Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, January 26, 2014

graduasi


congratulations kepada my bro, faliq yang konvo semalam! :)

p/s: he's really good in multimedia designing. multimedia editing, web, flash, 3D, after effects etc etc. he's doing freelance now and still going on job interviews. if anyone interested to hire this talented young man, please do so or you'll lose such a great talent! ^^

unifi

rumah kitorang dah ada unifi.. hoyeah!

router


telefon (landline)

tapi masih belum ada komputer/laptop yang decent untuk blogging.
ini pun pinjam laptop ofis yang dibawa balik.
komputer yang nak dibeli hari tu belum ada stok *doink* hihi

pakej unifi ni dia bagi free semua channel hypptv selama sebulan.
so sebulan ni dapat tengok semua la. lepas sebulan dia kembali kepada 15 channel basic.
ha tak pe la, sy bukan tengok tv sangat pun.
tengok ariana rose je. lolx
tapi hypptv memang clear la. lawa je gambar, bertaraf HD semuanya. xD

oklah next time kita blogging lagi.

tak best nak blogging sebab susah nak upload gambar.

till then. bye! :)
Thursday, January 23, 2014

the king's celebration

haha baru nak buat entry pasal .. jeng jeng.

..BIRTHDAY RAJA!! ahax
(sila rujuk gambar sebab sy load drp phone je ni.. korek gambar lama)

sy nak ucapkan happy birthday, raja yang ke 3series untuk tahun ni! xD
birthday dia sebenarnya 21 januari hari tu, tapi dah rembang ptg baru teringat.
sebelum tu dah rasa macam ada something je 21hb ni tapi apa ye? *tepek dahi* :P

semoga hari-hari ko adalah di bawah rahmat Allah sentiasa, raja
and semoga ko sihat selalu untuk berkhidmat kepada family dan negara.. ecewah.

seperti yg sy beritahu dia, hadiah postpone kejap.
tak sempat nak mencari lagi sebab makcik lupa. hihi

(ai jadi lupa ni sebab last week sibuk dengan presentation!! haha)

have a blast birthday, raja!! :)

-from a dear good friend. xoxo!

Tuesday, January 21, 2014

wani's life update

haha ni la akibatnya adaptor rosak,
terminate broadband
dan duduk di rumah putrajaya meminjam portawifi husband;
TAK DAPAT NAK UPDATE BLOG.

now ada masa sikiiittt time lunch kat ofis.
update sekejap lah.
(ofis, mohon pinjam line internet kejap!!) hehe



so weekend lepas pergi IT fair kat midvalley.
husband and my bro faliq dah cakap, kalau nak beli komputer tak payah beli kat IT atau PC fair.
sebab nanti nak repair susah.
kedainya entah kat mana-mana kan.

so sy and my bros ke sana just untuk tengok-tengok je. survey harga.
and sy berjaya beli thumbdrive 16GB (aluminium) dengan harga RM37.
mahal ke murah tu? assume murah la ye sebab kat IT fair. hihi

and ada jugak beli printer canon pixma,
tapi beli kat kedai canon midvalley sebab lebih murah RM10 daripada yang kat IT fair.
free gift semua sama.

rancangnya nak ke midvalley sebab nak beli desktop PC.
dari kedai kat midvalley, ke the gardens, ke the curve.. semua stok sold out!
gila.
budak kat kedai the curve tu dah siap nak bagi free 3 years warranty percuma (mana nak dapat tu?!)
biasa kalau nak warranty sampai 3 tahun, kena bayar RM300++ kan.
dia siap call another HQ kat klcc tanya ada stok ke tak.
tak ada ok.
tunggu stok minggu ni sampai from hong kong.
fair enough.
desktop PC apa sy nak beli?
haha nantikan di entry akan datang :P

sementara tu,
nah gambar ariana untuk sesiapa yang merindui beliau. haha

di the chicken rice shopp~ bukan sekadar nasi ayam.. pakk! *insert bunyi ayam di sini HAHA*
what makes me proud of ariana is
dia memang behave kat luar.
tak de jeritan annoying kanak-kanak high pitch tu. tak de.
dia duduk, tengok orang, main benda-benda atas meja. haha
tapi tak tau la tu sama ada belum sampai fasa menjerit dia lagi.
kita tengok je nanti. :DDD


si happy.

gigi tak tumbuh lagi tu haha.
oklah sambung nanti.
lagi 5 minit pukul 2.
tata!!