Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, April 29, 2012

my first outstation from my new workplace

selamat bersiaran! xD
time taip blog ni pun sy tengah mengantuk.
ye, sy bekerja sesungguh hati minggu ni. isnin first day masuk ofis.. balik on time. selasa.. balik malam. rabu.. balik 12midnight sampai rumah. khamis.. balik ofis pergi outstation. jumaat.. outstation. sabtu.. balik outstation pergi ofis. sambung kerja. balik rumah ahad 3.20pagi. jadi sila bayangkan ketakcukuprehatan ai di situ. lolx

despite that, sy enjoy je outstation sebab ambik kesempatan ni untuk jalan-jalan kat tempat orang kan.

bab kerja tu tak payah la cerita sini. kita cerita bab jalan-jalan cari makan. itu lebih hardcore dalam blog ini. yiah haha. now come! ;)


yoshh sy outstation di muar, johor. kat hotel ni la.. hotel classic. mak aih nama hotel kauuu.



pagi-pagi tu SDO dah bawak kitorang menjamu sate di kedai yang sy tak sempat nak snap papan tandanya.. haha. orang johor memang makan sate waktu pagi. macam kat sarawak jugak. terengganu pun :)



bukan setakat makan sate, sy siap makan mee rebus sekali. tak order pun, ntah siapa order lepas tu plate tiba-tiba muncul di depan muka sy. haha. being an active eater, i ate the whole portion :P (sedap!)



itu sy dan colleague sy, min. min ni sy dah kenal sebelum ni kat lead camp. ada bagusnya jugak ko pergi kursus merata-rata kan.. esok-esok jumpa balik dengan kawan-kawan kursus. hihi



tengah hari pulak menjamu mc d :D



haa yang ni murtabak singapore. dibeli dengan harga rm16 (saiz gergasi) and dibawa ke rumah pilot (driver) pejabat, encik mansur. mansur bawak kitorang pergi rumah mak dia.. so makan homemade's la kami jumaat malam sabtu itu ^^



min dengan penuh dedikasi memoting murtabak gergasi. hoh ho



ni la pengarah ai, dr shahrazat. posing senduk nasi. she's a nice person :)



ni sorang lagi colleague, syida. syida ni comel-comel suka gelak.



pemandangan dishes yang terbentang di atas meja :D sedap semuanya. mak encik mansur kita ni orang jawa johor.. jadi tau-tau la orang jawa masak memang sedap + pedas kan. meleleh air hidung ai. lolx



sudahlah itu, kami tidak diberitahu yang selepas makan nasi ada pulak mee bandung! *check kapasiti kosong dalam perut* ok muat lagi :P so lepas tu sy mkan pulak mee bandung sepinggan. udang-udang bergolekan, tapi tolak ke tepi sebab isu zits. haha (sedappp!)



esoknya breakfast kat hotel. hotel ni pelik, tak de buffet. just pesan ala cart sama ada nak set western, set oriental ataupun set malaysian. ai ambik malaysian: bubur. nasi lemak pun ada. boleh pilih either one. nah hambik ko besar betul mangkuk buburnya!








keesokan harinya lepas dah check out, kami singgah ke kedai makan ini untuk makan...



... ini!! xD



ini yang ultimate; asam pedas ikan tenggiri. pekat ya amat. sedap nak mati (ok tak mati. but.. you get what i mean) :DD



ikan cencaru percik masak lemak cili api. tak tahu nama sebenar dia, but beginilah rupanya. sedap gile jugak. mak mansur ada masak lauk ni kat rumah dia sebelum ni. sedapppp



kami yang beroutsation; me, min, syida, pengarah - dr shahrazat, wife en khidir, timbalan pengarah - encik khidir.



habis!! whew!


last sekali diorang singgah beli pau kat muar yang sedapness. ai tak beli. tapi diorang yang cakap sedap. haha (nampak berasap, gebu.. sedap la tu agaknya) ^^


and how's my new work?
okie dokie katanya sebab buat benda baru kan. sebelum ni balun finance, sekarang menilai projek. time baca sheets projek-projek semua teringat kat husband, sebab dia pun jaga projek kan. so i kinda feel connected *tiba-tiba kau HAHA* haih miss la kat dia. i hate this feeling. husbandku, cepatlah pulang. lolx

harini ahad kan.
so tadi dah kemas-kemas semua. lepas ni ada aktiviti lain pulak. so yeah. till then.
(walaupun tak cukup tidur&rehat tapi macam-macam nak buat. haha)

bai!!
Wednesday, April 25, 2012

the new workplace

hola carmen! (eh, siapa carmen?) :P

hari ni 2nd day kat ofis baru.
yoshh bagi yang tak tahu lagi, sy dah berpindah ofis dari KTcity ke HQ di putrajaya. ada lagi yang tak tahu.. hari tu called ofis lama, mahazi technician komputer tak tahu sy pindah whattt. sila sebarkan ye semua *hape ko ingat ko artis?!* haha


ni gambar makan-makan pada ahad malam isnin lepas. lepas hantar husband ke airport siang tu, malam pergi makan. makan teringat kat dia. tersedih bergenang air matanya *tapi orang tak nampak* tragik je. waaa (tapi makan tetap licin. lolx)



haa ni la gambar workstation ai! haa ye ye turun taraf daripada duduk bilik pergi duduk kat kubikel HAHA. tapi ai peduli kah semua itu *takkk* sebab kalau ada bilik pun suka merayap keluar. sama je sini pun merayap jugak :D *akan kuhias kubikel ini!! tunggu----*



laman perdana. baru bukak dua bulan rupanya kat tepi parcel A and B *in between* best jugak la. konsep stalls. macam-macam ada sini. masakan thai, roti canai, tauhu bakar, sate, western ntah macam-macam lagi ada. dia start bukak jam 4 petang sampai malam. tapi tak sure pukul berapa malamnya.



view laman perdana. ada stalls *yang bumbung-bumbung tu semua stalls*, ada kerusi meja santai macam tu, ada fountain dan kolam-kolam.



lagi pemandangan. tadi sy order nasi goreng padprik. ok la sedap jugak. RM4.50.



dengan colleague baru, kak fazidah :) ada jugaklah budak-budak ofis baru yang memang dah kenal sebelum ni.. macam dayah, aida, hariss, zaki (tapi diorang bahagian lain).. lepas tu tengok hari ni min yang baru balik outstation, dia pun sy kenal jugak sebelum ni.. kat kursus leadcamp.



woish!! terkejut kao tangkap gambar besar-besar gini. jarakkan muka anda dari lens kamera, ok!! :DD


hari ni baru hari kedua. punch balik pukul 9+. malam ye. sampai rumah dekat pukul 10 sebab nak pergi top up tounch N go kat stesen minyak punya la sesak. mental agaknya semua orang ni malam-malam pergi isi minyak and masuk kedai mesra. mcm sy jugaklah kan. HAHA

dijangka akan sibuk sehingga isnin depan. lepas tu free la sikit. KOT.

okbai!!
Sunday, April 22, 2012

i hate today just because

*tengok-tengok kalender*

ok.. cuti-cuti malaysia kita dah habis. it's time for workwork (but i hope i can put joy in it = workjoywork LOL) makanya tak lah stress sangat kerja, kan ;)

i was sending my husband to the airport today (dengan faliq).. sebab kalau hantar sorang-sorang nanti balik mesti menangis. at least faliq ikut tak de lah ai nak menangis bagai dalam kereta tu kan haha. *tapi sebelum tu pun memang dah menangis sobs*

dating photos dengan husband. hah duduk diam semua. kalau tak nak tengok, pergi ke page hiburan-ria sana :DD

dia yang selalu tengok wayang dengan ai :') *sy tak pernah tengok wayang berdua dengan lelaki lain, dia sorang je*


dan suka buat mimik muka bila sy nak snapsnap. lolx



dia yang teman sy makan subway for the first time.



my fave seats; the couple seats :)



dia yang sy bawa ke weddings jiran-jiran :)



yang ikut sy pergi menyanyi. "10 lagu je tau." dia cakap. hihi



photo hari ini, sending him to the airport. sy-tengah-sedih-dalaman-sebenarnya-tu.



cheese!



balik-balik rumah, nampak benda ni kat pintu bilik. lagilah ai sedih, tahuuuu. :'D i love you more, honeybun!


p/s : nanti balik KTcity jangan lupa whatsapp dengan main draw something, ok.

majlis menyambut menantu

ok ni entry yang 'belated' sebab sy baru dapat photos daripada kamera faliq.

15 april 2012, majlis menyambut menantu on the groom's side in banting.
majlis dibuat di rumah family husband (family ai jugakk hihi), sekali dengan adik ipar yang dah bernikah tahun lepas.

wedding theme adalah go green (khemahnya green + cream), jadi jangan berteka-teki kenapa baju kitorang 2 couples macam satu terang satu tak. HAHA. ai ikutkan je :D nah gambar!


pengantin berarak masuk. kepak kepak gebung gebung.. yoshh ada budak-budak kompangnya sekali di situ :)



time ni tengah bersanding sekali dua-dua couples :)



ahha biasanya javanese ada ceremony ni.. baling gula-gula. sekali dengan coins. amboih budak-budak ni gigih mengutip.. (lebih gigih ke arah mengutip duit ok HAHA). siap rebut-rebut ko. takut ai. siap lampu pecah ada darah atas lantai sebab ada budak terpijak serpihan lampu. ruthless sungguh. lolx



kami menuju ke meja makan pengantin ^^



husband and i.. in green. makan udangness. weehoo



pemandangan di bawah khemah tetamu. jemput makan semua!! i dig the rewang food more, sebab ada ayam masak merah la daging kicap sayur taucu pedas macam-macam lagi ada. lepas majlis memang sy pergi makan lauk rewang bawah khemah ni ;)



keluarga (belah the dad) yang datang sekali :)



hah. siap ada van cendol ok. cendol semangkuk! xD



tengok tu wafi, dah sama kaler dah bajunya dengan ai.. hihi



keluarga (belah my mom) bergambar di pelamin.



with my parents :)



tambah sorang lagi.. dengan faliq. si photog.



lepas habis kenduri, tolong-tolong kemas sampai esok harinya then pergi honeymoon, lepas tu lepak banting sekejap before back to shah alam. it was a nice wedding ceremony; meriah & makanan rewang yang syiok :)

eh macam mengantuk pulak. nak nap seminit :P tata!!
Saturday, April 21, 2012

sabah trip 4 - the seafood treat vol. 2

ahha. dah nak habis dah entry pasal trip to sabah ni *penonton menarik nafas lega* lolx. malam sebelum balik keesokan harinya, kami pergi jalan-jalan kat pasar depan hotel tu.. pasar filipin eh.

sy memang suka sangat dengan konsep pasar yang bukak sepanjang malam ni. petang diorang bukak, esok pagi-pagi subuh baru diorang berkemas balik. makanya tempat tu jadi happening gile sepanjang malam. dah lah tu, sayur dia segar nak mamP, buah dia murah nak mamP. seafood dia pun. pengsan ramai-ramai.


kami di pasar! *ohgee sy suka pasar!*



pemandangan di kawasan tempat jual sayur-sayuran.



ni kawasan kegemaran ai; seafood bakar!!



mari ambik snapshot sikittt.



kreokkk *perut*



suasana meja panjang yang menjadi tempat pengunjung makan seafood bakar.



kami ambik ikan, udang, sotong bakar. cicah dengan air asam and kicap cili. mencecer liur, weh.



my husband and i. hambik kau, licin pinggan.



couple yang belanja kami. faiz & sarah. teehee



pastu siap tapau lagi, untuk breakfast keesokan paginya. gila tak gila :DD



time nak balik tu (before ke airport), kami sekali lagi dibelanja oleh faiz. faiz ko memang superb la. bukan sebab dia belanja eh, tapi sebab hospitality yang dia and sarah bagi memang terbaikk :) haa berdasarkan gambar, cuba teka kami di mana?? khanna. khanna :DD



hahaha nampak daun pisang tu pun dah tau kat mana. kat restoran makanan india okeh. coolness, sebab ni first time sy makan di restoran india. dah lama teringin.



ni la pemandangan di atas daun pisang sy ^^



kari kepala ikan.. yang kepalanya sy tak makan *ye sy tak makan kepala ikan! haha* tapi isinya sy makan la :)



peria goreng. dipotong nipis-nipis kemudian digoreng. sedapnya kooo macam makan jajan je rasa. haha



ni bukti sy makan di situ. hah! :P



lasst sekali dapat air teh india mari. pekat tehnya.


jadi, sekali lagi sy nak ucapkan terima kasih bagi pihak sy & husband kepada sahabat-sahabat kami yang menyambut kedatangan kami di KK dengan sangat awesome; faiz & sarah.. walaupun sekejap je kami di sabah, tapi sy ada rasa sikit homesick HAHA *tetiba ko nak over-over homesick lepas balik melancong ni.. sah-sah ko homesick dengan seafood bakar tu kann kan kann. PIANGG!!* hahaha tau tak pe :P

it was a nice experience.. had so much fun. and it was great too sebab experienced semua ni dengan the beloved husband :) so yeah. that's that of our honeymoon trip. kalau ada masa boleh pergi lagi kan kan :D till then. xoxo!