Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, May 30, 2010

countdown dah bermula!! x)

22days!

YOSH.
COUNTDOWN YANG MENAKJUBKAN ITU TELAH BERMULA!! *cough cough*
ppl that are close to me; jangan buat-buat tak tahu. itu countdown birthday sy lah!! hohs. -_-"

*upacara serah wishlist*
*gelak jahat dulu walau apapun*

sebab, membeli hadiah yang diperlukan itu adalah lebih awesome daripada beli tak tahu hujung pangkal.. rofl rofl. macam.. ko punya birthday deyy, pastu ko bukak bungkusan hadiah.. tiba-tiba.. TADAAHH!! sebalang asam keping sebagai hadiah!! 8DD unless asam keping tu ada sentimental value untuk ko, kalau tak jangan nak tipu cakap yang ko sangat delightful dengan balang itu :DD (dengar itu, adik-adikku!! HAHA)

yelah yelah. belilah apa pun. asalkan ko ikhlas dan menyayangiku seadanya. lolx

but but! wishlist tetap wishlist ey! just for fun. haha x)

1. USB hub satu!! i really need this right now.
2. spek ray ban frame putih sebijik macam sy punya sebab yang tu dah calar. tapi kalau tak tau mana satu, silakan jangan beli. nanti gwe tak pakai. haha
3. minyak wangi berbau sweet macam hari tu gwe beli paris hilton & guava. summer pun best. tu contoh-contoh minyak wangi berbau sweet. yang bau keras tidak mahu *banyak cekadak ko, wani e!!* :P

tu je kot. benda-benda lain yang seronok untuk dibeli (walaupun tak masuk wishlist) adalah macam.. brooches, CD-RWs *jangan tanya kenapa sy suka ini HAHA*, dvds, figuras, kain cotton yang comelness untuk dibuat baju, food, lipbalm strawberry body shop, hanger tudung *ada jual kat ikea HAHA*, cermin 4bahagian *jugak di ikea. hari tu nak beli tapi sold-out. haish*, tempat letak magazine dan yadayada. well surprise me. x)

jugak ada benda-benda yang tak boleh dibeli dengan duit tapi priceless seperti handmade card, sing-me-a-song, shah jazle *ok kidding. tak nak dia. HAHA*, cookforme!! *housemateskuuuu AHAHA* &enough by shower me with lots and lotsa love (ye korang semua da showerkan sy dengan itu. hahaa). surprise me too hokeh. penat dah aku bagi hint ni. HAHA

nahlah ambik gambar.
tamat cerita pasal wishlist. lambat lagi kot :P

kat kafe ofis kitorg ada keropok lekor yang hotstuff.
asal angkat dari kuali je, menyerbu rakyat jelata sekalian di situ.
nah ni dia bahan buktinya.




memang sedap pun!! ^^v
hari-hari sy makan ini & air horlicks suam kurang susu (kalau tak, manis gile!!)
tu pinggan sy, koordinat (4,4).




ni semalam. kat giant.
pening weh tengok pembeli-belah punya ramai camni.
gaji baru keluar, weekend pulak lagi, cuti sekolah nak bermula, budak-budak IPT nak masuk asrama.. hah hambik semua ramai-ramai berbelanja dengan hebat di sini! *termasuklah kami* lolx




makcik pengsan. pengsannn :P





haja&syiro yang 'jurus'.
(jurus ni maknanya baik. HAHA. ntah betul ntah tidak sy eja tu) :P



lepas tu harini keluar lagi.
merata. termasuklah pergi giant sekali lagi.
nak completekan beli barang-barang untuk pergi kursus.
macam nak pindah rumah je gayanya membeli.. haha
oh ye, sy akan pergi kursus sepanjang minggu ni. the whole week.
kursus yang mencabar mental & fizikal. aiyosh.
pray for me. x)


a peek of my new bedsheet. and it's purple!!
sangat hot lahhhhh *faint*
itu bantal strawberry yang dihadiahkan oleh kawan-kawan. padahal bukan bday aku pun!! :P i feel loved. hihi
thanks :')


p/s: siapa lagi yang nak kahwin bulan 6 ni tapi tak edar-edar kad kat beta?? adnin, roy, iwan.. beta tak dapat kad korang lagi!! orang len pun tak dapat. edar cepat! HAHA :P
Thursday, May 27, 2010

kalau anda gembira tepuk tangan

dunia semakin panas. agree? *kipas kipas*

nah gambar. x)

the fun fair is back!! xD
tapi tak sempat main apa pun lagi. sempat ambik gambar kat depan pintu masuk je :P




hari ni ke noodle station dengan budak-budak ni.
i love above's photo :)




aleng dengan bad sibuk ber-fb kat situ.
mentang-mentang wifi free -_-"




yang si syiro pulak melekat dengan kameranya x)




mee kak ija :) dengan sup.




nasi + ayam pedas kepunyaan syiro.




mee kepunyaan aleng.




mee kepunyaan sy. x) haja & bad jugak makan benda yang sama.




as told.
kad kahwin kawan-kawan di atas meja ofis. kat rumah ada lagi. ^^v




hari di mana merata-rata pusing carik burger stall kat KT.
*what the heck is wrong with this place?? kenapa semua gerai burger tutup??!*
akhirnya!! burger stall yang ditemui selepas hampir-hampir putus asa dan ingin pulang terus ke rumah :P




malam, meeting kelab di guest house yang mewah *cough cough* dengan haja.
bila nak balik tu senang je nak cam 'kasut' sendiri. kasut orang len semua warna hitam.. tiba-tiba ada tersesat selipar crocs kaler pink-purple terang kat situ. HAHA
it was obviouslah :DD


and kitorang selamba je duduk makan semeja dengan dato' SUK.
padahal orang-orang len makan kat luar.
(mana kitorang tau?!!)
aku-rasa-macam-dalam-drama-astana-idaman-bila-berada-kat-rumah-tetamu-tu.. rofl.

end lah.
enddd!
Monday, May 24, 2010

sy demam

i'm having this awful technology conflict WTH. haha

1. laptop sy selalu hilang sound.
2. memory stick slot macam ada benda tersekat kat dalam.
3. terbeli memory stick yang shitty *online* lepas tu ia menyebabkan gambar-gambar valuable time pergi kelantan hari tu hilang T_T

geramnyaaaaaa!!!!!!!!
*menjerit kat bukit-bukau. suara melantun*

ni je la photos yang survive dalam memory stick tu.
naseb baik ko survive, guys. ha ha

dinner hari tu duduk semeja dengan kawan-kawan PTD *old & new ones*
majority are guys.
hah girls, pilih mana satu yang korang suka. haha




si faiz yang mengambil makanan tanpa henti *i guess he loves to eat HAHA* tapi bagus jugak duduk sebelah, boleh rompak makanan dia :DD sebelah tu hazrul. dia ni busy memanjang. he said he worked 6 days a week. hoish. bawak-bawaklah berehat *eleh wani cakap orang* :DD




the only girls in the bunch.
all in pink *mati kena gelak dengan kaum keluarga kerana memakai pink* hahahaa




rasanya meja ni lah yang havoc sekali.
tengok tu makanan bertimbun. air apatah lagi. lolx




and again.. us :)




bersama hazrul, wan & isz.
tiga-tiga ni bf i, jangan kacau. HAHA jk




the guys dah berapa kali ulang-alik ke luar sebab nak ambik udang bakar *especially si ashari yang gigih* but to no avail. last-last sy pergi rompak seekor *seekor je?!* udang daripada kak ana *kontijen kelantan* ..tiba-tiba tengok udang tu tak masak. cis :P maka sy pun keluar balik untuk bakar udang seekor ni.




gile banyak udang kat luar!! tapi kena bakar sendiri.
i joined these two membakar di luar. tapi diorang je la yang gigih lebih. aku-sibuk-tangkap-gambar-je HAHA




udang dalam pinggan isz yang banyak gile.
of course sy rompak sikit. haha



esoknya.
final match.
semua sukan final berlangsung serentak; badminton, futsal, ping pong.
kalah la tapi. dapat no. 2 je. haha
(main macam hampas kelapa memanglah camtu T_Tv)

dah la tu, photos banyak hilang.
memang gwe ketensinan sket even before the match start *ye, kehilangan photos mempengaruhi sy. haha* lepas tu sy da ok.
may b ada hikmah *patahkan memory stick. er.. tapi dalam hati je la* :DD

gambar-gambar survival yang sangat sikit :

kawan-kawan dari zon borneo.
ni awal pagi lagi ni.




penghujung hari. dah dapat hadiah semua, and piala untuk johan keseluruhan.
ko tengok wind breaker adidas sy tu.. saiz L ok!! xD
i look big in those. haha




aleng mencintai piala itu sepenuh hati. HAHA
aleng main futsal.




kitorang tak lah suka sangat kat piala tu macam aleng.. wah haha
(still, i looked big!) :b



ok tu lah saja gambar-gambar yang berjaya diselamatkan.
sampai skang tak tau apa punca gambar-gambar tu hilang.
adakah memory stick tu pirate??! adakah daku telah tertipu kerana membeli secara online?!!

baiklah.
nak pergi tenangkan diri dulu.
*selerakkan kerusi dan terbalikkan meja* :DDD
Friday, May 21, 2010

you're hot and i'm hot.

eh. helo!! :)
still in machang, kelantan.
hari ni sibuk bershopping je.. walala.

photos!!

mula-mula ke rantau panjang, since tak pernah jejakkan kaki lagi di sini.
bagi yang tak tau, rantau panjang adalah salah satu shopping spot kat kelantan. barang murah-murah. kat sini, sy beli minyak wangi *paris hilton & guava. smell sweet. haha*, spek mata ray ban *ray ban laa sangatt :P* & a black dress ke apantah. tapi memang comelness la. wahah




lepas tu ke mundok. ni kat belakang rumah scha. betul-betul belakang rumah dia (ada sungai golok).
semorang parking sini sebab nak cross sungai golok ke thailand.
family scha jual air kat belakang rumah ni. tapi tak pulak ambik untung parking. diorang kasi orang parking for free je.




ni sungai golok belakang rumah scha.




scha, mat su, ila o & isz sebelum naik bot nak menyeberangi sungai golok.




isz & mat su atas bot.
time ni memang panas gileee




me, ila o, shca. yang len-len tu adik-adik dia.
tengok tu si ila o gayat naik bot. dia pegang scha kuat-kuat.




kat sana, air minuman dijual camni. aneh. haha




pastu bekas minum dia adalah sangat fancy, macam gelas kat party pulak :DD
harga segelas, RM2.




scha & adik-adik beli kuih.




ni lah keadaan kat pasar tu.
memang melambangkan thailand betul. haha




burung-burung yg comelness ^^




kat tebing sungai tu ada polis-polis yang jaga kawasan.
diorang check IC before kita nak masuk kat tempat ni.




isz, mat su, and i selepas habis bershopping. super hotness weyh.
sini sy beli baju-baju untuk housemates, kusyen untuk sue, seluar rumah (boxer 3/4 hitam yang hot) for myself. HAHA




semua dah nak balik lepas habis shopping xD




dalam bot *in super hot mode*




sampai rumah scha, si hantu durian ini mengopek lagi durian. haha




scha jamu air jagung berais.. wallah!! sangat sedap xD
(dengan nasi putih, sup tulang and everything. thanks, scha!)




on the way balik ke machang, nampak pelangi di langit :)
pelangi adalah hot, ok. lolx



sekian saja cerita hari sy yang hot.
:B