Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, February 27, 2010

sekayu waterfall & kawan2


selamat datang ke percutian bersama rakan-rakan pada hujung minggu.

minggu ini kita akan ke sekayu waterfall,
satu destinasi percutian anak-anak muda masakini. lolx
*menyampah pulak buat ayat camni* :P

okey.
lepas pergi wedding bidi kat hulu trg *anyway, congratz bidi!!*..
..kitorang telah plan untuk pergi ke sekayu.

some photos.

haja and i.
ye, gambar watak utama kena lah letak atas sekali. bahaha



masa tengah nak ambik gambar,
tiba-tiba ntah siapa ntah si mamat gila kamera ni *kot?* muncul dari belakang.

ok. tak jemput dia pun untuk bergambar sama -_-"
lolx




dan dia nak bergambar dengan haja jugak. hoish.


dan mintak ambik gambar dia kat atas batu. apekahhhh ko memang suka bergambar ke, mamat? hahaha


masa nak datang sekayu pun ntah mana budak-budak lelaki 3 orang ni mengambik gambar jugak. gwe bukan celebbbb ke tepi kamuuuu *tepis tepis*

gambar rambut budak-budak perempuan dalam blog ini akan dipopcornkan. sekian harap maklum :P




hidupan dalam air. lolx
nahh just kidding :P




makan keropok beramai-ramai di atas batu.



apa yang dapat daripada percutian ini; sakit kaki pijak batu-batan dalam air. haha

still sakit.

hadoii.

-_-"

heaven food

menyambut ketibaan dearest fadzillah & friends from perak pada hari jumaat.

lepas balik berarak, terus lari gi pasar & giant. lolx

ketamnessssss



hah semalam ada tengok satu rancangan kat AFC. lupalah apa tajuk rancangan tu.
ah tak penting :P
yang penting, rancangan tu dari mula sampai akhir asyik masak dishes lobsterrrr je. da la udang dia besar nak mamP. pastu makan rilex2 macam benda tu makanan murah je.
(hohs ko duduk kat laut senanglah ko nak tangkap lobster banyak-banyak. jeles gile sy) :P

ok sambung.

ketamness close-up.




cendawanness close-up.




ikanness close-up.



makanan-makanan heaven haruslah dimakan dengan penuh perasaan HAHA
kthxbye! ;]

stad


selamat bersiaran!! x]

yosh kita berada di stadium skang ni. bersama-sama pengacara yang hotness tak boleh duduk diam ini :P
hari ni ada perarakan maulidur rasul kat KT yang senyap-sunyi *ye, hari jumaat di KT memang aman-damai sket. heh* :b

i hold the office's SLR,
dan sememangnya sangat menggembirakan bila you jadi photog sebab you boleh pergi ke mana-mana je termasuk kat kawasan (V)VIP! hahaha *gelak bakal VIP sket :P* dish! *lempang diri sendiri laju-laju*


pura-pura tengok handycam wtfish.




partner, akim. videoshooting.
berlari dengan dia kat jalan untuk ambik shot.
penat/panas, ok. tapi kalau panas boleh lari ke tempat teduh. lolx




pasukan ofis kitorang yang kaler biru tu.
hot tak?
HOTTTTTTT :P




perarakan bermula! xD



sepanjang perjalanan adalah macam pengembaraan yang menarik.
noe why?
sebab tepi-tepi jalan ada orang ramai. ada yang berdiri tengok, ada yang tangkap gambar.
pastu sy jumpa beberapa orang tak dikenali dan berbual ringan dengan mereka.
seperti pakcik polis, pakcik polis trafik, brother jaga 7E, dan budak-budak lelaki daripada pasukan lain yang nak mengorat.. HAHA

*pelempang*

lepas berarak, berkumpul dalam stadium negeri pulak untuk majlis formal :]
tengok, boleh naik tinggi-tinggi untuk tangkap gambar haha. best kan.
(aku rasa pengarah aku sedar aku asyik stalk dia je tangkap gambar lolx. baru macam orang-orang terkenal kan.. ada orang asyik nak tangkap gambar ko) :P


oklah nanti sambung.
daa!! xD
Wednesday, February 24, 2010

kenapa ash jadi camtu??


kak ija ada kupon pizzahut yang awesomeness,
maka lunchhour tadi kitorang telah pergi tapau & berpiknik (lah sangattt) kat tepi pantai! haha

more to.. makan kat atas apakebendantah-rumahkah?? yang tinggi kat tepi beach, maka sambil makan sambil tengok laut. sungguh heaven.

di beranda tingkat atas. wahaha




"hambiklah korang! hambik bau saja! haha!" may be tu yang kak ija tengah monologkan. lolx



//tak sabar nak habiskan minggu ni.
can't wait to go home. haha

//HAHAHA nak gelak - kelakarlah.
hari ni jadi penasihat cinta *what the heff* untuk dua olang.
dan penasihat masalah untuk satu olang.
ko tengoklah aku ni macam ni ada hati lagi nak nasihat2 orang. gile ke. lolx
key point is; jadilah sorang yang appreciative. dot.

//sy happy2 macam ni kadang2 sy boleh kecik hati jugak.
ingat sy kurang perasaankah??
tsk.
Tuesday, February 23, 2010

fantabulously irresistable

what a tuesday. (saja je nak cakap camtu. haha)


sy di meeting zon 5S.
telah dilantik jadi photog zon. wee hee i love taking photos!! ^^v




ke hulu ke hilir membawa kereta yang ada riben-bidi-kawen whatttttttt
lolness.
da la tak dapat nak cabut sebab tak dapat nak panjat kereta dengan baju kurung, maka mintak budak-basuh-kereta tolong bukak. :P
(itu muka syiro di tepi itu. haha)




da lamaaaa nak buat ni tapi asyik occupied buat benda lain sampai terlupaaa HAHA
a tag (berkurun lepas) daripada khairie. snapped my latest desktop.
so ni lah dia. comel tak comel tak. lolx
Monday, February 22, 2010

I LOVE THIS


nadiku-sabhi

ohhey selamat hari isnin, peeps.

ok tu je nak cakap. haha
Saturday, February 20, 2010

gile ko xde benda nk type?!

yesterd's ayam masak kicap.


tak tau nak type apa. blank.
writer's block! writer's block!! haha
Friday, February 19, 2010

nak melepak je hari ni :]

the usual breakfast & wet market shopping.
ye, itu dia dua budak mengada, pakai spek mata *it rhymes! lolx*




after thousands of failed trial shots. ha ha




dropped by at the office to get something.
tengah tunggu guard nak escort naik. ecehh.
(sebenarnya kitorang tak de kunci pejabat & hari ni cuti. so...) :P




semalam, ke pasar malam kampong nibong.
bought a tiny winy crunchy keropok lekor.



me & haja, we're fascinated by food programmes on astro. no doubt.
menganga tengok rumah chef tu sangat banyak bahan, sangat banyak perkakas masak!! 8D sangat envy lahhhhh *tikam chef sebab dengki HAHA*

happy friday, everyone.
Wednesday, February 17, 2010

semalam yg panas

ewah itu dia.
gambar semalam, pergi makan cendol sementara tunggu ane (ane ke nama dia??) cuci kereta 5ringgit di parking lot :P




budak berdua ni tengah tunggu cendol siap.
panas berdenting.




yoshh here we go.
cendol.




lunch semalam try buat tomyam goong.
haret kata rasanya sama je dengan tomyam yang buat pakai instant thai tomyam paste (in a jar) HAHA kire coolness la rasa dia sama >:P




ni la dia nasi goreng bodo yang kukatakan di fb itu :DD




tomyam masuk dalam mangkuk.



hari ni balik KT.
malas gile ok. haha
Monday, February 15, 2010

walking, buying, glazing


past few days i had this thing banging in my head "weh pergi ikea weh. pergi ikea" HAHA
even had this conversation w/ my friends about going to ikea.
so yeah, ikea it is :D

fascinating over big mirrors. haihs satu family sama je :P




this is my dad. the one who has the same style sense as me. gee hee.




my mom, looking for scarf hangers.




my pixelette feet, on a rainbow striped mat.
(which looked dull. haha)




ohhey i love this one :]
problematic looking subject, staring at the plates. bahaha




that cushion blended well with my shirt. rofl.


-was looking for a 4-piece-mirror for my bedroom, but it was SOLD OUT. keji kan. aku datang jauh2 nak beli tiba2 da habis. T_Tv

-i bought a candy jar instead.

-then to ikano, and the curve. got myself a pair of training shoes :]

-masa beli training shoes, ada this girl came in the shop w/ her servant lah i guess. ewah ko, pergi shopping pun bawak pembantu rumah. looked like a stucked up chick (but who am i to judge what's on the surface compared to what's on the beneath lolx).. jalan meninggi diri dan tinggalkan servantnya di belakang. ah muda-mudi masakini~ :P

-i like to see couples and what they're wearing. ada satu couple ni aku nampak kat sect9 dua-dua pakai baju greyyyy da nampak macam model giordano, tak pun padini. alahai sungguh styleee i love it x]

-talking about couple, my dearest friends [farid and ina] was already married this valentine's day! ♥ so congratz to both of you. diorang ni was together since diploma years.. so that was like.. whoaaaaa.. sangat lama dan sangat loyal!! HAPPY WEDDING's DAY!!

-cerita da habis. now back to jimbaness. HAHA
Sunday, February 14, 2010

doink ♥

ke hadapan pembaca-pembaca yang sedang ..er ..membaca ini :P

hari ni adalah Tahun Baru Cina.
so selamat tahun baru cina kepada semua malaysians :] semalam nampak fireworks, wohh.
iklan perayaan? adalah tak berapa berkesan. sila cuba lagi.. lolx

sedang giat menghabiskan buku cerita yang tebal.
semalam beli lagi 2 buku. plus 1 buku nonfiction.
what's with me and reading lately?? ingatkan da tinggalkan benda-benda membaca semua ni.. haha

ini sape kejiness letak ni depan pintu bilik sy ni.. HAHA




you're like my fave peppermint chocolate chip, with almond toppings. ha ha
(night ice cream treat)




suasana tahun baru cina yang meriah di plaza shah alam.
siap dengan lampu-lampu jurai kat pokok pun semua kaler merah. gile tak gile. lolx




jumpa ini semalam.
anak-anak muda memang suka bereksperimen :P



assembling leaves with my name on the grass?? wicked! xD

and happy loveydovey day to all ♥
Saturday, February 13, 2010

habiskan bc novel tebal dlm perjalanan balik kg

hokey semua.
cuti da bermula,
means, mayhem akan bermula!! xDD

i'm in shah alam & nak keluar pergi somewhere ni.
so here goes, photos untuk semalam.

khamis malam jumaat, pergi makan kerang bakar makdatok heavenness gle aku makan niiii
dia bakar sekali dengan pes, sebab tu nampak hitam2 atas kulit kerang, which is superb!! :]




perjalanan balik kampong *bandar. ohok!* :b dengan menumpang *ye, hidop ini sekedar tumpangan.. ahha* kereta haja. konvoi sekali dengan sue & syiro. aleng da balik terlebih dulu ke n9.




rasanya da sunburn ni.
panas betul semalam.




sampai rumah dalam pukul 3pm :]




si carpet yang dirindui ^^
(anak dia hilang wth)




sepanjang sy balik semalam, ni la je kerjanya :P





sedih anak hilang. lolx
(ye la tu sedih, padahal nak tido lagi tu)
fakta ye : kucing tido 16jam sehari.




tengok! sekejap je da tersungkur.. hahahaa


ok la nak keluar. bye!!