Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, June 29, 2009

flying free

pagi tadi; potong kek dengan another wani.
like, orang lain kelaparan berpusu2 menyerbu makanan. apekah---
(sila lihat gambar bukti di background)




i checked the links.
realized bahawa ada certain blogs yang sy tak sempat nak masuk wehhh
hukumlah sayaaaaaaa
nanti free sy masuk, ok. xD

now to the photos!! (what else what else :P)


gambar kat klia semalam.
while waiting.



waiting and blogging, and reading blogs.
(and snapping. lolx)



whattt???!



2 spesis yang baik hati dan berjiwa murni. ecewahh macam tipu je :P



wani lagi sorang berborak dengan encik gani.



sampai KT, sempat pulak snap gambar budak superhandsome-mukamixmatsalleh-wootwoot!! :P
dia naik 1 flight dengan kitorang HAHAH


kebetulan adik fie yang balik dari korea pun naik 1 flight.
fie called tanya, nampak tak adik dia.
we were like.. yang mana satu?
turned out his brother was another cuteness in the same flight with us!
like..
(tengah beratur nak naik flight dengan budak superhandsome dan emaknya di depan kitorang dan adik fie di belakang kitorang. time tu tak tau pun tu adik fie :B)
me : *whispering to another wani* weh budak belakang ko pun cute jugak!!
another wani : ye ke?

lolx

aww this is the real supercuteness.
kat kedai makan seblah court badminton. semalam.
HUGGGSSSSS



XTRA NOTE:
can i feel the disappointment on someone?
can i? what did i do wrong? tell meeeee
T_Tv
Sunday, June 28, 2009

the 3-day course


heloo bertemu lagi kita dalam rancangan mari-letak-gambar-gambar-lepas-tu-blah. haha
am typing this on my way to the airport.
yep, kejap lagi akan berlepas balik ke KT. hoihs.

ni gambar dinner semalam masa kursus protokol.
enjoyx.


mula-mula dia kasi shrimp cocktail.
walaweii mana sy boleh makan udang weh!! :P
telur ikan adalah tak sedap. hoho
i ate the salads instead.



mushroom soup.
yoshh yang ini sedap.
roti pun ada tapi lupa nak tangkap gambar.



main course; chicken grill.
sy suka sauted potatoes itu xD



chocolate cake dengan sos vanilla. yums.



kopi. doink.



lepas tu kitorang tangkap gambar ramai-ramai kat luar.
me and another wani.



w/ our friend from sarawak.


basically i got to know some of new friends.
cool.

k k nak sampai airport da.
fly safe, wani. tata!! x]
Friday, June 26, 2009

photos in a bowl

nak letak gambar dengan captions je, malas nak cerita HAHA

here goes.

tiket flight semalam.
air guava dalam flight rasa macam ubat demam. tragik :P


hari tu snap2 kat ofis tanpa arah tuju.
sila saksikan muka2 mereka. haha

yang berdiri tu fie, dia adalah super comel seperti seorang budak jepun ^^
yang duduk tu sue, dia adalah satu seksyen dengan sy. kerjanya adalah check duit :B
yang berdiri tu kak ti, i called her my 'supervisor'.



itu en zaidad dengan sue lagi sorang.
en zaidad took over my former officeroom *ko xperasan ke bilik ni?! lolx*
ye, ofis ni dipenuhi dengan orang2 yang bernama sama :B



berdiri, alif. dia nak kawen xlama lagi. congratz congratz heyheyhey!! *baling confetti* :P
duduk, azrul. baru lepas kawen dengan staff kat ofis ni jugak xD



kat bilik ni la sy menumpang skang.. lolx.
(yea, officially, i dun hv a room. sila buatkan satu bilik makan untuk sy! :P)
menyiku adalah aktiviti utama penduduk ofis ini. haha
oh dats din and syira, btw.



itu adalah encik uzir yang mula2nya kelihatan tak banyak bercakap tapi rupanya suka bergurau.
sebelah tu adalah ila.
ye, baju mereka sedondon, sebab tu sy snap photo ni :P
ni adalah bilik technician projek.



kak ti sedang mengorek saki-baki kelapa di dalam cawan jeli kelapanya.



bilik wani lagi sorang.
ini sue. oh ye, tadi dah perkenalkan. mari abaikan dia sebab dah kenal tadi. haha



ila again.
hah adakah beliau melepak di sini untuk bergosip? :P
(ofis ini dilimpahi dengan gosip, harap maklum) lolx


andddd...
sue and i, membuat mimik sefugly yang mungkin.
diniatkan untuk dibluetooth secara misteri kepada sorang kawan kat ofis, tapi tak berjaya. hahaa


cuba jaya untuk buat prank lebih baik lain kali! yosh!
*menyiku ke bawah dengan muka bersungguh-sungguh*


hokkey, kejap lagi nak pergi check in kat hotel --> kursus.
tengah tunggu wani lagi sorang sampai shah alam.
till then. jangan nakal2. haha

back home

yoshh jika nadia baru je balik ke bumi msia, ushop pulak on d way nak balik ke msia, edwan jugak ada di msia dengan hanimnya yang tercinta *ecewah so sweet!* .. sy jugak tak ketinggalan balik ke shah alam okkay! *kibar2 bendera shah alam --eh shah alam ada ke bendera?? :P*

baru je mendarat di shah alam's ground malam tadi (khamis malam jumaat),
balik2 terserempak dengan kucingku tercinta, si carpet lalu memeluknya macam xmahu lepas AHAHA :DD
my bro haret demam panas, lalu mengelapnya dengan kain basah sampai pukul 12tengah malam. belikan dia sour ribbon, cookies and kinder bueno xDD get well soon, bro!! tak rock la demam2 time weekend weh! lolx

i'm here for a 3-day-course. wani lagi sorang pun ada, tapi dia balik banting dulu. petang jumaat ni baru kitorang register masuk. oklah tu je nak inform. carpet ada ni kat sebelah, tengah tido dengan sungguh khusyuk. esok pagi akan kacau dia lagi lepas dia bangun.. HAHA. till then.


"If I'm not made for you then why does my heart tell me that I am?"
-if you're not the one, daniel bedingfield
Wednesday, June 24, 2009

put ur hands in the air

ye!! entry dimulakan dengan gambar skrin si wani e tiba2 dapat 100 markah untuk permainan bowling! (macam ujian matematik pulak ada 100 markah wahaha) *peminat lari bertempiaran*

sebabnya selama ni sy adalah pelongkang berjaya, tiba2 dapat 100 markah rasanya sangat heavenness, ok. biarlah korang main dapat 200++ markah sekalipun, sy tetap berbangga dengan 100 markah sy T_Tv *kesat air mata terharu sambil bulatkan 100 markah di skrin dengan pen marker, lalu dimarahi oleh abang penjaga pusat bowling*

//

last weekend pergi kuantan, support team bowling ofis *ye, obviously sy bukan pemain, tapi penyokong saja berdasarkan ketidakterreran bermain sobs*. sy nak pergi sokong budak itu sebenarnya, walaupun dia xtahu sy datang nak sokong dia HAHA stalkeryou, wani

gambar bowling xde, maka marilah tengok gambar makanan saja dulu.





oyeahx iloveee laksa shack!! xDD

//

dan hari niii
secara happeningnya telah terjumpa kedai yang menghidangkan ketam!! xDD

korek hidung sikiit. kau ingat kau cantik sangat buat macam tu?!
*ditempeleng dengan pinggan murahan*



muka sleepy, balik ofis lewat, pergi carik makan. yadayada.


saksikan sendiri!! xD
rm20 sepinggan untuk 4 ekor (rasanya 4 ekor) :]



sy mintak rm10 (2ekor) je sebenarnya.. dia kasi untuk 2 orang makan whatdaaa----
terbang 20hinggit makan ketam, ok



ikan kerapu 3 rasa. pun sedap jugak.
rm18 sahaja.



ketam-ketam itu lagi.


//

ye ye ye ye yeeee
taulah, 2 hari lepas bday sy. nanti sy buat entry pasal tu *semakin tua semakin tak peduli akan bday sendiri* lolx xdelah. masih peduli, ok. dan sy x tua. kamu tu yang tua.. *pointing* hohoh

//

kereta sy telah langgar pokok sekali dan tiang sekali dalam tempoh seminggu ni. gila.
Friday, June 19, 2009

hoorah hoo?

2

ketam masak lemak yang dimasak oleh ila, direquest oleh wani e.
HAHA



another shot.
sangat bahagia dapat makan ketammm!! *muka bahagia tak boleh blah, kemudian dislap bertubi2* :P



rabu nyte : ice cream hunting di sekitar KT.
pergi banyak gile kedai semata2 nak cari ais krim dalam mangkuk yang cantik camni.
ye, ni lah berlaku bila malam2 buta crave benda yang menyusahkan.. lolx



last nyte : another craving. haha. durians.
pasar payang at night; happening weh. orang kerumun habis.
gerai2 durian adalah di sepanjang jalan.



sila lihat cara mengopek durian yang betul daripada pakar durian kita.




still, kerumunness xD



lepas tu pergi pantai beli jagung bakar.
makan jagung bakar atas pasir pantai. woo hee!!



sy tengah posing pegang duit sebenarnya tu.. konon2 tengah nak membeli jagung HAHA



3 orang aneh yang ditemui di tepi gerai jagung bakar. wahaha


okeh tinggal 2 hari je lagi.
selamat membeli hadiah. sy nak pergi kuantan hari ni sampai esok.
tata!! xD
Tuesday, June 16, 2009

five fantastic facts for fun FFFFF

somehow.. i look different in those pictures. lolx


alang2 da tampal gambar, nak buat tag sekali, yang diserahkan secara terhormat oleh nadiadieumonster. THXforTHEtag!! xD


"5" nama timangan anda
wani. najje. along. ezryl. inz.

"5" sifat or tabiat buruk
.terlalu expressive (sy rasa itu agak buruk. hahah)
.tak, saya baik <--ini haa sifat suka memuji diri sendiri dalam blog. ROFL
.esok pagi baru nak iron baju. sepatutnya iron malam ni!! x_x
.suka berlegar-legar di ofis & kacau orang (xboleh duduk diam di kerusi terlalu lama. masalah besar *geleng kepala*)
.kadang-kadang makan tak habis sebab perut kecik (i know the things about somalians and stuff tapi masalahnya perut dah bloated secara extreme!!)

"5" makanan favourite
.rendang ayam
.sate ayam
.ketam masak lemak cili api
.nasi putih dengan telur kicap
.my mom's cooking, semua fave (excpt sambal, i dun eat sambal fyi)
.ikan tiga rasa (okkk ni dah terlebih 6 dah ni. HAHA)

"5" subjek pelajaran paling suke

.art
.english
.history
.pjk *gelak*
.subjek-kelas-encik-nabil (sebab beliau sporting & ada games HAHA)

"5" benda wajib dlm wallet
.duit!!
.identification card HOHO + driving license wutever :P
.gambar diri sendiri yang vain >:D
.gambar family
.ATMcard untuk pengeluaran duit berganda xD

"5" topik yg biase dibual bersame pasangan or teman
.office stuff
.outdoor activities
.benda2 kelakar yang berlaku hari ni (biasanya hari2 mesti ada)
.crapfuntalk
.benda2 dalam news harini.. biasanya bukan benda2 berat. HAHA. perbualan cetek, bak kata another wani :P

"5" mangsa tag
.ushop
.misz eyeliner
.raje
.ben (update bennnn!!)
.liza bheuu


APA LAGI, KORANG. BUAT LAH CEPAT. HAHA

satu gambar mewakili satu aktiviti

[satu gambar mewakili satu aktiviti]

hari ni : pergi bengkel penampilan & busana.
hahaha gelak bergolek sket! wani e pergi bengkel itu?!!
(siap dengan fashion show bagai, dapat lipstick free lagi AHAHA)



aktiviti makan hari ni : photo was attached cuz it looks tempting =p~~



hari itu : main badminton sampai tangan lenguh.
main badminton sampai pakcik tu nak tutup court sambil berkata, "sudahlah tu main, kang pengsan pulak kang." lolx
(exaggerate ok, pakcik) T_Tv


petang ini : ke pantai buat photoshoot dengan rakan2 sambil sepak2 pasir kat fadzillah. haha padan muka ko fadzillah. sila besarkan gambar untuk tengok kecelaan wajah. rofl wth.