nanti nak pergi rumah makcik mesti ada makanan lagi xD
oh sate sini memang super sedap, serius. tapi secucuk ada lah dalam rm1 $_$


falet makan chicken chop yang banyak sayur2nya xD


mee goreng mamak horehh.


udang harimau(s) :D


ni da sampai kat rumah makcik. makan KFC & ayam pusing yang kitorang beli kat shah alam :]
Saturday, November 22, 2008

tuk tak tuk tak bunyi keyboard

apakah perkara yang menggembirakan?
ye, tepat sekali! buat tag! *sambil lari skipping2* :DD

tag di bawah telah dicurik dengan jayanya daripada blog kahuna.


Apa yang kamu lakukan sekitar jam 10.17 semalam?
- sy sedang tunggu2 nak tengok program jepun baru kat animax pasal produk2 aneh tu, tapi bapak sy tengah tengok axn. lol

Selain itu, apa yang kamu lakukan sekarang?
- duduk bersila atas katil sambil menaip dengan kucing di sebelah sedang tidur kelaparan.

Adakah kamu akan bangun 7.00 pagi esok?
- ohha memang bangun sebelum 7. badan sy ada alarm clock gila. *gelak madness*

Who's the funniest person you know?
- ellen degeneres? :D

Are you afraid to grow up?
- tak. kalau tinggi lagi, da boleh main bola keranjang.. ekeke (tak memahami soalan rupanya T_T)

What was your worst subject in school?
- chemistry. tanpa syak lagi.

Kalau anda minum 14 mug bir,apa yang akan terjadi?
- sy tak minum bir. tapi kalau minum 14 mug root beer, mungkin perut akan bloated dan muntah berbuih2 siap dengan float atas lantai :DD

Tidur dengan pintu terbuka atau tertutup?
- mana2 pun ok. biasanya terbuka sebab ambik cahaya luar sikit. dalam bilik ni tak de lampu tidur. lolx

Bila kali terakhir kamu buat perkara yang kamu rasa salah?
- entah tak ingat. bila buat perkara salah pun, biasanya ingatkan tu betul.. wah haha >:]

Apa yang sedang kamu pakai sekarang?
- soalan femes yang selalu ada dalam tag. sy pakai sut angkasawan, sedia untuk berlepas!! :P

What are you listening to right now?
- bunyi kipas siling pusing2.

Whats your favorite number?
- 9. kalau buat emoticon pun, akan jadi bentuk orang mahu/lepas makan--> :9

How is the weather right now?
- pagi sabtu yang tenang, cloudy dan sejuk :D

Who was the last person you talked to on the phone?
- entah siapa nama dia (lupa) nak promote hotel. lolx

Merokok?
- tak. tidak memanggang diri sendiri dari dalam.. haha

Eye Color?
- purple. lolx

Bulan kesukaan?
- sama macam kahuna, bulan ramadhan. jugak bulan disember, sebab nak dekat new year.

Apakah movie terbaru yang kamu tonton?
- movie dvd je, nak pergi wayang dah berapa kurun tak pergi. 'keith'. tu pun belum habis tengok. jesse mc cartney berlakon.

Hari kesukaan?
- hari menjadi orang kaya yang tak payah kerja pastu hari2 duduk melepak mengadap pantai. gile heavenness. oh sy suka hari sabtu sebenarnya :P

Jika kamu boleh cakap sesuatu pada seseorang, apa yang kamu akan cakap?
- gila kuasa kau. AHAHA

Pelukan atau ciuman?
- pilihkanlah untuk sy. malas berfikir.

Berkawan lagi dengan rakan-rakan di sekolah lama?
- berkawan, tapi tak jumpa (cam ne tu?) :P bukan tak jumpa la, tapi jarang jumpa.

Left-handed atau right-handed?
- righty. kalau pakai tangan kiri, kelam-kabut. haha

Mahu tidur dengan berapa bantal?
- dengan banyak bantal bulu angsa xD

Tidur dengan seseorang atau bersendirian?
- tidur dengan habuk.

Apa yang kejutkan kau pagi tadi?
- speaker masjid mengaji. tak, sebenarnya terbangun sendiri (badan sy alarm clock gila, remember? :P), lepas tu terdengar speaker itu.

Boleh teruskan hidup dengan tidak merokok?
- boleh.

Pernah kawan baik kamu buat onar di belakang kamu?
- buat. hahah.

Memilih untuk memberi nombor telefon?
- tengok situasi. kalau sy pemenang 1juta ringgit & diorang nak nombor telefon untuk proses penghantaran hadiah, semestinya sy bagi :DD

Mana lebih suka: McDonalds atau Burger King?
- mc d, sebab tak makan burger banyak2. sikit je. lolx

Mahu pergi ke Greece atau Hawaii?
- hawaii lah, sebab ada pantai. *lari2 dengan pelampung itik*

Hari jadi yang menarik tahun ini?
- biasa2 je, tapi masih best sebab ada orang wish & dapat hadiah x]




holright. tak nak tag sape2.
kalau nak buat, silakan dengan rajinnya tag diri sendiri :P
tata!

disaster's coming

take note of next week, as it's gonna be the disastrous day of all day.
the supervisor said i will get posted to the east side. EAST! o gee i'm starting to lose appetite now.

what if it is the freakin far sunday-hafta-work kelantan?? :O freakin fish!! (no offense)
i'm thinking either i should just go or get ready with a resign letter.. hm.

5 girls will be posted to kelantan.
FIVE. oh there are also terengganu and pahang. but both are ok.
but kelantan? *faint*
i should just ask for sarawak before. should.

as i am in no mood for photo-blogging.
Wednesday, November 19, 2008

rabu rabu rabu <-super pemalas wani :B

selamat hari rabu semua :B
cerita hari ni; kitorang telah bermain uno the whole day, gee tak de benda nak buat :P then posting akan tau may be next week. entah mana la kena campak T_T (campak ke laut jadi pulau, ye? pft)

ok ok. to the main thing xP
sy ditag oleh this.is.not.me and here goes :


01. what is the most important thing in your life ?
//being happy & comfy.

02. what is the last thing you bought with your own money ?
//dah tak ingat. tshirt kot :B

03. where do you wish to get married ?
//entah. haha. (beach is just an illusion. wuu~) :P

04. how old do you think you will get permanently owned by your lover ?
//hav no idea.

05. are you in love ?
//nope.

06. where was the last restaurant you had dinner at ?
//tak tau weh. biasanya dinner makan tapau je.. hahah. ok ok. pizza hut kot. berzaman-zaman tahun yang lampau :P

07. name the latest book you bought ?
//tak de latestnya.. okoko. i lost the memory here.. aaaaaa.. a comic. definitely :P

08. what is your full name ?
//dilarang letak full name kat internet. ahaha. (serius ni, walaupun gelak :b)

09. do you prefer mother or father?
//soalan tak aci namanya :DD

10. name a person that you really wish to meet in your real life for the first time
//cant name it. n*****. hoho.

11. christina or britney?

//britney.. tapi masa muda2 dulu lah.. hahah.

12. do you do your own laundry?
//kadang ye, kadang tak. ohaha memang jujur habis :DDD

13. the most exciting place you want to go ?
//theme park adalah exciting.

14. hugs or kisses ?
//mana2 yang sincere lolx

15. point out five things about the person who tagged you
//oh ha, tak berapa tau but i just point out la ye.. ekeke.
1)suka komik2 zint *high five!*
2)kelakar & imaginasi boleh tahan :DD (pembaca komik2 memang begitu :P)
3)dia tak de duit (sebab nampak tulisan 'xde duit nak kasik' kat blog dia.. wahaha. ok this is obviously a joke. mustahil dia tak de duit. lolx)
4)dia student (oh random sungguh -_-")
5)baru2 ni dia berkayak (ye ke? oh ini random sekali lagi)
//haha sori2 sebab tak tau banyak fakta pasal ko xP akan improve! ^^v

16. eight things i’m passionate about
//lapan?!! *hempas batu-batan.. konon* :P
1)Internet.. yeee sangat passionate. haha (tapi main sekejap2 je)
2)food. superrrr passionate tahap atasan. terutama sekali bila lapar (duhh, mestilah) :P
3)words, terms (kalau tiba2 teringin nak tau meaning word tu, akan gigih carik kat dictionary)
4)beli dvds (dulu ada duit ye la agak passionate... walala) <--skang tak de duit T_T
5)holidays (which i seldom get -.-v)
6)tech (gadget2 semua tu, walaupun tak beli sebab tak de duit, tapi adalah agak kegilaan kalau ada gadget yang sy suka/cinta HAHA 'cinta', tak boleh blah :P)
7)skip.. blank
8)skip.. blank (skipping2 dengan riang kat taman. hahah)

17. eight books i have read recently
//recently what???!! soalan kejam, ko tau sy tak baca buku sehebat itu!!
//sy adalah pembaca komik2 secara separuh jalan kerana tak sempat. jugak adalah pembaca diari sendiri (tak malu.. haha). jugak membaca buku rohaniah kadang2 sebab best. tapi banyak masa.. sy tak membaca buku lolx (may b da penat baca berbondon2 buku masa sekolah dulu)

18. eight songs i’ve been listening over and over again
//macam tak ada je yang over and over again tu. bulan ni tak berapa enthusiastic dengan lagu.

19. eight things i learned this year
1)be a good predictor (i'm not)
2)some people come, some people go (apekah yang dipelajari-- haha)
3)krim penawar serbaguna is that useful (don't ask :P)
4)makan bila lapar (HAHA ni sejak dulu lagi belajar ni :DDD)
5)don't talk like you know if tak tau. ask. (what the eff)
6)skip.. blank
7)skip.. blank
8)skip.. blank (sori memang blank ni.. haha)

20. eight people you tag
//tak nak tag sesiapa :P oryty.


hokeh. thanks for tagging me! ^^ cyah!
Tuesday, November 18, 2008

our pizza day


yoshh hari ni adalah pizza day group kitoranggg (hah, tak de sesiapa belanja, bayar sorang rm10.. ohok). skang group kitorang ada 14 orang, so duit extra tu diorang beli air, choc & twisties. haha junk food here we come! :D

pengerumunan berlaku.
sekarang kalau beli large pizza, dpt pizza kecik free 1. maka ada banyak pizza atas meja tu.


pergelutan berlaku ketika merebut pizza.
ahaha kidding!


show off, peeps :P makan!!


sy makan pizza (duhh ayat budak darjah 1 yang urban.. sebab ada 'pizza'.. lolx)


kitorang makan kat meja2 yang ada kat luar library.


rebut twisties.


hari ni super bosan sebab kerja semua dah habis.
tasha bawak uno cards, so kitorang main kad tu dari pagi.. wah haha.
aiseyy dalam photo tak nampak kad; tapi percayalah, kitorang tengah main kad.. lol


raja's reading.


tak boleh tak, kena tangkap jugak :D ben adalah sangat comel ketika tidur ^^


ok cya! :]

monday what??

ni photos hari isnin xD
sori lambat, sy melarikan diri daripada internet.. haha (i.e. sy bermain games dengan hebat) :P

kat belakang stage masa kuiz 'Who Wants to be a Quality Champion' xD


itu tangan raja tengah jaga main screen.
sebijik macam WWTBaMillionaire kan? hoh ho.


budak-budak lain yang edar pamplet.


fries gerigi + curly fries yang digoreng deep fried,
pastu dicampak ke pan & digaul dengan sos blackpepper secara kering. nyze.


mom's friend bought this from sarawak padang, indonesia.
pisang salai dalam bentuk jejari. best jugaklah rasa dia.
macam cekodok pisang pastu ada rasa salai xDD


entry ni tak de penutup :P

can't help it


can't help it but to shoot my cat while she's sleeping.
oh dia memang super akrobatik :DD
Monday, November 17, 2008

my game 02

<3

my game 01

tried to upload the 2nd video tapi may be da exceed, so sambung ke nex post :P
Sunday, November 16, 2008

cerita kucing2



patutnya hari ni nak pergi main ice skating setelah berjuta2 tahun tak main,
tapi headache & pemalas nak keluar.
yeah, perkataan 'pemalas' tu sangat sinonim dengan sy HAHA

lepas dengar makanan kucing yang jual kat luar adalah 'junk food',
skang biasanya akan kasi carpet makan ikan. ikan ikan ikan.
hah sukalah dia. (bertambah kerja haku T_T)

memandangkan ikan adalah mahal dewasa ini *ayat karangan tak boleh blah*,
maka akan disertakan dengan nasi untuk penjimatan berganda.. wahaha.

ikan rebus, simpan dalam fridge.
lapan ekor dapat rm4. ok la tu kan xD


half ikan dengan nasik.


sementelahan tu, carpet da bau ikan. maka dia akan bising.
*deng yu!*


panaskan 10saat dalam microwave.


penggaulan berlaku :P



carpet dengan aggresifnya akan menyerang sejurus selepas itu.


begitulah rutin sy di-bug oleh kucing sy.
okey end.