Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, June 28, 2010

:) cemasness.

helo helo helo helooo PAK!! *dibaling dengan besen hijau oleh penonton*


semalam si jiran pervert tu berdiri di balkoni, mengadap rumah kitorg, pakai seluar dalam!!

(syiro sedang makan di meja makan. NOTE : meja makan sederet dengan balkoni)

syiro : haja, ko pergi tutup pintu sliding tu skang *mata pejam rapat-rapat sambil teruskan makan*

haja : (menutup pintu dengan langsir-langsir sekali) eh. dia pakai spender je lah.

//

malam ni.

kitorang tengah bergumbira ria di living room.

tibe-tibe.

TOCK TOCK TOCK!! semorang gasped. macam dengar suara lelaki.

syiro : (mengintai bawah pintu) weh, tak de kaki!!

wani e : ko jangannnnnn *peluk bantal strawberi kuat-kuat*

ila o intai.

ila o : lelaki! besarnya badan dia!!

syiro lari ke pintu. PAK!! laju-laju dia selak pintu, pastu dia lari balik ke living room *mati-mati aku ingat dia nak bukak pintu!!* wani e pulak dah pergi melarikan diri ke dapur. HAHA.

turned out tu pak guard datang nak tanya pasal rumah sewa.
CIS!! ko jangan buat entrance menakutkan malam-malam camni boleh tak?!!!

//

pic of the day. lolx




ayamness kicapness.




sy suka sayur ini!! (selain daripada bayam, kangkung, terung etc etc. lolx)


:)
Sunday, June 27, 2010

tralala kemalasan menaip :P

cekodok pisang x)




kena cakar carpet-hormon-tak-betul 1.




kena cakar carpet-hormon-tak-betul 2. rofl.



food photos; malas nak bercaption :)







//


at section 9.
Friday, June 25, 2010

empire tour :P

sedang dalam mood menangkap gambar.
dan jugak dalam mood meng-ignore orang yang mengada-ngada (jadi silakan jangan mengada-ngada.. lolx) :P

silakan photos!! ^__^

last night's dinner : nasi goreng kicap DANNNNN




sate kajang seksyen 9 yang banyak rempah-rempahan itu!! xD




hari ni kitorang telah melepak di Empire, shopping mall yang baru bukak kat area subang *betul eh subang?? :P*
ah abaikan wiper penyebok itu. lolx




memang fail lah bila nak tangkap gambar sendiri camni -_-"




cawangan restoran favourite kami ada di Empire!! x)
ah tak kira, esok kitorang nak pergi makan kat serai seksyen 3. huahaha




kedai coklat :)




budak berdua itu.




si wani e di red background.




falet di red background.




aku-mahu-buku-ini!!
91ringgit sahaja, kawan-kawan!! xD
dalam dia ada details pasal hampir kesemua ingredients yang ada kat dapur!! tolonggg beliiiiiikannnn




sy tunjuk contoh eh.
maacam ni.
semua bahagian ayam dengan nama-nama dia semua ada.





contoh lagi.
jenis-jenis cendawan. xD




adik-adikku di rak buku.




tempat letak fail yang niiice.




hung deco.




sy snap ni sebab nak tunjuk siling kaca dia yang transparent tu :)


tengah kitorang jalan kat atas,
tiba-tiba ada sorang pakcik *chinese* yang kelihatan rushing dengan dua orang pakcik lain datang menegur falet, "makanan sini semua halal ye." beberapa kali dia cakap camtu. sy rasa dia owner tempat ni la.. haha.


davy jones. yang seram. HAHA
sampai skang sy rasa yang pirates of the carribean : dead man's chest adalah the best! x)




tingkat atas.. tempat berteknologi. HAHA
nampak macam dalam iklan. so sy snap.
(nampak tu ada beanbag banyak-banyak atas lantai.. korang boleh lepak situ jugak)




colourful flower-origami deco.




gile nice diorang buat benda ni.




melepak di starbucks.
tolonglah beli paket kopi sendiri, kisar coklat sendiri dan letak dalam kole sendiri.. DI RUMAH!!
kopi ini mahal!! T_Tv




alang-alang beli kopi mahal untuk budak-budak tu,
haruslah pilih kerusi paling empuk among the bunch. lolx




bergelak-tawa dan bercerita.




sip. sip. sip.




macam kat kopitiam pulak rasanya. haha




pergi ke petshop.
gambar ni dedicate untuk kak ija.. sebab dia nak beli tortoise *i doubt that she read my blog, hence beta akan post jugak photo ni di fb beliau AHAHA*


ok ok ok rushing.
pergi dulu!! mwax! :)

italy kalah 2:3!! apekah!!

omg bunga-bunga ni sangat comel!! ^^



bertemu lagi kita dalam slot muhasabah.. eh eh salah channel :DD

beta di shah alam skang, rakyat-rakyat jelata sekalian!!
mengambik kesempatan cuti-cuti shah alam lepas dapat news yang tganu cuti ahad ni sebab menjadi johan sukma. cayalah!! next time silakan menang lagi! x)

i was at HQ yesterday,
settlekan hal yadayada then pergi singgah sini sana jumpa kawan-kawan.
tapi ada kawan-kawan lain yang tak sempat jumpa jugak. sorry guys, gwe tak sempat.


di kabinet dengan kawan-kawan kabinet yang keletihan balik pukul berapa pagi ntah semalam. every week pun diorang macam ni sebab nak kena siapkan paper. sila bertabah!! *ayat komik tak boleh blah!!* :P
dengan min & bairi. pastu tiba-tiba jumpa si hafiz, kawan masa mula-mula nak masuk SPA dulu. tak tau pulak dia kena campak sini HAHA. what a small world eh.
(btw, min ada 3 PC! memang gile)




budak-yang-bawak-aku-tour-perdana-putra *building HQ kami*.
tanpanya sesatlah aku. ecehh
ini raje. kawan yang bagi macam-macam time sy visit ofis dia semalam.
depan bilik min. sempat lagi.. haha





tengah rushing nak pergi lunch, tapi sempat snap depan bilik bairi. tapi bairi tak ikut lunch, dia puasa. bairi sangat baik bagi sy pin 1malaysia sebanyak 2 unit. ahaha *memang apekah ko wani e datang ofis orang mintak pin 1malaysia!!* :P




bairi jugak memberikan kerepek pedas yang delish ini sebanyak 2 unit.
(what's with bairi and 2 units of items ni? HAHA)



then lunch kat kafe.
serius rindu makan situ. maka telah ambik lauk yang pernah dimakan suatu ketika dulu.. yang soo hoon dengan ikan bilis ada tempe tauhu semua tu. sambal tempekah namanya?? :)
makan dengan raje, sekali dengan min & officemates dia.
(thanks raje sebab belanja i. wahaha)

//

chop!! iklan!!

selama ni ko guna laptop pakai mouse.
suddenly ko terpaksa pakai touchpad.
walaupun ko tak biasa pakai touchpad, tapi ko try jugak.
and lama-lama, ko akan biasa pakai touchpad tu.
dan akhirnya ko akan pakai touchpad tu dengan cekap dan laju. no?


//

ahha!! durian yang dibeli di giant.
tak ingat dah kali terakhir makan durian.
may be last one kat pasar payang hari tu.




semalam menggodek xperia di living room.
my blog on mobile web.
rumah ni dah pasang wireless router.
(asal aku balik je, mesti ada benda baru kat rumah ni. lolx)
semalam balik-balik je nampak my bros tengah main the sims (buat rumah) kat living dengan tv tu, wireless keyboard semua. tiba-tiba ada PC terpacak atas karpet sambung ke tv. what the--


jangan kang next time sy balik diorang bukak kandang kuda pulak kat sebelah.. lolx

//

kata-kata motivasi untuk minggu ni : i dun give a damn.
Tuesday, June 22, 2010

my surprise bday party

petang semalam masa tengah gigih makan tengah hari lewat (dengan syiro) kat pantry,
tiba-tiba budak-budak ni masuk,
berdiri jarak-jarak tengok sy, pastu tak cakap apa-apa.
i was like.. awkward! kenapakah mereka ini!!

tiba-tiba mereka mengeluarkan kek!
what the----

nampak tu polistrin dengan kotak air blackcurrent kat hujung meja.. sy tak sempat nak habiskan makan! HAHA
thanks, guys. sangat terharu lah.





gile meriah kek. hutan tropika, bendera, ultraman semua ada dalam ni.



and again.. thanks, korang!! x)

buat 5s kat dalam bilik ofis.. tapi tak habis-habis sampai skang. lolx




zon kitorang kena letak border hijau camni,
maka sy terpaksa pindahkan semua gambar-gambar ke dalam ruang yang limited ni.




tadaah! welcome, xperia! x)
*tapi macam kompleks je nak pakai. kena study dulu*


dah.
bersurai.
:P