Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Wednesday, April 30, 2008

about michael scoffield

had michael scoffield and food bazaar in last nyte dream. jgn jeles. hahaha. >:P
Tuesday, April 29, 2008

cats stuff

hari ni ada seekor kucing remaja *hahah* yg sgt kesian mukanya dtg kat dpn rumah.

sy kenal kucing ni, dlu time lalu area rumah alyana tu selalu je nmpk dia jln2 dgn mak+sibling dia. sesat ke apa dia ni.

da la telinga leher luka semua. noon tu hangkot dia bwk pegi mandi +letak ubat krim. haha nasib ko la kan sape suh dtg sni kn dah kne mandi :PP

eh mcm xberapa nk kesian pulak tgk gmbr ni.. hahah.


haa this one baru kesian. awwwww kurus & laparnye dia~
kesian kne abai dgn mak dia. mn mak dia, eh? dlu selalu berkonvoi ramai2 kat tepi jln tu :P


tiba2 muncul satu lembaga dr tepi. si carpet.
dia ni pg2 td da cari gaduh dgn si kucing oren yg remaja ni.
biasa la, kucing len masuk territory dia kn.

mengintai dr tepi.



saiko, ok. carpet duduukk je situ xgerak2 smbil tgk kat si oren.



pandangan mata yg memanah musuh2nya.. ahahahohokkhohhk




tp dgn si oren ni dia xla teruk sgt.
yg dlu kucing hitam putih dtg, lg teruk dia marah.
smpai kalau letak dia kat dlm rumah pun, dia still marah2 ke arah pintu :P
ingat nk matchkan ke si oren dgn biskot, barulah dpt anak2 yg berwarna oren ekekee~
*tp biskot pun x ngam dgn ini kucing. cetts*

sekian sj kisah kucing2 bergaduh.
tiada pengajaran yg boleh diambil di sini :P
Monday, April 28, 2008

pest glue

td pergi kedai.
makanan kucing da abes.
pastu nmpk benda ni!!

kat tmpt mknn kucing!!! *puke*

korg tau x apa benda tu?
tu ialah gam utk tgkp serangga perosak; u put the glue on a board, u put the food *umpan*, and thre goes segala mcm jenis serangga lipas, cicak, mengkarung, tikus belanda, siput babi ke.. apa2 je la yg lalu atas tu kne gam pastu dibiarkan mati. huhu.

yg xtahan tu, benda tu betul2 je kat 'pintu masuk' dpn kotak tuna & white fish yg sy nk ambik.
so kire kalau nk hulur tgn ambik catfood, kne lintaskan tgn kat atas benda tu dlu $#@! *makanan tu punyalah jauh. so kne hulur agak jauh jugak la*
fear factor.
:P
geli je. haha.

time balik si biskot sibuk2 dlm kereta :PP
[tgk muka dia mcm nk sepak je kn hahaha]


gam serangga=disgusting/violent.
:P

guys

what the..

was having tyson beckford and nicholas saputra and some others tha i din noe in my dream! mereka dlm 1rombongan *rombongan melancong??* lepak in front of my house tee hee. if only it happens.. SNAP SNAP *bunyi shutter kamera yg xberapa nk jd* :PP


mc d's plain sundae.

//
watched gangstarz for fun.
this time they spreaded the audition smpai ke indonesia, singapore, philippines and thailand. cool.
kan this type of competition specialized for harmonic singing kn.
tp ada yg dtg tu ntah ape2, nyanyi mcm solo pun ada. masing2 nk stood up their voice. mn ada harmony mcm tu. lolx.

my breakfast is calling ..er.. my stomach :P
toodles for now!
Sunday, April 27, 2008

felt like eating cheese

tday pegi subang.
pastu tgh jln2 tu bau cheese dr tgkt bwh whuahhhh~
balik2 tu terus rs nk mkn pizza.
order kat the dad yg mmg kat luar ms tu.
xmo pizza hut, mkn sket da muak.
pizza seafood FC lah sedappp. yums =p~

seafood pizza. best sbb udang merata2. udang je. dgn mushrooms. pepper semua tolak tepi hahaha *patut namakan benda ni shrimp pizza je kn. bukn ada ketam ke sardin ke lolx*


pastu kentang dah sejuk sbb time tu keluar pulak pegi sect2. balik2 je da sejuk T_T
panaskan balik dlm oven. tgk, bergelimpangan kentang2 menyelamatkan diri drp dimakan HAHHA


skali mintak dgn sos black-pepper. dip dip dip. ;]


smbil mkn kentang, smbil mkn pizza ^^


pastu order skali laksa johor nk mkn breakfast esok gahaha gle tamak :PP
sekian shj segmen makan2 utk hari ahad.


:P

si senget

my cats are the bengongest hahaha.
ade ke org tgh tdo pukul 6am tu dia bising2 kat tingkap sbb nk masuk?? gigih gile la panjat bumbung semua sbb nk smpai kat tingkap tu. *ini bukn crite Rapunzel*

sekor kat tingkap, sekor lg bising2 kat pintu dpn.
si biskot ah tu.
da a td sy ada benda nk buat, dia sibuk2 main pusing2 a lompat2 cakar2 semua.
so apa lg, kaki dpn dia kne ikat mcm tebusan hahaha pdn muka ko :P

seriously, i think biskot is super-hyper.
tau kn yg bdk2 autism ms kecik2 suka berlari2 panjat tu panjat ni?
haa camtu la dia. senget sket. lolx.
Saturday, April 26, 2008

honda accord 2.4 litre

be aware that this post is full w/ car photos :PP

baru balik kHell pergi rumah aunt kirimkan baju2 lama &creampuffs utk tok *hari tu balik kg boleh x tertinggal creampuffs 50biji bwh saji?? lolx* ni kire redeem balik aa creampuffs hari tu.. ahaha. oh sbb my aunts mau balik itu kg ;]

pastu balik singgah Honda, sbb ibubapak gwe mao tgk itu honda accord baru keluar. da lama da, lg2 bpk sy sungguh teruja sekali dgn kereta baru itu.. hohoho.


accord 2.4litre version baru. tgk a grille dia. mencairkan~ :PP


dalam dia sgt bsr. sgt excited duduk kat situ ahaha.


2.4 ada apabende tu.. paddle shift izzit? tp 2litre xde.


seat blkg, siap ada lock kat tgh2 tu.
oh by the by, start september ni sape2 yg xpkai safety belt kat seat blkg, kne saman. ape2 je la kn :/ *camne nk bergolek2 kat blkg kalau camtu? lolx*


lampu blkg utk tontonan umum. the butt ;]


the dad siap test-drive walaupun xbeli HAHAHA
pastu sj2 je lepas simpang sbb nk drive lg lama >:P


kitorg plak duduk blkg. ni antara feature yg best kat kereta ni; ada air-cond kat blkg.. yays!! *claps* selalu komplen air-cond xsmpai blkg kn. hah ambik ko air-cond :P
sound system pun dasyat.


k tu je.
xpasal2 review kereta pulak hari ni. lolx.
Friday, April 25, 2008

taggie waggie

ke hdpn korg semua :P

i'v been tagged by nadia utk buat this 8facts-about-yourself survey, walaupun katanya sy da buat benda ni byk kali HAHAHA tau pon :P [still, buat survey mcm mkn. byk kali pun xpe! lolx]

8 facts gila psl wani ezryl *
[sj tmbh 'gila', nk kasi hot sket walala]

1sblum masuk tandas awam sy akan bersihkan lantai tandas tu dlu, lg2 kalau koto nk mamp :P apsal ntah, xmaksud pun nk jd cleaner.. hahaha.

2akan beraksi kat dpn cctv mcm buat muka, melambai, etc etc sbb xde keje. termasuklah cctv kat tmpt ambik tiket parking.. ahaha. *tp bukan setiap ms okeh* :P

3buat lawak aneh mcm hari tu menyebut dgn lantang 'G for Ghana!' ms nk mintak tolg org ni tekankan tingkat G kat dlm lif. hahaha ye, sy prnh membuat perkara itu :b

4tak pernah pun pergi konsert2 bsr live. semua tgk kat tv je. *sy bukan org konsert kot*

5boyband yg sy gilakan ms kat sekolah dulu adalah boyzone. AHAHA. ms tu sy suka stephen gately. *tp dia gay* :b

6sy menjalinkan hubungan baik sesama jiran ahaha *kononlah kn* :P ok la sbb kenal jiran tepi jiran dpn blkg semua. cuma xjemput minum kopi je lolx. (tu pun ade yg sorg tu ske je dtg rumah ni. zmn dlu lg rmai dtg.. sbb nk main game/bola/badminton) :P
ini bukan jiran sy :P sy xmengaku. wahaha.

7sy hntr kurang drp 5 sms sehari *tp tgk hari jugak, hari2 biasa less than 5* sbb sy ske tinggalkan hp merata2 hahaha.

8sy xde set make-up. *agak aneh la kn sbb bdk2 ni semua pkai make-up semua :P* dan xpkai jewelery sbb memberatkan anggota badan.. hahaha. *ade gak la time kenduri tp gelang tu da berkarat mmg xpkai da la lolx*
he seriously needs a make-up :P

//

sekian dlu tag game ini.

alamak xtau nk tag sape sbb kalau tag pun bukan ada yg nk buat HAHAHA :PP

everyone is free to do this. ok la, sj2 kasi nm 8 org.

faliq.haris.awin.azreen.kaer.leenk.awal ashaari.YOU.

*wink*

skrin yg gila

mls pulak nk transfer photos hari ni. kang kne ambik cable a cucuk pastu nk resize semua hahaha. maka hari ni xde gmbr :P

xde, nk bitau yg skrin da semakin retak.

ingtkan ok je la kan pecah sket hari tu. pastu sape yg tau *hanya Tuhan yg tau hehe* dia punya retak tu boleh berjangkit plak ke bwh. mcm tirai terkoyak, pastu ada org lompat atas tirai tu then dia koyak lg pjgggg gahh!! KRAKK!

xsilap, rabu lps hari buku & copyright sedunia. x aware pulak. patutlah ringan je kaki pergi kedai buku. *xde kaitan pon hahaha* :PP

nk surf jap.
Thursday, April 24, 2008

kedai buku trip

greetings internet-ians! or internetans! or internetytes! agh wutever they call u :PP

smlm xde pegi mn pon, pegi ambik offer letter *ye, si pemalas ini akan bekerja* :b
it's in mount kiara, so if anyone happens to live there or kaki lepak there, feel free to contact me and treat me watermelon juice or so :P

tak lama lg sy akan mengecam jln2 kat situ dan mula ke ikea the curve dan sebagainya.. ekeke *caution: sy mmg selalu sesat* oh how will i survive myself there T_T [tp hari jumaat diorg ckp pkai casual = jeans = wutever = except naked la kan, so i'v no complaint] :P

then alang2 da kat KL tu mls a nk balik, asked my dad to dropped me at KLsentral pastu pegi midV. plan nk tgk wyg, pastu xde crite best. lepak mPh *to blankqo, ko pegi hari selasa, kite pegi hari rabu.. tmpt yg sm! ahaha. kite berdua mmg anak murid-tok guru berjaya ;]*

lepak sn dkt 3jam. best weyh. buat mcm rumah sendiri. >:D


rak komik. komik2 tu tgh memanggil2 utk dibaca :D
*rak ni didedikasikan kat yaya..ekeke*




seblah komik tu mmg pun area graphic humor, tibe2 jumpa buku ni.
cara bunuh boss yg agak ridiculous, tp kelakar la. korg boleh carik buku ni dan aplikasikan kat sape2 yg agak bossy dgn korg >;]




ni mmg duduk bersila baca benda ni. sgt syiok!
like.. dia bg tips camne nk tgkp gmbr dgn effect2 &kalau nk kasi sharp ke blur ke camne.
tunjuk camne nk kasi air terjun nmpk realistic laa. camne nk tgkp gmbr binatang bergerak *to edwan, nk tgkp gmbr sloth xyah pkai teknik ni :P* mmg funfunfun ^^




bukti sy duduk bersila kat lantai tanpa menghiraukan puak2 yg len.
sbnrnya rmai je yg duduk2 kat area tu.. haha. biasa a kan mPh.




buku comel ^^


last2 beli 4buku. kopak weyh, serius yg tinggal dlm wallet ade la dlm10ringgit ke ape. T_T



berjaya gak akhirnya membeli sunglasses :PP
excuse kn ekspresi yg agak retard itu.. hahaha.


balik sakit kaki.

pastu buat 2 birthday cards. nk pegi post post post.

hv a crazy thursday.

:]
Wednesday, April 23, 2008

sakit kepala ini malam

my head feels waaAayy heavier than usual.

juz wanna wish my friend HERZA a truly wonderful happy birthday :]

hadiah ko belum dibalut. ahaha.

till nex time. nex time when i dun feel this heavy.


:]
Tuesday, April 22, 2008

pecah

skrin laptop pecah kat dlm sbb kne pijak lg. tp xtau sape.
tu la akibatnye letak atas lantai :P
tp yg ni xteruk mcm dlu la, yg dlu tu langsung xnmpk ape. ibarat kene langgar trak :P

yg ni ade la merekah sket *distract gileee nk repair da la mahal 800. xyah repair ah, biar je :P*

tu yg mcm daun hitam tu kesan2 skrin pecah. pastu siap merekah ke bwh lg, tp dlm gmbr ni xnmpk.


//

there goes my chance to become a scriptwriter.. semua sbb spam mails. gahh.

//

td main2 speedtest. tgk setakat mn ley taip dgn lajunya hahaha. the best i cud was 73words per minute, without error. korg try ah, siap dpt ranking lg. sy nye ranking ke 15,927 drp 113,964. lolx gile, kn.

earth day

tday's the world earth day.

keep the nature safe ;]



all right reserved©
Monday, April 21, 2008

more gambars

silakan menghadap photos yg byk.. hoho

hari : sabtu
kamera : t20


hari sabtu was shopping-mopping day for KLians.
sbnrnya kitorg patut buat plan lain weekend, but kononnya & alkisahnya si haret nk kne buat projek geografi so xkn tinggalkan dia pulak [padahal dia xbuat pun projek tu.. grr] :P


mula2 kne pegi mkn dlu.
gwe udah lapar :PP

bihun tomyam seafood. udang 3ketul, crabfinger seketul. fishball berketul2.. lolx.



laksa penang dgn telur terapung *ok i made that up :b*



bed of flowers. time ni tgh traffic light.
ada sorg minah foreigner pun ada kat situ tgkp gmbr, baju dia rainbow &dia pkai sunglasses putih sgt cute!! ^^



ni dia yg org semua serbu mcm nk mati.. SALES :P
ok ni kat sogo if u'r wondering.



kat belah beg dgn kasut la paling crowded.
dats my mom mao beli beg sbb beg beliau da lama.. ekeke.


while the while i was playing around with all the bags and the shoes >;]
*oh and made faces dpn cermin besar* xD

sy jugak nk carik sunglasses tp xjumpa. lagipun skang da xpanas sgt, ley a postponed.

oh tp berjaya dpt jam baru sbb jam lama putus tali. ;] jam2 sn semua lawa nk mamp. trendy ones wr too big for my wrist. "x apa, ada sorg girl beli jam ini jugak, tgn kecik mcm u. ini trend skang, trend." ye lah org kedai tu. nk jual item, semua pun dia kata boleh pakai.. lol.


muffins. saja2 snap.



FR tibe2 bertukar jd bunga :PP



kaki sy berjalan mencarik tujuan.. hahaha NOT!



lampu2 yg condong *padahal sendiri yg tgkp senget ahahaa*
love this one sbb nmpk mcm pepatung kat atas tiang ^^



jam baru kat tgn yg kecik :PP


ok tu je.
biasanya start2 minggu ni sy akan ckp;

"hv a productive week!!" ;D
Saturday, April 19, 2008

white watch

sudah dpt jam baru hiphiphorayyy >:]

da lama wehh nk beli white, kotak watch.

ye tau rmai je org pkai jam ni. xpeduli. haha.




my xo :]

grandpa and myspace


posted this in my myspace blog.

cerita sorang atuk yang ada 2000 kawan kat myspace.

it's a must read graphical blogpost.

kelakar.

>:]