Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, August 31, 2008

produktif kah?


menu lunch : ketam masak lemak cili api xDD (ada sape2 tau translate menu ni to english? ^^)

ohoo hari cuti yang "produktif" :B
hari ni xpergi mana pun, pergi giant beli barang, get my car washed for rm5 *wuhou sudah bersih itu kereta! xD <--pemalas*, buat banner blog pagi tadi, chores, stuff.. yoshh those were productive alright. ekeke.

the dad balik kampung tadi. my mak lang kasi rendang daging .. wuishh the famous rendang mak lang *famous dalam hati sy.. ahaha* serius sedap gile. now i hv crabs, rendang daging, rendang ayam.. esok fo sure ada bazar ramadhan.. ayam percik zoeyyyy kami akan datang paling first esokkk!! :P

ramadhan kareem


kawan2ku!! xP
selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak yang special, nice & full of barakah.
semoga amalan kita semua diterimaNya ^^

changes

hoho it's merdeka day!! xD

sy pun nak jugak kibar2kan jalur gemilang kat blog ni.. ahax (ok not kibar, obviously.. something like.. virtual-kibar2.. HAHA) :PP

oh oh. yah, sy ada tukar few stuff kat blog ni, macam :
  1. banner. yes u notice it.
  2. tagboard letak atas archive sebab archive da panjang sangat.
  3. profile section. i added new thing. pergi tengok sendiri lah. haha. and i will update craps there time to time ;]
ok jumpa nanti!
merdeka!
xD

malaysia 51st independence day

hoyehh
SELAMAT HARI MERDEKA KE-51, Malaysia!! xDD


masa2 ni sy mungkin tengah countdown depan tv.. lolx (yea ni auto-publish :B)

years back, sy ada join jugak benda2 berkaitan dengan merdeka day ni :
1-2004, formation padang untuk hari merdeka kebangsaan.
kesan : muka yang hitam legam. haha

2-2006, wakil kolej untuk cheer merdeka *ada kat archive sana.. kalau rajin nak tengok. haha*
kesan : won x]

lepas tu kalau ada kuiz ke, teka silangkata, photography competition, poster semua dulu2 sy rajin je nak masuk. skang adalah agak pemalas lolx (plus kat sini xde da pertandingan2 camtu. kat skool/univ memang banyak)
maka to those yang still belajar tu, masuk a banyak2 competition.. menang banyak hadiah HAHAHA (o gee xde ke cabutan bertuah rm1 juta sempena merdeka ni? <---bukan muka 1 juta :P)



selamat hari merdeka!! :]
Saturday, August 30, 2008

sabtu

goal sy untuk hari ni achieved; iaitu nak pergi makan roti canai banjir xDD

sebenarnya da fikir macam2 plan hari sabtu, macam :
1-ajak kawan pergi jogging then makan roti canai *wut the--- me? jogging? bahaha*
2-ajak kawan tengok wayang
3-tapau roti canai, makan kat rumah
4-tengah hari makan kat Serai

and stuff.

last2 sy cancel yang jogging dengan tengok wayang, sy tengok dvd and later pergi seksyen  2 makan roti canai. HAHA

port biasa makan roti canai; seksyen 2.


roti canai banjir yang x banjirnya dah surut. lolx


lepas tu pergi pasar. bersedia untuk tengok gambar2 pasar yang bosan kah3


horehh ketam!! xDDD


rm22 sekilo kalau korang xtau. hah camne ni nak business jual ketam. mahal nak mati.


udangness xD


other peeps.


later on tengah hari tadi my mom masak rendang. fuohhh best2
tapi kitorang nak makan rendang tu untuk sahur ke.. *but rasanya kejap lagi ni sy nak makan jugak haha*
then petang pukul 3 tapau thai food from Serai. super best.

ok lah tu je.
kehidupan yang berkisar pasal makanan. lolx

skang sy lapar. korang camne?

bau rendang mengatasi segala2nya *hirup bau rendang :B*

ada gambar, tapi sangat malas nak load skang.

kejap lagi nak keluar lagi. maka silakan buat aktiviti masing2 sementara tunggu sy balik xDD (alah sy tau semorang bz nak dekat2 merdeka ni. does anyone care to read blogs this weekend? hmm <---sy patut buat peraduan 'loyal reader' dan hadiahkan something kat orang yang stay sini hari2.. adakah ipod? plasma tv?) ;P

hoaa sy pun xde plasma tv, nak kasi hadiah kat orang pulak. hahah

:P

links

morning peeps.

sy baru add links baru ( i hv bad memory maka xkan ingat semua URL haha if i forget, it doesnt mean that i dont care - kata CEO kitorang :B)

maka sape2 yang link dia xde dalam list, tolonggggg inform sy ok xD
jugak tambah link 'flickr'. siapa2 ada flickr page yang hot *hot sahaja haha* do inform me oso lah ;)

//

oh oh edwan ada cakap sy lama x blog in english.
i wonder why *buat muka clueless sambil makan ais krim potong perisa red bean :P*
actually i do have another blog, and i blog in fully english there. tapi itu blog rahsiaaaa HAHA
tengok la kalau rajin, kadang2 sy akan blog guna bahasa inggeris. BI sy x bagus lah, nak fikir 1 kosa kata ambik masa 2juta tahun lolx <---dasar pemalas
maka terima kasih kat dictionary.com and urbandictionary.com yang selama ni banyak bitau pasal kosa kata BI kat sy. dua2 websites, you rock!!

(lapar)
(sy nak pergi seksyen 2 makan roti canai. korang, jumpa kat sana nanti)
Friday, August 29, 2008

malam di sect9

lajulajulaju taip.
nak lepak2 ni HAHA.

ni cerita petang hari ni and onwards.

my mom nak mee goreng, pergi singgah rumah auntie ni. dia jual macam2 kat tepi rumah dia.


family auntie ni memang kreatif gila. diorang ada macam wakaf la rumah pokok la, pagar rumah sendiri buat.. semua buat sendiri. later lah sy tangkap gambar rumah diorang yang unik itu :P
(gambar curik ditangkap masa mee tengah digoreng di dalam rumah beliau.. hahah)

kan sy cakap, seksyen kitorang ni banyak gile makanan! :PP

sambil tunggu mee, main dengan budak ni.. cucu beliau kot. oh gee kids love me. HAHA


malam. pergi sect 9. nak dvd shopping yeahx!!
*tangan menujah ke udara*
jalan jammed, macam biasa.


horehh da nak sampai!


kat kedai dvd; ternampak cover dvd ni.. hoho.
isn't this like.. high school musical tapi versi len? hm *thinking*

-heran doww, rasa macam lama gile duduk (ok berdiri sebenarnya) kat kedai dvd tu. and rasa macam banyakk je pilih2 dvd.
-tapi ended up beli 5 keping je?!!
-kitorang beli :
  1. forgetting sarah marshal (sy da lama gile nak ni. at last, hari ni gambar dia da cantik!)
  2. big stan (my bro's. kelakar ni. rob schneider berlakon)
  3. prince caspian (my mom nak)
  4. virgin territory (cerita zaman dulu2 yang pakai gaun2 kembang & baju2 kolonial hahah. ignore the sensational title :B)
  5. prom night (tadi test kat rumah.. lawa gile dvd qualityyyyyy <---lari2 kekaguman :PP)

pergi giant dalam plaza tu kejap.
dats my bro. dia kelihatan seperti budak seksyen 9. sy suka HAHA
(note : budak seksyen 9 stylo) :B


ohoo a bed of lampus!! lolx


percaya x, sy x pernah ke starbucks.
may be sebab sy xminum kopi atau makan kek atau apa2 je la.. haha


dua gambar di atas digabungkan x]
serius tempat ni banyak lampu. hoo hoo. hidup lampu! :P


ok go home everyone.
i mean go back to ur google page :P haha. cya!

today's the shortest day in office

 with you - chris brown

cerita siang jumaat xDD

sy perasan;
diorang suka makan mc d lepas gaji keluar dan pada hari jumaat :P
there's something about friday and mc d.. hahah.

kitorang makan kat luar sebab dalam sejuk mcam eskimo.
plus, kedai sebelah pasang lagu. hahah.
(konon agak cool la duduk kat luar mc d sambil makan happy meal & dengar lagu ekeke)


2 budak cute pakai baju apek kungfu suit kat kaunter mc d.. sibuk2 nak mainan happy meal xD
(eh sy beli happy meal jugak & dapat darth vader cute!! HAHAHA)


susi & linda concentrate makan :]


sy, orang yang kurang concentration ni pulak sibuk tangkap gambar :B


seblah mc d ada kedai video, sebelah lagi kedai 7-e.
tiap2 pagi sy pergi 7-e ni la beli susu strawberi & surat khabar xD


balik mc d lalu depan kedai ni, hambik ko.. disko merdeka WAHAH


air pancut kat tengah2 buildings;
tempat anak2 mat salleh main air.
ada satu hari tu nampak budak2 ni duduk atas lantai tempat keluar air. camne la tu.. lolx
(korang menghalang pengaliran air keluar, anak2 mat salleh! :B)


jiran kubikel dapat durian runtuh.
ada tadi dia campak2 duit, tapi tiap kali sy nak tangkap gambar, duit2 tu dah menjunam ke bawah dengan cepat lolx.


ni shot time tengah tunggu my mom sampai. time ni sy duduk kat kolam.

kedai 'playlist' sy tu memang best gile. everytime sy jalan lalu situ nak pergi surau, ala2 jalan kat runway HAHAHA *sebab lagu2 semua ada dalam playlist sy*
macam.. lagu with you-chris brown, girlfriend-n'sync, all the nice songs.
(insaflah wani hoii kata tadi nak pergi surau :B)
kedai, ko memang bercitarasa tinggi!! :PP *nak mengaku diri sendiri bercitarasa tinggi jugak.. ohok ohok*


shot of the pond. sy memang melepak sini petang2. kadang2.


kolam ni xde ikan. kolam lain kat tepi2 tu ada ikan.
malas pulak nak pergi sana tangkap gambar.. lolx


bendera ni berlubang2.. i wonder why.


all in all..
hoorehh da cuti!!! xDDD
Thursday, August 28, 2008

si kucing yang berjalan macam ikan

di satu petang yang tenang... (tenang ke? khokk) :B


si kucing yang berjalan macam ikan datang.
so i gave him food. (food for thoughts, kan. hopefully dia dapat berfikir dengan baik selepas makan, kenapa dia berjalan seperti ikan.. HAHAHA <---wani, sempat lagi!! T_T)


then i realized, kaki belakang dia macam impaired (a.k.a. cacat dalam bahasa pasar) :P
sebab tu dia jalan macam ikan! :B ok ni dia tengah makan, upclose.


lepas makan & minum susu, dia gembira lalu melepak kat kaki lima rumah sy (rumah sy ada kaki lima??)


fakta : si kucing jalan macam ikan ni jugak tak de suara. ada la, tapi xberapa dengar. KKU rupanya dia *kucing kurang upaya*. sayangilah binatang. kempen ini ditaja oleh nasi kosong digaul ikan; makanan rasmi kucing2 :PP

taiptaiplajulaju

turun lunch pergi menyebok2 kat gift shop.
depan kedai itu ada bunga2 bulat2 :P


and daisies/gerberas!! xDD
(note : sy suka daisy, sy xsuka ros. hah)


them, tengok bunga plastik :P


someone in office in ultra contemp specs.. lolx
(sy wonder apekah yang kite boleh nampak di sebalik lubang2 kecik tu?) :B


awan seketul tengah terbang xD


all the pelik shapes :PP


tepi jalan berderet2 gerai makanan. macam laksa..


yong tau foo, nasi kukus..
(sori gambar blur, kereta bergerak hahah)


ayam golek!! xD best gile sos black-pepper?/kicap-spicy? dia.



*terbang balik* :P

5-tag-game

alif tagged saya lah. ^_____^
maka marilah buat tag!


1. Senaraikan 5 hadiah/benda yang anda inginkan
-cuti (bahaha)
-date dengan ezra amin
-fujifilm instax camera xDD
-keamanan sejagat kasut nike putih, swoosh hitam *yang xtau, swoosh adalah tanda right itu* xD sy punya dulu kena curik T_T
-baucer beli-belah kat ikea atau room.. hahahah

2. Alasan terhadap perkara tersebut
-cuti : i need a rest
-date : sy suka ezra amin *xmalu lolx*
-camera : kamera ni cool.
-kasut : nafsu pembelian kasut semata2 xD
-baucer : seronok beli interior stuff ^^v

3. 5 impresi terhadap orang yang diminati
-in-line skater
-hotness
-party animal *oookkkk HAHAHA*
-super good look
-berada di merata2 tempat

4. 5 perkara yang dibenci
-drivers yang eksyen (honking, potong2-bahaya-ing, stupid-ing)
-orang2 yang spoilkan kegembiraan HAHA
-internet kong
-duduk(dalam kereta?)/berjalan di belakang kelembapan *you know what i mean.. triple wink* :B
-hilangnya enthusiasm sampai jadi sangat bosan. oh sy benci itu :P

5. Kali pertama duduk berjauhan dari keluarga 
duduk seminggu kat kampung masa kecik2 dulu. jauh gile rasanya time tu x]

6. Tempat yang ingin kamu lawati
sabah(lagi). new york. mana2 negara yang coolness.

7. 5 perkataan yang selalu kamu sebut
-sesuka-hati.....(sambung dengan ayat2 seterusnya :P)
-hai/hi/hype (can't believe this,.. i greet people!)
-ocolo (dun ask)
-whuahh/whoa/whoo
-ha?? <---pendengaran terhalang oleh elemen2 persekitaran :PP

8. Kalau ada duit yang banyak
quit my job, go touring the world HAHA beli kereta sports, hidup dengan mewahnya dan pergi mengorat ezra amin :B (seriously i may go invest it or make business)

9. Jika kamu tidak belajar / bekerja dalam bidang sekarang, mungkin kamu
sorang penulis? lolx (i wish i am)

10. Lagu yang kamu selalu dengar tanpa rasa muak
with you - chris brown

11. Rakan-rakan bloggers yang ingin kamu tag
-nadia-mati-ko-raksasa ;D
-fara faizul
-ushop yg rajin back-packing
-kaizen yang hebat xD
-hyfa dengan spek yang cool


THANKS!
x]
Wednesday, August 27, 2008

hujan lebat langit gelap

hari ni pertama kalinya explore kedai2 kat tingkat bawah tanah building.
bawah sana ada dobi, 2 kedai DVD jepun, kedai buah, supermarket and more.

balik tadi hujan.
macam biasa xD
mula2 renyai2 je.
(suka tengok kedai2 bukak lampu time ni xD)


hambik ko. xsampai berapa saat tiba2 dah jadi gelap.


dalam kereta. ni kat traffic light.
tapi all the way; jammed.
sampai rumah dekat nak maghrib.


cam-witching. hoahaha.
kadang2 sy suka pakai effect kontra gile camni.
(gambar da touch-up ok, tu pasal xde zits ekeke)


ni gambar xde kontra melampau.
kire; with contra the photo will look outstanding la.. kunun. ohok :B


xdenya nak letak gambar lawa2.
gambar2 cacat jugak harus diletakkan dalam koleksi.. hahah.


sy suka gambar muka berkilat HAHAHA
(muka berkilat adalah IN <---padahal... ..) :PP


sy nampak hensem dalam gambar ni wahahah puji diri sendiri >:D
(real fact is, wani ezryl is not handsome T_T)


bosan2 dalam kereta, tengok gossip girl.
(ohoo ed westwick yang di kanan! di kanan!! xD)


yeah, meaningless entry, i know. hahaha
but i like meaningless stuff most of the time xDD
cheers.