Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, June 30, 2008

listen & hum

best gile weps lagu ni!! xD



Aku Bukan Untukmu - Zaf & Lah V.E

survey shot xD

kaki-tangan-belakang sakit.
akibat jola-joli kat sunway semalam T_T
(yang sakit belakang tu sebab fini terantuk belakang sy time naik ride hoho)
oh sy suda tua :P


peej the latina *hehe* ada tag sy hari ni.

so here i am to answer the tag! yippieee *golek2 comel. konon* :P


1. nama-nama timangan oleh org tersayang
  • wani family & most ppl call me this.
  • inz nick dalam group kat skool dlu (sy ada group okeh!) :P
  • naj kwn2 skool panggil ^__^

2. anda seorang yang...........
  • kelam-kabut sy sangat yakin! ahax :b
  • suka benda yg di'design' dengan cantik stuff kat Room, Ikea, Folio, coolness!!
  • kreatif hahaha. betul ni betul (buat muka serius smbil gelak jahat)
  • simple dimple, pimple pun ada ekekeh gee i hate pimples T_T
  • fikir banyak ..banyak benda remeh. lolx

3. insan teristimewa.describe apa yg membuatkan die terlalu istimewa di mata anda.
  • she cooks for me
  • she brought food for me
  • she feeds me (apsal macam samaa je dengan 2 yang di atas? ahax)
  • most importantly, she loves me as who i am ;] my mom my mom! xD

4. makanan favourite anda
  • BANYAK WEH LARAT KE NAK BUAT LIST NI? *tarik nafas dalam2 sambil bayangkan makanan* :PP
  • prawn tomyam kat Serai
  • nasi beriyani/tomato/minyak (ape2 je la nasik) dengan ayam masak merah
  • chicken rendang ok lah letak 3 je.. hehe

5. favourite color
  • purple the ultimate favourite colour
  • rainbow <--semua kaler masuk ikut turn :P
  • white skang suka few items kaler putih. urban katakan.. HAHAHA
  • brown my bedsheets banyak kaler brown. dreaming of having a brown bedroom wall. nampak chic. ntah :P

6. favourite song
  • just a friend_too phat forever and ever this is my fave song ;]
  • all my life_KC & Jojo love song gwe.. ahahaa
  • pop punks (ade few songs frm simple plan, yellowcard, busted)
  • aku bukan untukmu_Zaf&Lah VE cover version recent favourite. sweet nak mati lagu dia. nak pengsan ok.

7. sikap yg membuatkan anda stress
  • urging --> paksa2 kita buat something.
  • kepochi sangat semua benda nak tau. cut it off ppl, get a room life :P
  • suka nak bergaya & beli barang2 branded, tapi pinjam duit orang in general. xde kena-mengena dengan sy, tapi sy xsuka HAHA
  • menyusahkan kita (as in, menyusahkan secara melampau) nak mintak tolong agak2 la. hehe.

8. 3 bende yg mesti ade dalam handbag anda (adoiyai sy xde handbag. sling bag ade :P so sling bag it is)
  • duit *keluar xbawak duit rasa something's missing lolx* <--mesti ada for emergency
  • kamera/phone camera *nak stalk orang senang ahahaa JK*
  • strawberry lip balm (xtau nak letak ape dah. beg sy simple je :P) 

9. kali terakhir anda menangis beriya-iya..kenapa??
  • kat tikar sembahyang.. boleh? :P 

10. tag 5 rakan anda (siap sedia, mangsa-mangsaku!)>:D
  • nadia die-u-monster dia pakar buat survey camni :P
  • adik nadia, wafiq kepakaran nadia diturunkan kat adik dia.. wahaha
  • hyrza d gula2 i am wondering about her answers.. hee ^__^
  • mr nabil the gamer nak tau apa beliau letak dalam 'handbag'.. ahax
  • alif nak tengok ke-terrer-an beliau menjawab survey xP

ok thank you, have a nice day! x]

sunway trip PART 3

sebab hujan & gila naik ride2 berasaskan air *lolx*,
kitorang totally wet; and boleh pulak lepas da abes tu,
masuk restoran laksa shack yg sejuk nak matiiiii
tapi sebab lapar, kesejukan itu kitorang harungi jua.. kahaha

da tau sejuk pesan lagi air limau ais.
was shivering while eating.
nasib makanannya fab 5.. haha.
(suka gile laksa shack sebab lauk2 dia macam home-made. nice!)


fini dengan effect memanaskan badan xPP


z je yang minum air panas :P
tengok la muka/scarf macam serabai semua sebab da basah.


sy order simple je;
nasi putih & daging masak kicap bersama kentang (but whre the heck was the kentang??) lolx
memang macam home-made la.. since kat rumah kitorang pon daging kicap ada kentang ok.
nice oneeeeee :DD


selain laksa *macam2 jenis laksa ada, since nama dia laksa shack.. duhh :P*,
sini ada nasi + lauk hidang
rendang, ayam merah, ayam masak lemak, etc etc
tasted nice. go try :B

z yang x adventurous, ordered asam laksa xP


fini yang agak2nya adventurous, order laksa singapore sebab xpernah rasa :P


doing style observing while waiting for my dad to fetch me at sunway pyramid's main entrance.
lama gile tunggu.
sejuk gile.
dalam kereta pulak air-cond.
wakhhh!!


.END of a nice trip.

*thnx z&fini for being such a good sport. thnx z belanja makan & for the prezzie! wee. ^^
*gambar; nanti balik kite email. hoho.

sunway trip PART 2

b4 i start,
happy birthday to my jiran, fifie! xD

ok sambung.
:b
ni nama dia lunch kesian.
sebab food dalam ni mahal, *and kitorang kedekut ohok*
setiap sorang beli 1 item and then kitorg share.. hahaha.
me=kentang & air oren F&N
z=potato wedges
fini=samosa *betul ke nama ni??*


took a shot of the roller-coaster track.. rasanya ni kat atas wagon wheel (ferris wheel goyang2 kat atas #@!)


oh oh dan gambar roller-coaster sy adalah sangat buruk
maka sy xbeli pun gambar tu.. HAHA
rm12 per photo

ni wagon wheel


kitorang beli pakej theme park + scream park.
scream park = rumah hantu
*lepas da masuk rasa nak patah balik!!* >.<
the last part of the scream house; prison break was the worst
banduan2 menakutkan dalam penjara ada kat merata2 and sy lari macam nak gila.. hahaa
(kitorang bayar mahal2 untuk dikejar?? wut the--)
serious feel macam dalam the 13th ghost
macam kat basement dalam movie tu
*ni la akibat terpengaruh dengan movie; time masuk rumah jerit, fikir yg bukan2.. lolx*


kitorang sangat excited naik benda2 yang melibatkan air xDD


dia da bitau awal2, tapi kitorang xpeduli :P
even naik banyak2 lagi.. haha.


pastu da petang2 tu, hujan.
since we're already wet, kitorang pergi beratur lagi naik benda tu banyak kali.
(benda = macam bot bulat duduk ramai2, lalu kat jeram and air terjun and stuff)
(benda = niagara fall style, jatuh menjunam ke bawah --> air --> wet)
best gile xD


ni time da basah gile.
dalam keadaan havoc camtu fini masih sempat ambik gambar xP


air laju gile, so benda tu pusing2 dengan hebat. lolx


HAHAHA!
semua ride yang macam kat niagara fall tu, kat belah depan ada kusyen.
semua kusyen terkoyak camni xDD


noe why?
sebab pas benda tu menjunam ke bawah, orang yang duduk depan skali mesti terantuk kat kusyen *a.k.a. z.. mahhaha* :B
so i made speculation yang benda tu terkoyak mesti sebab orang2 sebelum ni terantuk gigi & such.
(sy terantuk gigi ke lutut sebab duduk tengah2 T_T)
pastu naik 2nd time, sy pulak duduk depan skali.
that time fini terantuk kat belakang sy. lolx
wut a ride~


sunway lagoon, tukar a kusyen tu.
mesti banyak air liur basi kat situ.. hahaha :P

sunway trip PART 1

(typed on sunday, auto-publish on monday xD)

cerita bergambar edisi tak berapa terhad.. ahaha.

so hari ni (sunday) kitorang telah ke sunway lagoon. konon nak main kat theme park (dry stuff) xP


mari sy introduce 2 watak extra utama; frm left fini & z.
mereka adalah lawa, kan?
ye kerana sy hanya kawan dgn orang2 lawa.. bahaha
kidding ok :P


hari ni sy pakai tshirt happytreefriends yang sy suka itu :P
(ayat murid darjah 1 xboleh blahh) lolx


yes, sunway lagoon tag da canggih skang.
apa barang pakai kertas kan.
hambik, 'jam tangan' dengan cip! :B
fini sangat kagum2 dgn jam ni malah telah berniat buruk utk membawanya balik *patut kena pulangkan lepas berjoli kat lagoon*


z tak suka naik benda2 gila macam ni.
sy on the crazy side, akan naik walaupun takut nak mamP. :b
in photo : fini & i naik benda yg menakutkan & pusing 360 T_T


racing, guys?


dapat top shot encik harimau yg sangat besar pas turun roller-coaster.


kitorang patut menggayakan 70 aksi cacat kat sini.
this is one of it :B
*wut was i doing..* hoho


jambatan gantung.
fini buat muka tenang *pura2 HAHA* and we shot dozens of photos here xD
sampai kat tengah jambatan, memang macam scary gile tengok bawah. lolx


feet(s)


aksi aneh ke seratuslapanblasjuta


ni da sampai tengah jambatan.
scared as hell tengok ada palang besi camni kat tengah2.
means bila korang jalan pandang bawah, korang dapat tengok sejelas2nya benda yg berpuluh2 meter kat bawah sana *or ratus?*. da la bergoyang camtu $#@! :P
(me, tried to look calm & everything padahal xpon hahaa)


ok i'm calm now. i'm calm.
i'm part of the jambatan. ok steady. steady.
(masa nak tangkap gambar punyelah bagos posing. diorang pon sama. HAHA)



fini.


z.


kitorang telah memaksa sorang sis & rakan2 to take our photo.
so, basically, yeah. dats us ^___^ on the jambatan. haha.


(sambung pasni)
x]
Sunday, June 29, 2008

prisoner in my own mind ecewah

sleepy deepy nak taip entry.
nanti sambung.. haha.
eh btw why my cheeks bloated in that photo?
sape yg tangkap gambar tu hah hah? :B

i'm home

birthday prezzie from z. thanx z! ;D


baru balik jola-joli.
too cold.
bateri kamera abes, tengah charge.
nanti sy update cerita.. hehe.
*bergulung dalam comforter* :B

outing weekend

 with you - chris brown

semalam keluar dengan timmy & this myspace friend.
havoc gile, asyik dahaga je gelak2 dengan diorang.. wahaha.

konon nak tengok movie get smart, (siap berniat nak redeem kupon dapat movie tix free)
pastu orang tu cakap get smart; seats seperated.
da la tu cerita kelakar, kan. ape kes nak duduk 3 orang asing2 pastu gelak dengan ntah sape2 kat seblah? lolx
pastu tnya wanted. wanted fully booked pulak.. sykes!
last2 kitorang tengok..

..

SEPI

hahaha


timmy cakap dia pernah tengok kat tv, afdlin shauki cakap "sape2 yang sepi tu sila lah datang tengok filem ni."

wah haha kitorang xde nak sepi2 ok :B
(tapi coupon tu xdapat redeem pun sebab diorang cakap new movie xboleh. vacuum cleaner! #@!)

ok la cerita dia. lawa.
sy suka part 'adam'. kelakar. fun. nice ah xDD

x tangkap gambar banyak sangat, asyik borak je while gelak2.
kitorang gile :P


the myspace friend nak belanja kitorang. kitorang kenyang, plus nak pergi pasar malam pastu.
last2 share this dengan timmy. ^___^


oh yah, i was driving to midv.
dengan xpernah (ever!) drive pergi sana.
sebbaik jalan dia straight je kan. so kitorang xla sesat mah hahaa
(dapat parking cepat gile plak tu. uncle kereta sebelum kitorang tu baik!! xD)
kol 9pm camtu balik, hantar kawan myspace back to sect7.
then timmy & i pergi pasar malam wohou best2. pergi pasar malam dengan kawan sekolah memang seronok xDD


timmy kasi ini prezzie :PP


semangat dia buat wrapper ni (yes, buat!) 8D


siap ada butterflies kat belakang. aaa sayang gile nak koyak T_T


hari ni pulak outing with z to sunway lagoon.
yang kelakar, macam sehari pas z ajak, liana sms-ed and nak ajak pergi tempat yg sama! lolx
"alaa meniru tempat.. xpe la cancel la, pergi tempat lain." she said. there goes my chance to be free treated to sunway lagoon.. xjadi.. adohh xP tapi if liana pergi sunway tday, may be akan jumpa dia kat sana! haha. oh sy akan pengsan isnin ni x_x


//no blog entry sampai petang. enjoy ur sunday, everyone! ;]
Saturday, June 28, 2008

calling urself?

pagi! xD
pagi-pagi camni memang super kelaparan.
da la makanan xde T_T (<--pemalas)
telah mencurik susu coklat falet dalam fridge.. hahahaaa >:D


topik hari ni adalah 'kata ganti nama'.
sometimes sy confuse sebab guna banyak sangat kata ganti nama!
(ok la ok la sape2 yang lupa apa tu 'kata ganti nama' --> aku, kau, sy, awak yadayada)


since orang2 kat sekeliling sy ni different, unique, el fantastico etc etc,
sy kena suitkan kata ganti nama yang sesuai (eh ingat ni periksa BM kah??) :B ..sambung. kacau je bracket. sy kena suitkan dengan orang yang betul.


most of close friends; sy ber-kite-ko je dengan diorang.
to those yang macam super baik; sy ber-kite-awak dengan diorang. HAHA
to some guys & babes; i-you.
in this blog, sy pakai 'saya'.
somewhere in KL (dat wud be my working place), lagi laa campur2. i-you and (name)-(name). <--weird huh hearing me calling myself 'wani', biasanya it's for hommie use. haha


and no i dun have multiple identities lolx.
macam korang, korang pakai 1 jenis kata ganti nama ke.. or you're just like me? try to suit in? x] hanya wonder2 wonderwoman. hoho.
Friday, June 27, 2008

closure

helloh everyone xD
agak bz ni pukul 11 baru ley post blog :b

so
siang tadi my friends sms cakap ada macam mini gath kat klcc.
which i just knew
dan xdapat attend
(sy bukak email suka2 hati je so x aware about the event. sorry guys T_T)
ni pon tiredwired lagi ni
esok nk keluar lagi
KRAK! *bunyi tulang2 patah secara virtual* hahah :P


enjoy the photos.
nilah hasil daripada ke-boredom-an sepanjang hari.

hari ni secara peliknya telah beli utopia mag padahal macam dah quit beli benda ni berbulan2. (hey i need to feed my kiddish soul sometimes :P)
yang tu phone; line maxis. lampu LED dia da padam separuh. so kalau gelap memang kena guna kehebatan teka-teka untuk menekan keys.. hahaha


ada sape2 nak belikan sy phone? sy nak slide mobile phone, LG. lolx.

lama gile sy pakai keychain ni.
love sneakers! xD


hari ni pakai that new selipar/sandal/nything to office (friday=casual day)
my friend said it looked nice. mestilah, sape yang beli.. bahaha :b


then i played around with my hand... and my phonecam.. hm.. :B
rusa sesat masuk ofis.


model 6' 2" nak lalu.. tepi! tepi!!


"blehh markah ujian sains kau 0 bulan ni. macam bulan sudah jugak. mak kecewa." :P


buaya xde gigi datang menyerang!!


seekor lagi kawannya; si buaya badi mulut menganga.. hahaha.


gee i had nuthin else to do.. *sigh*
:P
//

oh! ada gambar carpet tengah tido statik.
gambar lama.
tapi baru transfer from that motorola handphone. <--agak malas nak transfer daripada phone ni.
ada 3 keping sebenarnya,
tapi xnak lah taruk semua.
nanti carpet segan :PP

tido akustatik xDD



chat later, &happy weekend!! :]

camne kah ko tido?

found this in someone's blog ;]

eh kenapa designer tido --> xde kat katil?
designers memang xtido ke?


and and memanggg
architects are darn busyyyy
talented, busy ppl x]