Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, April 29, 2009

groupOfPhotos

akhirnyaa.. broadband dapat dibuka!! *letupkan botol & shuffle kat tepi bilik pengarah* :DD

since sangat malas nak bercerita, sila digest photos ni semua dalam vision masing2. jangan bimbang, caption disediakan.. ahax.

semalam : lunch kat ziq cafe dengan wani lagi sorang.



wani ordered speg.



my lasagna xD keju dia melimpah2 di atas ..wuhou!



view hamid tengah susun "repacking" rokok dalam bekas-rokok-besi dia.
apa nak jadi anak2 muda zaman skang ni.. smoking je kerjanya.
(sy teased dia nak patah2kan rokok2 kesayangannya tu.. hah menjerit dia. lolx)



view staff2 yang menyerbu mesin punch card sebaik sahaja jam waktu balik berbunyi.
tak menyempat2, okeh :P



my mom & i, kat kedai makan.



kitorang makan ikan kembung bakar. yoms.



stayed kat felda residence.



slept here.



brushed my teeth here.. lolx



hari ni perhimpunan bulanan ofis.. which i managed like always.
ni dia orang2 yang celebrate birthday bulan ni. happy birthday, guys!! x]



view rakan2ku menolak kereta macam dalam game puzzle sebab nak keluarkan kereta sendiri yang kena blocked.. ahax. jahat aku gelak >:P


sekian saja photos.
xD

short announcement

i think my broadband application is corrupted or something. or something.

hence i couldn't get through internet using my precious lappie for 2days. atau kalau campur hari ni, jadi la 3 hari. ke 4 hari heh? sangat sangat kekejian. skang ni pun sy memblogging dari ofis. doakan kesejahteraan aplikasi broadband sy.

//

my mom's in KT. hoop hoop hooray!!

nanti la cerita detail.

malas aku nak cerita gambar xde. haha.

tatah!! xD
Sunday, April 26, 2009

am leaving

motif photo ni adalah, beta jugak tak kurang cutenya macam diorang berlima.. wahaha!
(ok cut it off, wani e, it's a lie) :P



maka hari ni adalah last day sy kat shah alam untuk bulan ni.. tsk2 sob2 srott2
tapi percutian 3 hari sy berlaku dengan sangat produktif xD *it's a gud thing, ay?*

(ye.. pengeluaran duit untuk shopping jugak adalah produktif.. with a capital C) T_Tv

bukan sengajaaaaa
contohnya ini :

terpaksa beli spek baru sebab spek lama hilang. lolx


dan ini :
harijadi wani lagi sorang menjelma lagi *ayat apekah--*, maka share beli ni dengan bos seksyen khas untuk beliau.


and 3 CDs.
and stationeries.
ok tu je. mula2 nak carik thumbdrive baru, tapi tak jumpa yang lawa *ye, design adalah penting. HAHA*

tadi bawak kereta waja pergi kedai beli makanan. ye, sy tak pernah bawak kereta besar. maka satu tepukan untuk diri sendiri kerana berjaya membawak waja dengan hebatnya walaupun cuma ke kedai belakang rumah! HAHAHA

flight pukul 8pm, sampai KT pukul 9pm.

am gonna miss everyone in shah alam, including carpet :']

ok tu je. ciao!

foodfamilycatphotos

aim sy bila balik shah alam adalah untuk ke fave restaurant kitorang &eat like mad! yeahx!!



sama je kedai ni, sejak daku meninggalkannya sebulan lalu.. huahuahahaa



itu diaa.. model kita bersama dengan dishes yang wajib dipesan tiap kali datang sini.
xD



tried this frozy tamarind *ke frosty? ah malas nak ingat :b*
alah senang crite ni adalah air asam jawa blended wahaha. nama je glamour lebih xP
but it tasted noice; macam ais krim asam yang dalam plastik panjang yang kita beli zaman2 sekolah dulu. best2.



ikan siakap 3 rasa yang takkan ditemui kat tempat lain.
ohh drools!! *kutip air liur yang jatuh ke lantai. eww* :P



itu my fave deep fried terung xD
jugak tak de kat tempat lain. haha



tomyam saiz S :DD



mom. falet.
maaf, kami semua memang comel. wahaha



ada sorang je yang tak comel, sebab tu dia tutup muka ROFL
haret. wani ezryl.



the cuteness of all; mi amor, CARPET.
hahaha
Saturday, April 25, 2009

of a metropolitan visit

manakah ni? cuba teka. haha


i walked and looked up and saw the building
and started making finger-frame towards the building
took out my phonecam
and snapsnap xD

ohKLsydahsampai :]
(klsentral used to be my '2nd home' previously)

//

semalam buat new pair of eyeglasses (mine hilang AHAHA careless u wani e)
surprisingly power spek turun lagi 50 on both sides! gilelah! xD but funny i still feel shortsighted like always. haha (alah turun 50 pun nk kecoh lolx)

cuz dulu naik, then turun, then turun. then this time turun lagi.
i dun eat carrots, i just stare too much at the laptop screen. haha

//

"akak panggil apa benda tadi?"
"sourtape"
"bukan sourtape la, akak. sour ribbon. jangan cakap sourtape nanti akak beli kat tempat lain diorang gelakkan akak."
"eh sebelum ni diorang cakap sourtape" (tho memang nampak jelas2 labelling kat situ "sour ribbon", still i like to call it "tape" HAHA)
"tape tu yang panjang" (siap buat jari gaya tarik tape. keji budak ni) "sour ribbon."
"haa ye lah. suka hati kau lah. haha."

nasib baik kau cute.
mana manager kau? >:P

//

kedai spek no 1..
"macam mana? ok?" <--sambil menggayakan spek dengan hebat

"haa ok. nampak.."
<--orang kedai spek.

"nampak cantik? HAHAHA"
<--gelak vain >:DD

//

thisisnotasecretTHANKYOU.
sy teringinn sangat nak makan kat chili's tapi tempat tu ada arak. maka selama2nya lah sy tak dapat makan kat chili's. sekian.
Friday, April 24, 2009

ICT evening

edisi cerita hari khamis : makan ICT *also known as; ikan celup tepung*

if korang pergi terengganu, kalau dengar sape2 sebut ICT ICT tu or "woi, jom pergi makan ICT!" maknanya bukanlah dia ajak korang makan information communcation & technology. gila apa :P ICT includes udang, sotong, ketam semua. so yeah, henjoys! xD

pada satu petang khamis yang awesome *lolx*, lepas balik kerja, kitorang pergi teluk ketapang kat area airport tu sebab nak makan ICT.
note : kedai ICT yang sedap adalah kat kedai uncle othman. diulangi : PAKCIK OTHMAN. rofl.

lambakan seafood goreng tepung untuk kami sahaja HAHA xP



syahir, last day praktikal kat ofis kitorang semalam.
he's just like a brother to me ^^v



dua orang lagi yang akan makan ICT dengan hebatnya. lolx



view dari tempat makan kitorang.
lapangan terbang. dan jalan raya yang panjang *panjang?! wth* :b
sangat luas, sangat awesome.



dah nak dekat habis makan tu, awan bertukar menjadi gelap.
as dark as it cud be.



sekian sahaja gambar makan-makan yang simple but nice x]


dan terima kasih kepada encik baju kuning yang treat kami makan itu. anda adalah awesome seperti sy jugak.. wahaha


p/s: i'm back in shah alam!! x] sampai sini hari ni pukul 5 pagi menaiki bas. sejuk gile dalam bas. gohh.
Thursday, April 23, 2009

somemore

pengumuman, sy sedang lapa skang.
ada sesiapa yang volunteer nak masakkan megi? xDD

ok ni photos lagi. sikit saja. haha

ada sekor kucing remaja yang suka follow sy kat tepi 'dewan kuliah' masa bengkel hari tu.
tengok tu! siap landing tepi kaki lagi. apekah-- :P



pathway kat kawasan chalets hari tu.
lawa betul. trust me, jalan malam2 kat sini lagilah awesome+lawa.



haja tengah gigih tangkap gambar hafiz. hafiz pun gigih berposing. huahaha
(lokasi : depan chalet hafiz)



pantai/laut dekat2 dengan resort kitorang tadi.
nak jalan boleh, nak cycling boleh ke sini. semua boleh xDD
heavenness lawaaaa



encik junpalos & encik othman tengah melepak atas batu. i caught em, and i tot the view was nice, and i shot the photo xDD
(tengok en jun, siap cekak pinggang lagi. wahaha)



gambar yang tak de kena-mengena dengan bengkel hari tu. ni gambar semalam, kitorang pergi food testing kat restoran. hari ni la (rabu) dinnernya. the tomyam was thick as hell, awesome. but the others? tak boleh lawan yang kat shah alam punya.. haha :P



sori3 tak dapat singgah blog semua orang lagi.
esok malam sy balik shah alam *hey it rhymes!! :P*, maka kalau sempat, akan bloghop dari rumah. sekian, harap maklum.

xD
Monday, April 20, 2009

when we had so much fun

atoiyai *bak kata falet* sorry bangat sebab lambat update & even tak sempat komen blogs semua! back from the 4days course.. ada few photos untuk spamkan vision korang. wuah haha~


view dalam kelas; semua berpura2 enthusiastic. lolx.



view kawasan chalet.. lawa nak mamP.



view kat volleyball court, where everyone dibelanja ais krim xD



view penyebok2 yang bergegas datang bila kitorang bertiga nak tangkap gambar.
hoh hamid apsal ko menutup muka sy yang jelita itu? HAHA



me, isz, ice creams and twisties :]



(oh shoot trousers pinjam.) wahaha abaikan.
3 orang makan ais krim.



view budak2 main volleyball. twas super fun! xD



and again, and again.



berposing je lebih, silakan concentrate kepada game!!



oh gelapnya. malam2 tepi pool request lagu belaian jiwa *melt*


kalau rajin akan sambung dengan photos lain.
skang malas. haha.
take care all.
Friday, April 17, 2009

resortness

helo.
weekend ni sy kat bukit keluang beach resort; kursus. (wani e=urusetia) lol
i loove the atmosphere of this place.
sy cakap kat fie, best gile kalau tempat ni macam perkampungan. like.. there's a pathway kat tengah2 then chalet2 kiri kanan ni semua rumah penduduk kampung *us! hahaa*

then then ada astro ria kat sini heavenn tengok konsert AF (hohh arilllll :P) boleh tak time dia nyanyi, si haja called me from her room semata2 nak cakap, "aku dengar aril nyanyi lagu ni, aku teringat kat ko." rofl! ok fine, dats my song, dun steal it :b

then we gave zinger burgers to the boys. hafiz datang ambik burger then dia accompanied me pergi 'rumah' haja sebab wani lagi sorang pesan hantarkan barang ke sana. 'rumah'=chalet=cute!! haha. lalu rumah hafiz, jerit nama isz (oh mereka sechalet suite 4 orang) *ko dengar tak kite jerit weh? :P* rumah diorang dekat je dengan rumah haja. then sampai sana melepak few mins. hafter dead, balik rumah sendiri &sambung tengok AF.

internet kat sini pun nice one. akan surfing sampai pengsan!! yeahx!! xD *tak sedar diri esok kena bangun awal tsk2 sob2* ok tatah!! :]
Tuesday, April 14, 2009

hogeecrap

hohho photoshijacking!!

grape ice blended, kat apantah nama cafe tu, with them.



wedding favours yang telah dicurik. gahaha
eh it's a doughnut!! xD



kwey teow delish, makan kat bawah pokok, with c.mima & pilot.



close-up of kwey teow.
prawns sudah ditransfer ke pinggan c.mima.



view of pokok kat kedai bawah pokok. rofl.



today, to besut xD
pantai rhu yang heavenness warna lautnya.



balik tadi singgah beli otak-otak.
oh terima kasih yaAllah kerana mencipta orang yang mencipta otak-otak ^^
otak-otak==delish!!



my tok datang KT since semalam, maka telah melepak2 dengan beliau kat rumah chu.
and then wut else wut else.. terasa macam 3 hari tak update blog *memang 3 hari pun, u moron!* :B was loaded with works, then internet mcm haramness.. eh no, i think it's the laptop, lepas install kaspersky hari tu may b dia memfilter broadband or something.. i need to bawak this laptop balik ke kedai itu dan mintak orang tu check ^^

my housies *'housemates' dalam term si wani e. HAHA* skang masih berkaraoke kat living room walaupun sudah jam 12.30midnight. sudahlah sepanjang pukul 8 ke 9pm kat ofis dengar hamid&din karaoke +wani lagi sorang jugak tak ketinggalan. lol

overall, i'm tiredwired as hell but i'm glad seeing my tok *oh crap esok beliau da nak balik ke kampung* x| esok sure lagi busy gle. so yeah, cya around &sorry kalau xsempat nk komen semua blogs for now. nanti da free gwe pergi komen itu blogs. tee hee. ta!