Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Saturday, April 29, 2017

short post

happy saturday!

how's everyone being doing?

entries baru akan menyusul.. tengok kerajinan hahah.
tapi tak dapat nak blogging sangat sebab tepon ai is rosak kan.
tak ada gambar mana pun nak diblogkan. lolx

so, till next entry! :D
Saturday, April 15, 2017

life goes on

salam. hey hey.

masih dengan temporary phone.

sudah pre-order galaxy s8.
will be getting it on may.
harapnya yang ni berkekalan lebih setahun tanpa scratch haha. *berharap*
tapi sy perasan,
phone bersaiz besar memang lagi mudah slipped dari tangan.
phone bersaiz kecik pulak..
haihs keypadnya kecik dan senang buat typo.
so there's pros, there's cons.
terimalah, wani e. ahaha

i've few simple-minded 'projects' going on now.

macam..
membina-bina bricks. bricks yang macam lego tu.
now dah siap rumah sebuah.
will continue with another box of swimming pool.. nak letak kat sebelah rumah tu.
seronok pulak buat.

dan bila ada masa free *macam sekarang, budak-budak dah tidur*
sy tengah follow korean drama 'strong woman do bong soon'.
best kot.
pasal sorang girl ni yang ada superpower.. kuat gile.
kerja jadi bodyguard CEO muda syarikat gaming app.
ada crush on this police officer.
polis tu kawan dia dari kecik.. si polis ingatkan do bong soon ni insan yang lemah dan perlukan protection.
tp yang si CEO pulak tau kekuatan do bong soon.
then ada serial kidnapper yang kidnap perempuan-perempuan kat neighbourhood tempat do bong soon tinggal.
tak habis lagi.. masih ongoing tengok.

so okaylah.
nak sambung tengok do bong soon.
nanti update lagi.
gambar tak de lagi sebab phone sementara ni gambar adalah kabur. lolx

bye!
Saturday, April 08, 2017

here's to another broken phone

salam and hello delo! xD

selepas beberapa tempoh sy sempat guna phone baru-tak-berapa-baru sy *ada la dalam dua bulan setengah?*;
i broke this recent one.
tengah pegang macam-macam benda,
baru lepas tolak pintu,
sibuk-sibuk lagi nak main phone while tangan kiri kanan penuh barang.
haa mendapat la 'terjunan' suicide my s7 edge ke lantai; muka-mengadap-muka.
i guess at that moment, a tempered glass won't save everything in this world :'O

the screen dah start blinking-blinking kat belah bawah.
oh ooo.. not good.
bolehlah lagi baca message etc.
tapi lepas tu macam makin kabur pulak skrin.
dia kejap ok kejap kabur.
tidakkkkkkkk *berlari-lari madness ke sana ke mari*

adakah next time kena beli handphone cap batu?
yang kalis air (semestinya) dan tahan pecah.. jatuh 10 kali ke lantai pun masih kuat bagaikan johan? lolx
menangis-gelak tak berlagu kita.
it's being 2 months plus, man!
2 months plus tu je jodoh kita bersama, wahai telefonku. i guess.

so last night i went to buy a temporary phone (again) :D
this time sy beli samsung. sebelum ni pada januari lepas, sy beli phone brand lain as my temp phone.
temp phone sy kali ni (samsung galaxy J1 mini prime) saiz kecik je, tapi processor laju la untuk phone sekecik itu.
ok la pakai, tak de nak tik tik tik menaip satu-satu.
sy kalau boleh nak yang laju dan boleh cope dengan kelajuan.
i cannot bear too slow mo punya processor. tak bolehhh.
with the price of RM299 (tambah RM30 for tempered glass; wani e dan tempered glass berpisah tiada. lolx), i'm okay with this one. at least for now.

sementara datang mood nak beli telefon baru tu,
kita pakailah mini prime ni dulu.
i won't cry over a spilt milk,
hence best thing to do is just move on and cari phone baru lagi.



bye, my late phone.
(tengah transfer gambar & vids dalam komputer sekarang)