Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, December 31, 2009

only photos

gambar-gambar daripada hari ini :

balik ofis telah pergi makan ikan celup tepung. eh ni udang :P
(sy tak tau nama tempat ni)



mereka yang makan bersama.



aleng + isz.



fie+zam+wani e.



gambar-gambar kat ofis sebelum tu :

syiro tengah khusyuk surfing.. bahaha.



haja + hafiz. double H (bukan triple H kat WWE tu)



fie hantar laksa ke ofis, buat makan-makan.
maka kami pun beratur dan makan dengan gembira xD



acara makan laksa yang disempurnakan oleh adnin + syiro.


oh gambar dah habis ek.
haha.
esok tahun baru dah. hoihs

:]

ntah apsal termengantuk sangat last nyte, sudah tidur pukul 9pm lebih.
korang tau kan apa berlaku kalau sy tidur sangat awal? ye, sy akan terbangun pada pukul 2 pagi. hahaha
*dengar budak lelaki mana-ntah menangis kuat gle kat luar tu sambil menjerit "mummyyy mummyyy". hoi budak, tido la kao. da lewat ni. mak ko buli ko ke.. lolx*

keluar lunch dengan budak-budak ni semalam.


spasm rahang ketawa along the way nak pergi makan semalam.
diorang a ni (salahkan orang len :b), dan jugak diri sendiri.. lolx. daripada emergency brake kat traffic light sebab si syiro tiba-tiba menjerit dengan laju dan penuh enthusiastic "kereta depan brake! kereta depan brake! weh kereta depan brakeeee" <--ok that was funny, syiro :DDD dengan handphone dia tercampak ke depan *patutlah rasa macam ada benda tergolek ke kaki sy wahahaaa*
dengan sepit baju besar sape ntah melekat kat wiper belakang kereta another wani (ye, semalam sy bawak kereta dia ke ofis sebab dia yang mintak bawak kereta itu sementara dia bercuti-kahwin kat selangor-kulim :D). aku-brake-macam-nak-gila tu pun sepit baju tu masih statik kat wiper AHAHAA gile.

lepas tu tak habis lagi. sampai balik daripada lunch, kat lif pun ada benda kelakar berlaku. aiseh tak boleh blah betul *kesat air mata*

//

ye, sy memang stalker.
sy telah stalked design products moof yang supercool kat mPh masa balik shah alam hari tu.
rasa nak kidnap semua.



telah beli wrapper hotness tu untuk wrap hadiah wedding another wani that day xD



pastu terpana tengok kertas-kertas designated dia. nak menangis je rasanya.. superhot!!
(dalam gambar ni tak nampak)



bahagian untuk produk moof sahaja. aiyoh hot hot hot
*kipas-kipas lokasi kebakaran* :D



ada macam banyak benda nak kena buat.
Wednesday, December 30, 2009

ke tepi kao, aku nak lalu :P

hari tu ada 2 budak praktikal baru masuk ofis, tapi sy tak de sebab cuti-cuti shah alam.. bahaha.
then semalam nampak diorang dalam bilik PA pengarah, terus masuk tegur-tegur semua. agak friendly la mereka, seperti sy.. lolx *tercekik dengan statement* :DD

pastu hari ni ada sorang lagi staff baru masuk, PA timbalan.
ada jumpa dia tadi, nama dia salwani. hoh another nother wani it seems to be *pengsan* xD nasib baik nick dia sal, maka tiada wani lagi satu di ofis. haha

banyak eh orang baru masuk. sy ok je kenal orang-orang baru ni, tapi kalau ramai-ramai like in a group, sy adalah pening nak kenal semorang; may be sebab nak kena ingat nama then ingat muka, macam-macam lagi lah *otak pemalas, kao!* :P

semalam berjaya balik awal (sebab sampai 2hb tak boleh peraku baucer, akaun tutup. relax sket kot okoko heaven)
maka produktiviti adalah agak high semalam. pergi mydin membeli-belah. balik buat cucur udang + tengok tari tirana. siap basuh baju angkat baju lipat baju gosok baju *WHAT THE!! belikan sy sorang hamba abdi! heheee* then tengok dvd SAW VI. ila O ketakutan tengok cerita tu lalu tido awal *kesian ko. tct tct tct* :P

still, tak sempat bukak laptop pun kat rumah.
maka tak sempat nak visit blog semorang sebab kat ofis ni ada yang kena block ok *hampagas punya proxy!* tunggu next year, gwe nak pakat-pakat dengan mahazi si technician untuk openup semua connection supaya beta boleh surfing dengan bahagia termasuklah bukak facebook OHOH (surfing benda2 ilmiah, ok.. *cough cough*) mahazi pun da agree. so apalagi..

>:D
Sunday, December 27, 2009

NEVER KNEW I NEEDED

omg omg omg i fall in love with this song!!

(I PASTE THIS FOR MYSELF. DON'T BOTHER TO SCROLL DOWN HAHA)


ne-yo - NEVER KNEW I NEEDED


(Ooh)
For the way you changed my plans
For being the perfect distraction
For the way you took the idea that I have
Of everything that I wanted to have
And made me see there was something missing (oh yeah)

For the ending of my first begin
(Ooh yeah yeah)(ooh yeah yeah)
And for the rare and unexpected friend
(Ooh yeah yeah)(ooh yeah yeah)
For the way you're something that I never choose
But at the same time something I don't wanna lose
And never wanna be without ever again (oh oh)

You're the best thing I Never Knew I Needed
So when you were here I had no idea
You're the best thing I never knew I needed
So now it's so clear I need you here always

My accidental happily (ever after oh oh oh)
The way you smile and how you comfort me (with your laughter)
I must admit you were not a part of my book
But now if you open it up and take a look
You're the beginning and the end of every chapter (oh oh)

You're the best thing I never knew I needed (oh)
So when you were here I had no idea
You're the best thing I never knew I needed (that I needed)
So now it's so clear I need you here always

Who'd knew that I'd be here (who'd knew that I'd be here oh oh)
So unexpectedly (so unexpectedly oh oh)
Undeniably happy (hey)
Said with you right here, right here next to me (oh)
Girl you're the...

You're the best thing I never knew I needed (said I needed oh oh)
So when you were here I had no idea
You're the best thing I never knew I needed (needed oh)
So now it's so clear I need you here always
Baby baby
Now it's so clear I need you here always


ne-yo memang best gile! xD da la stylo, suara best, lagu awesome lagi.. lolx
Saturday, December 26, 2009

2nd day of happiness

helo! xD bertemu lagi kita dalam slot photoshoot-anak-anak-muda-masakini! ahax


malam semalam telah pergi ke majlis berinai another wani (mrs. wani) and they wore blue last nyte.


orang yang gembira *hof coz!* :P




fie, me, isz and aleng with the bride & the bridegroom.



keesokan harinya..

telah pergi lagi ke reception another wani dengan haja, hellamy *ok, sori haja kalau ejaan salah hehe --hellamy is haja's other half :b*, raje. lepas tu meet up epul, zaidad & hafidz kat sana.


hari ni mereka-mereka berwarna merah jambu.
oh, pink is another wani's fave. sebab tu kot mereka pakai kaler ini ^^




sekali dengan abang another wani yang dah bernikah minggu lepas :]




hellamy and haja. ecewah.




hafidz and zaidad; macam twins.
mana-mana mesti nak pergi berdua.. haha




raje and i. pun macam twins jugak.
(dulu ah, masa sama-sama kat hq. skang dah terpisah.. ahaha)




heart ^____^v




masing-masing menyebok kat pelamin.. ahaha



p/s: apa kaitan curi sireh pengantin dengan cepat kahwin? can anyone explain??
Friday, December 25, 2009

another wani = mrs wani :]

another wani's wedding.. wee~ :]




akad nikah. yang baju brown tu abang another wani, yang baju putih tu hasril hafiz.




sarung cincin.




the newlywed ^^




haja & i, dalam kereta baru haja.. wahaha


oklah malam ni nak pergi rumah another wani lagi,
ada majlis berinai pulak (ahha muka ni memang menyebok :P) rofl. tata!!
Thursday, December 24, 2009

ai o, let's go!

semalam stay back ofis sampai 12midnight sebab closing account.
lepas tu, bila punch card balik, tarikh pulang kerja jadi tarikh hari ni.. lolx. great.

hari ni half-day, dan akan pulang ke sarang *eh i mean, pulang ke shah alam* petang ni naik fireflyz. fireflyz tak de steward ah, semuanya stewardess. ah shoot.
:P

falet, datang ambik kakak ko ni kat airport.
pastu kita gi shopping eh ;]
Tuesday, December 22, 2009

typetypetypeee

hoyy. this extreme thirst, sampai sy sanggup keluar malam-malam pergi 7e beli empat botol air blackcurrent & aloevera sejuk.. wahaha. hari ni adalah satisfying enough; dapat makan prosperity, dapat balik awal, dapat pergi shopping macam-macam kat syahbandar, dapat lenguh-lenguh kaki sebab asyik berjalan *lolx*, dapat cuci baju, dapat lipat baju, dapat surfing, dapat makan.. *and the list goes on* :D


[deleted]


photo selingan : wani e masuk paper hari ni! 8D wanita?!! what?



lepas tu (hah cerita kat ofis lagi ni. dah hari-hari muka ni menempek kat ofis, cerita mana lagi yang ada.. cerita kat ofis la kan. haha) ada sorang lagi ni mengadu problem, dia cakap hari ni je dah 2 kali si polan *nama dirahsiakan bawah akta kau-gile-mana-boleh-letak-nama-kat-internet-niii* ..sambung. dah 2 kali si polan ni membuat cerita palsu dengan menggunakan nama si-pengadu-problem. sy tak tau lah nak cakap camne. cuz i dunno either this comes from misunderstanding or there's someone who tried to do something here. you judge for yourself eh. ekau fikirlah sendiri.. lolx


office politic shucks. haha

hamper kemenangan gerai tercantik masa lepas raya hari tu.
hari ni baru dapat.. wahaha.


sy adalah lucky cuz i was incharged for two stalls.. dan stalls itu menang no.1 dan no.3
lepas tu pulak pergi menyebok kat hamper pemenang no.2, dapat jugak makan chips tadi :DD *hamper no.1 belum bukak lagi*

eh bestnya neyo datang KL. haha macamlah sy boleh pergi tengok.
seumur hidup ni tak pernah tengok konsert, ok :P


moral daripada cerita-cerita hari ni adalah; be patient. and don't just jump into conclusion. think wisely ^^v (alah macamlah aku ni wise sangat. lolx) oklah. later alligator.
Monday, December 21, 2009

deeply in an awkwardness lolx

hoorah!! akhirnya kereta berhabuk ini telah berjaya dibasuh!! xDD
*baling confetti, lompat bintang*


tu pun sebab berjaya balik on time hari ni.. pukul 5 sy dah lari ke depan, nak punch card.. ahaha.
(jarang sekali dapat balik sebegini awal..tsk2.. *kesat air mata*) :P


hwoaah!! besar gile lighter ni!!




nak buat bakar bangunan dah boleh sangat dah ni.



hoo hari ni tak jadi makan prosperity, lunch tadi telah pergi beli makanan di tempat len :D

dinner pulak, fried rice-sedap-nak-mamP. haha

malam ni ada perlawanan *ke main-main je?* futsal. sy diajak ke sana untuk menyepot lolx. tapi ada orang kacak tak kat sana? :B jk. peduli apa sy sama orang-orang kacak *sambil tampal poster ed westwick kat peti sejuk* haha


kari daging yang dimasak itu hari.
buat makan dengan nasi, pastu malamnya makan dengan roti canai segera pulak. oh heavenness :]

i feel prosperous :D

sy adalah geram semalam sebab tak sempat buat banyak benda.
sy tak sempat nak cuci kereta yang superfilthy itu *macam naik habuk bergerak je rasanya.. yikes!*, tak sempat nak hantarkan kad kahwin another wani kat chu, tak sempat nak makan malam on time *aku lapar gile! nasib baik ada biskut junkfood si polan untuk alas perut lolx*, tak sempat nak pergi main badminton.. semuanya tak sempattttt

ni semua sebab kena stay ofis sampai 9pm tunggu kerja siap.
kalau kerja tu buat sorang tak pe, but kerja-kerja sini semuanya kena tunggu 1st stage dia siap, baru kita boleh buat part kita. and i hate to wait that long.. hahah

breakfast tadi ajak sorang kawan makan bersama sy & syiro, malangnya dia segan sebab dia sorang je lelaki *apekah yang ko segan keluar makan bersama orang-orang yang cantik ini!! ahaha* lepas tu kitorang tinggal lah dia, turun bawah (kafe) ada daos & adnin tengah makan.. join sekali. kalau tahu, kita ajak je lah kan kawan kita yang pemalu itu makan tadi.. lolx
MORAL : jangan malu, nanti lapar :P

oh ye. sy pun tak sempat nak pergi servis kereta, padahal tarikh dah exceed tu. shoot!

(sebelum hantar servis, kena cuci kereta dulu.. nanti akan dikeji oleh perodua "hoh harap muka je cantik, hati je baik, tapi kereta berabuk!" lolx lolxxxxx kidding!! :P) but seriously, kena hantar cuci itu kereta. sangat hodohlah dia. sudah serupa kereta 'nissan skyline' itu.. bahaha *yang tak tau apa-apa, diam* T_Tv

jom makan prosperity hari ni! xD
Saturday, December 19, 2009

takraw day

hari ni ada kejohanan takraw kat stadium negeri, and orang yang baik hati ini *bahaha* adalah urusetia-penjaga-meja xD
seterusnya, mari saksikan gambar-gambar :P


malam sebelum kejohanan, pergi set up sambil tangkap gambar here & there.
syiro and i.




tiga orang berbaju kaler sama.. haha
yang belakang tu menyebok saja :P




lihatlah itu, menanduk beta sewenang-wenangnya.. gohh.



aleng, amran *kain pelekat kat stadium!! what da--* :P, mahazi, me, haja.




apekah-- sungguh konsentrasi di situ lolx




one of my fave photo.. cahaya dari luar masuk ke dalam, kena pulak kat lantai kayu.. woahh lawa~
(tak boleh blah mengaku gambar sendiri lawa.. hah haha)




//




time kejohanan berlangsung.




amin membuat sepakan di udara.. ahaha



after everything ended, kenalah kemas-kemas balik.
(ni kemas ke apa? haha)




tolak karpet yang super berat berharga 40k 1 court *serious!* ke belakang.




hakim & haja tengah gigih menggulung karpet :P




isz & rudy tengah gigih menggulung karpet
*eh apsal caption ni macam sama je?! lolx*
another of my fave photo sebab nampak lurus je semua xD




pastu rudy dapat rm250 duit kelab,
kitorang berjoli makan KFC after maghrib.



malam pulak goleng itu roti canai, makan sama sardine-delish-nak-mamp.
haha *kenyang* xD

Friday, December 18, 2009

some random photos

SELAMAT TAHUN BARU, SEMUA!! ^____^v

(random photos)

kawan-kawan di ofis yang agak *agak je la HAHA* berilmiah.



new set of kurung haha



aku-malas-nak-keje-hari-ni :P



bachelorette dinner nyte.
celeb another wani before she's getting married next week.
ini haja, seperti yang anda semua sedia maklum :]



ini wani e.



itu pula another wani.



ila O and her iced teh tarik hazelnut.
rasa macam ice cream ^^



some other day at the cafeteria.
azuan and bad. belakang tu pun kawan-kawan dari ofis jugak xD



petang semalam; semorang tengah khusyuk tengok malaysia vs vietnam (kat ofis).
sungguh konsentrasi di situ.



last nyte; sending another wani to the airport.
dia sudah start cuti sammmmpaiii tahun depan *gile ko lama gile! haha*
pastu dia akan ada kat sini sekejap, dan lepas tu dia akan berpindah ke penang. sob sob.
i bought her a pre-farewell gift. sedihnya ko pergi weh, but happy at the same time for your future wedding hee :]



kak miza kat ofis kata sy kuat semangat. haha i dunno what makes her thinks like that. am i that strong inside? i dunno myself.

ok semua, silakan enjoy cuti skang! daa! xD