Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, December 31, 2008

spontaneously wicked

percayakah, malam hari sebelum new year, sy telah ditahan oleh JPJ kat KT?? *gelak bergolekan*

aini was going back to malacca.
lihatlah begnya yang super besar itu *kat manakah dia beli?? <--mata terbeliak*
bawah kanan yang pixellate tu adalah kaki sy. betapa giganticnya beg tersebut 8D


kereta sy mendapat privilege membawak beg kuning super besar itu xD


kereta si wani-lagi-satu.
dia bawak the rest barang2 aini.


singgah kat kedai makan.
gelas dia cute, seyh.


another-wani's veggie soup.
agak sedap sehingga sy merompaknya berkali2. terasa bawang putih dalam sup. =p~


sy pesan ini; daging masak merah.
wondering kenapakah SEMUA (or hampir semua??) masak merah di KT berwarna merah melampau2. adakah diorang nak tegaskan yang makanan tu betul2 masak merah? :P


//

ok back to the story.

lepas makan tu kitorang pergi la hantar aini pergi stesen bas kan.
pastu my car followed wani's car. then masuk kat stesen bas ni, betul2 kat tempat bas nak 'berlepas'.

pastu rupanya tempat tu TAK BOLEH MASUK.

to make it worst, ada pajero JPJ kat pintu keluar jalan tu T_T lepas aini dah naik bas, sy pun nak balik la. tak pasal2 kena tahan brother JPJ tu. siap mintak lesen semua macam sy ni penjenayah handalan.. hahaha.

sy menggoreng baik punya kat brother JPJ itu dengan mimik muka yang ceria memberikan alasan2 hebat :DDD one minute later, dia kasi lepas. phew! *kesat peluh kat dahi*

tu lah cerita sy pada malam sebelum tahun baru. lol.
apa2 pun, jangan gagal untuk menjadi spontaneous.
Tuesday, December 30, 2008

i am no photog

adikkoo tolak troli <--apekah nama saintifik troli ni??


lunch siang tadi. rm4.30 campur air. whatdaaaa


wani&aini.
aini yang makan kuih masa lunch.. selalunya x]


again, mereka :P
kitorang disuruh pergi meeting jawatankuasa tindakan negeri yadoshyadosh di mana meeting itu dipenuhi oleh orang2 tua *guu* dan berlangsung selama *tengok jam* 3-freakin-jam.
pengerusi meeting adalah setiausaha kerajaan negeri, maka sila bayangkan bilik yang dipenuhi oleh orang2 tua itu.


connection di rumah tok nun sy berwarna purple.
purple==wilayah lembab
blue==wilayah laju @hsdpa for high speed blablabla
funny, di wilayah lembab pun internet masih laju *are you kidding me, man??!* cuma time nak upload gambar tu agak mangkuk sket. time lain semua adalah laju bak ________ (sila insert perumpamaan kegemaran anda)


beg-beg berlonggokan kat rumah tok nun. ye, sy menyibuk di rumah sedara walhal ada rumah di tempat len. what to dooo i need family's loveeee. i feel family-ish here.. haha (haish wani menyusahkan orang saja -_-")

tiga

(warning : post tidak bergambar, maka mata anda akan berpinar2 kerana anda seorang artistik yg sukakan visual) :P


1. semalam : flight ke KT. xde apa yang unsual kecuali si wani ezryl smiled to the steward (tetapi tidak hensem pun lolx). kemudian nampak budak2 trainee pilot di luar airport building. semuanya rambut macam mawi *apekah--* dan berslanga KL.

2. kejadian2 kemalangan berlaku seperti tertoreh ibu jari kiri masa potong sabun *dun ask* & nak bersihkan pisau itu. lepas tu baru tadi tersepit laci pulak. banyak betul dosanya -_-

3. hari ni dapat nametag yang glossy *oh sungguh "IN".. hahaha* dan 3 stampad untuk cop2 *entah ape aku nak cop niii*


ok back to work -.-v
Monday, December 29, 2008

tag ini sy nak buat

dearie azra has tagged me.
for a refreshing new hijrah year, let me do it. LET ME!! :PPP

1. What is the relationship of you and him/her?
- blogger friends. i was more like a blog stalker at first.. haha. sy mmg semulajadi dilahirkan as stalker :P

2. Your 5 impressions towards him/her.
SATU.mempunyai keseronokan terhadap katak (yoshh itu unik!)
DUA.si penangkap gambar xD
TIGA.agak indie drp segi art interest
EMPAT.juga sukakan pokok2 (ye sy realize itu :b)
LIMA.impression sy yg kelima adalah baik2 sj. haha *all gud impressions*
(teknik numbering di atas dicurik daripada nadia. nadia, sila halalkan! :P)

3. The most memorable things he/she had done for you?
- posting wonderful posts. (haha since tak pernah jumpa beliau, benda2 memorable bersifat siaran langsung *live* adalah tiada :P)

4. The most memorable things he/she have said to you?
- i have short term memory over here. tolongggggg :P
- (again, tak pernah berjumpa)

5. If he/she become your lover, you will..
- loverkah? haha. if i am a boy, i will bring her to the themepark or buying her fave things xD but i'm not, so.. lol.

6. If he/she become your enemy, you will..
- photostat gambar dia pastu tampal kat perhentian2 bas.. ahaha.. ok2 i'm just kidding :P

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on...
- lover again?? :B improve on her ... singing? haha this is just random. tak pernah pun lagi dengar dia menyanyi as she said she's not into karaoke-ing ;p

8. If he/she become your enemy, the reason is...
- cuz i accidentally terbalingkan katak dia keluar tingkap lepas tu katak dia lari lepas tu she's mad at me. that's d reason. lol

9. The most desirable thing to do on him/her is?
- ask her to treat me lunch? (bahaha)

10. The overall impression of him/her is...
- sorang yang cool dan minatkan benda2 yang comel (spt serangga, awan, pokok and stuff)

11. How do you think the people around you will feel about you?
- "si-sombong-ni-aku-nak-campak-dia-ke-longkang". haha
- i think people will think that i'm a bit kelam kabut. heyy itu memang sy. HAHA

12. The character of you for yourself is?
- si pelupa. si supportive. si hanya-bercakap-kalau-ko-best.

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- thinking too much for every second. berfikir berat kadang2 memenatkan. lol

14. The most person that you wanna be is?
- kawan ezra amin. (duhh wani, duhh!!)

15. For the people who care about and likes you, say something about them.
- haa since u like me, how about belanja me makan & belanja dvd? xD

16. Ten people to tag:
one.nadia
two.ushop
three.hza
four.kahuna
five.kristin kreuk
six.ezra amin
seven.blankqo
eight.ben
nine.ammar
ten.najiha
(IM JUST PUTTING NAMES TO ANSWER THE QUESTIONS BELOW. XNAK BUAT TAG NI PON XPE. HAHA)

17. Who is no. 2 having a relationship with?
- haha ada tu gf dia tu, tapi sy tak kenal :P (ape lagi ushop, sila perkenalkan! xD)

18. Is no. 3 a male or a female?
- female.

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
- hahaha kalau nak si nombor 7 dihempuk oleh gf-nya, silakan :P nahh they (7&10) wont be a matching couple (he he he)

20. How about no. 5 and 8?
- sy rasa ben(no8) tak ada masalah.. haha ;]

21. What is no. 1 studying about?
- engineering, izzit? tapi sy tak tahu nama coursenya secara lengkap (nadia, terangkan! :P)

22. Is no. 4 single?
- entah. single, tapi dikelilingi perempuan. hahaha

23. Say something about no. 6
- my ultimate dream guy. (on style, not the over-exposing lifestyle -_-")


------------------------------------------------------------------------------
sungguh hebat berjaya habiskan tag! *pat diri sendiri di bahu* walala :DDD

photocube

hah!! kuno gilelah sy baru nak try buat bendalah ni.

>.<





tang! siap photocube!! xD

---------------------------------------------------------------------

MEMBUAT TAG DRP ALIF :]

1. Do you think you're hot?
yoshh, pagi tadi sangat panas keadaannya kat shah alam *sambil kesat dahi berpeluh2 dan buat muka tak faham*

2. Upload your favourite picture of you!

surrendering myself.


3. Why do you like that picture
sebenarnya gambar tu curik kat myspace sebab laptop ni kekurangan gambar. sy sendiri pun tengah bengong fikir kenapa gambar tu adalah gambar fave.. hahaha

4. When is your last time you ate pizza.
serius dah lupa :P last month kot.

5. The last song you listened to?
entah, lagu secondhand serenade kat dalam kereta.

6. What are you doing right now beside this?
collapsing. HAHAH

7.What name would you prefer beside yours.
lene :] i created that name and i found someone with that name (for real!!)

People I tag.
takde nak tag sesiapa. hoho. silakan bersenang-lenang, semorang.
tahun depan sy bagi tag lain :P

8. Who is number 1?
oo ko nak suruh sy letak nama jugak ke untuk soalan2 akan datang? rofl. baiklah, ni nama :
1-nadia 2-hza 3-ezra 4-leenk 5-nabil (but everyone IS NOT BEING TAGGED)

nombor 1 adalah nadia, obviously.. ahaha :P

9.Number 3 is having relationship with?
gahh!! apsal aku meletak nama dia nombor tiga?!!
i would like to say "myself", but that would be pretty wrong. lolx

10. Say something about number 5.
si lecturer & penulis yang kreatif dan suka smiley macam ni : ^^

11. How about number 4?
beliau demam hari ni & telah tanya sy apakah fungsi "processor" but heck i noe nothing about wutz inside a computer! :P

12. Who is number 2?
nombor 2 adalah hza yang suka melukis dan menangkap gambar xD



okeh siap! :] selamat tahun baru, semua!!
Sunday, December 28, 2008

tahun baru ini


may this year be a better year for all of us ^^
Saturday, December 27, 2008

photos and randomness

sekali lagi, mempersembahkan,
GAMBAR-GAMBAR CAMPUR ;P

tekalah mana pokok krismas ni berlokasi.


encik santa klos membuat senamrobik di atas kereta luncur salji.


crowne plaza yang menyimbahkan cahaya *ayat apekah--*


pergi kampung baru untuk jumpa awal ashaari nak makan ayam kampung goreng dengan gulai kawah yang sedap itu, tapi diorang lambat masak.
makan ikan pari bakar super masin kat kedai sebelah instead (hoh darah tinggi aku camni)


kedai tempat sy beli lappie 8)


jugak membeli kasut yang meninggikan diri.. haha.


van baskin kaler pink kat tepi jalan BB. sila belikan sy ais krim satu :B


hokeyy tamatlah sudah.
.end.

malam di starbucks

let me tell you one thing; i dun really drink coffee.

tiba-tiba melepak di kedai kopi pada pukul 10.30 malam.


my parents really enjoyed the coffee(s) xD


two kids in black. ah ignore them.


bukit bintang area at night; oh gee, wonderful ^^

tech shopping 8D

ohh maafkan sy, fujitsu.. sy telah melakukan pengkhianatan besar!! -.-v


keyboard serupa macam apple. wahhhh~


dengan lampu di tepi yang bersinar-sinar xD


dilengkapkan pulak dengan ahli famili baru, si blue cube!! ^^
(ohhey main internet dengan super laju skang. coolness!)
Friday, December 26, 2008

wrapping gifts

siri wrapping pre and post xD

pre: sebungkus coklat kisses nak dibagi kat lionoxx.
wrapper: bulat2 putih purple with ultra glossy silver background.


post: coklat kisses boleh di-misinterpret as a long purse.. ahaha
card: holing the middle with flower shape then tampal silver net texture paper behind.


pre: sekotak (sekotak? bahaha) bedsheet lawa untuk fini.
wrapper: loves in the air, great for wedding.


post: memang sah2 tau dalam ada cadar.. rofl.
card: thanx memory lane, silver hearts card.


kesimpulan : sy suka wrapper yang corak dia sepesen.. hahaha

kesimpulan 2 : surface yang glossy adalah sangat IN. handphone, laptop, now wrappers :D (ok, part wrapper ni sy je yang buat kesimpulan camtu) :P

//


sy yang jarang tengok hindis kecuali cerita SRK dlu2 or cerita saif ali khan.
so here goes, saif ali khan's xD

movie yg menyeronokkan xD

sy telah menonton satu cerita yang best *hza, you may like this! :]*

silakan klik link di bawah untuk ke official websitenya yang comel & best xDD



angus, thongs & perfect snogging :
-baru keluar wayang
-tapi sy membeli dvd piratenya of course wut else :P
-berbackgroundkan UK, ada gaya2 series nickelodeon 'girls in love' (maiiinnn pointtt) :D
-tak nak bersinopsis kat sini, go watch if you think u'r interested :]
-i give it 4.8stars.

the girl, yang mencari ke-perfect-an as a 14-year-old
(ke-perfect-an == good complexion, accepted by the crowd, boys, friends.. yadayadah)


the guy, pretty hot. ada kembar tak seiras yang botak macam michael scoffield's style?


ohhey dari dulu sy memang suka tengok cerita2 budak sekolah.
i never grow up, i guess.. bahaha.



sikit sedutan lagu 'ultraviolet' daripada movie ni, yang sy rasa agak best.
(sy suka konsert dengan background bright macam tu.. woooottt)

.end.
Thursday, December 25, 2008

to klia

hoho pagi tadi pergi airport.
since sy xbanyak snap gambar2 orang sebelum ni,
marilah sama2 menyaksikan muka orang ramai kat airport :P

ok dah sampai kat klia.


budak ni nak pergi labuan.. kitorang datang sebab nak tata dia.. haha.


bapak sy yang berposing dengan muka tenang (ke mengantuk?) ahax :P


si falet dengan kamera dia yang serupa kamera sy :B


asha yang berjiwa jepun ^^


sy yang suka tangkap gambar dengan harta benda awam.


ok cya later, klia! :]

rojak in a bowl of album

mari makan rojak buah! *literally..* :P

lampu2 luar ofis yang membazirkan tenaga letrik.
oh sy rasa tangan/badan sy ada letrik lebih2 a. serius ni.
tiap kali bangun & pegang something, esp besi, rasa macam ada letrik.
ok i'm distracted xO. next!


tadaah!! ni la pintu keluar/masuk ofis kitorang.
macam pintu pagar sekolah pun ada.. haha


hari rabu malam, nak balik shah alam.
naik sani express. ni first time sy naik bas sorang2 ni. maka bersungguh2 cerita kat akak yang berdiri depan sy "ni first time ni sy naik bas.. yada yada" sambil tangkap2 gambar. mesti akak tu fikir "ek eleh batak betul budak ni"


bas ni ala2 air asia sket, sebab eksklusif.. ohok.
kira banyak sket la budak2 stylo naik bas ni :P budak seblah siap bukak laptop tengok movie.
but still, duduk 7 jam dalam bas adalah bosannn. ok tido!!! zzzzzzz~


bas ni sampai seksyen 17, shah alam pada pukul 5.15 pagi.
hambik ko, suasana kat sini macam siang sebab ramai orang.. haha. rasa meriahlah pulak :P


then tengah pening2 sebab tido tak teratur dalam bas,
balik rumah tido kejap,
pukul 7 rush pergi airport (ok tu nanti2 cerita).

balik airport, pergi makan kat seksyen 2 mi amorrrrrr
*meleleh air mata sebab dapat balik & makan kat shah alam* :DD


bfast nasi goreng cili padi sedap banyak kali, tambah ayam goreng fohhhhhhh
rm3 je ni. terbuktilah bahawa makanan kat shah alam adalah murah, KT tak '_'


pergi alam sentral.. then ada this competition menari2. shuffle ada, and other street dance.. campur2.

ko tengok yang ramai2 kerumun kat bawah tu;
mereka semua budak2 sekolah berpakaian trend masakini
(alah susah nak explain, but yang pakai THAT kind of hat, THAT kind of muffler, THAT kind of hair)


sebenarnya the dad nak beli handphone.

ni kat tangan sy ni adalah hp samsung baru yang touch skrin dengan kamera 8MP tuuuu *blinks*
but last2 the dad membeli hp sebijik macam hp sy & falet, tp dia punya edisi james bond.. haha.
bila nak on hp tu, nmpk macam nak on komputer perisik la. lagu ringtone semua, lagu james bond :PP


.ok end.