Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, September 10, 2008

stuff

-macam nak letak gambar semalam, pastu 'nk letak? x? letak? x?' <---pemikiran orang malas. gahaha. semalam telah makan ikan cencaru bakar yang superb rempahnya.. diletakkan atas daun kunyit (pengsan sebab sedap sangat). gerai ikan bakar terengganu from bazar 20. hari ni akan pergi sana lagi beli yihha xD

-sahur pagi ni makan bubur lambuk dengan bawang goreng letak atas campur ikan bilis goreng & dessert kuih puding jagung (i dunno the real name, wutever u call it. lolx) simplicity like eating fried anchovies and fried shallots is hell giving me a motivational booster (motivasi untuk makan dan memulakan hari. HAHA)


-berita menyayat hati. (sy xtengok berita, dengar my mom cerita semalam lepas tengok buletin utama) sekeluarga kat seksyen 13 shah alam kena rompak/samun. then anak2 dia terjun tingkap, bapak dia berjaya lari jugak. but the villains took his wife as a hostage. to cut short, polis datang. 2 perompak cuba lari. sorang kena tembak. sorang lepas. yang lagi 2 dalam rumah, nak negotiate dengan polis untuk dapatkan diorang kereta & lepaskan kawan diorang yada yada. tapi last2 perompak tu bengang ke apsal, bila polis nak rempuh masuk, diorang tikam wife tu and kelar badan dia (gohhh). and bakar bilik ke apa, lupa :P pastu wife tu dikejarkan ke hospital and died there. pastu pulak, later on si husband ni dapat panggilan dari kampung yang mak dia pulak meninggal dunia. memang sedih gile a.
the husband cakap, dia syak pembantu rumah dia (oh btw the villains itu are indonesians).. sebab pembantu rumah dia dendam diberhentikan kerja, then sebelum tu dia dapat sms daripada bekas pembantu rumah dia ni, yang pembantu ni xkan berdiam diri. banganglah penjahat. penjahat bangangggg (wops)

-oh thanks to dearie faizura sebab kasi saya award kat bawah ni xDD sy rasa sy adalah orang yang ganas haha.. but what the heck, i'll take it anyway :B award ni sy nak kasi kat kristin kreuk sebab sy rasa dia sweet. wahah. thanks fai!!


-end of craps :P

8 comments:

gulagula says:
at: September 10, 2008 at 8:28 AM said...

oh damn...sangat menghayat hati...T___T if i was the husband, i would feel damn guilty sebab tak berjaya protect wife. tapi dah ajal.

wani ezryl * says:
at: September 10, 2008 at 8:32 AM said...

tu la. orang jahat ada kat mana2 >.<

kaizenDaGreat says:
at: September 10, 2008 at 8:37 AM said...

semoga roh arwah dirahmatiNya.... Amin...

BlankQo says:
at: September 10, 2008 at 9:35 AM said...

kristin kreuk mmg cun --> dikala org lain bersedih ngan cite pembunuhan tu, aku tertarik kt perenggan yg lebih pendek :P

Iz says:
at: September 10, 2008 at 10:57 AM said...

ye la kan, aku pun tgk berita ni semalam (wahhh megik ni aku tgk berita, hihi)

hajime says:
at: September 10, 2008 at 11:42 AM said...

ye...
sgt sedih...
ah!
dan sgt swit!

Nadia says:
at: September 10, 2008 at 11:47 AM said...

uih sad news T_T ganas setaraf ghetto plak...*sigh*

-- ah, cite pasal makanan kat perenggan awal tu...takyah gambar lahhh, baca description je dah terbayang~ ahaha =b

wani ezryl * says:
at: September 10, 2008 at 4:32 PM said...

kaizen^ meninggal bulan ramadhan == masuk syurga. wahhh (bg org2 beriman la kn. xtau pulak yg mati eksiden sbb mabuk lolx)


blankqo^ ahaha. comel kan? kami suka kristin kreuk!! xDD


iz^ kesian gle kan. kite pon x tgk berita weh. ahahaa


hajime^ nak wat camne kn. da takdir diorg camtu. perompak tu pun.. jahat gile. sebbaik da mati kne tembak.


nadia^ ahaha. mmg benarlah tindakanku tidak letak gambar.. lolx :PP hari ni la baru letak gambar hee