Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, January 23, 2012

hari ke-15

things that i learn / find out after fourteen and the half days in wat*ania*h :

- askar xde cuti, even on weekends or public hols like CNY (tp utk kami bdk2 PTD yg chinese, dpt la pelepasan)

- baju askar cpt lusuh. 2-3 kali cuci je dh pudar sikit & keluar yg bintik benang putih2 tu. bahagian perolehan yg beli baju askar, plz do something. i even heard sorg mamat askar ni beritahu yg diorg dah lama xdapat baju baru. beli la baju yg kualiti sikit. tahan lama. not for us, but for the ones who defend our country. jgn nak untung saja.

- ramai bdk2 sakit as days passed by. dah boleh bukak 1 kompeni sakit ok haha (1 kompeni)=100+ org). demam sakit kaki sakit lutut semua ada. tapi kalau ada yg buat2 sakit utk skip activity, i've no comment. ko sendiri yg rugi kot.

- org2 di dewan mkn ada ego tersendiri. ada yg ok, but ada yg nmpk snob. sorry for judging. contohnya tadi kitorang semua sampai sana lambat sikit sebab ada kelas, lepas tu CI nak jumpa. semua, ok. tapi diorang takde kompromi dan tak bagi semua orang makan. habis makanan tu semua ko nak buang?? mana empati? *teringat time kat INTIM dulu, orang di dewan makan bagi sy & kwn nasi dr dapur walaupun diorang dah siap kemas, sebab kami terlambat. how they differ kan*

ok lah nak menikmati beberapa jam yang free ni sebelum malam muncul tiba :P ttyl. adios!
Thursday, January 19, 2012

day 11

harini dpt attendC *sykes sy xtau eja* drp RSAT *pusat kesihatan tentera*. dia mcm.. MC thp ko kne duduk dlm dorm & xboleh turun bwh pun. mcm sakit teruk je bunyinya kan.. haha. sy & dorm mate, hanna dua2 dpt attendC pdhl kitorg dua dlm rmai2 yg g RSAT tu yg xnmpk sakit. org len hingus meleleh muka horror smua sbb sakit. ye. sy rs kaki mcm tkehel tulang & hanna masuk air dlm telinga ms terjun lombong smlm. & doktor yg suka sgt gelak & ceria2 tu paksa sy rehat & bg MC thp C. thx, doc. mmg kaki ai kne rehat harini kot, esok ada ujian jln laju 5km bwk senapang & backpack askar. doakan platun ktorg menang ;)

oh. ckp psl terjun lombong smlm, sy xsempat msuk pun *dang!* sbb dh lewat ptg. now i missed d awesome xperience of masuk dlm lombong. it's a floating test sbnrnya. no life jacket, just the rope and you. and you hv to swim from point A to point B, estimated 100m far. air yg dlm. best kan. hihi

now mari ckp psl sunburn. perkara paling horror utk bdk2 DPA tatkala buat outdoor activities. jgn ckp ladies, guys pun sm. smua nk kulit muka yg gorgeous dan sekata kan kan. haha. ttp tidak di wataniah :P mine is burnt oredy. tp xsmpai thp horror lg sbb burn xde belang. tona face&neck la yg xsama skrg *no 3 dgn no 1 guu* ada org lain yg burn diorg lg hebat *tp diorg x kawen lps wataniahh cis cis* pulak tu dgn aktiviti berat byk bpeluh and byk zits. ko bygkan la tipah mcm mn. redha sj. lolx

carpet hilang, mom said. i am pretty sad. i hv bad feeling abt it. takut ada org kurung dia and all. yeah thinking abt d worst. klau jd mcm tu sy hrp org tu insaf. ish benci ai org dera2 binatang mcm kt petknode tu. klau xde rs belas sila lemaskan diri sendiri dlm laut yg ada ikan jaws. hidup pun xde kebaikan. grr

fiance dh pergi bandung harini. safe journey, hun! :* jeles ai dia pergi melancong smua haha. duduk sini mmg xboleh keluar, nk mkn sedap2 apatah lg. balik wataniah nnti confirm sy nk mkn yg sedap2 setiap hari! *muka penuh keazaman*

ok nnti smbung lg bila free. tk cr all & wish me luck.

dah 10 hari!!

hari2 aktvt packed & xsmpt sgt nk update. but here i am! haha

hnya satu prkataan yg boleh describe smua kegilaan ni; PENAT. i am xtremely tired sbb dr awal pg smpai mlm aktvt bsambung2. aktvt berat pulak tu. most of us will end up sleeping (or look sleepy) in d night class. bukn sj2 nk tdo, tp mmg sgt penat.
patut harini (rabu) ada latihan apungan kt lombong tp td tggu pnya tggu last2 kne balik sbb xsmpt dh lewat ptg.

i'll update mo later. mao tdoooo. nytes!
Wednesday, January 11, 2012

3 hari

happy wednesday, everyone! :)

tday kitorg pergi lawatan kat kem terendak & kem komando sg udang, melaka. it was a tiring day as usual. everyone here loves to shout, especially bila nk pggil org bkumpul. nyaring. haha
tgk gmbr kt taklimat td, diorg mkn kera panggang. (ke kera bakar?! dicocoknya bontot kera itu dgn kayu & dibakar. for survival) td jgk sy ada rs ayam yg dimasak dlm buluh. sedap. xbubuh rempah apapun. may b sebab ai lapar :P)

3 days di sini. 25 moar days to go.. wee hoo. i need a decent internetlah. mcm susah je nk upload gmbr kt hp. k later alligator.
Tuesday, January 10, 2012

SCHEDULED 1

(THIS IS A SCHEDULED ENTRY)


yoshh. scheduled entry pertama.
yang ditaip awal. dan dipost semasa ketiadaan akibat pergi ke medan juang. HAHA

i will continue my survey.. hari tu dah jawab separuh kat sini. hari ni nak jawab lagi 10 ;)


11.someone i miss. //HIM
12.the reason behind my last break up. //I NEVER EXPERIENCE A BREAK UP, ONLY A HEART BREAK :P
13.what i did yesterday. //SEMALAM KEMAS-KEMAS BUKU KAT RUMAH KEBAJIKAN. YEAH I TYPED THIS ON THE WEEK I DID MY COMMUNITY SERVICE. LEPAS TU I WENT FOR FACIAL. HAHA
14.what my greatest achievements are. //'GREATEST'?! *BERFIKIR LAMA-LAMA* :P
15.a description of the person i dislike the most. // -
16.my favourite songs right now. //SWING SWING.
17.how my last kiss when down. //APAKAH MAKSUD SOALAN INI? HAHAH
18.what i find attractive in the preferred sex. //HIS CHARACTER. THEN HIS LOOK. FUAHAHA
19.all of the pets i've ever had. //UNTIL NOW EH.. CARPET, KECIK, BISKOT, MAJRIN, YONIS, BEAN, ALAN.
20.favourite flavour of ice cream. //MINT CHOCOLATE CHIP :)
Monday, January 09, 2012

1st day of wataniah

Helo!
My first day of wataniah.
Dtg2 je kne kawad, taklimat,lari pdg kawat 3 rounds & now tggu smua habis medical check up
gosh my BP is low. penat kot. dah la dpt dorm tkt 4.. ats skali. gmbr xley upload kt mobile, ada problem kot. oklah later ipdate. i'm darn tired haha. cya!
Friday, January 06, 2012

counting days

06 January 2012 (Friday)


ohhey! xD

hari ini, tamatlah sudah modul CSR kami :)
i've learned a lot. of how i should be contented. of how lucky i am, having a loving and supportive family. point is, we should value our loved ones while they're still around. sometimes people just take things for granted.

//

i went for facial yesterday. sakit in the middle, refreshing in the end. lolx (gee i hate whiteheads T_T zits lagi la jangan cakap.. haha) nasib baik tak ada zits time tu. kalau ada, jangan harap la nak pergi facial. mesti super sakit :P

//

i will be leaving for wataniah in.. *counting* 3 days. so starting monday sah-sah dah tak ada hubungan dengan dunia luar. i'll not bring my laptop with me, but i'll probably make a scheduled entries (maknanya ada time-time entry tu akan muncul secara automatik HAHA). i'll update about wataniah right after i come back in a month. bulan februari la tu kan! xP tapi since handphone kemungkinan besar akan diambil, makanya ai tak tahu macam mana nak ambil gambar. ai tak ada kamera yang decent sekarang.. sobs.

oklah. jumpa lagi di lain channel :P tata!!
Wednesday, January 04, 2012

the fourth

04 January 2012 (Wednesday)


helloooooooo

macam mana hari korang? my day was good :)

dulu kan, tak berapa lama dulu la.. bila tau sy dapat buat CSR kat klang instead of shah alam, i kept on wondering why. kenapa diorang tak bagi sy tempat kat shah alam. kenapa jauh kat klang sana. why o why.

lepas tu sy dengar cerita, ada jugak yang dapat lagi jauh dari tempat kediaman masing-masing. even tempat yang mengarut jaraknya. say my friend yang duduk gombak, dapat kat serendah. yang duduk shah alam, dapat kat kuala kubu bharu. yang duduk seremban, dapat kat jelebu. dan macam-macam lagi tempat. then i am thankful, sebab klang tu tak la jauh sangat dari shah alam :')

hari ni pulak sy dengar cerita lagi. ada kawan-kawan kat tempat lain yang siap ada shift kerja. kerja dari 2 petang sampai 10 malam. whoa. lepas tu ada yang memang kerja tukar lampin cuci cuci semua. whoa. while the while kami yang ber-CSR kat sini ada flexible time, dapat pulak budak-budak dengan orang tua yang sporting. even yang mentally challenged kat sini pun semua fun. i feel blessed, and grateful with what i have. alhamdulillah :)

(yang kelakar pun ada. yang mentally challenged tu suka bercakap tamil dengan sy and borak-borak macam tengah borak dengan kawan. ai satu habuk tak faham, tapi ai layan je. haha)

faliq bermain-main dengan kecik. tapi dia tak la kecik sangat sekarang. mungkin dah tiba masanya dia tukar nama :P my mom calls him kembang. sebab ekor kembang macam ekor raccoon. fuahaha


ini raccoon. ekor dia macam ekor si kecik :P



si kecik muka terkejut.. haha



mi new phone yang ditangkap pakai webcam.


handphone baru adalah ok. android phone adalah awesome. sy tak ambik data plan (plan internet untuk telefon mudah alih). tapi sy bergantung harap kepada wifi yang ada di sekitar :PP so kalau tak de wifi, tak ber-update la twitter dengan whatsapp sy :P sekarang ni sibuk search applications yang best. tapi sy ni bukanlah jenis yang main games banyak-banyak. bahaya. nanti kalau dah start main tak boleh nak berhenti. haha

ok tu je untuk kali ni.

mahu bersukaria di rumah lolx. bye bye! :)