Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, April 29, 2011

nasi beriyani ayam madu on my dining table :)

hoh hoyehh akhirnya dapat bluetooth gambar balik!! xD
seems like the bluetooth is not that blurry after all!! rofl.

rabu. with ani. sebelum balik ke shah alam malam tu.



sy tengah demam. dan ada zits. dan menstrual lagi. hoah stay away from me :B

oh. oh. i'm in shah alam!! 8D
ni lah waktunya untuk bercuti panjang sempena hari pekerja.. this is the real labour day!! lupakan hal kerja dan berbaringlah di couch *akibat demam* T_Tv
tapi jangan risau! tadi dah makan ubat, siap pergi bank untuk settlekan benda kemudian terus pergi beli nasi beriyani ayam madu! *kepak!* wee hoooooo

ok dah lah tu je.
nak buat survey kot, lepas tu nak tengok wedding prince william kat tv *lagi sejam!* :P
Tuesday, April 26, 2011

mahalnya makanan!

semalam makan sepinggan mee+bi hun bodo & air blackcurrant kat klia berharga RM17.90..
yeah great. just nice *korek purse*

oh. wave is in my hand!! gahahahahahaaa *kilat sabung-menyabung*
tapi kena setting dulu blurtooth (bukan bluetooth, sebab dia 'blur' sampai sekarang lolx).. tak dapat nak tranfser apa-apa daripada laptop, ok!! keji je -_-"

ok! nadia tag survey yeppa!! xD
macam pernah buat survey ni suatu waktu yang lampau (ye sy ingat itu! haha) tapi tak apa. buat lagi sekali! lolx. oh btw nadia, masih hectic di sini tee hee *tapi masih sempat buat survey!! apekaa--* :P

1 - ape bende yg pnting dlm hidup korang?
benda eh. handphone, kunci rumah, kunci kereta.


2 - benda trakhir yg korang beli dgn duit sndiri?
bukan makanan kan. makanan beli sokmo.. bahaha. shuttlecock kot.


3 - di mana tempat korang ingin melangsongkan prkahwinan & tema prkahwinan anda?
tepi tasik, waktu malam (cepat sikit event HAHA), ada lampu jurai-jurai, ada band tak pun ballads' singer. aish sebenarnya tak kisah pun. lolx

(lepas tu tiba-tiba skip ke no. 7)

7 - antara mak dgn ayah mana korang lebih mesra?
mak. dengan ayah pun mesra jugak. sama je lah. hoish :P


8 - namakan nama2 org yg betul2 nak jumpa dlm idop?
ezra amin. nak tengok je camne rupabentuknya in person.
awal ashaari. sama sebabnya seperti di atas. tiada maksud untuk mengorat :P
rozita che wan. wahhh in person mesti lagi cantik xD


9 - adakah korang basuh baju sndiri?
iye. tak de bibik macam orang-orang kaya kan, nak buat macam mana. wahaha


10 - dimanakah tempat yg korang betul2 nak pergi?
bukit bintang. nak jalan-jalan kat sungei wang plaza, low yat, timesquare.. shopping-mopping & pergi naik roller-coaster menakutkan.


11 - beritahu 3 perkara tentang org yg tag anda?
baru lepas grad!! *tahniah!*
cintakan pemuzik-pemuzik dari jepun x)
heck creative!


12 - 3 bnda yg korang sayang dlm idop korang?
journal(s).
laptop +broadband.
notes/texts/anything yg si dia bagi. eceh


13 - lagu korang suka dan selalu dengar?
entah, dengar lagu secara random sekarang ni.


14 - 6 blogger yg korang nak tag?
isz. kalau tak bizi macam beta, bolehlah buat. haha
syiro. buatlah jugak ni walaupun ko tengah busy dengan tunas mekar :DD
khairie. berkurun tak update!! :B
fadzillah. ko wajib buat ni haha
scha. untuk menggalakkan ko berblogging dengan hebatnya.
raja. lupakan kerja dan buatlah ini :D



oklah. ada benda nak buat. tata!
Saturday, April 23, 2011

badminton lah kan

satu lagi entry yang tak de gambar. haha
wave dah siap repair, tapi tadi nak pergi ambik, kedai dia tutup pulak. esoklah kot pergi.

hari ini hari supersweaty yang gila punya sweaty.
sebab ada badminton match. kalah macam biasa. ROFL.
lepas tu balik tu, sangat lapar lalu pergi tapau nasi dengan ikan bawal sweet sour kot (ambik 2 ekor sebab kecik sangat).. hambik ko kena charge RM11!! macam makan kat secret recipe je rasanya.. ohok. then beli air kelapa yumminess xD
balik tu lepas shower semua, collapse kat living room (agaknya memang living room tu tempat pengsan yang bagus HAHA). badan rasa gatal-gatal sikit entah kenapa. peluh kot awal pagi tadi. syiro kata sebab lemak pecah *eh gwe ni ada lemak rupanya! hahaha* :P

tapi pagi tadi before pergi badminton, sempatlah tengok maharaja lawak.. jozan & nabil. kelakar mak datokk. i like funny peeps :DD

mom&dad are in tganu!! baru sampai tadi yiehha!! love you guys!! :)

oklah nak sambung tengok AF kejap. bai!
Friday, April 22, 2011

x)

i missed cita & cinta's 1st episode cause i went to the office for a working matter *darn!*
(no worries, next week i'll catch up, ok!) :P

went out with the bf. watched scream 4 but it's not that scary lolx. having a good day and a good laugh (as always). i heart you loads! ♥

oh. cleo's 50 most eligible bachelors is here again! xD go buy and drool yourself + the mag!! haha.

tu je lah kot. am supersleepy. esok pagi ada badminton match.
so. wish me luck for tomorrow! :)
Wednesday, April 20, 2011

getting my pillows ;)

fast updates.

today's quite tiring. pagi kerja, petang keluar ada program, petang lagi main badminton (datang practice lewat sebab timbalan suh balik ofis carik quotation. ehh dan dan sy carik ada pulak kat situ!) :P balik daripada badminton lepas shower semua.. lipat baju macam superbanyak hoish. pastu tertido kat living. *faint*

bangun, isya kejap. online kejap. 'jumpa' bf kejap (time lain ada ke nak jumpa? busy semuanya! lolx). esok awal pagi kena pergi kuantan pulak.. meeting. ni tak habis lagi cerita. nanti sambung cerita-bosan-kerja pada hari ahad.. haha

i heard things from my PA(W).. ada konflik di tempat kerja.
and for me, better jangan mixed up personal interests or whatsoever dengan kerja. masalah kerja settle dulu. sebab kerja tu kan amanah. enough said.

oh. jangan talk behind backs. plz search about 'ghibah'.

all in all, sy tak sabar nak settle kerja yang banyak-datang-serentak tu. haha
(eh fast updates ke ni?! bahaha)

take care, pretty people :)
Tuesday, April 19, 2011

trend.

"wani ni lambat, orang dah lama lilit-lilit sekarang baru nak pakai."

foahaha.

memang pun! sebab sy bukan orang yang ikut trend, sy orang yang bila rasa nak pakai barulah sy pakai. selama-lama ni pun memang pakai tudung mortada tu.. tak ramai kot yang pakai (lagi tak ramai pakai, lagi sy suka.. HAHA). plus tudung mortada tak banyak kedai yang jual. endangered species katanya :P


ingat lagi tudung bawal? (ok tudung ni masih wujud, cuma ditambah batu-batan permata etc skang ni). sy memang dari dulu tak pakai tudung bawal sangat sebab :


1. susah nak bentuk.

2. saiz kecik tak de. yang paling kecik tu pun kira besar lagi untuk sy yang kecik ini :P




jadinya sekarang ni pakai mortada dengan scarf lilit pusing tu xD tapi prior to mortada la.. sebab senang.




trend tudung hana tajima.. cuteness hokeyh!


adakah sy berlayak (ada ke perkataan tu? tet! tak de!! :P) untuk menggayakan gaya stylo macam ni? er.


hana ni sangat lawa, makanya dia pakai camne pun memang nampak lawa. ikut kesesuaian la kot. kalau muka ko tak sesuai pakai camni tapi nak pakai jugak.. sila fikirkan sebanyak 18 kali di suatu sudut terpencil, ye :P


dan lagi. apsal ko stylo sangat?!!



this post is inspired by few scarfs' pages yang sy browsed. ada banyak je kat internet ni; fatin liyana, jezmine zaidan, supernab, kat tumblr pun banyak kot?? :)


// jangan sampai jadi mangsa fesyen.

almost random

secara randomnya, apa yang sy rindu-dah-lama-tak-makan adalah ini :


seafood platter kat manhattan fish market :)


oh lupa. sekarang ni memang tak boleh pun post gambar.. sebab wave (handphone) kan tengah repair!! lolx.


dan secara random jugak, apa yang sy tengah tunggu-tunggu sekarang adalah ini :


pirates of the carribean yang baru!! yeppa!! xD



bulan 5 macam lambat je lagi.. lolx
Sunday, April 17, 2011

things. pretty things.

hailaa tirednya wehhhh

musim tiada gambar di blog, sebab malas nak tangkap gambar. lepas tu ada zits kan, tak payah la tangkap kot??! ahax. oh. zits dah tak de. dia ada scars je. tu pun nak kena tunggu seminggu baru scars hilang *kot?!*

so. rasa macam.. macam-macam benda kena buat minggu ni.
1. prepare things untuk pembentangan sistem i-CSS (sistem yang KP nak tengok next week.. what the hells lolx)
2. oh. majlis penyampaian hadiah kebersihan kampung minggu ni! xD keluar berjalan lagi.. yiehha yeppa yeppa!! :D
3. meeting PTD wanita.. kena prepare profail PTD.. huahhhh
4. protokol stuff for IC*U's family day. esok lah buat.
5. bayar perkara maybank itu lepas interest naik.. hah. tak buat lagi!! *gasp*
6. jumpa TP kat akauntan negara esok. settle benda lagi dan lagi.
7. badminton comp.

i need a hand.
and cuti oso. gimme some :P
Saturday, April 16, 2011

about my wave

helo lazy peeps *padahal ko tu yang lazy, wani.. PIANGG!!* :PP
ahaha. yelah. weekend haruslah lazy kan :P

my beloved samsung wave tiba-tiba hang semalam. lepas tu tadi hantar kedai, dealer samsung kat KT city ni. dia cakap 2 weeks max. and dia cakap wave tak pernah ada problem macam ni. prolly masa bukak wifi then if wifi tu reject.. pun boleh jadi hang. hah memang iye pun yang time pergi secret recipe haritu wifi jadi macam tu. sah!

maka sekarang sedang pakai hp samsung yang lama.
samsung tu sebelum ni sy off je, letak dalam laci. sekarang ni pakai sekejap la.. at least for 2 weeks. (tapi bateri dia cepat habis and mms pun macam susah nak retrieve. so)

wave, semoga cepat sembuh!! ^^
Friday, April 15, 2011

kerja makan orang. orang makan kek :P

weekend is kamingggg
*bungee jumping & sky diving & bmxing*

semalam balik ofis pergi makan kat SR dengan syiro.. she wanted a cake, i wanted a chicken lasagne. end of story :P

us.


i have stupid zits on my forehead *asal zits je mesti stupid kan AHAHA* sorry i touched up the photo bahaha time ni la nak menggunakan skill touch up gambar kan. lama woih tak de zits, ni hari tu minum air zam zam terus dia bergembira-ria keluar ok. whatev la kan :P

i call it stupid not because it hurts or anything (i can handle small things like that rofl)
but when people's attention is revolving around your forehead. geez. macam.. bila orang nampak kan, tak de benda lainnya yang dia nak tegur. sy tahu, rakyat malaysia memang prihatin (prihatin mocking.. yeah right!) haha

mocking=mengejek.

syiro's cake. close up.




mari kita close up kan lagi.. nampak kekacang lazat di lapisan-lapisan kek yang hebat! xD




mine. chicken lasagne. i was hungry, oryte.



semalam sangat tired wired.
i went out to settle things, i did my works (ada 's' tu.. sangat banyak hokkey!), then ada meeting kejap (meeting finds solutions but meeting eats time). sampai sekarang fikir masih ada banyak lagi kerja tak settle tapi kerja tu biarkanlah dulu sy bukan orang yang gilakan kerja. titik.

malam sebelumnya dah stay back, so semalam balik awal sikitlah (salute kat bf dah berapa hari berturut-turut balik malam siapkan kerja).. tu pun semalam sy balik, lepas shower and everything (around 8 kot) terus collapse dengan sangat bahagia di atas katil. haha. bangun pukul berapa ntah, isya' kejap then continue tidur. tp semalam memang dapat tidur yang berkualiti la. haha *thumbs up to myself* :DD


hah ni hari tu pergi gem beach resort, tengok depan pintu bilik air. rofl.



selamat berhujung minggu semua :)
Tuesday, April 12, 2011

exhaustion

today is a tiring day.
i didn't finish some of the work. sambung esok. gwe capek :B
Saturday, April 09, 2011

all the good and happy and sweet things :)

semalam panas di KT city. hari ni hujan hampir sepanjang hari. (kalau tak hujan, mendung).
cuba tidur tapi tak dapat.
entah kenapa, badan ni sangat berdisiplin lately *tapi sy tak perlukan disiplin on weekends!! lolx* on weekend pun still bangun awal, padahal time hari kerja asyik teringin nak bangun lewat :P waktu siang tak rasa nak tidur, kalau nap pun (dan selepas berusaha bersungguh-sungguh) baru dapat nap beberapa minit, tu pun tidur-tidur ayam. lepas tu, time malam.. automatik mengantuk. kadang pukul 10 time-time tengok tv tu boleh pulak terlelap kat living room. hailaa. :B

orang cakap makan banyak boleh mengantuk.
may be pun sy makan berpatutan, tu yang tak mengantuk sangat (makanya jangan suruh sy makan lebih! apa yang sy makan tu dah sufficient dengan badan sy! hihi)

oh.
tadi terrtengok trek selebriti edisi ashraf muslim. (katanya tak boleh nak tidur siang waktu hujan kan. haha). dia ada cakap pasal beribadah.
ibadah yang sikit tapi konsisten, adalah lebih baik daripada ibadah yang banyakkk tapi bermusim. sy setuju, encik! *angkat tangan dengan muka gembira* :P macam orang yang mengaji al-Quran sehelai sehari, tapi tiap-tiap hari dia baca kan. i read somewhere about cinta kepada Allah.. hof kos kita nak jumpa kekasih kita hari-hari. sama jugak macam tu. beribadat dan ingat Dia setiap masa, setiap hari. konsisten, bak kata ashraf muslim ^^ sebab Dia selalu ada untuk kita.. kenapa kita hanya nak ingat Dia bila susah saja, correct? feel His love, cause that's the greatest love ever.

:)

so.
tak sabar nak tunggu 21.04 ni sebab ada cerita urban baru kat tv9 yiah haha *cop dulu!* :P
Cita&Cinta, starring beto kusyairi, sharifah amani and other talented talents. adakah macam gol&gincu? adakah macam gossip girl atau tari tirana?? HAHAA



oh. cakap pasal beto kusyairi, sy follow twitter dia. dia dengan wife dia, super sweet ok. when i said super sweet, i mean extremely sweet!! *sy pulak yang melting baca tweets dua-dua tu haha. comelness ok!* hari tu sy komen kat twitter, and his wife replied back :) tapi memang sweet lah. they'r like missing each other everyday & & haihs tak tau dah nak cakap. haha


ok lah i talked too much.
bahana tak boleh nak tidur. tak pe tak pe. kejap nanti ada konsert AF9. (tak payah tidur) hahaha
Friday, April 08, 2011

daki daki :P

kereta dakiii, jumpa kat tengah jalan tadi :P


selamat hari minggu semua! :)
Thursday, April 07, 2011

esok weekend. yiehha.

makan sate petang tadi. x)



oh. hey you. terima kasih bagi sy periuk nasi! (ye periuk nasi kat rumah kitorang kena short circuit. AHAHA) ♥
Wednesday, April 06, 2011

bukak kipas no. 3 plz! :P

assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan!
bersiaran lagi kita dalam rancangan 'mari tidur beramai-ramai di ruang tamu'! (hoh rancangan apa yang kerjanya tidur saja ni. ban!!) :DD


dinner hari ni. asam pedas johor.
wa talak tau masak asam pedas melaka. wa pun talak tau beza asam pedas johor dengan asam pedas melaka. asalkan rasa adam pedas. hoyy :P


bila masak ni teringat kat my mom sebab beliau suka betul kat asam pedas (suka kat bapak sy nombor 1, suka asam pedas nombor 2 kot. hahaha memandai-mandai buat fakta entah-entah beliau lagi suka makan singgang daging :P) mamah, hai miss youuhh!! *sebut macam shaheizy sam sebut i love you kat mak dia masa ABPBH lolx* oh btw. shaheizy sam sangat comel masa award tu kan. siap snapped diri sendiri before naik pentas. hohho

encik sam.


hari ofis membizikan diri. well well hai don bizi (i don't busy. ni kalau cikgu BI dengar maunya sy kena smack dengan webster dictionary kulit keras hah wani rasakan kau). kerja ada, tapi macam tu lah. tiba-tiba dah siap. bahaha *keji je statement* :PP padahal banyak lagi benda lain nak kena buat tapi pemalas lipas. nak kena follow-up itu follow-up ini. rasanya kang orang HQ dengan audit tu menyampah asyik sy call je kan HAHA. tapi sy ada tengok kat ofis tu, ada seorang lelaki hensem seorang ini yang sangatlah busy. serius dia busy. hey awak, semoga kerja itu siap dengan awesomenya dan lepas tu awak boleh berehat banyak-banyak ok. xP haish sy miss dengan lelaki hensem itu juga *faint*

nahlah ambik gambar ni. lepas ni sy nak tido, macam mengantuk pulak.


lagi; syiro & sy pagi ini di kafe.


nytes pretty peeps :)

my wednesday is just ok.

hi! :) am not tagging anyone. hanya buat untuk bergembira. yiah haha.

How are you doing today?
baik-baik sayang saja. hahah

What are you doing?
typing this. tak ada kerja sangat. nak hantar report ke HQ tapi nak tunggu anak buah siapkan. rofl.

Where are you located?

ofis. kuala terengganu. bandar tepi beach :P

So.. When is your birthday?

june 21st.

What is your next birthday wish?

rahsia. (bukan wish tu rahsia ke?? AHAHA)

What movies do you like?

movies yang menggembirakan. yang kelakar. yang loveydovey. yang gory pun kadang suka tengok.

What kind of movies do you mostly watch?

mix. tapi kalau kat cinema, banyak yang kelakar & adventurous.

What channel are you watching right now?

skang tak de channel. fuahaha

What show are you watching?

sy suka tengok rancangan masak-masak dan makan-makan :P dan juga glee. dan bintang&kejora.

What is your favorite food?

banyak. one of em is thai prawn tomyam :) and rendang ayam.

What do you like to do in your free time?

berehat. haha keluar jalan and stuff.

Its Personal! =D

Do you like someone right now?

yes.

Who? JK. Don't Tell

yup i wouldn't tell. lolx

Do you shower morning or night?

morning and evening.

What are some FUNNY things that happened AT THE OFFICE this year?

da! tapi sy lupa!! lolx

At The Office ( Just first names please)

Who are you most annoyed of?

tett!

Who is the sweet person?

kak suryana. serius sweet.

Who is the funny one?

en. zul kot. tapi kadang tak faham lawak dia (may be sebab bahasa kita berbeza? hihi)

Who loves to dance?

ada ke?? *garu kepala* hah! cik mima dengan khalida. sebab tiba-tiba je mereka akan menari. rofl.

Who is quiet?

zamzarina. tapi quiet pun tak quiet sangat la :P

Who is goofy and makes people laugh?

iskandar (ye, mengaku cepat!) :D tapi bila time serius dia serius.

Who is... Who farts the most?

homaigard i dunno!

Who does ALL their work?

most of the PPs. we worked our asses off aight. haha

Who rushes through their work?

zaidad kot.

Who has the sloppiest handwriting?

cik mima. tee hee.

At home

What do you do most at home?

rest & chores.

What is your bedtime?

around 12. kadang pukul 11 pun boleh tertidur.

Do you get up to get midnight snacks?

tak.

Do you sleep walk?

tak kott.

Do you snore?

i guess not.

When is the last time you peed in the bed?

did i?! tak pernah ok! :P

Do you have pets?

kat KT, tiada.

// ok tamat. back to.. doing things. haha
Tuesday, April 05, 2011

cerita hari ini.

selamat petang, hadirin hadirat! :P

tengah tengok 'syurga cinta'. tak tau kenapa, tengok cerita ni banyak kali pun tak pe. mungkin sebab ada awal ashaari. mungkin sebab ada mesej keinsafan. mungkin mungkin. eh. lolx

nah ambik ni photos! x)
sikit je lah tapi. ihihi

ini mee goreng yang sedap.

tengah hari makan kat luar. entah, semua orang cakap makanan kat kafe 'baru' tak sedap. katanya mee masin, mee tak basuh, keropok lekor semalam.. macam-macam. rofl. tapi serius la harga dia murah sikit daripada kebiasaan.


makan kat warung. best! :)




lepas tu petang tu pergi pantry nampak ada ais krim. apa lagi... :P




syiro & i, time breakfast semalam.



tengah sakit tekak dan batuk. adakah sebab makan makanan berminyak di kafe 'baru'? hah. salahkan antibodi sendiri yang lemah T_Tv

haha. ok daa! :)
Sunday, April 03, 2011

santai di lantai




haha.
seronok weh tengok boboiboy.. hasil tangan anak tempatan, kualiti international wohh. kelakar nak mamP pulak tu.. terbahak-bahak gelak tengok kat youtube :DD (kat tv; tv3, ahad, 7.00PM)

hari ini tahap produktiviti kat ofis adalah.. light-light sahaja. HAHA. kerja ada, tapi tak berapa banyak (ataupun tersiap cepat??) lepas tu pukul 5:05 terus cabut balik (buat apa duduk ofis lama-lama kalau tak de kerja.. baik balik buat minum petang kan. rofl). management baru kafe bermula hari ini. makanan ok. murah pulak tu. tadi ambik nasi separuh dengan ikan goreng cencaru belah belakang dengan sayur sikit.. baru 3ringgit. tak ke gile murah tu. air suam 20sen, tp sy mintak free dia bagi *keji kau wani HAHAHA* (tapi khalida ambik ikan dengan sayur tak de nasik kena charge 3.80.. ekekes mungkin kerana khalida kelihatan kaya :P)

af9 jugak dah start semalam.
tapi tak tahu siapa favourite. mungkin dah tua, tak larat nak sokong-sokong favourite bagai ni. tapi budak yang gilakan korea dan suka 'jual sayur' itu agak menarik perhatian foahaha *gelakan halilintar di udara*

erul. sangat serabai rambutnya. serabai itu stylo :D

hah. kaer tetap di hati :P

// hari ahad memang tak banyak benda nak buat. hari santai sedunia. LOL
Saturday, April 02, 2011

kejora&erlangga

hari malas-malas sedunia AHAHA

hari tu nak cerita pasal ni, tapi terlupa. kejora&bintang (kalau tak tengok sila main jauh-jauh kejap :P)


kan. hari tu ada tengok satu episod ni. lepas tu erlangga (hero) suruh si kejora (heroin) accept si fitra (supporting hero). what the garpu! berkorban lah kononnya kan. to the heck!! lepas tu sedih-sedih menangis. dah ko yang suruh dua-dua tu couple, semua salah ko!! *smack erlangga* (nak dijadikan cerita..) :P dah tu kena ugut-ugut dengan janet (antagonis), like semua orang macam kena ugut dengan janet.. tapi no one can do anything! ikuuuut je. kenapakah macam tuuuuu. selalu je orang baik tertindas. keji!

ok habis sesi emo. HAHAHA

apakah peluk untuk kali terakhir!! whattttt (tengah tengok ulangan kat tv)
(oh sesi emo tak habis lagi rupanya. lolx!)

peluk tapi menangis-nangis. memang nak kena korang berdua ni.

Friday, April 01, 2011

mari buat survey, kawan-kawan! xD

since i'm superduper bored and a bit sleepy (but i don't wanna sleep this early.. lolx), i',m answering this survey. and i tag this to everyone who's bored like me. boleh? HAHA

let's start! xD

Do you believe in karma?
i believe good deeds pay-off ;)

When's the last time you folded the laundry?
semalam! lepas tu hari ni basuh lagi. banyak betul bajunya. lolx

Do you eat breakfast every morning?

i do. i'm not skipping breakfast. sapekah yang cakap, skipping breakfast is suicide. tak ingat. HAHA

Do you wear contacts or glasses?
glasses. tu pun kadang tak pakai.

Is your laptop currently charging?
yes it is :D sambil bukak sambil charge. haha

Do you wet your tooth brush then put the toothpaste on or the other way?
yes i wet my tooth brush first, kot ada habuk :P

Do you want some candy right now?
tak. rasa kenyang lagi ni. (patut pun mengantuk) haha

Do you like wearing dresses?
i do. but i don't own so much dresses. shirts banyak la.

Do you tend to agree with people just to fit in?
sometimes i had to agree just to compromise.

Do you hate how some movies have songs every 5 minutes?
hindustan ke? hahaha
5 minutes melampau la tu.

How tall are you?
i'm not tall but i'm proud of who i am.

Would you rather dance forever or sing?
sing forever kot. itu pun kalau tak sakit tekak. haha

Are you looking forward to tomorrow?
tak tau lagi nak buat apa esok. lolx

On a scale 1-10 how much do you like spaghetti?
depends on the gravy. haha. prawn olio, 9. bolognese, 8.

What makes you want to take a survey?
when i'm bored like hell (like right now HAHA). or when i feel like to :)
well survey is fun don't you think?

Is your life your phone?
takkk. walaupun kalau ada wifi, nampak macam life itu berada pada phone HAHAHA
tapi tak lah.

Does anyone currently like you right now?

ada lah kot. haha. my loved ones. even cats (kalau bagi makan mestilah diorang suka, kan? wahaha).

Do you know someone who is so good at lying?
barney from 'how i met your mother'. ekekes (eh tapi dia taklah 'so good'!) :P

Do you like scary movies?
i like gore movies more than scary movies. lolx
tapi sebenarnya lagi suka tengok cerita-cerita gembira dengan sinematografi yang cantik ^^

Would you rather visit: The Eiffel Tower or Egyptian Pyramids?
eiffel. no doubt :)

What smiley face currently expresses you?
this ::)
senyum bermata empat, by ezra amin.

Do you watch the show The Simpsons?

i did. best!

Who is your favorite cartoon character?
arnold, from 'hey, arnold!'. sebab dia baik, ok. bart simpsons pun sy suka :)

Who was the last person you held hands with?
tak ingat. kak ija kot.

Do you only buy clothes that are under $20?
i buy clothes that fit me. kalau baju tu murah tapi nampak mahal, lagi lah sy suka beli. fuahaha

This year last year can you remember who you liked?
orang yg sama itu! haha
(yes it's you, boyfie)

You're phone is ringing. It's your worst enemy. What do you say?
tak angkat kot?? HAHA!

Were you single on your last birthday?
i was single, but not looking. lolx

Did anything brighten up your day today?
went out w/ bf and our friends (sekejap pun, still it brighten up my day) :]
and he bought me my fave doughnuts. brighten up second time. haha (thanks!)

Do you want to cut your hair?
not for now.

Has someone upset you within the last 48 hours?

tak ada sesiapa kot.

Will you be dating someone within the next month?
hoish tak tahu i :P insyaAllah. (jom!)
haha

Do you listen to Rihanna?

yes! :)

Have you ever had a really big fight with your best friend?
tak tahu la tu big fight ke tak. tapi sampai tulis note kat dia bagai. haha

Do you like slow or fast songs?
both. apa-apa lagu yang best, semua sy suka :)

Do you have feelings for someone?
i do :)

Do you like chocolate?
i do jugak. haha

Can money buy happiness?
money can ease your life. that's it. happiness punya tahap, tinggi sikit daripada itu ^^

What's something you want really bad right now?
i'm not sure. may be going back to shah alam? :)
and i wanna go out with him but i don't wanna bug him much. so. duduk rumah je lah. lolx

Just label everything with a true or false. (:

You had a valentine this year.
tak sambut valentine kot?? time tu maulud nabi, ok!
oh, u mean valentine as in loved one?
-true-

You have a crush.

-false- (not a crush anymore, i guess) :)

You have danced today.
-true-

You have a Facebook.

-true-

You hate getting yelled at.
-true- (siapa yang suka, dia gila! haha)

You're wearing socks.
-false-

You enjoy reading.
-true-

The last person you texted was your best friend.
-true-

You would rather be the oppisite sex.
-false-

You love it when a boy smells good.
-true- (omg tempting. haha)

You have anger issues.
-false-

Your favorite color on a boy is red.
-false- (tak tahu pun apa fave.. haha)

Someone made you laugh today.

-true-

It's past 8:00.
-true-

You've fallen asleep in class.
-false- (paling teruk pun, makan dalam kelas. HAHA)

You love to smile.
-true-

You think this survey was to long.
-true- (haha!)



oklah maharaja lawak nak start dah tu. bye! x)