Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, February 26, 2011

siapa-siapa nak buat, silakan buat :)


Have you ever asked yourself a question then answered it?
//yah pernah buat survey sendiri lepas tu jawab sendiri. HAHAHA

Do you drink water that comes from your sink?
//tak sangat. sebab minum air ECPI. ohokohok :P

Are you a shopaholic?
//tak. sebab duit tarak tarak. ahax

Is your hair naturally frizzy?
//tak frizzy.

Have you ever prank called the police?
//gile ko! haha. prank called kawan pernah. diprank called pun banyak kali (haihs). polis tak pernah lagi. rofl.

Are your house floors wooden?
//tak, dia tiles :) wooden floor best jugak. mahal weh.

What's your LEAST favorite smiley? ( =], =[, :), etc)
//=[, obviously sebab sedih. sy ada buat someone sedih secara tak sengaja hari ini dan sy sangat sedih. forgive me to whom it may concern. i was crying most of today, i cannot forgive myself :'(

Have you ever threw up in a public trash can?
//tak pernah. biasa tahan kalau nak throw up haha. tapi haritu sakit, termuntah jugak dalam tandas.

Do you think the paranormal activity movies were scary?
//depends on the movie(s). i think thir13en ghosts is scary.

Have you ever counted commercials until the show came back on?
//haha tak pernah!

What kind of Slurpee do you usually get?
//sy suka orange & grape :)

Have you ever been told your eyes were big?
//nope, cuz they're not :P

Do you like Italian food?
//suka! esp pasta. esp macaroni.

Do you tan easily?
//kat malaysia ni tak de tan tan. kalau dah berjemur tu, dia terus jadi legam. haha
//yeah. easily.

How many pillows are on your bed?
//two pillows and two cushions and a strawberry pillow and a bolster.. and patrick star. lol

Does your computer screen need cleaning?
// *letak jari kat screen* ha a ye lah. habuk. haha

Are you typing on a cordless keyboard?
//no i'm using a laptop. desktop kat shah alam tu yang cordless.

Do you think technology is taking over the world?
//totally. pergi kedai makan pun main handphone apa kes :P

Do your parents know how to use a computer?
//mereka pandai sangat.

Do you eat like a pig, but you're still skinny?
//haha. yeah i ate a lot (i mean frequent), but i have this high metabolism going on. jadi macam sia-sia kalau sesiapa suruh sy makan banyak untuk gemuk, sebab memang sy dah makan banyak xD

Have you ever layed down on the grass and watched the clouds?
//rasa macam pernah. i'm that kind of person. haha

Have you ever danced in the rain?
//recent tak ingat. tak kot. masa kecik dulu.. ye :)

Do you have any neighbors or are all the houses empty?
//neighbours yang ramai. meriah ok tempat ni. hari-hari bising. HAHAHA

Do you like disco music?
//i like r&b better. or pop. or ballads. tapi adik sy harith suka muzik-muzik sebegitu.. like a G6.. like.. like a G6.. lolx

Have you ever been sky diving? If not, do you want to someday?
//bunyinya menakutkan!! haha. bungee jump pun tak pernah-pernah dibuatnya (suatu masa dulu berangan nak bungee jump. tapi.. er.. kena difikirkan balik) :P

my new love?

babai carpet, i dah ada kekaseh baru skang ni sebab you sombong sangat dengan i.. HAHA :P




yeah, ini si bising. ngek ngekk bising je kerja dia. lolx
(tapi kalau angkat, senyap pulak dia. heran aku)




manja some more. haha




terjingkit-jingkit nak masuk rumah.
intai dulu kot-kot syira dah bangun *nanti syira pulak bising HAHA*
jangan risau, si bising.. syira tak bangun lagi time-time macam ni.. bahaha :P




i dunno what she's looking over there.
prolly her bright future.. on the wall? erk.




i lovelovelove cats!!




but.. yeah. carpet sentiasa di hatiku lah :)
miss you, carpet.




muka pagi ini yang nak pergi panjat bukit tapi hujan pulak. haha
patah baliklah, apa lagi :P
Friday, February 25, 2011

no high-end cameras allowed :P

hari menangkap gambar muncul kembali!
(or as i call it.. hari berperasaan kreatif).. haha

pagi tadi macam biasa, pergi panjat bukit.
sambil jalan-jalan tu sambil tangkap gambar :)

flat.
flat ni mengingatkan sy kepada komik zint. biasanya beliau akan lukis kawasan rumah flat x)




the big blue sky.
(with a glimpse of buildings)




tiang lampu plastik tak bukak habis. haha




pokok-pokok I.




pokok-pokok II.




white&skyblue :)




matahari terbit.
(or.. the sun debut) :P



and now it's time for flowers!! xD
think you always see this at the road side.




a beautiful scatter.
cumanya rumput tu kalau greenish lagi mungkin akan nampak lebih awesome.
but this is acceptional though ^^




bunga di tepi longkang.
ye. hahaha
(loove to make unpredictable things look pretty ^^)



dan semua ni ditangkap dengan phonecam.
terima kasih phonecam ku yang sangat berjasa!! *belanja phonecam makan nasi ayam gong kapas yang sedap* :DDD

and finally...
memang tak ada kerja -_-"


bai! (^o^)y
Tuesday, February 22, 2011

MC-ing.



sick.
Monday, February 21, 2011

visits

am soo not feeling well.
didn't have enough rest dari weekend -_-"
mari pengsan skang.

so. lepas habis volley kelmarin, semalam pergi lawatan kampung-kampung lagi.


lawatan apekah..
ye. sebab tahun ni terpilih jadi panel kebersihan dan keceriaan kampung peringkat negeri. penat seyh. semalam pergi daerah hulu terengganu. lepas tu asal pergi lawatan je, mesti ada makan-makan. i couldn't digest a huge amount of food!! T_T rasa nak termuntah, ok.. seriously. kalau tolak makan, diorang datang hidang depan muka.. suh makan jugak. kang tak makan, kata tak sopan pulak. maka kutelankan jua. haihs. lepas tu sakit. great. lol


ni kat brang cottage.
seronok jugak jalan-jalan, tengok tempat orang :)




time ni dah sakit.. cuba tengok muka, serius sakit kepala. rasa nak pengsan pun ada. tapi mari kita gagahkan diri bekerja dengan hebat!! yeahx! *pengsan lalu tergolek ke dalam sungai terengganu di belakang. ye, itu sungai terengganu di bahagian hulu* x)




macam ni lah kalau pergi ke mana-mana kampung pun, akan dijamu dan disambut dengan meriah. ko bayangkan pulak YB-YB dengan menteri-menteri macam mana.. harus la lagi havoc daripada ni.. lolx




tengok! siap ada pasukan kompang sambut.. *menganga*
diorang ni tunggu dari pukul 1 petang ok, kitorang sampai pukul 3 sebab pergi lawatan kampung lain sebelum tu. kesian pulak diorang kena tunggu lama. but they're all nice people ^^



ok cya then.
sila rehat dengan cukup, ok. jangan jadi macam sy. lolx
bye!
Saturday, February 19, 2011

lotsa lotsa things

volley match hari ni :)




kat birthday party anak mat duan semalam. makan makan! xD




the guys.




lepas tu pergi jalan-jalan dengan housemates kat waterfront.




macam tengah bercuti je HAHA




view.




marina. eceh :P




manja gile HAHA




at felda residence. x)




housies ^^ (angin sangat kuat)
kurang sorang, sebab beliau pergi kursus.




jeti.




jeti.. again.




shadow & love.




dua orang dan satu bot.




kat area jambatan.



harini superletih sebab balik daripada perlawanan bola tampar, lepas tu petang pergi kedai komputer and yadayada, balik tertidur, bangun masak-masak, bluetooth gambar yadayada lagi.. hahhh penatnyaaaaa. nak lepak atas katil baca buku, lepas tu tidur. HAHA

nytes.
Friday, February 18, 2011

my weekend :)

hoyy *tibe2 ko hoy hoy kan ape kes!!* :PP


maaf, memang hyper sikit pagi-pagi weekend ni. bahaha

sebelum kita ke agenda pagi ni, let's jump into photos from previous days.
sebab sy tak bluetooth gambar hari-hari.. sy simpan sikit-sikit lepas tu sy bluetooth banyak-banyak masuk dalam laptop. HAHA. and here goes.



tengah hari cuti maulidur rasul yang lepas, pergi ke rumah chu untuk makan-makan :)




gambar ber-volley semalam.
siapa nak ajarkan sy main volley niiiii *seka peluh di dahi*




me and volley.. are never best friends :P





barisan pemain-pemain yang sedang berehat.
hakimon sudah sakit kaki di situ.



ok habis dah gambar hari-hari sebelum.

ni pulak adalah aktiviti pagi tadi..

jogging! berjalan!! xD ..plannya adalah berjalan mendaki bukit di tepi rumah.
ye, tepi rumah kami ada bukit. sangat beruntung. along bukit beruntung. (tak de kaitan ok) lolx




video
video pendakian.




i like walking like this, seeing the nature and stuff.
*ambik oksigen banyak-banyak* :D




time nak naik.




ok dah sampai!! xD
nice view! (ni first time sy naik bukit ni)




lepas tu turun bukit pulak.
sebenarnya tu macam pokok kat pergunungan tinggi *apekah namanya?? pine??* tapi tak nampak dowh dalam gambar ni gelap gulita HAHA
(tapi pemandangan dia memang awesome la)




tu haja sedang duduk menunggu sementara sy berenti snap sini snap situ.. lolx





muka semput makcik-makcik selepas menuruni bukit.. bahaha




happiness.. yosh? *angkat kening sebelah*




penat sebenarnya, ok :P


oh.
sy ingat nak berhenti main farmville sebab dah capai level 50 (kira aim dah tercapai la tu HAHA). so now i look for another thing, another interest.. and i signed in for twitter!! yiehha x)
tak letak lagi link kat blog ni, but u can find me under ezrylpark. ada je situ.
you wanna know what i do, where i go.. just follow me there *ko bajet ko artis ke ada orang nak tau ko tengah buat apa? hah?!* PIANGG *tempeleng 7-8 kali*

:P

the bf is having a fever. so if you read this dear, get well soon :) sila jaga diri.

hari ini mau bermalasan di rumah.
malas! here i kam!!
xD
happy weekend, pretty peeps.