Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, September 09, 2008

eksperimen big bang

sebenarnya nak cakap pasal ni semalam, tapi terlupa.. haha
korang ada dengar tak pasal eksperimen big bang kat geneva esok? (big bang=teori sains yang cakap, alam semesta ni wujud hasil letupan daripada pertembungan atom yada yada) :B
basically diorang da bina satu mesin (large hadron collider).
gile bapak besar mesin ni.

kire nanti esok, diorang akan buat eksperimen pecutkan proton dengan sangat laju, pastu nanti meletup. pastu diorang nak tengok apa jadi.
masalahnye skang risiko eksperimen ni adalah == kemusnahan bumi, or at least part of it.
sebab xtau besar manakah letupan tu nanti, yang mungkin adalah lebih hebat daripada nuklear.

sape2 duduk kat geneva,
sila lari sekarang :P (atau pindahkan ternakan ke kawasan selamat. lolx)

13 comments:

Nadia says:
at: September 9, 2008 at 9:27 AM said...

O_O
*bukti Nadia tak ikut apa-apa berita*
oih gle bahaya kot~!!

Nem0 o0h Nem0 says:
at: September 9, 2008 at 12:24 PM said...

genva tu kat mane babe???

wani ezryl * says:
at: September 9, 2008 at 1:51 PM said...

nadia^ yeah harap2 xde apa2. harap letupannya macam buang angin sj.. ahax :PP


nemO^ geneva tu kat switzerland. ok la kot jauh dr sini.. lolx

Iz says:
at: September 9, 2008 at 3:28 PM said...

sape yg nak bawak proton tu? hahaha.. wey aku tatau cerita la.. aku selalu bace berita yg ade unsur2 gossip je

wani ezryl * says:
at: September 9, 2008 at 4:01 PM said...

hahaha kelakar la ko. ye jugak, camne la kalau 'proton' tu sebenarnya kereta proton. pastu menghasilkan letupan gergasi (memang imaginasi liar :DD)

alif @ mrtoyol says:
at: September 9, 2008 at 6:27 PM said...

proton saga yg baru ke proton waja yg dowang nak buat tu?~

wani ezryl * says:
at: September 9, 2008 at 7:10 PM said...

lolx ni lg sorang. proton waja mana pulak ni :PP

riken says:
at: September 10, 2008 at 5:59 AM said...

wahh, i'm quite surprise with you wani. not everyone knew about this thing including me but a friend of mine did mentioned something about a machine that could destroy the earth. rupa2 nyer this is the machine. thanks again for sharing.

shle3pyb4by says:
at: September 10, 2008 at 8:04 AM said...

hey there couz! :)

yup. everyone is talking about it here. like, it is supposed to be tomorrow. and tomorrow is like, 7 hours from now. and switzerland is not that far from here. flights about 2-4 hours.

giler horror. aritu berita, ari ari nak citer and warning pasal ni. good God! takut ni sbnrnya. takde keje cari pasal, tu la dia. better off kalau swiss tu yg kena sedut! :(

wani ezryl * says:
at: September 10, 2008 at 8:27 AM said...

you are most welcome. i like to dig out interesting things like this (not science, but interesting stuff.. haha sy xsuka sains sebenarnya T_T) :P

wani ezryl * says:
at: September 10, 2008 at 8:35 AM said...

shle3pyb4by^ izzit really gonna happen? i mean the black hole thingy? wahh sangat dasyat. hopefully eksperimen tu xde apa2 la. if so, go pack ur bags and run! (back to malaysia of course xD)

Iz says:
at: September 10, 2008 at 11:31 AM said...

woi aku mati2 igt mmg kereta proton weyyy.. aku dulu mana ade blaja fizik or kimia.. jadi pemikiran aku sgt naif.. kereta proton, hahahah

wani ezryl * says:
at: September 10, 2008 at 4:37 PM said...

hah? ko ingatkan kereta proton ke?? walala. xpe la, kire info baru a ni. kite pun sgt xske sains. lolx