Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, August 31, 2010

flu fever

sedang demam dengan jayanya pada hari merdeka ke-53.. haha
patutnya rehat&baring sepanjang hari, but that's not productive at all!! *bangun balik dengan laju & jogging2 kat tangga apartment* 8)

semalam ofis kitorang ada buat majlis buka puasa.
time tu da start berair hidung. ah tak pe. datang je lah. demi makanan. lolx

time ni semua tengah dengar ceramah ramadhan.
ustaz ni agak kelakar jugaklah. tapi ceramah dia kejap je.




menu semalam.
ikan masin dengan nangka masak lemak cili padi tu adalah ok, ayam percik adalah ok, murtabak adalah ok. thumbs. xD




bergambar dengan budak berdua ini.




sila lihat haja sedang makan dengan pergerakan tangan yang agak meragukan di situ.. HAHAHA




sebab murtabak sedap sangat, kitorang tapau bawak balik.
itu dia syiro sedang gigih membungkus.



ingat after makan nak sambung isya kot,
but then kepala adalah terlampau berat dengan duduk dalam aircond lagi serius rasa nak tergolekdog dah. HAHA. sampai rumah lepas settled semua benda, tido like there's no tomorrow, terjaga around midnight, tengok haja ada kat living tengah makan megi cup xP dia cakap lapa dok dalam bilik lolx. sy makan murtabak sedap lagi, pastu sambung tidur. bangun pagi ni kepala adalah berat lagi. hampas.

SELAMAT HARI KEMERDEKAAN, semua x)



p/s : terkekeh-kekeh gelak tengok video kucing makan tembikai kat fb falet!! ahaha

p/p/s: happy bday to yusro! x)
Monday, August 30, 2010

buka puasa seksyen khas x)

ye.
sy tau sy daripada seksyen kewangan.
ye.
sy memang suka menyebok di majlis buka puasa seksyen lain. HAHAHA
(di mana ada makanan, di situ ada wani e) :P

syiro, me, haja.
sampai dulu.
budak lelaki lambat!! :P




syiro terkagum-kagum dengan hidangan di atas meja.
kepek!! *lekuk syiro*
sila bagi wani e rasmikan dulu semua makanan ini. lolx




belum waktu berbuka lagi.
tangkap gambar some more!! xD




kechangg!!
lawan-lawan senduk sebelum sesi makan-makan bermula.




ehhhh mamat ni ke yang tempah meja?!!
(biar dia yang bayar!! lolx)




orang awesome yang crash majlis buka puasa seksyen lain. ha ha




them. them them them.
:P




semorang tengah sibuk ambik lauk, ko nak snap-snap gambar lagi. haish!!
(gambar tu penting, ok!! esok ko nak cerita kat grandchildren ko pakai gambar-gambar ni semua lah! HAHA)




budak-budak seksyen khas.
tapi yang jadi tetamu khas bukan mereka.
tetamu khas : wani e. x)



ok. sekian.
:P
Saturday, August 28, 2010

tak ada pun tak apa kot?

haiyo.
pergi carik baju raya, tapi tak ada. oh oh ada tadi sebenarnya.. sangat hotness baju tu.. muat-muat je. tapi lengan dia pendek pulak!! WHAT THEEEEEEE kenapa kau jahit baju lengan pendek sangat, hah?!! *bakar kedai*

sy carik baju cotton bersulam yang awesome sebenarnya. dan rare.
ada design pun tak de saiz. haihs

dats it.
tak payah ada baju raya tahun ni. lolx



p/s : baju raya korang kaler apa tahun ni?? :)
Friday, August 27, 2010

break fasting w/ buddies

baru balik buka puasa dengan kawan-kawan kat manhattan fish market, alamanda (ambik ko, nama penuh!!) :P

seronok je ada meet ups macam ni. sepatutnya ada few lagi bukak puasa dengan kawan-kawan, tapi memanjang tak jadi. HAHA. maka ini adalah antara buka puasa yang jadi.. lolx.

photos sikit!! *sikit je la tapi*

atoltol, me, raja.




zaki (pandaman), hariff, ben.




ben and fiancée.
lawa, ok!! ^^




seafood platter kitorang kongsi bertiga (berlima sebenarnya.. selepas ben+hariff rompak makanan-makanan dalam ni.. lolx)




cendawaness xD
ni yang paling laku. habis dulu. haha




hariff dengan zaki order set ramadhan ni. apantah nama dia. lupa :P




ben & lin share gala platter.


(harap tak keluar zits lagi sebab makan seafood banyak sangat.. huhu)


lepas tu terawih kat masjid putrajaya.
best sini. sejuk. imam dia baca sangat merdu ^^v


oklah. nak supper + tengok tv kejap. later peeps.
Thursday, August 26, 2010

cuti x300

haha haret install application musix apantah dalam wave sy, pastu dia sibuk main benda tu. sebelum tu dia main game parachute yang sangat cute in that phone!! lolx. sy pun tak habis explore games yang sy download tu, ok!! :B tapi semua games dia adalah cute. rasa nak picit-picit je. hoho



video


tak kenalkan lagi kan. ni adam.




dan ni ricki :)




dan ni mansor. HAHA tipu je!! :P
ni thumbdrive fave sy, sebab kecik gile, pastu rupa macam lego :DD


i have few other thumbdrives, tapi yang lain-lain manantah hilang. keji. nak pergi beli thumbdrive barulah. tapi nak yang kecik-kecik/nipis. ye, sy suka yang minima. lagi kecik lagi bagus. senang nak hangkut :PP

//

hari tu cakap nak beli lumix kan. watershock waterproof.
tangguh dulu la. lolx

//

petang ni nak pergi kad raya hunting. ahaha
(ingat nak buat sendiri, pastu tiba-tiba terasa malas. *ko memang pemalas, wani e* bahaha)

k lah.
pergi dulu!!


Wednesday, August 25, 2010

:] macam-macam


back!! x)
photo di atas adalah suasana mall di shah alam pada bulan puasa; snapped last week.
(sy tak beli baju raya lagi!! kad raya pun!!)

ok koleksi gambar-gambar terkumpul xD
ni baru nak letak. lolx

isnin tu buat majlis buka puasa seksyen kewangan.
ajak housemates dua orang ni sekali, sebab diorang 'family' sy.. hihi




syiro di pihak pencadang.




wani e dan haja di pihak pembangkang. haha
(cuba fikirkan apa yang ada kat tangan sy tu??)




ye! kerang bakar yang awesome!! xD

//

lepas tu kitorang terus pergi masjid terapung. maghrib, isya dengan terawih situ. lepas tu plan nak pergi supper. supper=hebat!! :P

dari jauh (dari jalan raya, mind you!! :P) nampak kertas ni ditepek di mc d.
sanggup tu berenti semata-mata nak tengok apakebenda yang diorang tulis situ.
passed kamera kat syiro. dia dengan haja turun kereta & tengok.




cangg!! akhirnya kitorang tiba di old town white coffee yang baru bukak kat KT!! x)
ramai gile orang. best!




air yang kami bertiga order.
haja=white coffee, syiro=hazelnut coffee ke apabenda namanya nenek lupa :P




i ordered iced chocolate.
pastu mamai-mamai kat situ nak tidur. hahaha




muka syiro yang heavenness sebab dah lama dia cakap nak datang sini.
kira mimpi menjadi realiti la ni.. wahaha




syiro punya toast.




my garlic butter toast. nice!! x)


pastu buat photoshoot, videoshoot (tapi tak tekan RECORD!! bengong!!), and wi-fi-ing.. as usual. hahaha. heaven gile main wi-fi kat kedai makan :D *dalam keadaan mengantuk. zzz*

//

tadaah!! hari selasa.
mintak tolong haja dengan wayar-wayar mereng di bawah meja sy.




hari selasa tu kitorang buat audit zon.
i was one of the auditor. siap belikan diorang hadiah comforter (one to three). supaya mereka lebih semangat untuk meng-5s-kan tempat masing-masing :)




itu dia pasukan audit yang garang!! .. ceria. hahaha
garang kebendanya.


//

muka pagi tadi tak cukup tidur sebab sampai shah alam malam semalam, tidur lewat.
mengantukkkkk!!! pastu kena pergi HQ pulak untuk dengar taklimat audit. zzzz... krohhhh...




orang JPA bagi taklimat.
meja bulat macam nak buat pesta makan je. padahal bulan puasa!! :P
i was focus. focussss focusssss.... DANGG!! sakit kepala sebab tak cukup tidur. hahaha
main text messages la apa. tapi taklimat still masuk kepala. hihi


then dah habis tu, lepak tempat raje.
she was showing (and giving) me something. yang hot. HAHA *peluh* :DD
lepak dalam keadaan headache.. pinjam PC raje sebab nak tengok kemungkaran yang kawan-kawanku lakukan di fb!! (korang! jangan buat spekulasi!!) lolx
scha datang jugak kejap.

pastu balik naik cab.
melayan pakcik cab tu berborak. dia mengantuk agaknya. da la tak tau jalan. aku jugak yang kena tunjuk dia jalan balik shah alam. lolx

//

and last but not least..
..silakan berjumpa dengan my precious yang baru!! ^^v

sangat.. HOT!! it's samsung wave, oryte! :)
*orang kedai cakap this is wayy better than iphone HAHA*


memang selama ni sy carik hp yang senang guna, ringan, nipis, skrin terang HD nak mamP, kamera terang HD nak mamP, video pun sama, multimedia yang exciting (skrin boleh tonggang-terbalik lolx), yang penting dia boleh wi-fi!! internet adalah penting, ok!! :D

sementara tu pakai wallpaper kucing kiut gile ni. hahah




text message dia adalah sangat hot!
tiap kali ko tekan, akan ada bunyi tiktiktik. hihi
sy suka bunyi tu xD




bergabung gaya, duduk di sebelah blackberry falet.
(balik la, blackberry!! wave is hotter!!) :P


so far, i've no complaint.
this phone completes me :P


p/s : thank youuuu thank youuuuuuuuuuuu. (happy mode)

:]

homecatching & breakfasting :)


ye. gambar kerusi-kerusi kosong itu membuktikan yang si wani e awesomeness itu *muntah sekejap HAHA* telah pulang ke sarang!! yeahx!!

hebatlah telah dapat hot seat (beratur paling depan!! macam VIP!! lolx), dapat complimentary meal (masalahnya sy dah kenyang buka puasa! so simpan meal tu dalam paperbag, bawak balik shah alam LOL).. dan macam nak gugur jantung tengok steward sangat hotness dalam flight!! *kenapa ko hot sangat??!!*

i'm flying to shah alam!!


oh sori.
tak de gambar steward handsome itu :PP

//

sabtu lepas, sy turun shah alam jugak. (sangat grateful dapat balik shah alam 3 kali bulan puasa ni. alhamdulillah!! great!) xD
ada event buka puasa batch PTD. angkut 2 kawan sy sekali.. lolx

kitorang terkagum-kagum masuk area tropicana golf resort tu.
rumah berbijik-bijik macam istana semuanya!! design lain-lain, tapi dalam satu kawasan. nampak orang-orang kaya nak pergi buka puasa kat rumah-rumah mewah.. pakai short skirts, ko!! *rahang jatuh*

hahaha.

eniwei.

nah photos.


kitorang datang je dah azan maghrib. bagus.
makanan tak ambik lagi. *lari 100m pecut ke meja buffet*




with yuhyee, k & hidayah.
those two are my clicks in the batch.
ada lagi, tapi diorang semua tak datang *dang! tak cukup korum, ok!!* :P




with raja.. yang sporting gile join sekali (she's from other batch).




mereka dua yang di-drag sekali.. raja & atoltol :D
"woih!! budak-budak lelaki batch ko semua hot cyutz!" kata mereka. er. ok. baiklah. lolx




sempat berniaga sampin songket dengan apit.
(makcik jual, ye!) :P
kaya sekejap sy malam tu. haha




budak muka sememeh. pergi buka puasa. HAHAHA




budak yang masuk hall, pastu semua budak lelaki pandang.
(mata keranjangnya mereka!! lolx)




ash pun datang. diorang bising-bising cakap muka kitorang sama dalam gambar.
adik-beradik lain mak lain bapak, kannn. lolx




sessi snapping2 gambar dah nak start.
memang kecoh habis.
batch aku ke ni?!! *pengsan* xP
but it was happening. sangat.




dapat meja no favourite i!! fuahaha.




the batch. tapi tak semua ada pun.
yang datang around 100 je. tak sampai pun kot.
still, we had so much fun :)




with friends. ^^v




cuba ko carik sy dalam gambar ni.
manakah?!!



ok sekian, harap maklum.
nak pergi ketuk kuali kejap. sambung nanti. tata!! xD