Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, July 31, 2008

podcast









i am testing a podcast xD

waving happily

awan pagi ni ada bentuk gunung-ganang. awesomeness xDD


whuah. sangat kagum.
streamyx sangat laju skang.
gambar2 ni semua load xsampai 5 minit *mula buat muka bangga diri.. nyeah!* :PP
biasalah, yang baik dipuji.
yang buruk dikeji. ekeke.

continue! :P

keluar awal pagi. lampu jalan pun menyala2 lagi hahah.
see the sky. macam lukisan kat gunung kan. fab! xD


bawak bekal bi hun goreng and telur. for breakfast.


tak tau langgar apa ni. since semalam da cedera sebegini rupa :P
sy selalu ada pemikiran camni.. kalau terlanggar apa2 ke, cedera ke, ni mesti sy ada buat salah before this. ni mesti balasan sebab keji sangat. lolx


free banana cake kat pantry.
pantry itu selalu mem-produce-kan makanan2 free.. lolx


bazar petang tadi. jalan2 sini memang menyeronokkan xD


ni nama dia effect bangunan elastik sebab tangkap gambar while kereta bergerak.. hahaha.
tapi sy ske je gambar ni. nice. wani pandai sehh tangkap gambar pakai phone camera.. bahahaaa >:P


sekitar tu memang banyak gile buildings. ni pun construction site melambak2.
camne la cuaca x panas :P


another building. randomly shot.


silau silau! my eyesss!! it burnnss!! <--ambik dialog daripada spongebob the movie.
ahaha serious lawak gile movie ni :P


sape2 rabun silakan tengok gambar ni :P
blue skyyyy!!!


kereta api buruk lalu.. hahaha *padahal tren ni la yang selalu naik selama ni. budak xkenang jasa* :P

ye ah, ye ah. tren ni best. tren ni lawa. laju pulak tu
(cakap dengan muka terpaksa) :B


beli kat bazar tadi. kiddish magnet. HAHA
nice ones kan. i like buzz lightyear  ^^v


ok seems dats it.
hv a pleasure evening! xo!

mommy-ish

kaseh ibu membawak ke syorga.
(apsal kah sy eja dengan sangat klasik ni?? lolx)

sy ada kucing.
dia sangat pembersih.
sebab tu telinga anak dia sangat suci sebab dia bersihkan hari2.. WAHAHA

see?? si biskot ni da besar pon still kne groom dengan mak dia.
(padahal budak ni tengah tido. carpet sesuka hati je datang bersih2kan. bersihkan diri sendiri la!!) :P


spa percuma, ditaja oleh carpet :B


carpet jelir lidah bila nampak kamera.. hahaha. ko ingat ni myspace ke??
siap ada sudut pandangan atas. pastu nk jelir2 lidah pulak :P
(biskot da tertido)


pre-photo.


..20 saat kemudian...

aaawwwww
(we did not arranged this, ok. dia yang nak peluk sendiri.. hahaha)

conclusion : haiwan sayang family dia xD
Wednesday, July 30, 2008

sleepheadish

sy nak cepat ni. haha.
hari ni adalah hectic kat rumah sebab my mom outstation dari semalam.
this and that have to be done.
internet pulak sama je lembabUN macam semalam :P *well semalam lagi teruk sebenarnya hahaa*
sy nak pergi kasi kucing makan & sidai baju.
so yah.. rushinggg!!
later ok.
:]

entry malas?

online-ing takes time.
betul.
macam semalam tu, sy planned nak tido pukul 10++pm (sy taooo itu adalah super awal. but wuttheheck i hafta get up early the nex day) :P tapi sebab nak tunggu blogger load gambar, my plan cracked.. lolx.
sementara blogger yang problematic tu tengah load2 semua
sy fed-up nak tunggu
pastu saya buat surveys pulak
and you know a survey takes like.. setengah jam untuk complete! T_T
pastu friendster myspace facebook semua kena banned kat ofis.
so then i'd to reply all my social site's messages & comments.. (ate my valueable time) HOHO
you know how time flies when u do things that u like?
blogging, surveying, messages & comments. *sigh*
last2 tido pukul 12 jugak T_T

maka hari ni sy plan nak on9 kat rumah, max till 9pm.

i hv other things to do selain daripada on9.
i hv to eat oso. hahah.

//

oh talking about eating.
hari ni ada meeting dengan investors *not me lah, the bosses. lolx*
then they left more and more food in the board room.
then bila diorang semua balik, orang2 di sini menyerbulah makanan itu.. lolx.
(including the starbucks coffee) :P

//

haih i'm becoming lazier day by day.
sy berevolusi menjadi malas.. hoho.



p/s: oh. sebelum sy terlupa lg jauh, HAPPY ISRA' MI'RAJ! xD

msia did not win, but

2-0
score yang bagos. benteng yang baik :P

sindarella, finished

semalam da final episode drama sindarella.
*sy xtau pun mula2, sampailah kawan si hussein tu bitau dalam series tu, yang tu last episode.. boleh x??!* :P
hoho pastu dengan bengangnye blogger x boleh upload gambar, dengan eagerness nak tengok series tu lagi. last2 hangkut tv portable, taruk seblah laptop. kire sambil menyelam sambil makan laksa la ni xDD


yang macam muncung ikan todak melekat kat kipas tu, is antenna tv.
benda tu magnetic, sebab tu melekat.
kalau x pakai ni, memang xdapat channel langsung T_T


yang best/xbest(pick one) tu sebab finale series ni gile unpredictable ending dia.
ok kepada sape2 yang terlepas series ni.. mari2 sy nak bitau ending ni.
kalau xmo dengar, pergi main guli kat sana :P

yes, the heroin is not with the hero at last.

everything is twisted and upside down hoho. but still happy ending la kn ^___^


mula2 ingatkan dah cukup twisted dah, ingatkan adik si hero (tengku haidar the adik) will at last get married dengan zoela (casted by sharifah amani). tapi tak. haidar last2 get back dengan puteri rania yang dia benci dulu2 tu. tapi sy memang suka tengok diorg gaduh awal2 tu. macam best HAHA <--note:wani like girl-guy quarrel scenes xD

gambar atas tu, haidar tibe2 buat surprise datang jumpa rania and kasi bunga. masa tu rasanya rania da hopeless da.. ingatkan tak dapat si haidar ni. tengah frust la konon. ahaha.


others:
-tengku hussein (hero) nak kembangkan bisnes dengan kawan dia.
-tasha (watak jahat kat kolej) da jadi gila lepas mak dia mati. sebbaik kakak dia yang sweet tu (tushee) ada.
-tengku hussein eksiden yang sama (macam dia eksiden dengan zoela dulu2).. but this time dia dilanggar oleh tushee pulak. so yeah.. u predict ;]
-naema sedih2 tengok video butang. bile orang tu da xde barulah nak appreciate. aparaa.
-mak tiri & adik tiri zoela nak bukak bisnes PI. wahaha.


and the heroin? zoela?

het met a new guy at lim kok wing ;]

camni la rupebentuk putera raja baru zoela. dia biasa2 je, tapi style dia cakap! foh! i like this kinda guy.. bahaha.


cyehh konon borak jarak jauh laa. last2 that guy join meja, and they live happily ever after.. (menambah2 ayat) lolx.


sy suka happy ending ^^v
Tuesday, July 29, 2008

altogether

morning sun.


hoahhh!! *stretching, buat lompat bintang pastu duduk minum air kelapa kat tepi pantai* akhirnya!!
streamyx, do you know how painful it was for me to upload all these photos one by one dengan connection asyik stuck stuck stuck. streamyx adalah kejam T_T streamyx tak stream dengan baik. /")_("\

diorang keluar lunch.


berarak beramai2 menuju ke makanan!! :P (say hi to my colleagues, ppl) ;D


hari ni jalan jauh sket ke seberang (seberang = hartamas. lolx) sebab nak try nasi campur kat gerai tepi longkang jalan tu. cuz murah sket. so pergi la.

balik tu singgah burger king plak. beli 'side dish' ekeke.


peeps beratur kat burger king.


azril betulkan lampu dengan gigih. haha
photographer jemputan : fini =B


bought BK's onion rings.


gambar hiasan *tibe2* :PP


hari ni kan chelsea team datang shah alam *lalu tibe2 buat muka bangga HAHAHA*
jalan jammed macam biasa, but ok lagi la.

petang2 lagi kereta2 da siap2 parking kat luar stadium. betapa jauh diorang park!
8)


balik tu singgah kompleks PKNS kejap, nak beli barang.
skang kat sini ada macam pesta buku. so melambak2 booths kat situ. bought a book hoorah xD


random road photo.


biskot disyaki masuk ke dalam tandas untuk minum air dalam gayung :P


balik dari tandas :B


konon hari ni plan nk tido pukul 10pm or so.
10pm mangkok! :P
ok tata!!

jam izzit?

hari ni, macam yang korang tau,
malaysia akan lawan chelsea kat stadium shah alam.
so pray for the best *to footballers football's fan out there* xDD
haiyoh.
harap2 jalan x berapa jam la petang ni.
harappp jalannn takkk jammmmmmm.
Monday, July 28, 2008

the new fog

ahli keluarga baru barangan letrik kat rumah, sila perkenalkan diri!
:P

"helo saya kasim. umur saya 2 tahun (berabuk kat kilang), saya dibeli oleh keluarga ini dan saya rasa sangat bahagia dapat tersadai kat corner ni."


ahaha like the fridge can really talk! :P

note : fridge kat rumah da rosak & parents sy da give-up nak repair sebab sebelum2 ni kalau fridge/washing machine rosak, nak repair macam kena menyelam kaut harta karun kat dasar laut dulu baru boleh bayar *expensive!!* so better beli baru la, for the long term. rosak rosak, bayar bayar.. habis la duit camni T_T

fuhyoo  berasap2 si kasim ni (sedap2 je nak kasi nama. da la nama klasik gile. hoh no. not kasim :P nanti dia sedih2 kang dia nak cucuk diri sendiri dengan dengan garfu. hoh no :P)


ok sudah lapar. later! x]

everything for 3 days

ni gambar kurun2 lepas
*sebenarnya gambar kelmarin.. hahah* :P

hari tu the dad keluar nak tapau dinner.
so kitorang pesan a ikan bawal 3 rasa yang sedap tu.
tapi kedai makan tu biasanya ikan bawal dia habis.
so the plan B, if xde ikan bawal, ikan siakap pun ok.
then the dad bawak balik ikan siakap.. besar gile!!

untuk 2-3 orang bertangki kecik makan, xpayahlah ikan besar2 camni T_T


siap potong separuh sebab besar sangat.


separuh part ekor baru muat 1 pinggan besar. bayangkan!!
da la kedai ni memang charge mahal. biasa2 saiz kecik drp ni, kena rm30++.
surprisingly, yang besar gergasi camni pun dia charge rm30++ jugak! hoo.


so last2 memang xhabis la,
sampai keesokan hari pun xhabis.
so ended up sikit2 kasi kucing2 rasa. hahaha
seronok je diorang dapat makan ikan besar :P

//

ni lagi cerita kurun ke-11 :P

falet yang genius itu telah membeli set audio untuk kereta dia, pastu da siap pasang semua baru dia mintak claim from the dad! hoho. wicked.


bercahaya2 player dia. kereta buruk, player melampau. lolx.


pastu dia tambah speaker kat tepi pintu2 depan.


siap ada remote semua T_T

sesuka hati dia je kan :B

//

sabtu masa pergi pasar malam.

langit lawa, but sebab tangkap gambar dalam kereta, xberapa nampak.
yang tu building ex-skool sy ^^


salah satu jalan kat tepi pasar malam. memang sempit sebab kiri kanan ada kereta2 lain parking. sakit hati jugak la kalau nak lalu sini.


ok entry rojak.. tamat! xP
Sunday, July 27, 2008

trying the new ink

semalam ada beli colour ink untuk printer and glossy paper sebab da habis.
so try2 a print lukisan new year yang dulu tu (drawn in january).
sebab kat depan cover glossy paper tu dia tulis baik punye..
dia cakap kalau pakai glossy paper jenama X, tak lawa kalau print,
pakai jenama dia je bagus, hebat etc etc (sila add kan sendiri kata2 pujian untuk syarikat glossy paper ni ohok)
lagipun glossy paper ni yang paling murah among the bunch (rm10++ for 20units hahaha gelak kedekut) :B
maka sy pun print la. macam poskad.

nice one la result dia,
walaupun pakai glossy paper murahan.. wahaha


nak compare printed one dengan kat skrin laptop, tapi tak berjaya digambarkan dengan cemerlangnya dalam gambar ni :P the printed one nampak gelap gelita je. tapi ok la, kaler dia lebih kurang sama (kalau pakai apple sah2 memang sebijik kaler dia.. tapi since ni murah2an je kan.. lolx) the quality was quite nice la. sy hepi ^____^v


pastu da start kire2..
kalau buat kad raya sendiri ni mesti jimat banyak, xyah beli kad2 raya mahal kat luar tu wahaha. pastu print je.
HAHAHA sy memanglah kedekut :B
(itupun kalau rajin nak melukis T_T)