Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, September 12, 2008

the "ABC" survey

i'm gonna cramp the entry with another survey hahaha
survey ni datang daripada (ecehh macam baca slot ucapan hari raya pulak :P) fara.. survey yang bertajuk "ABC".

sy kena reka-reket phrases according to those alphabets.
dengan keadaan separa mengantuk ni.. (jari, siap sedia!!) wish me luck!


Ada sorang budak,
Budak tu nama dia Rajagopal.
Cita-cita dia nak jadi pilot (pilot laa sangat, Rajagopal oii)
Dia suka pergi padang petang-petang.
Emak dia xkasi, sebab lagi rela dia stay rumah tolong buat vadei (emak dia jual kuih vadei by the way)
"Fergi jalan la, emak! Saya nak pergi padang jugak!" Rajagopal meng-eksyen dengan emak dia.
Geleng-geleng kepala emak dia. Dengan pinggang sekali digeleng. (kena ada feel videoclip tamil sikit) :P
Hari tu Rajagopal baring di padang lagi.
Intention dia adalah nak tengok kapal terbang peribadi orang kaya lalu.
Jantung dia debar-debar tiap kali nampak kapal terbang.
Kali ni Rajagopal bangun.
Lari-lari dan kejar kapal terbang kecik yang lintas atas kepala.
"Mari sini kau." Sorang pakcik yang tengah lalu-lalang kat padang tu panggil.
"Nak apa? Kacau daun la, pakcik.." balas Rajagopal. Dia memang budak yang eksyen.
Ok rupanya pakcik tu mintak tolong garukan belakang dia. Tangan tak sampai.
Punyalah marah sebab diganggu, Rajagopal ambik dahan pokok patah & garu2 belakang pakcik tu dengan extreme.
"QWERT$#@! what the!!" pakcik tu menjerit bila tengok belakang dia berdarah-darah.
Rajagopal tinggalkan pakcik dan terus kejar kapal terbang.
Sampailah dia kat rumah orang kaya kat kampung tu.
Turunlah orang kaya daripada kapal terbang peribadinya.
"Uu.. what a hot ride, uncle," Rajagopal datang menyapa si orang kaya berhidung tinggi tapi kembang.
"Vongkro! Longos frottenhem gazuss!!" Rupanya si orang kaya tak tahu cakap melayu. Tapi dia marah sebab kawasannya dicerobohi.
Walaupun dimaki-maki dalam bahasa asing, Rajagopal tak peduli & terus dapatkan kapal terbang itu untuk mengusap-usapnya.
X sedar, orang kaya datang dari belakang lalu mengkarate tengkuk Rajagopal.
Ya, tu la akibat tak mendengar kata emak. Dikarate orang kaya lalu pengsan sehari kat situ.
Zarif (kawan baik Rajagopal) akhirnya datang dan mengendongnya balik.


moral : dengar cakap emak ko.
moral 2 : kawan baik akan sentiasa datang selamatkan ko time-time ko susah walaupun apa yang ko buat tu adalah ridiculous. hohoho.


ni lah rajagopal (setelah dicarik kat flickr) :P


survey ni sy nak pass kat sesapa yang nak mencabar kreativiti masing2.
cara menjawab adalah BEBAS. sila tag diri sendiri dan jerit dalam komen box "ye! i'm tagging myself!" dengan riangnya. sape tag diri sendiri, dia adalah cantik/hensem. mahaha.
enjoy! xD

9 comments:

akhirfana says:
at: September 12, 2008 at 11:36 PM said...

Ya Allah... Wani, kamu mmg best gila! Lawak ok cita/ tag kamu ni.. Kaka... Guling2 gelak

fara says:
at: September 13, 2008 at 1:48 AM said...

lol!
(kim slm kat Rajagopal)
sungguh menarik! x))
tag ini mmg sesuai utk wani hoho

Nadia says:
at: September 13, 2008 at 2:57 AM said...

*gelak guling-guling ke kiri kanan lalu melanggar meja sampai pasu bunga terjatuh atas kpale*

*sambil mengusap kpale yang berdarah dan masih gelak*
wehhh tak tahannn wehhh seronok gle cite Rajagopal nih XDDD

wani ezryl * says:
at: September 13, 2008 at 7:00 AM said...

kuntum^ ahaha rajagopal memang kelakar. nak kejar kapal terbang konon~ :P


fara^ kim salam kah? :P rajagopal da pengsan.. lolx


nadia^ weh ganti balik pasu bunga tu!! :PP ohoo trimas. semoga rajagopal akan capai cita2 dia untuk jadi sorang pilot :B

peej says:
at: September 13, 2008 at 12:01 PM said...

hahah..aku x suke kau ok,..
dah la merepek2 cerite kau..
tetibe tang kelaur muka rajagopal..aku dah x thn..
tergamak kau buat lawak2 mcm ni??

pastu tetibe ckp sapa buat tag ni cantik/hensem..

riken says:
at: September 14, 2008 at 11:04 AM said...

aikk, mamat tu mmg rajagopal ker???

wani ezryl * says:
at: September 15, 2008 at 1:59 PM said...

peej^ ahaha. kite pun xsangka wujud rajagopal ni kat flickr! xDDD ni muka rajagopal pertama. ada rajagopal lain, tp yg ni lagi klasik :PP


riken^ yeppa. itulah rajagopal. dia xde kaitan dgn tag ni. kesian dia xbersalah. lolx

Iz says:
at: September 17, 2008 at 12:49 AM said...

ye! i'm tagging myself! adakah itu bererti aku cantik?

hehe..

nanti aku buat ye (nanti = karang, esok, lusa, tulat, tonggeng, minggu depan or tahun depan)

tapi aku pasti akan buat :)

wani ezryl * says:
at: September 17, 2008 at 8:11 AM said...

ye, maksudnya ko cantik dan orang lain x! ahahaa.