Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, September 27, 2008

kami ke kedai kopi, korang x :P



semalam lepas balik from anggerik mall *dengan tangan kosong :P* my mom suh falet bawak kitorang pergi minum but tempat tu xnak crowded (ye, happening stuff adalah best but kereta yang banyak adalah x) :P then falet drove us to kedai kopi.

nama authentic tu xD


sini tempat univ students melepak kot.. nampak banyak anak2 muda bersama rakan2 makan minum kat sini :P oh hi the mom and the dad :D


projektor tengah tayang cerita apa ntah.
ni nak tunjuk suasana dalam kedai kopi lolx.


yours truly.
kenapakah yang kat belakang tu nak turut serta sambil menongkat dagu?? :B


samseng uganda dan adiknya samseng namibia.


adik kepada samseng2 xD


horei air tembikai sy dah tiba!! ^^


puding roti haret.
note : haret suka sweet stuff, mungkin sebab dia xcukup sweet (dapat tangkap x lawak ni?) bahaha! :P


sy yang tamak memesan set sate jumbo ke apa ntah nama dia.
memang jumbo ah. mula2 nak chicken, tapi dah habis. so ambik beef.
serius sangat best, perap sangat handal macam sate kat kampung ^^
the price is rm7.50 and 1 cucuk macam makan 2-3 cucuk sate biasa.
(tapi kuah kacang dia masin. garam tumpah?)


gambar ni mendemonstrasikan saiz gergasi sate itu xD


kedai kopi yang cantik.
boleh didapati kat kawasan taman berdekatan blue wave hotel. ok sekian :P

12 comments:

BlankQo says:
at: September 27, 2008 at 1:37 PM said...

wondering satay yg besar or ko yg kecik.. hehe *kidding :P

misz eyeliner says:
at: September 27, 2008 at 2:13 PM said...

hye wani..
i'm your silent reader.. just nak tny. kedai kopi tu kt mana? mcm best jek..
- boring2 leh la nengok blog i... sekian.terima kasih.;p

this.is.not.me says:
at: September 27, 2008 at 8:27 PM said...

perkataan samseng uganda itu sangat bergaya
*clap2*
:D

uShop says:
at: September 27, 2008 at 8:29 PM said...

huh sate itu memang kelihatan besa.
seswai dimakan oleh samseng uganda!! xD

btw, bile adik samseng2 nk jadi samseng sebenar?? lolx

gulagula says:
at: September 27, 2008 at 8:57 PM said...

oh anggerik mall dah bukak ek? dah lame tak gi shah alam...T_T

so adik samseng2 tu tak jadi samseng jugak ke? o_O

logo kedai tu sangat comel!!!i loike!!!if i have a business, i'd like my company logo to be sempoi like that. ;-)

wani...errr...gambar samseng your brother tu somehow, die nampak macam kaer af tu la.

jon jonson says:
at: September 27, 2008 at 9:35 PM said...

luvs the name & symbol...

thought i saw nurul & kaer AF hoho...

Nadia says:
at: September 28, 2008 at 4:48 AM said...

ok ske nama kedai ni!!
Kedai Kopi.
klasiklahhh XD

oh oh adik kepada
samseng uganda' dan 'samseng namibia' ke yang ske sweet stuff? bleh jadi genglah~

(tak berkaitan : yesterday my frens beli 12-dozen donat kat Krispy Kreme - kat sini sepopular Dunkin Donuts - dan diorang kata manis sangat tapi saya sangat gembira je makannn~ wahaha XD)

peej says:
at: September 28, 2008 at 12:16 PM said...

hoh..aku nak sate..shit..malam kang nak ajak ben la..
hopefully bukak lg kedainya..

nway..ur mom look so pretty..
nampak muda..kem salam sama die ye.. ;p

wani ezryl * says:
at: September 28, 2008 at 5:34 PM said...

blankqo^ haha dua2 betul xP tp serius sate tu besar. tu pasal dia kasi 4 je :D


misz eyeliner^ helo! ^^ thnx for dropping by here! :D ohaha kedai kopi tu kat area taman, dari taman tu boleh nampak building blue wave hotel. tp nak tunjuk jalan pun xtau sebab my bro yang bawak kitorg pergi sana xD


this.is.not.me^ whoaa xtau la kalau sy betul2 jd samseng uganda tu.. camne lah ye :PP


ushop^ adik samseng2 still kena belajar selok-belok seni kesamsengan. belum cukup handal utk jd samseng ekeke

wani ezryl * says:
at: September 28, 2008 at 5:39 PM said...

gulagula^ tu pasal. sebenarnya da lama bukak, tp kitorg yg xpernah pergi hahaha.

adik samseng2 belum sampai tahap lg :P

kan. that logo is so meaningful (with the purpose) but at the same time sangat comel&simple! ^^

hahah kaerkah? :P


jon^ i am soo not nurul hahah. comel kan kedai kopi tu :P


nadia^ klasik kan xDD bayangkan kalau semua kedai pakai nama camtu, ikut barang jualan masing2 :PP

ha a haret boleh jd geng ko lolx. dia suka benda2 sweet camtu. well well donat manis akan menghyperkan tukang makan = sama effect dgn oreo wahaha :PP


peej^ yoshh ajak ben pergi makan sate xDD best2.

holright akan kim salam sama my mom ^^

jon jonson says:
at: September 29, 2008 at 10:34 AM said...

wonder the making of this kedai...salah sorg pemikir angkat tgn,"boss pe kata kita boh nama kedai kopi je?"...sesekali xpe tp kalo too general susah org nak differentiate nnt

wani ezryl * says:
at: September 29, 2008 at 11:45 AM said...

haha. yah kan. kalau kedai dia nama camtu.. org akan cakap camni:

" aku nak pergi kedai kopi."
"kedai kopi mana?"
"the kedai kopi."

if that kedai is well-known lah HAHA