Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, October 30, 2008

comments' replies

helo everyone x]

ni adalah entry khusus untuk menjawab komen-komen kat shoutbox.
(sebab panjang, maka sy reply je kat sini)


edwan bli pkai duit raya, haha
hoahh maknanya duit raya korang banyak!! xD

Miki Panda macam kenal je tiang2 lampu dalam gambar tu..
ha a, tu tiang2 lampu kat putrajaya :PP

NADiA+ lol keta kena ilmu guna-guna =3
yoshh kereta itu disihir oleh ahli sihir jahat mak tiri snow white :PP

sayekejegomen wani, balik s.A gune hiway mane?
ada 2 jalan, elite dengan LDP. dua2 pun lalu tapi hari lain2 la hoho xD

kolep weh waniey..meh join youthsays.com...meriah tu!
nak join, tapi terlalu sibuk skang. tak sempat seyh. kawan2 len, silakan la jenguk website itu! ;]

AfeaZD Korang rase nie Hiro Nakamura ker..Nakamurah??..yg mana satu yg betul?? link
wahwahh nak buat iklan kena bayar kat sini :P

z* hmm... mcm keje mkn free je everyday PTD ni :P
tempat ni katanya memang banyak makan :P

ushop hoho iyela.keje kerajaan ni asyik makan free je memane :P
yoshh tepat sekali.

//

jawab pendek-pendek je sebab gwe penat.
okeh ciao! xD

mari terkejut

bayangkan. 12 tahun lepas dalam akaun amanah saham wawasan 2020 sy ada rm1000 je. tiba2 tak pernah-pernah dapat penyata, tahun ni dapat penyata.. TANG! tiba-tiba ada 16k. wutthe---

maka tahun 2020 nanti sy akan menjadi kaya.
lolx

//

view langit yang sangat cantik pagi tadi.. tapi sy tak dapat snap semua sebab tengah drive. T_T


random photo of today.
sy memang suka lalu-lalang dengan kamera bila orang tengah berbincang :B


atol dengan buku sin channya.


kepada yang merindui carpet *ade ke?? :P* ni gambar latest dia :DD
mata sepet sebab kamera mengeluarkan cahaya menyakitkan mata.
dia adalah agak sluggish sekarang. may be sebab dia dah tua :b

//

tired wired sebenarnya ni.
oklah cya!
Wednesday, October 29, 2008

cerita wani ezryl hari rabu

hoho keretaku sudah siap kawan-kawan xD
esok bolehlah pergi kerja naik kereta :PP (macam la selama ni tak naik, cuma driver je tukar :D)

ntah apa dia tuka kat kereta tu.. relay? relay what the? sori sy tak tau pasal kereta. typical wani with less logic. HAHA

//

hari ni kitorang terserempak dengan sorang guy yang handsome kat lif.
tasha sangat happy dan berharap-harap jumpa mamat tu lagi. and she saw him again for the 2nd time. and she was so happy. hahaha.
tapi betul la, handsome mamat tu xDD

//

ok tak payah cerita panjang-panjang.
sy letak photos but with no caption. NO CAPS.
:P






hari-hari yang dikelilingi orang-orang berkot :B

oh oh setelah kajian dijalankan oleh beberapa orang,
didapati banyak jugak PTDs yang still SINGLE. boys and girls. itu adalah cool. hahah.
(siapa-siapa yang suka guys yang baik, smart, tak smoking, sembahyang,.. haa ada semua kat sini lolx. jugak girls yang lawa dan kelakar.) okeh i'm promoting them again. patut berenti sekarang T_T


signing off!! :D
Tuesday, October 28, 2008

pop my knuckles


gambar masa balik kerja x]

-kereta rosak lagi. boleh tak orang perodua tu cakap tak dapat detect problem apa? :P rasanya kereta sy kena ilmu guna-guna.. lolx

-hari ni kitorang ada raptai buat akujanji (ikrar). lenguh woo tangan. panjang gile akujanji dia. practise sampai 4 kali. tanganku spasm :P

15tagstuff

(obviously ini auto-publish punya entry) :P

ok si tech girl & animal lover, azra telah tag sy.
ni pasal 15weird things which i think i did few weeks ago kot.
but then, kalau keluar tag dengan soalan yang sama, sy biasanya akan kasi fakta yang lain pulak.

so here goes.


* State 15 weird things/ habits/ little known facts about yourself. * The 10 people I tag are to then to follow my footsteps and write their own 15 weird things/habits and little known facts.


1-i dig nose, with tissue (ewwww) HAHAHA. sekali-sekala kasi gross fact xP

2-sy takkan buang even sekecil-kecil pembalut candy pun kat atas jalan raya. sy baru tau pasal ni. lolx. hari tu bawak masuk pembalut candy dari dalam kereta ke dalam rumah, carik tong sampah dan buang. gile.

3-sy beli benda dengan tak berhemah. (kalau suka sy beli je. tu pun kalau ada duit. kalau tak, tengok je la cukup :DDD)

4-sy suka saif ali khan. lolx.

5-habit? i like this pore pack yang takes out white heads from your nose. sangat seronok pakai benda itu.. hahah.
contohnye xD

6-sy beli dvd secara excessive tapi tak tengok semua. inilah namanya pembaziran dan silakan jangan contohi sy T_T

7-kalau tidur dalam air cond, esok pagi sy akan selsema. (hidup kipas! :P)

8-habit lain.. *berfikir*.. habit tukar-tukar channel tv bila iklan. yeah i'm that annoying :P

9-sy prefer lif daripada tangga (fakta apakah ini!!)

10-bila minum air dengan cawan bertangkai or gelas berkaki, automaticaly jari kelingking sy akan keluar ke depan. hahaha. jari yang mengada-ngada :DDD

11-silakan tanya sy dulu kalau nak belikan sy apa-apa sebab interest sy on item biasanya lain daripada budak perempuan lain xD (tapi kalau nak belikan gadget, tak payah tanya, belikan saja. hahaha)

12-habit lain adalah akan tengok orang yang stylo kat mall. yeah dats a habit T_T tapi biasanya orang stylo tak selalu muncul. lolx

13-sy sangat tak logik. (logik==hebat math, hebat chess, hebat fakta sains)

14-suka gilaaaa buah jambu madu but then, skang bukan musim buah itu T_T menumpang kasih kejap kat buah lai. lolx

susah gile nak google gambar buah ni T_T
(buah lai)


15-sangat jarang pakai hon kereta. kalau pakai pun, tekan dengan cepat. may be sebab sy tak suka bunyi hon panjang-panjang. orang selalu misinterpret bunyi hon camtu :P



ok da tamattttt
tak nak tag siapa-siapa. haha
toodles!

Monday, October 27, 2008

seharian pada hari deepavali

hari ni deepa day yehha.
tahun ni tak de sapa-sapa post nama sy dalam ucapan deepavali kat tv kan? tak de kan? *sambil pandang z* :PP

hari ni kitorang ke sunway pyramid.
cuz haret wanted to find his watch, and i wanted to find my shoes.

sebelum tu pergi makan ikan masak pedas kat tesco dulu.

bila bawak pinggan ikan ni, serious memang orang len akan pandang.
da agak dah. mesti diorang drooling tengok. HAHAHA
sampai akak yang kat meja seblah pun tanya sy makan apa. dan sy dengan seronoknya mempromote ikan masak pedas ni xDD
(harga rm5.50 super murahan murah)


sunway pyramid yang tak pernah fail dengan deco sambutan perayaannya xD


inside sunway pyramid in random :P


singgah gerai swatch (kesian swatch tak mampu beli kedai. dia bukak gerai je, tu pun pakai van.. ekeke) wani kejam :PP


there there. kami di swatch :PP


depan van swatch tu, adalah kedai crocs.
sy memang agak ulu bila tengok kedai crocs ni.
sebab kat dalam banyak gile crocs yang super lawa.
(note : crocs tak terhad kepada kasut je. sandal crocs sangat cune!)
cune==cute+cun.
tengoklah kedai dia dari luar. colorful sungguh.


haret dengan muka tak puas hatinya :PP
merata ok dia carik jam.


me at swatch.


mamat belakang tu potong rambut sebab nak buat presentation.. wah haha.
ok, us at swatch.. again.
sori sebab malas nak tangkap gambar kedai2 len.
biasanya akan tangkap gambar kedai pertama, pastu kemalasan menjelma dengan hebat :P


sy suruh haret posed depan kedai guess. lawalah.
^^


and sy telah berjaya membeli kasut scholl untuk kerja xD
dan socks di sox world.

dan makan pisang goreng azmi masa balik rumah.
ohoo pisang goreng azmi yang lazat & rangup. krup krap.

:D
Sunday, October 26, 2008

the new SE

heard about the new myvi SE?
ni ha gambar-gambar myvi SE baru.. hari tu sy tengok time pergi perodua repair kereta :B

ni yang kaler oren.
halah! tak tangkap gambar rim dia. tapi rim dia macam kaler hitam2 jugak xD


the white one. myvi SE baru ni memang lampu dia ada kaler hitam kat tepi. nyze.


lampu depan, up close.


spotlight. kalau rasa nak feel artis kejap, bolehlah pasang lampu ni and menyanyi depan kereta (tak de kerja :P)


kereta ni orang dah tempah. hahaha sesukahati tangkap gambar no plat, tak censored pulak tu :DDD


pastu lapar gile, pergi giant makan nasi goreng merah.
susah weh nak jumpa kat tempat lain nasi camni. biasanya nasi camni masak kat rumah je.
(gambar tak menggambarkan makanan, sebab nasi ni lagi super merah)

//

then semalam lepas makan nasi goreng kat giant tu,
pergi upm pulangkan jubah konvo. ok la, tak de sesak mana.
beli gambar, dvd, laminate transkrip semua. hangus duit sy. hangus!! xO

//


ni hari ni pergi makan dengan budak-budak tu.


yummilicious chicken chop.
coleslaw dia super hebat. gile fresh.


ok tu je.
malas nak taip panjang2,
sakit kepala sebab cuaca panas.

eh apsal malam ni tak de tamil movies?
bukan ke esok deepavali?? *muka tak puas hati*
:P
Saturday, October 25, 2008

my bday shout out

he loves console games.
.he loves dvds.
he loves thai prawn tomyam.
.he can't lie or else he will show off his teeth.
he's material like me. lol
.he's good at impersonating characters.

so dats dat.

of how well i know my brother.

HAPPY BIRTHDAY bro.

photostock

hoh hoo it's saturday oredy.
sangat heaven bila tau isnin ni cuti.
akan maximizekan penggunaan cuti.. heh :P

oo ok. photos time!! xDDDDD

kitorang dalam bilik mesyuarat.
team photo kena jugak at least masuk jari sy.. hahah.
time ni semorang stay back. yang best stay back ada free food and you'r staying back with your friends. dengan lawak2 mental diorang, we're laughing most of the time (ketawa-serius-ketawa balik) :DDD


ni serious time. koh2. ye lah tu :PP


freakin eff pergi makan pun pakai blazer!! (cold)
muka ikan buntal. lolx


tasha berbizi-bizi menaip :P
tasha suka makan macam sy & kelakar.


the boys dalam library xP
hambik ko semua buat aksi membaca kat situ.
(hujung tu adalah sorang girl)


team lagi satu dengan task diorang. super serious ok perbincangan.
task diorang agak kritikal la jugak. tu pasal.
sebenarnya diorang satu group dengan kitorang, then pecah lagi into task-group. camtu la. nak terang panjang pun tak guna :P
(personally like this photo. oh sy terrer tangkap gmbar wah haha)


untuk membuang masa, kitorang main tangkap gambar sebab dinding dia lawa.. lolx.


aksi "eh, burung itu melepas sambil terbang! ha ha ha" <--stok pura2 gelak sopan :P


ok tu je. ciao!

the wedding plan??

helo.
since sy tengah gigih nak upload gambar pakai bluetooth ke dalam laptop, maka marilah dulu membuat tagged survey yang telah dipass oleh nani si budak gila choc.

sy berazam untuk menjawab survey dengan serius kali ni.

*buat muka serius*

:|



1) How old are you?
//24 <--nombor rumah saya. haha

2) Are you single?
//yeppa, with capital S.

3) At what age do you think you’ll get married?
//technology age (x menjawab soalan langsung T_T)

4) Do you think you’ll be marrying the person you are with now??
//hah sy bersama dengan ramai orang setiap hari :DDD
//oh you mean the bf. lol.

5) If not, who do you want to marry?
//hm *think* probably ed westwick *dengan muka yakin gile x boleh blah* xD

wani yang x pretty suka pretty boys xDD

oh you know i'm kidding.
about ed westwick :P


6) Do you want a garden/beach wedding, or the traditional wedding?
//secara imaginatifnya, beach wedding xD
//dengan hidangan ketam goreng. yeahx!

7) Your ideal motif?
//motifnya adalah 'make urselves look pretty", so semorang akan pakai dengan super lawa hari tu (it's a wedding wani, of course la duhh) :P

8) Where do you plan to go on a honeymoon?
//anywhere with awesome beach. (sy hyper-beach. lol)

9) How many guests do you think you’ll invite?
//semua orang HAHA. no la, semorang means everyone in this whole wide world. roboh khemah tu nanti :DD i'll invite my friends and family xDD

10) Do you want an extravagant wedding or a simple wedding?
//in the middle of two xDD panggil VE datang menyanyi boleh? (da cukup kaya ke waniiii hooo) :P

11) Do you want the traditional vows or something you’d make up on your own?
//malay wedding ada ke vow2 ni HAHA

12) How many layers of cake do you want to have?
//adoii sy xberapa makan kek T_T (buat kek hebat2 tapi orang lain makan. itu adalah rugi. lol)

13) Do you prefer having your reception at a hotel or at a simple place?
//if beach is simple, then simple it is :DD
//hotel pun best weh. sy suka hotel. hahah

14) When do you want to get married, evening or morning?
//malam! xD i attended evening weddings dan mereka adalah wedding yang hebat xDD
//plus evening wedding adalah super cozy.

15) You’d rather have your reception outdoors or indoors?
//outdoor, di bawah bintang xD

16) Do you like a grand entrance for your bride?

18) Name the song/tune you’d like played at your wedding??
//saat bahagia - ruffedge (in acapella)

19) Are you a morning person or a night person?
//morning person. bayangkan hari cuti pun terbangun awal.. adehh.

orang bangun awal dapat tengok langit yang cantik xDD

20) Do you want a solemn ceremony or a light one?

21) What age do you want to get married?
//any age as long as i'm not 100 years old. lolx.

22) Describe your ideal husband/wife?
//neat style, clean look, fun, educated, boleh borak sampai esok punya orang xD
halah xkesah pun sebenarnya. kalau sy suka, sy suka je la kan. HAHAHA

23) Do you prefer fine dining or just the normal spoon & fork/knife?
//wohoho ko gilekah fine dining. sy makan pun pakai tangan ok (tangan kanan. kanan. haha) <--xtau kenapa bagitau ni T_T

chef fine dining yang gigih.
tak dapat bayangkan guests sy makan benda2 complicated ni.. lolx

24) Champagne or red wine?
//air root beer f&n boleh? dengan ais berketul-ketul. HAHA

25) Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
//ntah, ko tanya ed westwick dia nak pergi bila.. bahaha. oh gee statement T_T

26) Money or household item?
//money. nanti boleh beli household item sendiri from that money xD i mean, bayangkan kalau semua guests belikan korang cerek letrik? nak letak mana semua tu?? :b (bayangkan 12 cerek letrik... .. ..)

27) Who will pay for the bills?
//ed.
it's possible now that u know that 'ed' represents the unknown 'future hubby'. not the ed, ed :P

28) Are you ready for married life?
//tak. mental tak stabil.. hahaha. no, kidding. i don't have enough money, i don't have a bf, i can't get married now. sy adalah realistik camtu xD

29) Do u think you will still be a virgin until u get married?
//boleh boleh. (angguk muka naif)

30) Will u always be true to your wife/husband?
//as true as i can be. i'm the true-est person in the world hahahahahahaa

31) How many kids do u like?
//i like 4. yeahx! xD (kang diorang kawen 4times2 equals to 8. 8 da cukup ramai da roboh rumah time raya) <---apekah!! :P

32) A new house for a newly wed or an old one?
//not too old lah. old house akan ada macam-macam problem T_T"

33) Will u celebrate silver wedding, gold wedding, or diamond wedding?
//I DONT LIKE GOLD color. silakan scrap 'gold wedding' tu :P

34) What kind of cuisine would u like for ur wedding?
//have i mention 'ketam goreng' tadi? HAHAHA siapa sini lelaki kacak suka ketam goreng silakan email sy :B
//no lah. cannot have ketam goreng. *budget 2020* :P nasi minyak w/ ayam masak merah delish w/ rendang udang galah hambik ko.. and stuff.

35) Will u record ur honeymoon in a cd or dvd?
//blu-ray disc. mengada-ngada ko. nama pun teknologi :P ok la at least HD DVD ^^

36) Whose wedding plans would you like to know next???
//to know? hahah. anyone with steady partner xD anyone i know.


OH OH SURVEY NI DIPASS UNTUK DIBUAT BILA-BILA PUN (TAHUN DPN PUN XPE).. KEPADA.. *DRUM ROLLS* ..

1)nadia
2)usop
3)peejburhan
4)edwan

basically sebab sy nak tau wedding plan diorg. HAHA

ok cya!! xD
Thursday, October 23, 2008

dah hari khamis!

hari ni sy adalah agak pemalas nak upload banyak-banyak gambar.

eh eh boleh sesiapa bagi tau, apakah ikon nota muzik itu buat kat tepi compose box blogger ni? xDD adakah boleh insert lagu? (sangat x sempat nak explore)

team sy team sy team sy <--see, betapa wani si pemalas T_T


sebab sy tak dapat masuk dalam gambar, masukkan sebelah tangan pun jadi lah :PP
promo, mamat dua orang tu single dan baik. hahah (tak ada kerja nak promo diorang :B)


all in all :

- kereta rosak, balik rumah naik tren, sampai rumah pukul 8pm sebab singgah kl sentral.
- gwe penat dowwww. pukul 11pm baru dapat shower ko bayangkan.
- sebab nak siapkan colouring (freelance *cough*), membasuh menyidai baju (my mom tak de minggu ni.. *cough*), tertidur pukul 9.. zzz.. terbangun balik. mess up gile jadual tidur T_T"



okkkkk tu je :P
Wednesday, October 22, 2008

tag with some photos

hoho sebelum sy start buat tag yang ditag oleh iz ni, ada ralat. RALAT! RALAT!! *buat pengumuman*

entry pasal konvo tu,
sy seriously terlupa sorang lagi sebab beliau pergi tangkap gambar kitorang.. iaitu ira.
so yeah, ada 8 orang semuanya.. including ira. hooo ampunkan sy~
(i hv this weird short term memory, but doesnt mean that i dun care T_T)
sorry bangat, ira. nnti jumpa kite belanja minum oryte xD

//


RULE #1 People who have been tagged must write their answers on their blogs and replace any 1 questions that they dislike with a new question formulated by themselves RULE #2 Tag 5 people to do this quiz and those who are tagged cannot refuse. These people must state who they were tagged by and cannot tag the person whom they were tagged by and continue this game by sending it to other people.

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
//mengamuk depan rumah dia dengan parang yang baru diperasap :PP
//ok no. sy sebenarnya sorang yang calm.. hahah. why bother crying and feeling sad for a betrayer? biarkan dia betray, cuz karma with haunt him.. bahaha.

siap sedia la ko! hahaha *laugh hysterically* :P


2. If you can have a dream to come true, what would it be?
//hidup secara super comfortable.
//having a super fine guy as the super true love ohok batuk.

ok dats already 2 dreams T_T

3. Whose butt would you like to kick?
//tak de nak kick sesapa. sy baik kan. HAHAH

ok steve urkel adalah dikecualikan. we can definitely kick his butt! wattaa!! >:D


4. What would you do with a billion dollars?
//invest, bukak bisnes, beli rumah, invest. benda-benda yang materialistik itu xD


5. Will you fall in love with your bestfriend?
//zaman sekolah adalah pernah suka dengan best friend (boys) sebab best friend(s) sy cute semuanya XD (answer:yes depends on situation)


6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
//both. ye sy tamak. HAHAHA
//ONLY loving someone = memenatkan, xde result.
//ONLY being loved by someone = akan rasa annoyed. (kalau x annoyed mesti la da jadi cinta dua hala. haha. ni kes cinta sehala.. so yeah u get what i mean xD)


7. How long do you intend to wait for someone you really love?
//selagi hayat dikandung badan <--ayat xboleh blah :P //until i gain success lah. yeah success here i come!
success here i come!! :P

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
//ntah kalau tau orang tu attached, secara automatically kesukaan tu akan turned off. devastated for few secs, then move on. HAHA

9. What do you pray each day for your loved one?
//loved ones=my family. diampunkan dosa, dijauhkan drp seksa kubor & api neraka. i was seriously praying this every day and night.


10. What takes you down the fastest?
//bila lapar super duper. tiba-tiba sakit kepala la apa la. hahaha.


11. How would you see yourself in ten years time?
//kalau hidup lagi, well in 10 years time hopefully hidup lagi comfy. naik pangkat. kaya. berinsaf sket daripada sekarang.. lolx. still blogging, hopefully. ada wrinkles 30-an sket.. which i think sexy *cough*. and still keep in touch with my old friends :]

harap tak jadi cam ni in 10 years time T_T


12. What do you really want at the moment of responding to this tag?
//semalam rasanya sy buat responding. oh rasa excited nak buat tag but tengah busy. maka time tu tengah fikir-fikir bila laa dapat buat tag :P


13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
//kelakar dan carpe diem orangnya :P


14. Would you rather be single and rich or married but poor?
//single and rich and young. so i can flirt like nobody's business. haha
//but seriously, married but poor akan mendatangkan masalah. bak kata iz, tak nak jadi macam dalam rancangan bersamamu tv3 tu. married and rich a. senang eh. lolx (i dun care about 'rich' actually, i just want to be comfy)

15. What’s the first thing you do when you wake up?
//wondering in wonderland. ambik masa 5 minit before betul-betul bangun.

hiyahh!! sedia mulakan hari yang baru! xD

16. Would you give all in a relationship?
//if this is 'gf-bf' thingy.. nope. tidak akan bagi ALL. itu adalah kebodohan.


17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
//the one with good heart and better look. hah.

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
//forgive ye, forget tu tak tau pulak. kena ingat jugak untuk peringatan kat diri sendiri to be careful next time.

19. Do you prefer being single or having a relationship?
//having the best relationship. kalau ada relationship tapi ala-ala hampas kelapa baik tak payah. for the sake of having a bf with no meaning, er.. i pass.

couple sehati se-muscle :P


20. Would you leave your family behind just to chase your dreams?
tak akan. may be akan angkut family sekali xDD



5 orang yang dipaksa buat tag (sy tak nak paksa sebenarnya tapi tag ni yang suruh buat camtu T_T) :P

1-hyrza
2-faizura
3-narena
4-iza
5-misz eyeliner

as randomly as i can pick. okeh skang semorang di atas dijemput buat :P
(nadia, usop, raja etc.. sy kasi korang cuti tag hari ni haha)