Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, September 15, 2008

15th

semalam tido gile awal.. 10.30pm kot. ahaha
gambar2 semua upload petang karang la eh.

sooo wutz up everyone? xD
hari ni hari ke-15, mid of the month, belum dapat satu pun kad raya (oh wani, pathetic betul) & belum hantar satu pun kad raya (punca xdapat kad raya tu daripada ko sendiri, wani :P). lolx

terawih kat masjid ada 2 tempat (sebenarnya 3, tapi sebab da tengah2 bulan ni, bilangan jemaah da berkurangan -->normal?. maka tempat kat tingkat atas masjid dah xpakai kot)
so it leaves us to the ground level of masjid.
ye ada 2 tempat.
1 tempat kat belah belakang; ada kipas atas kepala & kipas berdiri. kadang2 sejadah xcukup, carpetnya keras.
1 lagi tempat kat depan; bahagian dalam masjid, ada kipas berdiri & aircond. carpetnya tebal, kalau sujud situ sangat la empuk (wahaha) tapi jangan harap nak dapat masuk situ kalau datang lambat.. ohok ohok *pointing to myself :P*

tiba2 semalam dapat kat belah depan tu. wahh heavenness! xD
told my mom, "haa yang depan ni kelas 1, belakang kelas 2. lolx"
then my mom said, "kat sini pun dah tunjukkan kelas mana kita dapat." (biasanya kitorg kat belakang ahaha)
wahahah. means, orang yang datang awal ke masjid, dapat la kelas 1 tu. tu baru 'kelas' kat dunia. xtau pulak kelas dia kat akhirat camne. insyaAllah lagi best ^^v

7 comments:

ofleza rensco
at: September 15, 2008 at 8:44 AM said...

wohohoh...ayat ur mom buat aku insaf..hehe...

Nadia says:
at: September 15, 2008 at 9:29 AM said...

hoh, memang menarik orang untuk duduk depan, bagus bagus =D

dyan . says:
at: September 15, 2008 at 10:26 AM said...

hmm.. pasal tu kitorang kalo g terawih mesti nak smpai awal..
pasal nak dok kata bawak kipas or tepi ekon...huhu.
pasal later tengah exercise terawih.. mesti panas peluh2.. huhu..

dyan . says:
at: September 15, 2008 at 10:26 AM said...

err..tu masjid mana tu..
masjid besar tu ke?
wah.. smpai banyak level tu..
kitorang surau sini je..
tapi kalo lambat.. kena dok kat luar.. huhu..

riken says:
at: September 15, 2008 at 10:36 AM said...

dulu time budak2 rajin sangat pegi terawih sebab bila abis ajer mesti ader makan2 (mo're).

kaizenDaGreat says:
at: September 15, 2008 at 2:14 PM said...

wahha,heaven sungguh kalo kita berada di kelas yg tinggi kat akhirat!!! semoga kite semua diberkatinya...amin... ;)

wani ezryl * says:
at: September 16, 2008 at 8:16 AM said...

oflenzo^ sama2 lah kita insaf okoko :P (weh pergi update crite ko pergi buffet semalam!) :P


nadia^ tp susah gile nak dapat depan sana. biasa makcik2 duduk situ :P


dyan^ tu la. 'awal' kat masjid kitorg adalah pergi sekali dengan sembahyang maghrib agaknya, baru dapat saf depan tu xD


riken^ hahaha yeah. agaknya kena ajak bdk2 ni pergi terawih for having d real terawih, bukan sebab nak pergi main mercun or bising2 lari2 dalam masjid :P


kaizen^ amiin. weh kite pun nk kelas 1 jugak.. ahax