Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, December 31, 2011

sparks in the sky

31 December 2011 (Saturday)


"now i'm countinggg.. 10.. 9.. 8.. 7.. "


it's gonna be new year!! woooooottttttssss!!!

hai. sy baru pulang dari event english night sidang E; 'grease'. it was fun, full of music and dancing.. but no pictures for you guyssss *dangg!* tau tak sebab apa??!

sebab handphone sy hang dari pagi tadi!!!

what a great end of year celebration kan. 'kerosakan handphone'. lolx

tapi mari lupakan itu seketika :P kerana entry kali ni adalah entry edisi khas tahun 2011. tahun 2011 yang penuh dengan roller coaster, ups and downs and,... turrrnnnn :D photos akan ceritakan segalanya! come!


the reminiscence of 2011
bersama kawan-kawan pada awal 2011, di pelbagai events. haja, syiro and i. ada lagiii kak ija & kak ida but they're not in the photo (but in my heart. ecehh)



minggu-minggu berkabung kerana kematian bonda sultan (21mac-29apr). hari-hari kena pakai tudung/scarf putih. with syiro at the cafe.. in white :)



sports competitions here we go. ini time pertandingan volley. i miss playing sports with my friends :')



habis waktu ofis, macam-macam lah dibuatnya. ni main karom sebab ada pertandingan indoor games tak lama lagi.



what i miss the most; badminton night :/ with fifa.



anak-anak buah belanja makan sebelum sy ke kursus DPA. sayang korang semua!!



kitorang kat seksyen kewangan tengah meeting. (siap ada bekas sup lagi tu HAHA)



tahun 2011 jugak sy telah jadi juri kebersihan kampung.. woots!! merata pergi. seronok. and awesomely awesome!! xD



alhamdulillah, every year menang lucky draw hari keluarga.. fuahaha :DD tahun 2011 menang multicooker. hype gile sebab boleh buat steamboat kat rumah.



dan berkesempatan jumpa budak-budak PTD batch 2010 kat putrajaya!! (maklumlah orang kerja KTcity ni susah nak turun KL) ni time kitorang masuk explorace kat karnival sukan PTD. habis dah muka kena tepung. lolx



the happiest of 2011.. getting engaged to the one i love :)



cita-cita buat kek tercapai. kek pertama, choc moist cake untuk birthday faliq. woots!



2011 ai busy sikit sebab kena attend banyak program penilaian PTD.. ni kat lead camp. belajar CPR, kau :P lepas ni ada artis kacak yang sesak nafas ke, boleh sy tolong. haha :P



another view of lead camp; belajar ikat bandage. taraah! we became the mummies! xD *sy yang kanan sekali*



most memorable date in 2011.. main fake snow dengan tunang sy :)



tahun 2011 jugak kitorang *isz and i* adopt a cute kitten named atih. sekarang dah besar dah dia.. haha. cute kan :)



our first anniversary. woots! first time ai dapat bunga ni.. haha *bunga tipu yang dapat ms menyanyi tu tak kira haa. lolx*


one of the most exciting turning points in 2011.. masuk kursus DPA! yiehha!! at first macam berbelah bagi nak pergi ke tak. dah lah nama masuk dalam list calon simpanan kan. tiba-tiba kena panggil. then i just grab the opportunity while it lasts la kot. haha (with azra, my bestie in DPA)



time-time di DPA adalah hebat. yang paling seronok mestilah time OBS (outward bound school) kat lumut. i love my watch (group), Mulu. we're the coolest! teehee. bergambar depan stor Mulu :P



another hot shot of DPA (OBS). orang cakap, the time of your life. this is the time of MY life! xD



photo sebelum ke DPA ni. yosh i love to cook because i love to eat. tp sekarang tak sempat nak masak sangat pun sebab kursus kan. kalau balik rumah pun sibuk nak buat benda lain je. haha


all in all, 2011 adalah tahun yang coolness, hotness & FAB *bukan sabun cuci fab haa.. tolong sikit* :P
awal tahun 2011 sy lalui dengan rutin biasa *yang penuh dengan kerja, program & events*,
tengah tahun 2011 sy lalui dengan new phase *sebab start being someone's fiancée*
dan hujung tahun 2011 sy lalui dengan new things & excitements *sebab masuk DPA*

can't believe in just a year, i did LOADS.

pencapaian 2011?
harus la yang buat kek coklat tu. kira pencapaian. HAHA

apa yang paling dirindukan untuk tahun 2011?
banyak. antaranya kawan-kawan. sekarang semua orang pindah tempat baru and dah tak dapat hang out macam dulu. kawan-kawan PTD batch 2010 pun, sebab dah masuk DPA then seperated daripada diorang. bet nanti tahun depan akan rindukan kawan-kawan DPA jugak :')


how time flies, kan. tak lama lagi ada fireworks pulak untuk sambut tahun baru. 2012. hope that year will give us (my family and i) perkara yang seronok, menarik dan awesome. ahaha suka betul sy cakap 'awesome' kan :PP i will miss 2011, but i'm also looking forward to 2012. 2012, please be nice to me :) amiin.


sincerely,
WANI.



p/s: tadi ada tangkap gambar tengah punch card DPA untuk hari akhir tahun 2011, tapi kat dalam handphone kawan. handphone ai rosak, kan! T_T baiklah. mari survey handphone baru untuk tahun 2012 pulak. bahaha

end!
Friday, December 30, 2011

sleep tight

30 December 2011 (Friday)


selected photo of 2011

zomg.
lagi dua hari nak new year??! *lari lintang-pukang siapkan hiasan tahun baru di depan bilik penginapan* lolx

haish. nak tahun baru pun tak berubah lagi, wani e. sama je macam tahun-tahun sebelumnya T_T

photo di atas ni sneak peak je. esok, may b ESOK (30th or 31st), sy akan buat satu edisi khas sempena tata-toodle-loo kepada tahun 2011 yang gilang-gemilang ini *2011, you've being good to me! sobs!* biasanya akan letakkan memorable photos of 2011 dengan caption pendek.. hoish-you-know-me HAHA

azam tahun baru?

besides

specifically what i aspire on 2012 are as followed :

1. up kan ibadat kepadaNya as He gave A LOT to me since ever and ever :)

2. getting married to mohamad iskandar, insyaAllah *loveyouloads, hun*

3. getting myself a TAB :)


tu je kot. not going to put 'gain weight' or whatsoever as it's soo superficial *habis yang tang tab bagai tu tak superficial la, wani?! PANG!!* ahaha. i mean i'm comfy in my own skin and you should, too. last few days someone was touching my back and said something about papan. what papan? you compare my back to papan??! very 'wise' indeed. i don't entertain shallow people so i let it be. *sangat baik ko sekarang waniii haish* yeah. being nicer and a better person is one of my aspirations too :) do what you wanna do, say what you wanna say, Allah knows best. *now my hun would say i'm an ustazah from this. hee*

tu je la. ada banyak cerita, but let us keep it for next and  next entries.

till then.

oh. sekarang tengah test&experiment adsense (iklan bagai) yang diletakkan kat tepi dan bawah entries kat blog ni. feel free to click (the iklan). just click, tak nak browse lebih pun tak pe. as you click, my experiment starts too sebab sy nak tengok berapa sen masuk untuk satu click and sebulan berapa sen yang sy dapat collect agaknya with your valuable clicks. haha. just for fun.

ok. mao tido. esok (dah jadi 'hari ini') pagi nak kena bangun awal. perjumpaan dengan KPPA :)


selamat malam, orang-orang hebat!! xD
Thursday, December 29, 2011

the stars that jump

29 December 2011 (Thursday)


hai! *muka psych habis* :P

hari ni hari perbincangan. sebab petang dan esok ada group presentation.

tadi pergi jumpa PPK (penyelaras program kanan) sebab hari tu ada mintak pelepasan time grannie meninggal. sekali la mintak cuti sehari lepas kahwin. tak dapat kau.. lolx. baiklah *lompat bintang 15 kali* <-- tak ada kaitan dengan kekecewaan tak dapat cuti :P


with humaira, kat kelas.



nini, nani & usha sedang tekun menelaah hasil kajian :P



firdaus pun sama. dibantu oleh jannah dan anuar. hujung tu henry tengah menjenguk. belakang sikit tu salwa. yang belakang kiri tu tok sidang kitorang, hafiz jerung. hari ni birthday dia. zue panjat pentas, tarik mic & buat dedikasi birthday HAHA. happy birthday, jerung! :) *oh. ai ada lukis happy birthday dalam buku nota dia, tapi dia tak tahu. shh* :P


akmal and sofi. dengan hebatnya sofi menerangkan :D



semua orang pun dalam mode nak menyiapkan presentation. tengok avin tu, sampai sakit kepala :P

//

tahukah anda pengguna facebook (fb), musim template baru sudah bermula! yiehha. sy tak tukar template baru lagi, macam sayang pulak nak tukar, tapi looking forward nak tukar yang baru *macam mana tu wani e?!*




contoh template baru. ambik dari page kawan. tapi dah rub semua details dengan marker pink sy ;)



template baru ni macam template kat blog. ada picture banner kat atas sekali.
lepas tu semua shout outs ada, sejak yang lama-lama punya pun ada :)

prolly akan try nanti.
sementara tu korang sila try dulu. haha


ok nak nap 15 minit. daa! :)
Wednesday, December 28, 2011

dominos' cravings?

28 December 2011 (Wednesday)


happy wednesday, peeps.

mengantuk ni. nak tidur. esok nak bangun awal ada sukan pukul 6.15pagi.. hup hup *lompat bintang-bintang di udara*

malam tadi ada global talk pasal human rights. tapi macam tak cukup je sejam. I WANT MORE!! (ehh suka pulak dia dengar ceramah-ceramah hahaha)


ehh tak. sy tak suka dengar ceramah sangat :DD
tapi topik pasal human rights ni agak menarik. yang sekarang ni macam.. human trafficking, perang, homo.. macam-macam.
eh korang ada dengar cerita pasal seorang mamat melayu yang kahwin dengan bf dia while pakai baju melayu siap?! $#@!

cakap pasal rights. kita sebagai manusia ni memang ada rights/hak. untuk bersuara, untuk keamanan, untuk hidup dengan selesa. but bila cakap pasal hak yang melanggar norma sebegitu, let me say one thing; badan, nyawa, jiwa kita.. bukan kita punya. kita pinjam saja. so while the while ko dengar orang cakap "eh suka hatilah aku nak buat apa, hidup aku." "eh suka hatilah aku nak buat apa, kubur masing-masing." prolly orang tu tak realize yang badan and hidup itu bukan dia yang punya entirely :) it's Allah's.

eh semua orang tengah tengok '3 idiots' la malam ni. beta ketinggalan!! xP

btw ni dia list terkiniiii exco baru siadang C untuk next january. januari = wataniah. prolly agak tough. prolly more challenges. prolly more excitements. haha


dengan ini, sy menyerahkan tugas-tugas sy kepada mardia *upacara serah skrol* :DD semoga beliau gembira dengan tugas awesome ini :P

nytes!!

bertih that pops

27 December 2011 (Tuesday)


woots! ada debat antara sidang harini!! xD

congratz to sidang F yang berjaya menjuarai debat *akusukagilatengokhafiz,speakerpertamaberdebat* ..mengalahkan sidang C *my sidang* yang masuk final. tak pe, catalyst is still awesome!! :) *akusukajugaktengokazamberdebat,cakaplajulajutanpahentiHAHA* congratz to sidang D and E too :) esp ruzaimah yang jadi best debater.

tajuk dia macam pelik.. 'kanak-kanak perlukan doraemon' dengan 'bahulu lebih baik daripada kek keju'.. tapi sebenarnya judges nak debaters semua kupas apa yang tersirat di sebalik tajuk tu. yang sy tak setuju, bila ada debater yang cakap pasal pakaian opponents. dalam rules debat, menurut tok guru sy, mr mohan.. tak boleh buat macam tu! :P baik, mari kita lihat photos lagi :


from left : peter, izad, raja.



zam, kamarul, fendi.



raja cuteness and i.


azra jadi MC untuk malam tu woots!! cayalah roomie! xD









p/s : ada orang tu cakap nak call malam ni. tido dah kot :P good night.
Monday, December 26, 2011

cuti tamat. sila kembali ke kubikel masing-masing :P

26 December 2011 (Monday)

gambar! xD

macam mana cuti 3 hari? awesome. dan macam biasa, cuti tak cukup. haha
banyak benda nak buat in just a short time.

buat cucur goreng.. kegemaran sy. xD



berada di sunway pyramid selama dua hari (dua hari tapi balik rumah, bukan dua hari tido sana ek. haha) sebab mencari barang-barang.



faliqness.



semalam horror lapar pukul 11 malam baru nak dinner.. bahaha. cakap kat faliq, nak makan tomyam pekat. dia bawak ke amin thai, seksyen 7, shah alam. parents & i ambik set untuk tiga orang ni. faliq ambik udang tepung.



hambik ko tomyam udang pekat nak mamP.



ikan siakap tiga rasa. set tiga orang ni dalam RM60+ je :)



udang tepung yiehha.



kailan ikan masin. sy makan then ada dawai kokot di dalam. ingatkan tulang ikan. nasib baik sy tak telan. lolx (kejadah dawai kokot buat dalam tu?!! oh bagi yang tak tahu, dawai kokot is s staple)



faliq & abah.



mama & ai :P

//

minggu baru, modul baru. modul ni macam berat sikit la.. metodologi kajian. mengkaji la kita lepas ni.. hoho. just like university days. lepas tu group members dah siap dipilih, kita tak boleh pilih sendiri. yawn. (HAHA) one thing i learn in the course, we have to accept. accept accept accept. *mode redha*

lepas tu CSR. lepas tu wataniah.
orang tu cakap kenapa kita kena masuk wataniah ni semua dan jadi tentera simpanan.. kenapa tak jadi polis atau bomba simpanan. sebab katanya kat polis & bomba tak belajar pasal ilmu tempur (perang). tapi kat wataniah, dia ajar semuanya. accept accept accept. ikhlas dari hati ni, sy seorang pencinta keamanan dan tak suka tempur tempur. haha

lepas wataniah insyaAllah kahwin. woops!

apa pun tak prepare lagi ni. cinta saja yang sudah ku prepare. bahaha

kthxbai.
Sunday, December 25, 2011

it's a holiday!

25 December 2011 (Sunday)


electronic, frozing pine & wani e. haha

hohoho.
mana hadiah-hadiah sy?? *intai ke dalam socks di tepi pendiang api* :P

bangun awal pagi adalah awesome.
in an hour, i already done few things like.. sidai baju, bagi kucing-kucing makan, sapu depan rumah, kemas dapur, masak breakfast and now i just finished eating. just imagine if i wake up at 11.00. kan dah rugi beberapa jam.. lolx.


someone said, when we feel that we don't have enough time, it actually depends on the events that occur. kalau macam-macam benda berlaku, tu yang rasa macam masa bergerak pantas. macam masa tu tak cukuuupp je selalu *true!* but bila kita tak ada benda nak buat, perasaan terhadap masa tu adalah slooooowwwww. then macam mana orang yang bercinta, lama tak jumpa and rasa masa tu bergerak sangat slow jugak? yeah. it's another event. haha


sekarang mari saksikan gambar-gambar carpet. lama kan tak tangkap gambar dia :PP


carpet selsema. mungkin sebab cuaca sejuk.



she was about to tell me something, but i could barely understand. lolx



gambar passport carpet. may be i should crop it and letak background biru macam kat kedai photo bahaha. aku-memang-suka-aniaya-gambar-carpet-kan. xD


eh. pakai microsoft powerpoint 2010 je untuk crop macam magic wand. hebat gila yang tu. (maklum lah baru belajar guna kan.. HAHA)



carpet yang suka buat muka blank. cis.



something was in her mind. amboi merenung jauh, nampak. tembus dinding! haha


i want to watch teenage movies and feel young again (macam lah kau tua sangat kan. PIANGG!!)

sekian. terima kasih. :)