Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Tuesday, May 31, 2011

the engagement

salam perpaduan.
salam 1 shah alam *apekah?!!* HAHA

yosh hari tu ambik cuti 2 hari, lari-lari balik rumah.. dah sampai rumah, lari-lari pergi kedai pulak beli ini beli itu sebab mahu ke.. THE ENGAGEMENT!! ♥

(28.05.2011)

(sori lori strawberi yang tahu lambat/ tak tahu langsung.. ko ingat beta sempat ke nak buat pengumuman?! TAK! i malu, okeh!! rofl) nah here goes.

my chosen theme: bronze.
as my boyfie *time tu bf* tanya nak theme apa, laju je jawab bronze. alih-alih ni kaler apekah ni.. bronze mixed up with gold kot?? haha.




9 items, as 9 adalah nombor favvie sy :)
bunga ribbons tu semua my mom tunggu sy balik, dia suruh pilih sendiri. pastu kitorang gi kedai sama-sama *dengan the dad* cari barang-barang semua ni. lotih den. haha
(tapi tak seletih parents la. kudos sangat sangat kat diorang!! yeahx!) ^^




ohhey sambil tunggu rombongan the guy sampai.. siap sms rakan-rakan dan sebagainya. sms bf jugak. dia kan tunggu kat luar. haha. pastu orang tanya, nervous tak. jawapannya tak. time tu sy tengah mengantuk tak tahu nak buat apa. HAHA




niii time orang lain belum sampai lagi. turun bawah dulu tangkap gambar dengan dulangness. memang tak do kojo kan. :DD




demi save budget, kami pakai in-house photographer saja. pasni kita buat bisnes je, faliq! hahaha
(siapa-siapa nak menggunakan khidmat photographer faliq aiman yang kacak dan friendly ini *ye, ko lihatlah camne dia communicate dengan budak-budak perempuan/makcik-makcik/pakcik-pakcik yang datang.. mulut manis, ok!! HAHA* ..hasil yang niceee dan tak mahal sangat, bolehlah contact skang. ihihi)




7 berbalas 9. 9 is my fave number, 7 is his :)
tapi tak 7.. dia bagi extra. sebab ada banyak barang. haha. terima kasih banyak ye, kanda! lolx




majlis sarung cincin. zomg time ni macam.. 'apsal ramai sangat tangkap gambar?? cahaya apakah itu?? siapakah ramai-ramai ini?' *insert muka clueless* time ni the lovely auntie hayati (my bf's fiancé's mom) sedang menyarungkan cincin ke jari :)




hoh. sungguh sopan, siapakah itu. anak siapakah :PP
ihihi




rasa macam the house sangat dipenuhi orang!! meriah! (ye maafkan makcik, makcik memang suka meriah-meriah macam ni HAHA) time tu ko kenal ke tak kenal ke, buat-buat kenal je semuanya. kalau tak kenal, kita berkenalan. ye tak? tee hee. zomg. memang ramai.




and the ceremony ended! phew! relief sedikit :)
itu diaaa wani e *ke nak tukar wani i? eh eh. gatai hang. haha* and my pretty cous, kak gee. kebetulan dia pakai baju kaler sedondon. we look like sisters, aren't we? :) *tapi dia cantik lebih la.. lolx*




there goes. the fiancé and the fianceé.
as i call it.. the lovebirds. hihi




the rings. he bought the most gorgeous ring for me :') and in return, i bought him the most gorgeous ring in shah alam.. haha. much love.




chocs and fruits.. banyak buah-buahan yang diberi. sebakul besar.. sekebun!! *awesome!*
:)




sy dan nenek angkat sy.
oh mungkin tak ramai yang tahu, dulu time kecik sy duduk di keramat dengan nenek&atok angkat ketika parents sy pergi bekerja. mereka adalah orang yang sangat baik berwajah tulus/bersih and i loooove them huuge!! (terima kasih, ya Allah kerana menghadiahkan orang-orang yang baik & penyayang di sekeliling sy!!) ^^




with the crazee friends. raja & atol. bahaha
hey thanks for coming!! xD




time orang lain dah balik tu (and tinggal close family je).. tibalah masa untuk aktiviti memotong kek bersama parents. kek ini ditaja oleh makcik yang baik hati ^^ parents, sy sayang korang infiniti!! hanya Allah dapat balas segala jasa korang. korang adalah parents yang sangat awesome!! thank you for everything!! :)




dalam fb sy tulis caption ni as.. 'pose nona'. bajet masuk rancangan nona la kan whaddahel. HAHA *uish. gwe dah blend dengan karpet!!*




lassstttt sekali. bergambar dengan ahli keluarga yang tinggal. tee hee.
yang ni side mak. side bapaknya dah balik. sayang diorang sangat banyak!! xD



all in all, alhamdulillah event berjalan dengan lancar.
perasaan? all happy inside & blissful.
my bro, harith tak dapat datang sebab ada kat matrix perak. gf dia datanglah kot bagi pihak.. hahaha. rindu gile kat ko, harith. biasa kalau balik rumah, dia yang rajin nak teman sy pergi jalan :')
reaction orang di sekitar? yang tau cerita tu semua cakap.. 'hoh finally.. you guys are together.' lebih kurang macam tu rofl. yang tak tau cerita were like.. 'hah?! ko?? dengan ko??!' kemudian pengsan. hahaha
whatever it is, terima kasih kepada semua yang banyak tolong untuk majlis ni. i mean sangat banyakk. especially my family lah.
to my fiancé, i heart you so much. i always believe that you're the jodoh from Allah. so i thank Him for that :)

oklah itu saja.
kita sambung di lain channel. haha

toodles! :P
Saturday, May 28, 2011

:)

wahhh penatttttt.


i'm engaged! :)
Monday, May 23, 2011

my monday

semalam main badminton. flat. pangsapuri. semua ada. haha




lunch tadi. air jagung yang heavenness.




nasi ayam gong kapas :)


ye.
harga tiket kapal terbang naik keseluruhannya.
tadi baru check harga tiket untuk balik time cuti keputeraan Agong.. tapi tengoklah!! total pergi balik dah 350++. tu tak campur tax bagai lagi. mesti around 500 jugak.. *seka peluh* tak jadi nak beli, ok. sedih je tak dapat balik time tu. T_Tv

but heard nanti ada perjumpaan PT*D kat INTENGAH the other week.. so. harap-harap memang ada perjumpaan tu!! (bolehlah i balik dengan waran udara ofis. tee hee)

hari ni my bro harith dah pergi ke perak.. for matrix. hopefully semuanya ok dan menggembirakan :)

hari ni awal pagi tak berapa nak ada kerja *ye ke wani? hm* lepak sekejap dengan bf kacau dia kerja haha. lepas tu pergi bank. lepas tu balik ofis. lepas tu kerja. haila.

ok dats all. ciao.
Thursday, May 19, 2011

hari penghargaan ofis

akhirnya weekend tiba!
akhirnya weekend ini tidak busy!
hoorei! *baling kertas-kertas ke udara*

anyways.
selasa hari tu (wesak day) ada majlis penghargaan kat rumah pengarah (papaji, nama glamour yang budak-budak ni panggil :P) penghargaan sebab hari tu seluruh warga ofis telah menjayakan family day jabatan kat terengganu ni. celebrate & appreciate usaha semua staff. nah ambiklah gambar-gambar ni. satu gambar kan mewakili 1000 perkataan HAHA. here goes..


dari pagi lagi budak-budak ni semua datang bergotong-royong.
yang ni tengah bakar kambing. kambing disponsor oleh veterinar. thanks! ^^




puyuh goreng rempah resepi mak cik kepada kak ida (khalida). memang sedaplah! xD




pura-pura bergambar dengan sudip. bahaha
belakang tu adalah ikan keli goreng dalam kuali.




syiro disuruh oleh timbalan pengarah untuk menggoreng keropok.
katanya lepas dah mandi wangi-wangi lepas asar ni tak nak berpeluh. berpeluh la jugak sikit-sikit.. hihi




dua orang budak yang susah nak senyum dalam gambar :P (anak-anak kak ija yang comelness)




hah jaga-jaga kaki tu.. nak masuk taekwondo kah :DD




haja membancuh air di dapur tengah. ye, rumah papaji sangat besar, boleh sesat kitorang kat dalam tu.




ikan keli goreng garing. tak sempat nak makan, sebab dah kenyang.
tapi ada rasa sikit, memang sedap. masin. masin best. haha




kitorang bertiga.
kesian haja tersorok di sebalik jari-jemari syiro. haha




malam tu ada sekali majlis perhimpunan bulanan. tapi santai-santai je la.
lepas habis majlis, semua makan-makan sambil ada tayangan hantu kak limah balik rumah kat ruang tamu ni. rock on! xD




antara tetamu yang hadir :) tapi ramai lagi.. kat luar & kat dapur belakang.




hah. durian pun ada!
eh bukankah itu SS?? *sila rujuk 2 entry sebelum ini. hahah*




suasana makan-makan yang meriah di luar.




sy tak sempat nak makan semuaaaa haha
sempat makan nasi goreng dengan burung puyuh goreng rempah saja. tu pun dah kenyang.




masih lagi membakar di luar.
diorang cakap sy rugi sebab tak makan kambing. tee hee.




dan makan lagi.
oh hi, bf! :P




ni yang sy ambik malam tu :) yumminess.




oh. ni anak maziah datang ofis semalam.
tiba-tiba datang bilik sy pastu tenung sy macam tu. rofl. comel sangat.




ok lah. tamat!! xD

with love

salam.

serius weh memang tak sempat nak posting kat blog. macam berkurun je rasa.
bahana duduk di ofis yang semua program/benda nak buat. HAHA
and nadia noddy, wuahh sebab kesibukan, boleh pulak terlepas birthday ko!! (sy ingat okeh, tapi tak dapat nak wish sebab macam sangat jarang online)

makanya..

HAPPY BELATED BIRTHDAY, NADIA!!! xD

semuuuua blogs pun tak sempat nak baca.
i'll make it up to you guys nanti bila free, aight! :)

lotsa love.
-wani-
Saturday, May 14, 2011

beach and us.

salam! :)

sy baru balik ke rumah di KT city.. pulang ke kampung tok on weekend lepas pergi kursus KIK hari tu. housemates semua tak ada, outstation. bosanlah macam ni. prolly akan seludup masuk 'housemate' lain malam esok. haha

nah photos from kemaman (tempat kursus).

time ni kitorang baru balik main volley.. lepak kat pantai sambil minum air & makan keropok+pisang goreng.




gambar kontroversi syira & sukeri. SS. eh tak de lah. haha




isz & wan. tengah fikir apa agaknya tu.




bergembira ria di tepi pantai.




sukeri berlalu meninggalkan syira.. hoa haha




you & i part I.




you & i part II :)




wan & syira part 20. haha




malam tu budak-budak ni berkaraoke kat INTI*M.
sini tak de bilik karaoke. sini ada dewan karaoke. wahaha




belakang tabir. isz tengah pilih lagu.
orang tu cakap, set karaoke semua ni berharga RM22 ribu. hambik ko. harga kereta tu!!




gambaran tempat berkaraoke kami :P




menyanyi di auditorium? lolx
oh yang hujung tu encik juha. dulu bos kat ofis kami, skang dah pindah jadi bos kat INTI*M. rock on, encik juha! xD




geez i miss my grannies sebab baru lepas jumpa tadi kan.
my tok siap bekalkan telur ayam kampung & kacang panjang bawak balik. gigih ok :) ikutkan hati tak nak balik KT city. tapi sebab esok kerja... warkhhhh malasnyaaaa

oklah tu je. bye!