Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, August 31, 2012

all you can eat

huahhh mengantuknyaaa.

ni kalau sorong bantal, best ni ;)

ok kita post entry dulu!! lepas tu tido. kbai.




dua hari lepas adalah birthday kak ida (happy birthday, kak ida!!).
dia ajak kitorang (isz&i) makan kat pizza hut.
sebab baru tau hari tu birthday dia (thanks fb, thanks), terus lari-lari cari hadiah sebelum masuk ke pizza hut. haha. siap ada kad lagi. laju tak ai :P

ye, trend anak muda sekarang. lepas bukak hadiah, kita post kat fb, ye. hihi



hari-hari dating dengan dia ni. haha



lama ok tak buat pose gunting gunting macam ni. keh keh (isz jugakk yang sopan. sy tidak. lolx)



lepas tu kitorg pergi analisa body composition kat booth herbalife. bukan free, ye. kena bayar RM5. ni budak tu tengah bagi penerangan.



oh. ni gambar semalam.. ternampak pajero yang penuh dengan bendera kecik-kecik. a merdeka photo. snap dari jauh je ni.



ni pulak petang semalam.. pergi pasar petang (or pasar garik?) kat area rumah husband.



sy suka ini! sate ikan :) ni kali kedua dah beli sejak datang bercuti raya kat sini. mihihi (hidop sate ikan!)



husband beli nasi goreng.



dan kami sama-sama beli ayam bakar madu sedap ya amat. menyesal pulak ambik seketul je.



my sate ikan!! *senyum sampai ke telinga*



berdua-duaan di dalam kereta. lolx

ok dah jom. bantal mana bantal?

kebebasan, kegembiraan. #Merdeka55

ada sesiapa tak yang masuk perarakan hari ni?
sy nak ucapkan selamat berarak ;)

oh. itu bukan ucapan utama sebenarnya. hoho
ini ucapan utama :


yoshh!!
harapnya tweets dengan hashtag #Merdeka55 semalam dah berjaya capai sasaran sejuta. ai nak jugak masuk dalam Malaysia Book of Records.. jyeah!

oh. ucapan susulan.
semoga Malaysia bertambah makmur. sy suka tinggal di Malaysia. aman, tak de perang. tak de masalah kebuluran (masalah terlebih makan tu ada lah. haha), berbilang kaum, luar kawasan lingkaran gempa (walaupun sekarang ada tsunami semua.. dunia dah tua..), pembangunan lestari dan macam-macam lagi.

kesimpulannya kalau masih ada yang rasa, "sy sedih, sy tak kaya duduk di Malaysia, masih kerja keras banting empat tulang, kais pagi makan pagi.." tak! kamu kaya! kebendaan tu fikir kat luar kejap. kamu masih kaya sebab tinggal di negara yang makmur ni. kalau susah, bantuan ada. tambahan, rakyat Malaysia semua memang murah hati, kan.. hihi. (sebab ai tak pernah lagi baca berita rakyat Malaysia mati kebuluran. walau sesusah manapun, masih boleh makan). mari bersyukur tinggal di Malaysia! :)

oklah, tu je. pasal pembebasan minda tu sila fikir masing-masinglah. malas nak cerita haha. yang penting jangan buang sampah merata-rata. jenuh orang lain nak kutip. ok.

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-55, MALAYSIA!!
*senyum bangga habis*
Wednesday, August 29, 2012

hari raya wisma

yoshh wisma, or WDI. whatever you call it.
ini adalah bangunan tempat sy bekerja dulu! (dan sekarang wani datang menyebok lagi di situ dan pura-pura datang seperti budak nak intern, padahal datang sebab nak makan free. akaka)


dimulakan dengan perhimpunan bulanan. hah i miss this! really! maka datang beratur sekali dan dengar ucapan-ucapan.



with fifa the coolness.



fifa, syira, jehan & i.



suasana perhimpunan. tu MB pakai baju pink tengah bagi ucapan. sy suka MB terengganu. beliau down to earth orangnya :)



wani e in action! ewwy. haha



with my former timbalan & cik nani.



mesti ada durian! xD



jamuan raya di dalam dewan. with dear husband.



tak makan banyak pun.. ambik sate je. husband ambikkan.



pun husband ambikkan. nasi dagang.



macam tahun-tahun lepas, jamuan raya berkonsepkan gerai-gerai.



sy ambik mi hun sup. dengan begedil.



diselangi dengan buah-buahan tempatan.. husband ambik.



husband buat teh tarik kat meja. panas katanya.. lolx



duduk di sebelah si dia yang gigih menarik teh.



with kak ida. makan sekali.



with my former pengarah. (hi, tuan haji!)



gerai ofis kami. kami? eh. bekas ofis. teehee



gerai kitorang sediakan ketupat dengan rendang. yums!



kemudian ada persembahan raya.. banyak nyanyi-nyanyi la. menari semua. suara masing-masing sedap, boleh dimakan ;)



isz (husband) & usop. at the back, syiqin & hafidz.



suasana bercahaya di dalam dewan.



isz & CC.



ramai gile orang, ok!



buah-buahan digantung. awesome.



lepas tu kitorang gi ngedate kat luar.. makan durian.. with the rest of the peeps.


lepas dah kenyang, back to the office..

ila O & hamid. dua-dua ni kawan badminton aiiii :) former.



dalam bilik husband. him & mat zani.



tetiba usop terjadi bos untuk pagi tu. haha



me with zits' kisses. haha. dang.



suasana hari raya sangat :P hazlina, kak anis, kak ija & i.


lepas tu tengah hari balik rumah, singgah KFC.


hasil buruan hari ini. yang berawan tu sebab ada gambar kaki. kaki ai tak de kaitan dalam ini cerita :P

haha ok tu je.
di mana ada makanan, di situ ada wani. lolx

p/s: tiada kaitan, but i don't really understand the 'gangnam style' video yang hits gila gila kat youtube sekarang. haha. prolly funny. IDK.

signing off.
Tuesday, August 28, 2012

daripada sate kepada bubur lambuk

ye. entry kelepasan am. eh. entry cerita yang dah lepas sebenarnya. haha

soo how's your raya?
and now merdeka is around the corner, ryte? cool.
(btw. budak nakal ini masih berholiday!! teehee). a week to go! haip! haip! *gigih merentasi cuti*

like last friday, after work, husband nak beli sate.
so lepas fetch sy kat ofis, he drove to taman warisan, putrajaya. sebab kat situ ada sate kajang haji samuri kan. yang awesomeness tu.
sy amat ter-mesmerized dengan display di bawah :

macam mana sate zaman dulu dijual.

cool, aight?
sate pada zaman dulu dijual dengan menggunakan.. apakah nama perkara ini? yang macam neraca ni? haha *neraca, kata ko?! pergi call cikgu BM sekarang!!* -_-"
 


bila tengok ni kan, i was like.. "wow, hebat gila orang dulu jual sate!!"

..sambil berangan-angan kalau ada penjual sate macam ni datang berjual kat ofis. kan best! ini, kalau nak pergi kafe je kena menapak 200km. lolx


waiting mode. sambil main game.



snapsnap. gambar passport duo. berlatarbelakangkan kerusi meja. haha


ok.
lepas tu on saturday, kitorang dah gerak dari shah alam untuk balik ke terengganu.
FYI, husband kerja kat KTcity.
FYI, dulu sy pun kerja kat KTcity tapi dah pindah ke putrajaya (selalu naik flight balik KTcity untuk jumpa husband AND vice-versa).
and FYI jugak, kampung grannies sy adalah di terengganu. wee.

so i took the opportunity to meet&greet my grannies for few days before ke KTcity temankan husband pulak. husband sent me to grannies', he stayed there for a night, then next monday he drove back to KTcity sebab dah mula kerja. me? i'm still on hols, yaw :)


gambar bukti kitorang odw nak balik kampung. happiness was in the air. nak balik kampung, katakan.


dulu time kerja kat KTcity, and time balik raya ke shah alam, kan.. kitorang tak pernah menghadapi masalah jam. sebabnya kitorang punya arah terbalik. orang dok sibuk balik pantai timur, kitorang sibuk nak balik selangor. lepas habis raya, orang pantai timur sibuk nak balik KL, kitorang pulak sibuk nak back to work kat KTcity. jadinya jalan kitorang jarang jam.. muahahaa.

so last week, sy sungguh-sungguh nak snap gambar jalan raya untuk membuktikan bahawasanya.. memang jalan sebelah sana yang jam!! lolx *kilat sabung-menyabung*
 

trying to get the best picture. hah perdana kat depan kitorang ni ntah kenapa menyenget ke tepi.



this looks the best, kot. nampak betul yang barisan adalah super panjang dan kereta dekat dekaat je. kan?



ni pun nampak barisan yang panjang jugak.

(motif waniiii tangkap gambar kereta banyak?!)

kehkeh.


huish. yang ni lagi hebat.



ok ok last dah. janji dah tak letak gambar kereta banyak. kasi stress je tengok kan. hee



oo tak nak bagi ai tangkap gambar yu, ye? ;)



haha! dapat snap dari depan!! hebat tak wani. *hulur tangan je tapi dapat snap gambar sebegini lurus. HAHA*

gosh i love him :)

dan di kampung..

penyalahgunaan kerusi roda oleh nenda tercinta. haha

sy suka duduk di kampung.
kampung best.
even, sy suka duduk di rumah kat shah alam, rumah banting, rumah tok, rumah mak bak angkat..
just because i like everyone around. sy suka suasana ada orang di rumah. i feel like i belong there :)

haihs gonna miss my grannies.


tok yam (nenek) sy masak bubur lambuk semalam untuk lauk berbuka. yoshh bersahur dan berbuka dengan nenek&atok jugak adalah priceless.

jadi terima kasih kepada semua ahli keluarga (tak angkat, angkat, semualah!) sebab buat diri sy rasa disayangi. tsk.

*emo pulak kau. dah, pergi sana!*

hehe. daa!!