Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, July 31, 2010

entry ni memang berkisar kepada gambar sahaja xD

kenapa weekend tak 3 hari, hah?? :P

myvi reflection.
ni muka gembira baru balik shopping.. HAHAHA
(gile ramai orang hari ni kat bandar!! pft!)




reflection sekali lagi. xD




with haja.




breakfast pagi tadi.. nasi goreng ikan bilis dengan sate ayam dengan keropok dengan air ribena dengan baca novel. wah haha




dinner. lala masak lemak cili api dengan (sayur fave.. drumrolls sket :P) .. kacang buncis goreng.




melepak malam sambil baca komik. yeahx~ :P




gambar tanpa hala tuju I.




gambar tanpa hala tuju II.




gambar DENGAN halatuju *ada ke halatujunya?? ahax*




bermain wi-fi di mana-mana. xD




ais krim vanilla dengan caramel topping. sebesar penumbuk.




iced cappucino dengan ais krim coklat di atas.
(dan dengan syiro di belakang :P)




fries and nuggets.




tengah nak tunjuk makanan, tapi makanan tak masuk dalam shot :P




ok tamat sekian.

think of the best things

yo, everyone!

i put up stars on my bedroom wall,
so when i go to bed, i can see stars before i sleep ^^v




a jolly good weekend; hujan, bangun awal, makan A LOT, tengok dvd, tengok movies (perkara-perkara hiburan itu.. HAHA). macam dah lama tak tengok movies kat tv secara hebat :DD sampai ke midnight semalam tengok (cerita tamil)! lolx

hari tu telah pergi ke pasaraya *tuut balik daripada kerja sebab nak beli sayur. (aku dah macam makcik-makcik ke balik kerja beli sayur?!! what the eff) :P *ok. tak tak. macam chef. BAHAHA*
ok sambung. macam banyak sayur la; ada kacang boncis, terung, cendawan, cili.. pastu ada sorang pakcik hidung mancung dengan anak dia beratur depan sy. *tak pakcik sangat pun. hah tak kisahlah* then dia tegurlah sy banyak beli sayur, makan sayur ke yadayada. malas nak explain camni, pakcik,-kat-rumah-dah-ada-ikan,-sayur-je-tak de.-lagipun-sayur-kat-sini-segar-segar.. LOL. instead of saying that, sy anggukkan je la. (plus aku penat baru balik kerja, ok. ada rasa nak berborak banyak ke? kalau ada ezra amin beratur depan, ye la kot sy borak sampai ke malam.. HAHA. wani e bias) :PP
(ezra amin)
pastu pakcik tu kena marah dengan anak dia, ok! :DD anak dia tanya, "abah, kenapa mengorat kakak tu??" dah tu sape suruh pakcik tu cakap, "alah abah mengorat sikit je." DUSH DUSH!! terus anak dia pukul dia bertalu-talu dari kaunter bayar, sampai lah keluar pasaraya.
sy dengan cashier tu gelak berterusan HAHA. "garang gile.." sy kata. cashier itu bersetuju. rofl. padahal pakcik tu tegur beli sayur je!! (anak dia tu ada la dalam 8 tahun kot)
apakah moral daripada cerita ni?
ye, jangan pukul bapak anda! lolx.

ni pulak cerita semalam pergi pasar..


haja&i tengah tunggu mee goreng haja siap kat satu gerai ni. sebelum tu sy ada beli kwey teow kat situ. nampak cambest xD
tahukah anda rakyat jelata sekalian, bila kitorang masuk kedai (yang kosong), lepas-lepas tu orang len ramai-ramai masuk? lolx. ahha memang banyak je orang lain jenis camtu selain daripada kitorang. pemagnet-orang-ramai-masuk-ke-kedai ROFL.
guess who came?? sorang ahli politik yang dikerumuni ramai, berduyun-duyun masuk gerai tu! siap kacau-kacau mee goreng dalam kuali besar, tangkap-tangkap gambar semua. haja&i were like.. what the fishcake--- ketenteraman membeli mee goreng terganggu!! haha.


eh eh august is coming.
sila kibar bendera (sy pun tak de jalur gemilang kot!! hee)
*pantas berlari ke pasar malam membeli gula-gula bendera*

rindu weh gula-gula bendera.
Wednesday, July 28, 2010

:)


eh ehh sapekah yang makan ICT banyak-banyak tu?!!

**ikan celup tepung

haja & syiro ber-ICT.




sueraya & me, ber-ICT.
sueraya gonna leave for sarawak soon. tsk!




staying here for 3days.




bilik sejuk yang menenangkan xD



hohh dah nak dekat august.
entah kenapa banyak benda sangat ni *hempas barang-barang mahal, menunjukkan tanda protes*
contohnya harini ada 4 meeting.
contohnya minggu depan ada audit lagi!! wdheck.
contohnya sy kehilangan kawan-kawan yang asyik pindah pindahhhhh saja.. sobs.

nasib baik ada kucing-pakai-mask yang selalu bising-bising depan rumah bila sy balik *tau ko lapar! hah* sejuk sikit hati makcik ni ha. lolx *sambil tabur-tabur makanan kucing atas lantai*

:) ok entry ni tak de ending. to be continued..
Saturday, July 24, 2010

R likes H. hihi

cangg! memperkenalkan.. kucing di apartment!! (yang tiada nama. haha)


bersiaran lagi kita dalam rancangan ASYIK-ASYIK-GAMBAR-SAHAJA, bersama host anda, *lompat dari balkoni dengan penuh gaya*.. wani e!!



i.will.be.very.happy.if.i.get.a.hot.new.camera.
sekian terima kasih. :P

i mean raje just texted me saying she bought a new camera *say what??* yang boleh masuk dalam air *say what??!* ..iaitu sy dah plan lama nak beli kamera yang boleh masuk dalam air (bukan yang boleh dimasuki air kemudian akan rosak!! HAHA). so yeahx. aspirasi membeli kamera. akan difikirkan. hihi

and kak ya just asking me about camera cuz she wants to buy one.
and and nadia-die-u-monster (nama ni melekat, seyh!! :P) just mentioned in her blog about a camera in kinokuniya's bookstore.
KEBETULAN KEBETULAN. :)


sudah lama cravekan ini dan TELAH MEMBELI INI.
and yeah, satu lagi aspirasi telah tercapai. xD
(tapi tak baca sangat lagi!! TAK SEMPAT!!)


serius buku ni sangat hot wa cakap lu.
tak percaya, pergi beli skang :P


haja masak 'masak lemak ayam berempah' semalam.
dia cakap terlebih cili kering. tapi tak pe, satu invoasi baru!! x)




aku-pergi-grill-terung-terung-ini.
memang sangat pedaslahh gile tabur serbuk cili banyak-banyak dengan adunan black-pepper mcCormick campur pulak dengan bijan. tss *bunyi benda yang pedas dan panas. kononnye lah. lolx*




tiada kerja tangkap gambar hamparan buluh di lantai. LOL



tadi telah menyinggah ke sebuah rumah yang dipenuhi orang-orang menggembirakan, makanan yang banyak dan kemeriahan yang berlanjutan! (serius, after one another orang datang ke rumah terbabit) xD

esok (rasanya) ada orang yang istimewa akan datang ke KT.
yeahx.



p/s: i'm already tired of being tired. it's time to have fun.
Friday, July 23, 2010

mari makan durian beramai-ramai


musim durian muncul lagi!! *baling-baling durian ke arah jiran tetangga yang sedang lalu-lalang*

semalam kitorang telah pergi makan durian kat area pasar cabang tiga.
serius sedap durian dia.
selonggok (4 biji) 10ringgit, pulak tu walaupun buah durian tu kecik, isi di dalamnya sangatlah banyak!! *tercampak kekenyangan* :D


banyak, ok!!




makan bersama kawan-kawan makan sy ini. HAHA
(misi makan hari ahad, silakan proceed nanti!!) :P




sanak-saudara, ahli keluarga durian, semua susur-galur masuk sini.. lolx




manusia bergigi durian xD

yang mengkelakarkan (dan mem'flattered'kan HOHO) adalah bila pakcik jual durian tanya kitorang belajar kat mana.. huahahaa. time pergi sarawak dulu pun dua kali ditanya adakah sy *and haja* adalah students. students, ok!! kikiki *gelak anak-anak muda* xD

//

kenapakah kerja sangat banyak?!
bukankah supposely TAK BANYAK KERJA?!!
serius tak sempat nak buat 5S! sy baru siapkan parking untuk tray IN-OUT-KIV dengan parking untuk cop saja!! *abes laa encik wahab ketua zon bisingg.. lolx*
esok nak kena pergi ofis lagi.. padahal weekend!!
dan think, next weekend pun jadual hari sabtu sudah diisi. (kalau-tak-aku-dah-boleh-join-pergi-redang-dengan-orang2-HQ-okek!!) haha. and the other weekend ada hari keluarga.. yippieyippieyays! x)

but on a good side, few stuff dah settled.

oh oh. harini dah 11syaaban. :)

okie dokie wa nak blah dulu ada benda nak buat. HAHA. bye! ;)


acara wajib before balik KT; tangkap gambar dengan carpet.
(carpet, gwe ada kucing baru kat sini! HAHA. jangan jeles) :P
Monday, July 19, 2010

vacation in sarawak

phew.
akhirnya pulang jugak orang awesome ini *ahaha* daripada percutian packed selama *counting* 4 hari di sarawak. xD

percutian adalah seronok.
yang tak seronok bila duit mengalir hebat bagaikan air terjun niagara. KO INGAT AKU NI COP DUIT KE HAH, TEMPAT SHOPPING?!! *pegang kuat-kuat pada tempat shopping.. tak nak balik* :PP

some photos. some. haha

beli meal dalam flight. nasi beriyani bukhara ayam.
sedap weh. macam kat Syed :D
dua kali sy beli ni. pergi-balik. huhho.




ni adalah Dewan Undangan Negeri Sarawak.
nice architecture.




berjalan-jalan di kampung cina mengambik gambar.
*syiro, tabahkan hati. nanti kita ambik gambar kat kg cina KT okeh!!* :P




gambar paling bongok, sila abai. HAHAHA




mengelepekkan diri di dinding luar tokong. rofl.




kat mall kecik yang makcik lupa namanya.. ohok




misi adalah untuk mengambik gambar-gambar artistik ececeyy.
gambar haja dan tangga dan tong sampah :P




tempat kitorang menginap pada hari pertama.
tempat ni banyak mat salleh. serius banyak.
aku rasa macam dalam movie ace ventura dah. haha




pergi tengok orang utan dengan diorang.




orang utan mengakrobatkan diri.




please be quiet.
*lempangan jarak jauh*




do not run.
ohhey suka ambik gambar-gambar ironi camni.
nanti nak carik gambar NO SMOKING, NO ENTRY, NO KOREKINGHIDUNG.. hahaha




buaya kontot ekornya tak de :P
kesian tu ha orang baling syiling sebab nak buat hajat. melekat kat atas badan dia. sape nak kutip tu??




pokok-pokok hutan yang awesome gile.




anak beruk terkeluar sangkar haha.
comel gile anak beruk ni.




buaya-buaya kelaparan.
feeding time!!




hajar sedang bertarung dengan buaya..
..gigi siapa paling bersih untuk hari itu.
dimenangi oleh hajar. lolx




syikin buat pasu. tapi pasu dia berlubang di bawah! HAHAHA




gunung santubong.
yang menurut orang, ada bentuk orang tengah beradu kat gunung tu. kira puteri santubong tengah beradu. cuba tengok kot-kot nampak.




sebelum ni ada rainforest world music festival kat sini.
minggu kedua bulan julai, every year.
pemuzik-muzik seluruh dunia datang buat persembahan.




di rumah panjang menaiki buaian bersama haja. lolx




gambar yang seperti iklan. x)
pakcik tu siap pasang amplifier.. ahax




berpoya-poya dan bersiar-siar bersama mereka :)




lepas tu tengok performance kat dewan teater.
brother ni memang hebat menyumpit.. kelakar pulak tu.




naik bot ke kampung boyan.




dinner di kampung boyan.




kat hotel ni. lawa lah background.




main boling dengan orang-orang ofis cawangan sarawak :D




my friends. tiga serangkai. lolx
(adakah orang di belakang itu sedang berpelukan?! what the--)




motif mengambil gambar yang bukan-bukan seperti ini?? :P




KIK : inovasi makan megi asam laksa dalam bekas big gulp. HAHA
(sudu garfu tu memang sy bawak travel.. in case.. lolx)




bershopping sakan di pasar tamu serikin.
gila murah. rambang mata okeh.
itu dia haja menampi dengan penuh perasaan. haha




ok balik dah.
jom balik shah alam. :P


sekian.
harap maklum.
:DD