Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, March 31, 2009

ketat?

minggu yang letih, hectic, and tense for everyone *well, almost everyone*
semalam je sebab terlampau letih, kitorang terbongkang tidur depan tv sungguh awal. ha ha.
then 12.30am terjaga balik sebab belum isya :B lepas isya, sambung tido. alangkah penatttt


rasanya 2 orang tanya apsal sy bermuka ketat kat ofis semalam. takut nak tegur, diorang kata. lolx
itu sebab sy tengah tensed.
hari ni ok sikit, sebab banyak kerja da siap. gahaha.


petang tadi pergi rumah chu.
and as usual, rumah beliau memang dipenuhi oleh makanan xD



the superheaven ikan pari bakar.
sedap nak mamPPPPPPPP


panas gile malam ni.
hohs.
Sunday, March 29, 2009

of a celebration

semalam adalah bday ila; so we set up a surprise plan for her near the beach.


note : kedai secret recipe hanya bukak pukul 11pagi. bayangkan betapa gigihnya sy & wani lg sorang keluar malam sebelumnya secara discreet & beli kek & simpan senyap2 dalam fridge.. wahah.


there there. pagi2 dah makan junkfood :P



HAPPY BDAY to ila!! *2nd from left* xD


//

hari jumaat tu ada sound sorang budak *sekolah rendah?* sebab potong barisan masa beratur nak rasa sample megi kari kat mydin. AHAHA. keji ko. ko ingat ko budak, ko boleh potong queue? sebelum2 tu pun ada budak2 len, termasuk mak budak yang xde sivik potong depan sy. sy buat dekk je mula2.. lama2 xtahan then budak lelaki malang tu kena sound dengan kuatnya sampai semorang kat booth megi tu pandang. padan muka kau. potong barisan lagi :P

//

earth hour? i was on my way back from kuantan to KT with my friends.
and i didn't register for earth hour at its website.
tapi lampu rumah kitorang sah2 la terpadam time tu.. sebab kitorang tak de kat rumah. bahaha
Saturday, March 28, 2009

nuthin else but a wide view of beauty

cang!! nasi minyak yang sy makan for breakfast semalam.
gile droolness.. dgn ayam rempah. wakh helpp!! :P

oh before that..



berjoggingjalan kat tepi pantai, as usual *dengan selipar pantai yg baru!* ;]



me, again.



tak dapat.. tak.. terpaksa tangkap gambar jugak!!
sediakan vision masing2 untuk di-violate oleh gambar2 laut/pantai!! xD




fohh *pengsan sebab takjub dengan nature view*



as usual, i sent a vid to my bro everywhere i go, so that he won't miss me that much *betul tak, falet? HAHA*

video


ok lah enuff of seeing wani ezryl's photos, wani e's vid. mesti korang bosan.. ekeke. later! ;]
Friday, March 27, 2009

lalala hahaha ape punya tajuk da


hari ni da balik to office & dalam pukul 11am camtu da ada kat ri-yaz heritage resort, pulau duyung for the monthly assembly event.

note : event ni memang seksyen kitorang yang buat every month. despite of me not being around *sebab gwe kat KL*, me turunkan tugas2 kat anak2 buahku untuk menjayakannya HAHAHA. but still i'm involved b4 pergi KL & lepas masuk ofis hari ni. tu pasal hari ni rasa superduperpenattt haihhhh *faint*


malas nak jelaskan pasal makanan2 di atas. haha
but ada bday celebration & i ordered SR's white choc macademia & everyone loved it. bahaha



mereka di kiri sy. di kanan adalah budak2 lelaki yang suka menyakat sambil bergelak tawa menggosip2. haihs. T_Tv



hadoiyai duduk macam pemalas.. ahaha



hari ni pergi carik selipar untuk ke pantai xD
saw this Gisele Bündchen punya selipar. semua lawa2 nak mamP!! ko tengok design dia tu, serupa wallpaper kat desktop! sungguh... vector-ish!! xD


ohh sy x beli selipar tu, sy beli selipar len.
selipar yg lebih sesuai dgn keganasan sy.. ahaha.
Thursday, March 26, 2009

LISTENING TO : with you - CB

journey balik ke KT yang gila.
(we sang, we shouted, we did those insane stuff)


mesmerized by the clouds.


..and the twirls on the sky x]


betapa ketinggalan; hari ni baru sy tau yang teh peppermint tu wujud!! xD
(note : my fave ice cream is peppermint chocolate chip)
maka teh peppermint adalah sangat sangat awesome!!



chicken wings.


fish&chips.



sleepy-ish.
nasib baik dah basuh2, iron baju, shower & everything.
skang boleh tido dengan aman for tomorrow. zzz.
:P
Wednesday, March 25, 2009

malam ICU JPM

yosh, ICU JPM ialah nama ofis kitorang. this was the dinner nyte.
(maaf gambar yang kabur2 tu hasil daripada phonecam yang kadang2 bengong lolx. yang jelas2 tu curik from DSLR ofis) xD



chinese food with 8courses.
sy tak suka chinese food, tapi sy makan jugak.. rofl.
ni first course *betul ke term aku pakai ni? HAHA*


tak habis pun sup ni. haha



ayam. ye, caption yang sungguh pendek. ayam.
:B


mendominasi ikan siakap. haa yang ni sy suka.
i always love the fish ^^v


the ikan's nostrils have been violated!!
(okk ikan takde lubang hidung. sila jangan percaya, adik2) :P


dua samseng selangor yang bermain2 dan mengetuk chopsticks di meja. lolx
me&him.


wani lagi sorang and our supervisor masa kat HQ dulu, mr aris xD


terkejut nampak raje *on to ur left* kat atas stage buat fashion show pakai baju portugis!! xD
(ok gambar beliau berpakaian portugis tidak diletakkan atas tujuan nak tunggu dia sendiri letak dalam blog dia. HAHAHA)


dua mangkuks yang comel. HAHA
(tak boleh blah mengaku comel T_Tv)


dua mangkuks itu lagi di luar hall.


view inside the hall.


pastu jumpa kawan2 semua from all over the country.
borak2 dua tiga kerat, tangkap gambar ramai2 dua tiga kali *ok, banyak kali sebenarnya :P*, then walked back to hotel *hotel kitorang sebelah hotel ni je. lolx*
i love night walks! yeahx!


p/s :
forgivekan sy sebab tak sempat nak masuk blog2 len lagi sebab superbiziness. (masa aku bz ni korang gigih pulak update sorang2.. haits!) :P will find the time and commenting your entries.. slowly. sebab kalau nak komen kena ada konsentrasi yang tinggi.. hahaha.

oklah enuff crap.
ciao!
Tuesday, March 24, 2009

watching bunga & ashraf on a midnyte show xD

i am in kuantan, guys. surfing at 1:08 am.
balik tengok movie tadi, ingat nak tengok saus kacang, tapi tak ada lagi! gahhhhh
dengan keterpaksaan, menonton the watchmen yang apa-apa ntah, penat weyh tengok *kesat peluh menandakan penat* T_Tv

kenapa sy kat kuantan?
sebab esok pagi ada taklimat-working stuff.
then petang esok jugak akan bergegas ke putrajaya for dinner nyte.
rabu will be back to KT.
khamis ada event perhimpunan bulanan ofis kat resort.

kesimpulan : minggu yang packed laksana selebriti. AHAHA *dah gile. lari langgar pokok*
Sunday, March 22, 2009

gotong-royong?

nak share gambar yang kelakar masa gotong-royong kat ofis tadi :PP

tuan tanah dan pelukis pelan bincang pasal tanah kebun.


kemudian ketua puak datang dan perbincangan diteruskan lagi :DDD


HAHAHA lawak gile.
kami memang superterrer berlakon :P
tu la akibatnya bila kemas2 lepas tu jumpa barang yang bukan2.

additional; main kerusi tolak, kerusi kereta api, meja 'runtuh', makan ramai2 dalam pantry, jumpa 'gambar' menarik kat dinding.. tak pernahlah pergi gotong-royong se-enthusiastic ini xP


p/s: jika tak sedar lagi, sy lah tuan tanah itu. lolx
Saturday, March 21, 2009

noweekendwhenu'rgointotheoffice

sesungguhnya sy kan agak malas dewasa ini untuk bercerita.. ahaha

hah tengok gambar saja lah :P

petang tadi, lepas gotong-royong, pergi makan mc d.


tengok minyak da blink2.
pergi shell *nak try minyak shell, sebab my fam cakap pick up baek punya. kehkeh dafi hoi!* :P
pastu budak isi minyak tu tanya, "akak, tak nak beli ferrari?"
cubalah bayangkan kalau dia tanya pasal kereta ferrari yang betul. okoko. rupanya tak. haha
pastu sy pun drive la kereta dengan minyak shell and pretend to drive a ferrari ROFL

[cerita pendek tamat]

sambung.


cubaan menangkap gambar apartment building. ni blok sebelah.


sebab gambar di atas gelap, try tangkap gambar sekali lagi xD


semalam main bowling, miracle betul tiba2 dapat strike. lol
*sebab sy adalah si pelongkang-bowling* :DD


ohhey sy sangat relief hari ni.
kepada yang berkenaan; thank you for letting me conversed with you. you dunno how it means a lot to me *sobs* haha ok. sudah2.

cya! ^^v
Friday, March 20, 2009

promosi album.. ..gambar! HAHAHA

gud evening readers x]

ni adalah photos hari ni + hari2 len yang ketinggalan (sebenarnya ada lagi gambar2 pending sebab my mood was off these few days, maka tidak berblogging dengan gigih macam selalu. maaf T_Tv) mari2 nonton gambars!! :P

sy dibelanja KFC oleh haja.
padahal dia tak makan pun. terasa keji bila orang belanja tapi orang tu tak beli sama.. lolx
walau apapun, sy akan makan ni dengan gembira! yeahx!


//
gambar from few days ago..


time ni melepak pantai lepas balik ofis sambil makan nugget berminyak dan crab stick *peduli apa dengan zits!! i need food to entertain myself!!* :b


huahh awan gemawan yang lawa gile~


lagi view of the ocean.
main di gigi air adalah wajib!! xD


entah sape la ni.


shoot! lawa!!


seberadik yang enthusiastic main kat tepi pantai.


mereka lagi, waiting for the waves to come ^^


aku.. suka.. gila!!


ni masa down hari tu, ila belanja a&w HAHA
korang memang rajinlah belanja sy. camni boleh kumpul duit beli astro bulan depan :D



tamat sudah kisah gambar2.
kalau rajin, akan post gambar lagi.
malam ni nak pergi main bowling. ok i'm off now.