Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, January 30, 2010

stolen


helo! :]
beberapa hari ni dah menghilangkan diri sebab telah pergi bersuka-ria kat kuantan.. bahaha.
went there on friday morning, overnight rumah sue, and hari ni (saturday) baru balik KT balik.

..sy pergi sana sebab nak tengok muvie Adnan Sempit sebenarnya.. HAHA

adnan sempit was ok. eh wait. it was nice. somewhat funny. love it! ^^v

bersuka-ria dengan diorang.
tanpa henti (kecuali semasa waktu tidur lolx)




macam nak balik kampung je gayanya. hahah
ni parking kejap kat rumah sue :D



tensi sy.
sy nak pergi carik kasut jugak.
i was aiming for vincci and nike.
masalah wani e tatkala pergi membeli kasut adalah; kasut saiz 5 untuk design kegemarannya (iaitu design yang biasanya superlawa dan endangered) SELALU TAK ADA. kejikejikeji.
kasut nike lady pulak saiz 6, pun tak ada. what is this! what is!! *apekah dalam bahasa ingris. gahaha* :P

sementara tunggu budak kedai yang cute pergi carik saiz kasut.. tangkap gambar sedas dua. rofl.
kalau cute pun tapi tak de saiz, tak de gunanya ok!! *rampage*
:B



whoah. lawa kasut ni.
sila belikan sy satu.




mahu ini beg!! mahu mahu mahu!!
(harga duaratostujuhpuloh rasanya)
hah bolehlah tu. belikan sy satu jugak yang ni.
it fits perfectly in my hands kan. heheh xD



nak ucap terima kasih kat family sue yang treat kitorang dengan sangat baik. includinglah nenek dengan makcik-makcik dia semua. whylahhh everyone is so niceeeeee *terharu* :') lenkali sy datang lagi, eh. hoho


stolen - dashboard confessional
Thursday, January 28, 2010

food glorious food

makanannnnnnnn I LOVE FOOD!! xD

semorang adalah balik weekend ni.
sekarang tinggal scha je temankan sy kat rumah (sewa).
i tot of going home seeing my grannies, tapi mereka pun pergi ke KL!! whatttt--- sangat canggih granniesku, ok. haha

hokeylah.
tengoklah gambar makanan semua ni.
wani e gains weight from all of these.
enjoyx.

bubur + ikan bilis + bawang goreng.
oredy good enuff for me :]
(sarapan)



air-milo-dalam-balang-mereka.
sy minum air suam je untuk penjimatan berganda xD



caracas pizza. bila tarik, cheesenya sangat banyak. whuahhhh =pp~



curly fries dalam bakul.
kawan-kawanku punya xD
(sy tumpang sekaki la, hof coz. result : delish!)



petang; ICT (ikan celup tepung).
sy memang berniat nak makan ketam je petang tu.



kenapakah nampaknya macam sy lagi tembam daripada dia??! padahal---
*gelak jahat* :P



the boys.
yang hujung kiri sekali tu anak sedara epul.



tulis senarai makanan di atas tisu untuk pembayaran. lolx



me+scha.
tengok!! sy adalah lagi tembam daripada dia jugak! lolx
(ok, ilusi gambar je tu) T_T


tamat!! :]

zzz

sebab da mengantuk, sy taip ni laju-laju :P

silakan tengok photos.

parking super jauh (dari ofis) lepas keluar lunch.
haja masukkan banyak gile duit dalam tu. membazir ko :P




kucing super slim (pertama kali jumpa!! may be sebab kaki dia panjang, maka nampak super slim).. pagi rabu di kedai makan. kucing ini super penakut dan kerap melarikan diri. tak mustahil kenapa dia kurus (asyik lari & malu nak makan HAHA). tapi dia makan jugak ayam & daging bakar yang sy bagi :D cetts.



itu saja untuk hari ni.
jumpa lagi lepas iklan xD
Tuesday, January 26, 2010

pagi di ofis tanpa bos2 :P

mereka-mereka yang singgah bilik sy awal-awal pagi tadi..
:P

aleng yang sinonim dengan makanan.. haha
scha xmampu da nak buat apa-apa :P



yeah.. in my dream~



homaigard.
this is supermarket. lolx



:P
(kak ija and haja)
Monday, January 25, 2010

out of the office

LJ-aku jatuh cinta

today; ke kuantan berkursus.
heavenness.
no need to face the office (am i hating the office that much? na ah! :P just nak relaxkan mind kejap)
orang-orang kat situ pun friendly ^^v
i love friendly, nice peeps.
semoga hidup sy sentiasa dikelilingi oleh orang-orang seperti ini :]

belajar handle sistem. alah kacangboncis ni *terjatuh lalu dihempap PC kerana berlagak pandai* :DD




sanggup bersesat mencari "mokna", kedai fave sy di kuantan.
ni lah keropok mokna yang famous dan garing dan syurgawi itu!! haha. sy tunggu lama ok nak dapatkan ni.



and otak-otak mokna abes.
siap ambik phone number dia (pakcik tu yang nak bagi! dia suh tempah lenkali kalau datang) ^^
maka pergi carik otak-otak kat tempat len.


moral of my life recently : be determined. determined!!!! :b

ok mengarut kau, wani. dah dah, pergi tido sana.
Saturday, January 23, 2010

i am that stubborn am i?


gle.
being in the middle of the crowd untuk dengar nama-nama cabutan bertuah yang ditunggu sejak tahun lepas. ha ha.
kalau dah ramai camni, sure possibility untuk menang tu sangat rendah :P


//ye, wani e tak menang lucky draw di atas. hee
Friday, January 22, 2010

jog&walk

hari jumaat yang blessed ni telah dimulakan dengan aktiviti jog&walk (tak mao jog sebenarnya sebab lapar.. haha). just nak accompany sue&housemate, beliau lah yang bersungguh-sungguh nak jog tapi gwe pulak yang kejut dia bangun. HAHA

kami dua memang malas nak jog :P




kitorang join senamrobik,
pastu si haja nampak atlet *lupa nama dia*, yang berpakaian adidas from top to bottom. sah sponsor ;] mamat tu dengan kawan dia pun join senamrobik. tapi gambar dia tak de sini. lolx



buat senamrobik adalah best ^^


i simply love this photo :]




and this one, too. macro on flowers :]


rasa macam nak cuti seminggu. haha
ciao!
Thursday, January 21, 2010

jogjogjog

yelah raje, kite update ni hah :]

tapi kite malas nak letak caption banyak-banyak (sebab ko tau kondisi kite skang camne kan)

nak wish untuk raja norasyiqin,
yang menyambut hari jadinya hari ni.. hee.

SELAMAT HARI JADI! ^^








ICT semalam.



pakai spek haja :]



dah, nak tido.
esok nak jogging (kalau tak hujan).
gud nyte!
Sunday, January 17, 2010

harini di ofis x]

bilik yang sudah dikemas-kemas. lolx
gile kosong.



haha. chewing gums riang atas CPU xD
hari tu beli ni kat kedai borong junkfood, pastu bagi kat almost everyone at the office.
memang murah gle la beli situ, i was thinking of opening up a junkfood business. haha




them, dengan fortuner baru yang ofis kitorang dapat.




me, sibuk jugak nak ambik gambar. haihs :b




today dapat lagi diari and kalender baru :]



messed. mixed.
talked to my cous oredy. so yeah.. :]
Saturday, January 16, 2010

our family day :]

photos!! xD
..of hari keluarga KWDI (kelab wisma darul iman).
tahun lepas ofis kitorang ditugaskan untuk menghidang makanan. tahun ni menarik sket, manage sukaneka.

pulak tu yours truly yang handle games budak-budak 5-6tahun (hah bagus sangat la tu. sama kecik. bahaha). dah jangan cakap banyak. mari tengok gambar.

ni masa sy tengah demonstrate kat budak-budak tu camne nak main games bawak bola ping-pong dalam sudu.
eh mana ada kecik. sama besar dengan ila o, ok. ahax




game tragik budak 10-12 tahun; rebut kerusi (perempuan).
memang tragik habis ni. silalah lihat gambar bukti di atas.




kategori budak lelaki lagilah horrific hahaha.
budak-budak ni ganas betul rebut kerusi. takut aku.
*lari ketakutan sambil seret kerusi* :b




acara dewasa, kupas bawang.
kitorang, si urusetia yang tak terlibat ni pun turut sama pedih mata. sedih, ok! *kesat air mata*
photo di atas menunjukkan kak ija sedang menyerah diri kerana gagal mengupas bawang secara berkesan :b




hah si aleng ni lagi lah.
orang len dah kupas 5, dia baru siap 1. lolx




me+haja.
urusetia berkaliber. ohok *tercekik* :b



yes, ppl.
i admit.
i'm in love.
my eyes were only set on him.
dia pergi sana, sy tengok. dia pergi situ, sy tengok dia jugak.
aaaaaaaaa




haziqqqq (anak azuannnnn) kenapakah ko sangat comelllllll *squeeze*
eh, ada abang tak? :DD




serious budak ni muka sweet gile.
eh korang kenal tak azuan ni? yang kembar aidil-zaquan dengan si aleng tu.. bahaha.




gambar flashback; hah yang kiri tu azuan.
abaikan apa yang dia tengah buat. dia tengah inhale vics aleng sebab selsema.
tengok, dasar kembar. demam pun nak sama-sama. cis. hahaa :b




mi amorrrrrr (yang di kanan sekali tu ye, yang baju belang-belang merah tu HAHA)
korang tengok, rambut dia pun style cacak-cacak macam bapak dia. lolx
ni besar ni confirm hensem. x)



yang paling menyeronokkan,
orang-orang ofis kitoranglah yang paling banyak menang cabutan bertuah.
sampai ada orang-orang ofis lain tak puas hati (lu apa cerita, mat.. tak puas hati pulak.. grr) :b

mula-mula time sy nak main game ikat-kaki-group-ofis (tapi tak menang), sy dengar diorang panggil nama sy. sy pergi cabut. ni hadiah kecil-kecilan je.
sebab sy dah dapat hadiah, sy pun cakap banyak-banyak kali biar haja menang home theatre (untuk rumah sewa kitorang.. ohok). tu antara 10 hadiah grand prize tu. HAJAAA KO MESTI MENANG HOME THEATREEEEE
ila, ko menang sofa :P

cik mima menang basikal. dia nak bagi anak buah dia.
tahun lepas dia menang grand prize, gelang emas. memang bertuah.




kiri, orang yang susah nak menang cabutan bertuah. tibe-tibe telah memenangi dapur gas.
haha bagus sangatlah tu sebab dapur kat rumah kitorang, seblah tu rosak (apinya kecik). jadi dapat guna sebelah je. akan masak (dan makan) dengan lebih gigih pasni! yeahx! xD
isz menang bekas makanan.. rasanya casserole container. tahun lepas pun dia ada menang jugak, periuk nasi. lolx


hah ni yang paling terpaling paling (marah cikgu BM aku :P) best.
....
....cangg!!!
apa yang sy laung-laungkan telah menjadi kenyataan!! xD
haja da menang grand prize set home theatre sony whatdafish!! :DD


OFFICEMATES LEN YANG MENANG GRANDPRIZE :
hardy menang jam rm1100
azrol menang gelang emas 3ribu rasanya
en. alias menang basikal 2ribu
en. mahadi nyaris menang no.1, motosikal (tapi dia da balik ke apantah. ish rugi betul)


haja+hadiah+syiro.
skang hadiah tersebut sedang berehat dengan riang di living room kitorang :]



dan pertandingan karaoke malam semalam,
HAMID menang no.2,
PADZZIL menang saguhati,
MAHAZI menang anugerah khas juri.

gilelah.
what a day.