Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, September 29, 2014

ahcheng laksa, sunway pyramid

ni cerita sabtu lepas.
lama tak pergi sunway pyramid kan,
jadi ajak husband pi dating sana :)
ariana ikut nenek & atuk dia hi-tea kat KL.

pergi sana biasalah,
jalan-jalan kat kedai browse barang-barang best,
tengok movie the purge anarchy,
makan. hehe

di asean avenue, sunway pyramid. tengok tu ada orang photobomb kat belakang! wachaa

the purge anarchy memang sangat best.
sy ni kan kaki tidur dalam panggung wayang.
yang ni tak tidur pun.
tak ada satu scene pun yang buat sy mengantuk.
even yang anarchy ni lagi best daripada the purge yang first dulu.
the first movie kan pasal the purge kat kawasan orang kaya.. dalam rumah.
second movie lebih kepada orang-orang yang kat luar.. the streets.

bagi yang tak pernah tengok the purge,
ceritanya adalah pasal US di zaman akan datang..
kerajaan US diambik alih oleh satu pemerintahan.
which every year akan ada satu hari ni,
di mana jenayah adalah dibenarkan untuk tempoh 24 jam.
so time tu ko nak buat apapun, buatlah.
nak bunuh orang, nak rompak, buatlah sesuka hati.
polis tentera hospital semua tak akan bertugas hari tu.
tapi sebenarnya ni taktik kerajaan nak hapuskan orang-orang miskin dan seangkatan dengannya.
so yang the purge anarchy ni cerita pasal this group of people yang berjumpa by fate.
mak dengan anaknya yang rumah tetiba kena serang dengan askar, so diorang lari ke jalanan.
couple dua orang yang on the way nak balik tapi kereta rosak tengah jalan.
and sorang lelaki yang memang sesaja keluar sebab nak pergi balas dendam and bunuh lelaki yang pernah bunuh anak lelaki dia.
kat luar time tu memang ramai la orang jahat, penjenayah yang sesaja bunuh-bunuh orang.. sebab legal kan.
so nak tau sama ada diorang ni survive atau tak,
sama-sama la tonton the purge anarchy.
serious tak menyesal tengok. memang best!


sampai di kedai itemize yang dipromo oleh nadia. hoyeah!!

fyi kedai-kedai fave sy adalah macam gift shop, stationeries shop, art shop, DIY shop, home depo, book store, toy store.. benda-benda macam tu.
kedai make up ke, fesyen baju bagai, hijabisduit won't do me any good. hehe
sy tak tertarik sangat dengan kedai baju tudung kecuali la time nak raya :DDD


konon nak ice skating tapi tak sempat hoih. tangkap gambar je la sempat.



tetiba nampak orang beratur kat kedai lacoste. diskaun 50% kau. brand fave abah ai ni. ikiki

tetiba sebelum tengok wayang tu crave nak makan assam laksa kauuu.
tapi tak sempat.
pi la tengok wayang dulu,
balik tengok wayang baru sempat cari kedai jual assam laksa.
terjumpalah dengan ahcheng laksa kat direktori makanan sunway pyramid.. buahaha.
memang tak sesia wani e tengok direktori tu.
assam laksa kat kedai ni memang superb!
located at asean avenue belah lorong belakang sekali.. silalah pergi! ;)

konsep layan diri. husband tengah soal siasat menu.. haha



rupa kedai dari depan. simple je. yet nice :)



tadaaaa. dia ada dua saiz. ni mangkuk regular harga RM7.90. mangkuk junior kecik sikit RM5.50 rasanya.

tengok!
meriah kan isi dia.
penuh isi ikan.
sedap mak aihhh.
husband punya assam laksa siap mintak extra ikan sardin.
selain tu ada jugak kari laksa then menu lain sy dah lupa hihi
cendol pun ada tapi hari tu sy teringin minum air longan. buah longan pun dia bagi banyak gile.


serius sedap!!

sebab super sedap, sy bagi 5 sudu untuk ahcheng laksa, sunway pyramid!!
*tepukan gemuruh*




ok kitorang makan dulu! tata!!


family dinner di pasta express

hola!
happy monday, peeps!!

gilalah, dah seminggu baru nak blog balik. buahaha.

ok kali ni entry pasal last week jugak sebenarnya.
sebab sy kan demam seminggu, memang kadang je la pun nak blog.
jadi sekarang untuk meraikan kesihatanku yang kian pulih,
mari kita blogging balik! hihi

ni time kitorang dinner kat pasta express.
silap datang la time hari gaji.
orang punya la ramai. haha
so makanan sampai lambat sikit.
lambat tu tak de la lambat mana.. cuma tak sepantas biasa.
orang yang kerja situ pun macam dah lain.
tak tau la sama ada tukar management,
atau pekerja lama yang muda-muda tu semua dah pergi sambung belajar.
(pandai-pandai je buat tekaan sendiri :P)

nah lah gambar kitorang and makanan :)

sy order hot chocolate, husband order iced white coffee.



family shot. gembiranya ariana, ewahh.



tadi muka gembira, now eksyen habis. mak pak dia pulak yang happy overload. xD



chicken grill.



cheese prawn bruschetta.

sangat banyak ok bruschetta dia..
ingatkan dua keping je.
sebab time tu sy tak lapar sangat.
tak de la nak pesan pasta atau ayam sebab takut tak habis.
rupanya roti keping ni pun banyak!! :DD
last-last tinggal 3, tapau bawak balik.


bruchetta upclose.



pesan onion rings jugak. bawah tu dia bagi fries.



ni pun tapau separuh.. makan tak habis. bukan tak sedap, tapi portion banyak. kenyang. hahahah


lepas tu balik rumah sambung baring sebab tengah demam.
hihi demam-demam pun sempat keluar makan kan.
(sebab tak larat la tu tak masak kat rumah) ^^

kbai!
Sunday, September 21, 2014

taman saujana hijau, putrajaya

hey hey semua!!
happy ahad! :)

ahad sy ok-ok aje, most of the time baring je kot sebab demam.
in fact dari rabu hari tu dah start tak sihat, tapi khamis sampai ahad ni straight demam flu.
semalam sabtu sempat la keluar kejap pergi baby expo sebab nak beli botol susu diskaun HAHA
tu pun dapat keluar time-time lepas makan ubat.. so ada tenaga nak keluar la.
kesan ubat habis, terkelepek balik.
ni dapat blogging cargas-cargas ni sebab baru makan ubat sejam lepas buahaha
ubat demam dah habis.
kalau petang karang still tak sihat, nampaknya kena pi klinik mintak ubat baru la.

so ni photos daripada weekend lepas.
putrajaya ni besar ok, tak habis explore pun lagi semua tempat.

ni salah satu tempat yang menarik kat putrajaya untuk joggers atau yang suka view lawa.
taman saujana hijau, located at precint 11.
kalau cari kat GPS memang tak jumpa.
just drive ke presint 11, lepas tu cari papan tanda warna brown yang tulis 'Taman Saujana Hijau'. ikut je la papan tanda tu.. insyaAllah jumpa.

since hari ni tak berapa sihat,
tak de perasaan nak letak captions kat semua gambar.. bahaha.
enjoy the photos and the lovely view! ;)





baju sukan kemain, tapi tak jogging pun sebab bawak ariana. agak exercise jugaklah dukung dia naik bukit :P



let's dance!! xD






ariana and babah. :)



tudung lima ringgit. haha



sempatlah goreng nasi sikit buat bekal makan kat sana. dengan air milo and sedikit keropok ikan terengganu. weehoo






mengorek dan mengkaji. HAHAHA

k doakan sy sihat laju-laju!!
hidung sumbat nak makan pun tak dapat nak bau haha
kbai!! xD
Tuesday, September 16, 2014

kisah gembira hari selasa

harap tak terlewat untuk wish semua;
SELAMAT HARI MALAYSIA!!

tak jumpa jalur gemilang kecik untuk lekat kat atas bumbung kereta,
so lekat sticker jalur gemilang je kat cermin tepi kereta.
bolehlah tu kan. hihi

btw hari ni kitorang menerima berita gembira.
iaitu kakak ipar ai dah selamat melahirkan baby girl weehee!!
reaksi family belah husband adalah.. "hah perempuan lagi." HAHA
ye sebab ni cucu keempat and semua cucu adalah perempuan :PP
mak mertua ok je, dia cakap "tak kisahlah perempuan asalkan sihat."
ye betul sihat tu penting.
tapi lepas-lepas tu dia menyambung, next sy pregnant pulak dapat anak lelaki.
besar pengharapan tu wahaha
but before me, biras sy tengah pregnant dah ni second child.
so semoga dapatlah anak lelaki seperti yang dicitakan nenek and atuknya :D
sy tak kisah asalkan sihat. *yoshh*

tengah hari tadi kitorang pun gerak ke banting untuk melawat kak nora yang dah deliver pagi tadi around 7a.m.
comel babynya, lahir dalam 2.58kg macam tu and on time EDD dia.
tapi kesianlah dia sorang-sorang kat situ,
memang biasa kalau hospital kerajaan, lepas bersalin nurse tinggalkan ko sorang je.
nak menyusu anak, pergi tandas semua, buatlah sendiri.
masa-masa macam ni keberadaan family members adalah sangat penting.
tapi kalau time malam tak boleh melawat, sy terfikir, kesian kat ibu-ibu yang baru bersalin ni.
dah la habis tenaga bersalin semua,
family tak dapat jaga malam,
semua kena buat sorang. :'/

lepas tu kak nora cerita nurse tu marah sebab dia tak pandai nak teran baby keluar.
i said normal la, first time beranak kot.
kalau orang tu tak pandai meneran, ajarlah dia.
ni nak marah time orang tu tengah sakit dah kenapaaa.
lonjong sikit kepala babynya, biasanya sebab teran lama and ditarik kepalanya.
but no worries new mommies, kepala baby akan kembali bulat macam biasa selepas beberapa ketika :)

lepas tu tengah hari nurse yang hantar makanan datang.
tanya nak kopi tak.
i was like.. hah, ibu bersalin nak menyusu anak kotttt mana boleh minum kopi!
kak nora tanya la, boleh ke minum?
nurse cakap tawakal je, kalau nak, ambik. (boleh pulak macam tu!!)
tengah hari tu depa bagi kopi dengan kuih apa ntah bergoreng.
aaaaaa ini ke menu untuk ibu berpantanggg.
kopi dengan makanan bergoreng. kau insane ke apa buat menu macam tu??
tepuk dahi berkali-kali. haha. tapi on serious side,
hospital kan dah expert bab-bab kesihatan ni.
patut tau sendiri la yang makanan macam tu tak elok untuk ibu yang berpantang.
at least bagi biskut ke roti ke ok jugak.
lepas tu nurse cakap tak de minum petang.
yang kopi dengan kuih tu je la untuk isi perut pun.
petang kelaparan la ko kalau family tak datang bawak makanan :'(
husband kak nora belum sampai lagi.
husband sy cakap la, suh call iwan (husband kak nora) mintak bawakkan this and that.
 nurse kat hospital kerajaan pun takkan bagi minum kat baby selagi baby tak minum susu ibu.
if susu ibu tu tak dapat keluar lagi, kelaparan la baby tu sampai esok.
niat nak bagi susu ibu tu bagus, tapi kesian kat baby.
tak pe lah. apa-apa je la, hospital oi.

tu pun tingkap terbuka je tak de langsir ke apa.
malam confirm nyamuk.
sy bukan nak whine ke apa tapi mengenangkan ibu-ibu yang baru lepas bersalin kat situ.
orang yang berpantang ni macam-macam tak boleh.
even cuaca sejuk sangat pun tak boleh.
makan pun berpantang.
tapi if kat kerajaan memang banyak patients layan diri.
nurse akan datang time ubat or nak check status patient tu je.
but compared to hospital putrajaya, ok sikit la kot.
sy tak de experience bersalin kat hospital putrajaya, tapi pernah la kat sana masa abah sakit dulu.
may be sebab hospital baru so selesa sikit and makan pun tak de la bagi macam kat hospital banting tu kot.
but dengar cerita orang bersalin kat putrajaya,
diorang banyak pakai students praktikal (housemanship).
so ada jugaklah dengar cerita ngeri pasal doktor pelatih salah jahit la apa lepas tu kena jahit balik. warkhhhhh ngerinyaaaa.
but then experience orang lain-lain kan.
and apa yang berlaku kat hospital banting tu cuma pemerhatian and pandangan sy je.
may be orang lain ok je tak de masalah pun HAHA

nanti sambung lagilah.

again, congrats banyak kepada kak nora & husband!!
you're officially a mom and a dad now!! :D
semoga baby suri membesar dengan sihat and cemerlang dunia akhirat. ^^

trip to ikea

i had a four-day-holiday.
EMPAT HARI, wey!! awesome sangat perasaan ni.. wahaha.

biarlah cuti tu duduk kat rumah je,
it's still a productive one for me. at least duduk kat rumah pun mesti tengok movies punya. haha

semalam isnin ambik cuti.
kitorang ke ikea.
saja jalan-jalan kan.
husband cakap nak cari rak untuk letak kasut.
and dia berkenan this one rack simpan barang.. murah pun murah.
tapi rak tu habis ok.
biasalah, barang best mesti orang habiskan dulu. lolx

tak pe lah, next time kita pergi lagi.
yang penting dapat makan meatball ikea.
walaupun kafe ikea tu forever queue panjang.
tabah je la, bedah :P


cangg!! kitorang makan dulu baru pergi shopping :)



sy ambik chicken wings je. memang sy suka. sedap!



try out the new almond cake. kek d'aim dah tak de sini. sedap jugaklah.



meatballs ikea yang superfamous dan sedap. yang merah tu jem beri ok.

bagi yang tak pernah singgah ke kafe ikea,
tips mudah; jangan datang sorang.
korang kena bawak teman untuk copkan meja.
so first step bila sampai tu adalah COP MEJA DAHULU.
jangan straight beratur beli makanan.
nanti merasa la tawaf kafe nak cari meja sampai bawak tray. ahaha

and again, tips lain.
sana ada troli pembawak tray.
troli disediakan menghampiri tempat makanan (korang akan queue panjang, jadi tak nampak pada mulanya).
so tak yah nak susah-susah cari troli or rompak troli sesapa kat meja-meja makan.
just queue seperti biasa.
korang akan menemui troli dan tray di hadapan nanti.
troli ni memudahkan korang untuk bawak berpinggan-pinggan makanan tanpa perlu menatang di atas lengan seperti waiter yang pro. :DDD

tips seterusnya.
menu di layar akan tunjukkan meatballs secara set;
contohnya yang regular ada 15 ketul meatballs.
large 20 ketul meatballs.
sebenarnya ini konsep kafe.
korang sila ke kaunter makanan dan mintak pekerja tu kuantiti yang korang nak.
nak 5 meatballs je pun boleh kalau tak larat nak habiskan 15 ketul.
"bang, meatballs 5 ketul!" begitulah korang order nanti.
tak de salah kalau nak order meatball sikit atau dengan kuantiti yang tak sama macam di layar. it's totally ok.

dahlah nanti kita share tips lagi :P

lepas makan tu kitorang gerak masuk ruang pameran.


lepak-lepak di katil ikea. haha



ariana suka main dengan dapur mini. haha



paling dia suka main; rocking chair. sampai tak nak bangun.

last-last tak plan pun,
tapi terbeli la rocking chair ni untuk ariana haha.
berbaloi la beli sebab kat rumah pun dia suka naik.
and kitorang beli beberapa barang kecik untuk rumah.
cuma rak tu je la tak dapat sebab dah habis.

then balik rumah lepas singgah beli jus buah and chatime.
Saturday, September 13, 2014

home meal

pagi ni kerjanya transfer photos super banyak dari komputer ke external hard disk.
lepas tu photos baru dari phone ke komputer.

phone-->komputer-->external HDD

prolly sy kena cloudkan photos kat phone ni, biar auto masuk dalam komputer.
tak payah dah susah-susah nak transfer kahkah pemalas lipas kau wani :P
yosh teknologi masa kini terlalu advance, memudahkan, tapi at the same time sebab terlalu memudahkan, menjadikan kita semakin lazy bum :'DDD

ah tak pe lah.
apa guna teknologi kalau tak guna kan. lolx

seperti biasa,
photos makanan muncul lagi!! HAHA

ni hasil masak-memasak dari dapur sejak beberapa hari lepas :

udang dan sotong grill. pishh pishhh bunyi atas plate.

(sizzle) merupakan bunyi paling lazat di dunia. hihi
tengok kat dapur, pes ikan bakar tak ada.
kena blend pes sendiri.
yang ni husband tolong grillkan.
saja bagi dia thrill kat dapur :DDD


ikan pari bak hang ;)



cadaaa!! ni la hasilnya.



makan dengan sayur dan pencicah kicap cili.



biasa snap gambar kat hujung je macam ni sebab nanti nak masukkan dalam instagram.

instagram kan gambar dia semua bentuk square.
kalau dari kamera, kena crop bentuk square.
tu yang tangkap serupa gitu tu. hahaha
i use insta to promote malaysian food worldwide.
so far ada jugak followers and viewers dari negara lain.
tapi tak ada la ribu-ribu haha. gila kau ribu. itu artis :PP


ariana makan nasi (lebih banyak main, seperti yang kuceritakan sebelum-sebelum ini). lolx



ada one day tu goreng mee untuk breakfast.

jarang sy rajin bangun pagi nak masak-memasak ni,
lagi-lagi kalau hari kerja.
biasa tuang nestum dalam mangkuk dengan air panas. done.
kebizian metropolitan sangat. kahh
tapi hari tu dah siap blend cili bawang the night before.
so pagi tu tinggal potong sayur je and terus goreng mee.
memang kenyang la makan mee goreng pagi-pagi.
makan nestum tak kenyang ok.
macam mana laa boleh terjebak dengan menu kesihatan macam ni *point to husband*

hari selasa pulak hari pasar.
balik dari pasar dah nak maghrib kan.
nak masak apa tak sempat.
so mari goreng telur letak kicap aje.
makan dengan kepak madu bakar. perghhh

tu diaaa

hari tu pergi pasar banyak beli sayur and buah je.
untuk buat jus.
tak de la snap banyak gambar jus.
ada sekeping je gambar. INI.

jus mangga by husband.



ayam masak merah cemerlang HAHAH

cemerlang tu sebab rasa dia superb.
sebelum ni superb jugak, tapi yang ni cili bawang tu tumbuk, tak blend.
jadi masa masak tu bau dah macam kuah tiga rasa kat restoran serai seksyen 3.
wahh sedapnya bauuu.
bila dah siap masak tu, makan siap pejam mata. *gelak guling*
ye betul, it's that good.
tapi ini masak dua ketul ayam, layaklah ditumbuk lesung.
kalau berketul-ketul ayam pakai blender je la kita.
sebab husband tengah diet kan, tak makan nasi, tu yang masak dua ketul je tu.
yosh memang habiskan gas aje, tapi tak kisahlah, sebab nak makan punya pasal :P



untuk yang berdiet, kita masakkan untuk dia ayam dan sayur-sayuran bakar berkuah.



yang ni pun masakan simple dan best, ikan selar goreng and taruk kicap atas nasi.

yang ni sebab balik ofis lambat.
hari tu meeting. meetingnya pagi sampai noon, tapi nak keluar minit hari tu jugak.
meeting tempat lain, balik ofis petang baru nak buat minit.
minit pulak bahasa inggeris.
sampai dekat pukul 8 malam la kat ofis nak tunggu siap and send bagai.
dah balik tu penat, awal-awal dah mintak tolong husband keluarkan ikan and masak nasi (masak nasi memang biasa husband tolong).
so balik tu bumbu ikan and lepas mandi semua, goreng, makan. done.

haha siap ada penceritaan kan untuk gambar-gambar.
gambar makanan je kottt. :P

happy saturday semua!!




Friday, September 12, 2014

supercalifragilisticexpialidocious

lama tak cerita lebih-lebih pasal ariana kan. bahaha
(sorry nak, your mom sibuk. *ye lah*:B)

alhamdulillah, now ariana dah lebih kurang setahun tiga bulan.
lain budak kan lain personaliti dia.
so dalam usia setahun lebih ni dah nampak la personaliti dia macam mana.
dia seorang yang cheerful ok.
(tapi kalau dia tak kenal ko atau bias dengan ko jangan harap dia nak cheerful akikiki)
perkara ni diakui jugak oleh cikgu dia kat taska yang cakap ariana ni selalu senyum and gelak-gelak aje *kacau kawannya tidur pun ye jugak*
hence the recent developed personalities are cheerful and cheeky.
and determined too.

(yes i will type long in this entry for future record *wink*)

skill-skill yang telah dijayakan dengan hebatnya setakat ni (not by sequence):

1.cakap 'nak' (kekadang bunyi macam 'nah' atau 'mak' pun ada) untuk apa-apa je yang dia nak (biasanya makanan. HAHA)

2.bukak butang (tapi nak katupkan balik butang dia tak tau. ha!)

3.anything yang dia nak, dia akan tunjuk atau tepuk benda tu. contohnya dia nak duduk kat kerusi kan, dia akan tarik tangan kita ke kerusi, lepas tu dia tepuk-tepuk kerusi. same as kalau nak makan keropok, dia tarik kita ke meja makan and point to the bekas keropok :P

4.faham instruction mudah macam 'sit down', 'put it back', 'mana?', 'come', 'comel' (yang ni nenek dia ajar), 'manja' (pun nenek dia ajar haha), 'sep!' (high five), 'doa', 'mmuah' etc.

5.faham nama-nama and perkataan; baba, ariana, cat, car, kipas (kipas ni benda first dia faham sejak baby), tv, etc.

6.love to put on sandals and bags. lolx

7.clapping.

8.ada la aksi tangan dia kalau dengar ai nyanyi 'twinkle twinkle little star'. aksi tangan macam bintang tengah berkelip. hahaha

9.jalan, lari, jalan separuh (rofl!), merangkak, memanjat, membounce. ntah macam-macam lagi dia ni. lasak betul.

10.tau dah bawak diri kalau nak minum susu ke, nak tidur ke, pandai sendiri baring and mengiring if nak tidur. if nak minum, ambik botol and terus minum.

11.same as kalau nak susu, ada bahasa dia sendiri if dia lapar nak minum. kitorang je yang faham. kahkah

12.kat tempat public, tak de la buat perangai mana. nasib baik la bukan spesis menjerit nyaring. kalau tak pening hoih AKAKA

13.boleh suap makan sendiri, pakai sudu pun boleh tapi splat sana sini la. minum air dari gelas boleh. pakai straw boleh but sometimes dia nak sedut, sometimes dia main gigit je straw tu.

14.recognize things sharply. contoh : kat rumah ni ada 3 jenis remote control. tiga-tiga kaler hitam. dia nak remote media player yang sy pegang. sy sorok. dia cari. sy bagi dia remote lain (remote tv, similar je rupa bentuk dia), tapi dia tau tu bukan remote yang dia cari and terus cari remote media player. coolio. tak mudah tertipu. AHAHA *pening mama* :b

15.sukakan kucing. eh skill ke tu? haha. tu skill sayangkan binatang namanya :'DD

16.pandai gayungkan air. LOL

17.pandai tekan-tekan buttons kat lif (semua baby suka tuuu hihi), butang doorbell, suis kipas, lampu tu semua dia suka tekan.

18.geleng-geleng kepala kalau tak nak.

19.pandai imitate. contoh : taburkan bedak atas pampers, atas perut sendiri. bahaha

20.boleh on kan smartphone, ambik telefon and pura-pura bercakap kat telefon. great. a gen Z in the making. T_T"


oklah dah 20 tu. kalau ingat lagi nanti sy update. rofl.

semoga ariana membesar dengan awesome, gembira dan sentiasa di bawah lindungan Allah s.w.t :)



the supercalifragilisticexpialidocious ariana ^^

Saturday, September 06, 2014

semua cerita dalam satu entry

tah apa-apa tajuk. lolx

ini entry cerita lepas dan hari ni.
sebab malas nak buat entry satu-satu,
sy masukkan semua kat sini HAHA

tapi no worries,
tak banyak mana cerita.
most of my daily stories were the same pun.
pi ofis, balik ofis, makan, tidur. repeat. :P
kadang tu ada la keluar ofis pi meeting.
but meeting stories are blehh. HAHA

oklah talk more no more ;)

jamuan makan kat ofis... lagi.

HAHAHA.
iye. ofis sy buat jamuan makan lagi.
hari tu raya kan.
kali ni sempena birthday bos.
birthday bos, tapi bos yang belanja. hihi
tapi budak-budak ni pun tuang-tuang beli and bawak makanan lain.
bos macam biasa la,
dengan specialty dia; kambing bakar/grill.
sos semua dia buat sendiri. tapi budak-budak ni tolong grillkan kat ofis.
jamuan tengah hari, pukul 1.30 sy dah nak kena gerak ke KL untuk meeting.
so dapat singgah kejap je la.
kambing tu bawak balik sikit untuk husband..
since husband suka kambing bakar kan.
husband cakap sos dia memang sedap.


sy ambik sikit je untuk diri sendiri. buat rasa-rasa sebab tak makan kambing sangat.

then khamis hari tu dinner kat luar.
asalnya nak ajak kak sha yang turun putrajaya, makan.
geng dari terengganu.
tapi kak sha lambat bukak whatsapp.
and dia dah beli makanan.
time tu kitorang dah gerak dah ke perantau hill, bangi.

keluar betul-betul lepas solat maghrib, tak sempat pukul 8p.m. lagi.
time tu memang jalan agak clear la.
perantau hill pun tak crowded lagi awal-awal macam ni.

ni lah perantau hill!!

tempatnya senang je jumpa.
if dari gate one from putrajaya, terus keluar ke bangi, ambik kanan, terusss.
akan nampak perantau hill ni punya besar kat belah kanan.

sampai-sampai tu ingat nak duduk kat area tempat duduk bersila.
ala kampung la kan.
tapi tak de nya kalau ada ariana ni.
kang dia lari ke sana ke mari.
jenuh mengejar. hahaha
so ambik kerusi meja biasa je la uhuk huk.

tiga budak nakal.



excuse our overly reacted jovial face. rofl.



sate willy bangi. mahalnya woih 85sen secucuk! nasib baik sedap.



soft shell crab masak serbuk kari.



ikan kerapu bakar.
walaupun makan itu aje dengan nasi,
tapi kekenyangannya sampai ke mana-mana. hahah
siap tapau yang lebih,
esoknya makan lagi buat lauk tengah hari.
(jumaat balik rumah lunch hour).

kesimpulannya harga adalah standard mahal.
semua tu RM73 okeh.
tapi tempatnya decent la.
lenkali kalau nak murah sikit and nak makan ikan bakar,
kena cari style warung tepi jalan. hihi

esoknya pulak (jumaat) birthday ex boss ofis lama.
dapat jemputan.
kitorang ni alumni pun kira 'ahli kelab' lagi HAHA
makan kat kelab tasik putrajaya.
hari biasa tak de la sibuk mana.
tetiba time hari jumaat tu pulak itu ini kerja nak kena buat.
nasib baik ex boss ada meeting petang tu,
so dia sampai ke kelab tasik lambat sikit.
sempat la kitorang mengejar..
time sampai tu baru ucapan aluan. hehe


makan mee goreng mamak, husband ambik chicken chop.



gambar kemerdekaan sangat. wuah haha (tu ofis lama ai, bangunan kubah hijau. babai ofis).



ariana dah siap pakai baju tidur sebab ambik dari taska terus shoot ke kelab tasik.


and for today, hari sabtu,
pergi this program gerak gempur denggi putrajaya 2014.
program ni boleh kata one of our division punya program. main player, PPj.
sy datang untuk meramaikan majlis (walaupun yang sedia ada tu pun dah ramai).
memang tak sangka, participation komuniti putrajaya ni sangat bagus.
komuniti pun aktif.

gambar bukti si wani e datang HAHA



tak lama pun, dalam dua jam je kat situ. meneman KSU. kikiki. itu mee lee & aizat.



pameran nyamuk-nyamuk hidup. HAHAHA

oklah sy nak cepat sebenarnya ni.
nak taip banyak pun tak sempat.
kbai baiiiii