Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, August 31, 2009

back again

sy dah balik ke KTTTTTTTTT

cuti 4 hari kat shah alam adalah funfunfun.
sy jalan-jalan kat bazar, sy pergi shopping *lolx*, sy main pingpong, sy kacau carpet.. all those wani e stuff :P

kat airport LCCT tadi ada orang belikan sy air untuk berbuka.. walaupun sy tak kenal dia. oh baik betul ^^

air asia sekarang ada menu baru sempena ramadhan; sate 6 cucuk berharga RM10 *gigit kuku dengan cemas* apakah mahal sangat harga sate---

oh oh cakap pasal makanan, ni lah gambar rendang ayam yang sy tried masak (dengan bantuan chef handalan; my mom who else :D). so kepada limited people yang telah rasa, apakah verdict anda? haha. silakan jangan tercekik :P

oh helo!! x]




52nd year of merdeka

oh helo! x]

sy nak ambik peluang ni untuk ucap kat semua rakyat malaysia;

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA YANG KE-52!!

(oh sudah tua, kau, kemerdekaan.. ahax) :P

//

falet telah mintak (kat sy!!) lens kamera yang berharga.. ah wait.. *check* EnamRibuTujuhRatusLimaPuloh wth!! oh bukan satu, tapi dua lens yang berharga 6k+!! ko tau tak falet, itu dah boleh beli tanah atau buat pelaburan saham!! dan ko tau tak yang gaji sebulan sy tak de pun sampai 13 ribuuuuuuuu

sekian kisah adik yang menuntut perkara bukan-bukan.
lolx

//

read a blog of a sweet and creative webcam interaction (of this girl and her bf. but abaikan yang tu). but i do think creative ppl produce creative stuff, even on webcam xDD

oh da lama tak melukis T_Tv

//

nak keluar jap. tata!!
Sunday, August 30, 2009

hari ini di pyramid

hohs mengada-ngada kan gambar di atas? HAHA
hari ni kitorang bertiga (me, mom, falet) telah bershopping-mopping *tapi tiada sebarang aktiviti mop lantai berlaku* :DD ..di sunway pyramid.

ohialwaysloovesunwaypyramid.
kedai yang banyak, orang yang stylo <--penting ke? lolx, semua ada sini incl movie theatre, ice rink *ni apahal pulak promote pyramid ni rofl* next! :P

beritahu sy; kenapa budak-budak lelaki suka buat muka seumpama itu bila bergambar??
memperkenalkan... pasukan cili!! *red&green* hahaha



tengok, dia buat muka lagi!!
hoish memang nak kena baling dengan pasu-pasu bunga di belakang sana!! lolx



ni ntah siapa ni dua orang budak aneh di shopping complex ni..



gambar wajib kat pyramid; depan lif :DDD



sempat tangkap gambar 1 kedai je.. tu pun tak masuk pun kedai ni.. hah


telah berjaya mencapat target; iaitu membeli baju-baju di padini, kasut raya di vincci dan mouse di kedai komputer.. lolx


di asean avenue.. tak sempat masuk kedai-kedai kat sini, padahal kedai sinilah yang paling menarik xDD



topman, kedai yang banyak budak-budak lelaki good looking + stylo.. serius tak tipu.. lolx
(tapi adik sy tak lah kan. oh tidak sama sekali *geleng-geleng* :PP)



reflection gelap.



oh tak sangka esok dah merdeka.
Saturday, August 29, 2009

merata-rata dia melata

cinta sempurna - yuna

it's been 8 days.
hari ni telah pergi buat facial.. makdatokk sakit gile dia tekan-tekan muka haha. nasib baik tak de zits, ko bayangkan la pulak kalau ada zits mesti lagi tersiat-siat kulit tu :P
good thing kakak tu cakap sy nampak macam 21 years old. muda 4 tahun kah? rofl.

shop 3 baju. 2 baju raya, 1 kurung untuk ofis. semuanya nice. i'm loving it! <3

pergi bazar 13 then nampak sorang peminta sedekah jalan terhencot-hencot turun dari teksi. wahwahh ko datang dari jauh nak mintak sedekah siap naik teksi, kau! *tepuk tangan kagum* :DD

hidangan semalam; nasi ayam berempah yang memang nampak sedap,
and luckily, rasanya sedap jugak xD
(dan itu mango jus yang sedap nak mamP)


nasi-ayam-berempah-delish close up.



pokok yang penuh dengan bunga, yang somehow nampak cantik :]



mi familia. seksyen 3.



packing boot kereta dengan makanan dan more makanan xDD



hari ni telah beli meal daripada restoran kegemaran kami sefamili; i have myself nasi goreng thai with prawn tomyam. lepas tu kat bazar beli 2 unit dadih coklat (my fave), mango juice (my fave) dan ikan cencaru bakar (my fave!!). *ok semua ko punya fave, wani e. kami tahu itu* :b

selamat berbuka, semua!! :]
Friday, August 28, 2009

the 7th day of puasa

hoho hari ni ada banyak photos nampaknya *kocak-kocak phonecamera yang kehabisan bateri* :P dipersilakan!!

hadiah daripada former-jiran, awin. thanks, awin!! ^^v



got this purple hoodie. noice!! :P
tapi bajunya ketat. adakah sy sudah gain weight? hoho



itu dia gerai ayam percik kegemaran my bros.. kat bazar seksyen 13.



tukang bakar ayam percik seksyen 13.



oh hello, everyone! :]



falet and i.



budak-budak lelaki memasuki kereta.



in the car, heading to the next bazar xD



bazar seksyen 18 pulak. haa yang enterframe depan tu adalah falet.
sila ketepi, ye, falet :P



falet dan haret mengharungi bazar.. semata-mata nak pergi membeli cendol.
(ye, itu saja yang mereka beli di sini!)



i bought myself 2units of chicken wings :P



cendol & rojak.


gambar bazar TAMAT.
//


3 picspams.
mari kiss sini. ahaha
oh oh bulan puasa cannot kiss! :P



watak extra yang bernama siti aminah.. lolx



abu daniel, juga watak sampingan :PP


selamat bertarawih!! x]

mixed09

tuan-tuan dan puan-puan,
sy sudah berjaya melandingkan kaki di shah alam.. haha *bergambar depan masjid shah alam, mendayung di taman tasik shah alam dan berjogging di setiap roundabouts* :DD

ni photos yang da lepas.

semalam telah masak ayam masak merah (kering). lolx



outfit segment; black-purple theme.
xD
(oh itu bukan bilik kami. kami ke situ sebab ada cermin besar. wahaha)



buka puasa at permai inn, KT.



somewhat lawa tempat dia.



you guys know how i loooove the outdoor lights.
lampu kecik-kecik yang digantung adalah pujaan hati sy!! xDD
oh abaikan watak sampingan yang menujah tangannya ke atas itu.. lolx



the limelights? err..
hahaha



ternampak kanak-kanak di gym luar. lolx


//
soo last nyte telah balik ke shah alam w/ my friends.. by bus.
lama tak naik bas balik. bas adalah supersejukkk!!! (nasib aku bawak blanket. hohs. tu pun kire tak cukup lagi. lain kali kena bawak lampu lava panas untuk dipeluk :P)
thanks isz + ah leng tolong hantar ke bus station.


sampai shah alam around 5.15am camtu, sampai rumah dekat-dekat 5.30am
terus tergolek atas katil kesejukannnn
nampak tu dengan stoking-stoking sekali tak bukak sebab sejuk gile. hujan lagi. hohs.



carpet yang tido sekali dengan beta. dia tido dalam kesedihan.
dari pagi dia mengiau-ngiau carik anak dia *superhero* yang da mati tu.
aaaa kesiannya diaaaaaa T_T



oh balik-balik sy dapat hadiah.. haha
mau bukak hadiah itu kejap lagi.
k take care everyone!! :]
Wednesday, August 26, 2009

break fasting & friends

buka puasa hari ini.. xD

bila tengok kiri kanan depan belakang, semua meja ada ikan 3 rasa & tomyam!! lolx
itu adalah agak kelakar, ok :P



yoshh menempah meja ini around 5 pm.
(ikan siakap besar di atas sy yang pilih! haha)
*kembangkan hidung penuh kebanggaan* >:DD



yeo memang pakar membuat muka-muka retard sebegitu.. lolx
dua budak itu pula boria hari ni dengan memakai baju dan tudung berwarna serupa :P



din, pakar tido dalam gambar :D
haja, ingin melentok ke arah din.. rofl :P
wani e, nampak tembam? hoho



yeo ingin menikam ila O dengan garfunya.
ila O yang terkesima dengan makanan di atas meja, tidak mempedulikan langsung serangan itu :P



mesej kepada ila (fadzillah) yang jauh di mata dekat di dada hati; selamat berbuka dengan family di perak!! makan tu ingat-ingatlah kitorang kat sini ^^v

//

hoho today was a finnnnneeee day.
rasanya orang-orang yang berkenaan tahu kenapa.
satu ofis nampak sy keluar dengan gembira dari bilik itu agaknya.. haha
(and my name was finally on the whiteboard!!) xDD
Tuesday, August 25, 2009

what about the sky

pertengahan hari selasa yang sedih, sebab dapat tau anak kucing si 'superhero' kat rumah dah mati hari ni. tak sempat nak balik tengok diaaaa!!!!! T_T

..
..

banyak sudah kubur-kubur kucing di rumah itu.
rest in peace, superhero.
//

ok, kembali kepada photos!! x]

sahur semalam telah membuat cucur ikan bilis.
dan makan coklat kisses seperti biasa xD



mula-mula dari jauh nampak macam itik,
bila tangkap gambar, nampak macam bentuk lain pulak.. haha
(angin da tiup)



awan gemawan yang carik & cune. haha
(cune==cute+cun) :b



langit petang semalam yang heavenness pemandangannya :O
it was awesome, really.



cahaya jatuh ke bawah.
whaaaa



buka-puasa-picnic at the park, under the big blue sky.
nampak meriam ditembak di udara, sangat cool!! xD



twas my first time break fasting like this.. haha.



under this awesomeness tree xD
and with awesome people.



banyak benda berlaku hari ni.
tapi tak nak lah fikir.