Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Sunday, October 31, 2010

music player is on

i'm back in KT, yaww!
the hujanness KT. lolx (a good time for a good night sleep)

and let me wrap up october with this entry!! yeahx! 8D

semalam. on my way to aizza's.
she's my childhood bestie, and she's getting engaged!! :)




there she is!! *muka sangat excited sebab kawan baik berhappy2 ekeke*




pada masa yang sama juga, makcik sy telah datang ke rumah.
rumah yang jarang ada masak-masak ini (sebab budak-budak lelaki di rumah jarang nak makan nasi, jadi macam membazir nak masak tak de orang nak makan, kata my mom).. akhirnya berasap jua. (dia berasap kalau wani e balik je sebab wani e suka makan kan AHAHA)




request kat my aunt untuk masak her all-famous daging goreng kunyit.
orang len buat daging kunyit memang tak sama dengan yang beliau buat. serius sedap weh!! sy tak tau camne nak kata dah!! (curi resipi cepat!!) :P


my aunt stayed for a night.
dan mereka-mereka ini (mom, dad, aunt) menonton perlawanan akhir bola sepak di tv dengan sangat excited, ok!! kitorang yang anak-anak muda ini *mengaku muda.. cis!* :P ..pun tak excited tengok bola macam tu. haha

kelantan 2, negeri sembilan 1.
sykes.


harini pergi makan lagi di tempat kegemaran.
sy belanja. sebab nak celebrate birthday haret yang terlepas hari tu. haha
with haret :)
kelabu-kelaban dua-dua.




faletness menopang kening.
ntah apa yang difikirkan. ahaha




mom&dad.
apsal dok jauh tu macam bergaduh pulak. ekeke




buttered prawn yang famous. delish!!




ni sebelum balik memang acara wajib nak tangkap gambar dengan carpet kan.
tapi dia duduk nun sayup tinggi atas tembok tiang lampu.
sy kena panjat jingkit-jingkit tu sebab nak tangkap gambar dengan dia. hampas.




cangg!! akhirnya berjaya tangkap dia! xD
dan dalam keterpaksaan, carpet masuk jugak dalam shot (muka macam tak rela).




carpet.




dan lagi.


sekian, terima kasih.
skang mari bukak kipas, tarik selimut dan tido :)
nytes.
Saturday, October 30, 2010

my kesayanganness punya birthday deyy

yoshh!! telah kelewatan wishhh!! HAHAHA
ya i know i know semua ni salah sy!! maafkanlah kakak ko yang bengong ni!! lolx *bow*

fyi birthday si tinggi ni telah berlalu pergi 5 hari yang lepas!! ahax
time tu sy tengah kursus and tak sempat nak compose entry!! *lempangan atas diri sendiri secara bertubi-tubi* even though i post this late, doesn't mean i forgot, ok!! and i still love you no matter what la, harpaw!! hahahahhahah

now here goes the belatedness.. :P

dialah teman makan-makan sy di restoran kegemaran kami ^^
tomyam udang 1 pot!! AHAHAAA




orang yang bercitarasa fesyen agak sama dengan sy..
kaler kelabuuuu je yang dia suka. dengan kaler-kaler safe macam putih hitam :D




dia yang suka work out. percayalah, dia ada 6 pack (walaupun kurus)!! HAHA




dia yang muka tak de perasaan. aku je yang hug beria-ia. rofl




budak yang sukakan teknologi dan benda-benda seumpamanya.
(ko nak iphone tak boleh blah, kan!! kitorang pun tak pakai iphone!!) :P




curik masuk dalam shot orang (sila lihat di belakang sana!! hoish!!) :B




dia juga suka ke starbucks, tempat pembaziran duit membeli air kopi mahal.
(ko demand nak mahal-mahal ni, sila belajar rajin-rajin supaya jadi orang yang berguna dan kaya dan boleh afford nak beli semua menatang-menatang mahal ni!! AHAHA. ok!! deal!)
;)




ok nanti esok i pass you hadiah. ekeke
cheers!! luv ya!! :)
Friday, October 29, 2010

POST YG PJG. SILA COPE. HAHA

found this at supernab's blog.
it's so nice i can't help myself from sharing it with you guys.

gile awesome :D



sy sebenarnya baru balik kursus. di kedah.
penat dia equals to penat. HAHA
and i am disappointed that a friend told me of how happy i was at the course while everyone at the office were struggling with the 5s thingies. i know she's kidding alright, but 'kidding' doesn't mean that you don't mean it. people close to me know how hard i worked, last week i went home late everyday, one time i went home at 1 friggin' a.m. i didn't have enough sleep. only i and Allah know how i don't want to leave the office this week, as i have an urgent meeting to be set and yadayada. but it's a compulsory, assessment course; i had to sit 2 exam papers there and doing assignments for every slot and planning an event together with my batch. did you think i just sit there and only had plain fun??

i am disappointed because i work my as* off and i deserve a break. i'm only not around for 1 week (at the office wth) and coincidently that is the week where everyone has to be busy. so what can i do about it?? deal with it. you can't just rely on me, just me. they won't die if i'm not around. i have a life and a career goal to be fulfilled too. enough said.


budak-budak lelaki di rumah.
boys will be boys.
(but who says girls don't play videogames too? haha)




di satu kawasan yang lain, juga di dalam rumah.
ye, rumah ini syurga games. jangan nak pertikai. hahah



dan sekarang,
photos daripada kursus yang sy pergi bergembira itu!! HAHA

kehadiran : 149 orang yang awesome.




with aishah, in front of her room.
ini kawan-nak-gemuk sy :D
seronok ada kawan-nak-gemuk bersama. haha




ini kawan-kawan-baik-di-kursus sy. memang tak berenggang tiga orang ni. diorang suh tukar tempat pun, kitorang tukar baris je!! HAHA
nurul & asri.
nurul jaga kewangan jugak, so she understands me.
asri macam gila dan suka gelak, so three of us made a good bond. rofl.




ni semua budak-budak group 1. ramai lagi, tapi tak muat nak masuk semua :P
asri, amal, chu, effizal, iqbal si ketua.




kawan-kawanku di row belakang yang nampak-macam-tak-melayu, but believe me, they're all malays. haha
yuda, didi, adiela. they're all freakin' nice. jumpa adiela kat airport. dia duduk sebelah bilik sy :D didi sebilik dengan adiela. and jumpa yuda time balik beli makanan masa mula-mula sampai tempat kursus :D




with nurul. effizal tolong tangkapkan bila nampak kitorang terkial-kial nak tangkap sendiri buat myspace pose. HAHAH




kitorang kena buat event dengan perancangan sehari lebih saja & with limited sources.
memang gila hebat budak-budak ni buat event. memang faci semua puas hati and the event was somewhat happening :D




with friends yang sama-sama buat performance.
sy kagum dengan semorang yang perform malam tu sebab dalam masa sehari je dah boleh hasilkan lakonan/choreograph/nyanyian. gile hebat.




malam event tu dinner dia special sket. ada bbq.
heard tempat ni banyak jusa-jusa kursus. so diorang ada tukang masak sendiri. tapi memang sedap la. ni yang orang cakap aku poya-poya makan sedap-sedap time orang len kat ofis bertungkus-lumus. HAHAH. rezeki kitorang, ok. jangan nak cakap banyak situ :PP




my bbq plate :)
udang besar, banyak gile. but i only took one.




my friends on performance night :)




hahaha korang tau kerusi-kerusi yang nampak lain kat rows depan tu balut pakai apa??
alas meja kelas kitorang, ok!! sangat kreatif budak-budak ni pakai apa yang ada. faci pun tanya mana kitorang dapat benda-benda ni. bila cakap 'alas meja', diorang like... 'whatttttt'. HAHAHA
oh oh red carpet tu pinjam kat JKR :DD




tengah tunggu majlis start :)




bila tutup lampu, memang lawa gile la sebab ada lampu-lampu semua.
perasan tak lampu bentuk gitar kat dinding sana??
banyak lagi bentuk-bentuk macam not muzik, treble clef etc. gile hot.




bahagian teknikal.




time ni tengah sketsa. sketsa pasal PT*D. agak lawak jugak :DD




kami. x) gonna miss the girls.



ok sambung rehat-weekend.
daa!! :)
Saturday, October 23, 2010

pretty photos of karep :P

first time try ini : kerang goreng planta, dengan serai x)
not bad.
tapi sebab nak cepat, tak sempat habis lalu tapau bawak balik rumah. haha



dan tolonglah tengok gambar-gambar si eksyen (funny, time sy balik ni dia dah tak eksyen! :P) ..si eksyen yang comelness ni!!

atas alas kaki kelabu. suka betul dia duduk sini. lolx




merenung ke kejauhan.. 'bila laa aku nak dapat ikan ni.
si wani kedekut tu tak beli-beli lagi ikan kat kedai. daku kecewa.'
hahaha




stretching.




hah! nak tido la tu!! :P



comel kan!! xD ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi!
(sy yang 'tumpah'kan! bahaha)


lepak atas kusyen, watching girls in love (on laptop) & ANTM (on tv) sambil makan kerang goreng. rofl.



ok esok pagi nak jogging lagi.
berusaha, wani!! hmp! *penumbuk ke udara*
aight! bye!! xD
Friday, October 22, 2010

hijau

air oren si wani.. saja nak tangkap gambar close up xD




air tembikai si syiro.. yang duduk di sebelah.


si budak penat ni skang berada di shah alam.
ye, sy lah tu siapa lagi :P
haha penat sebab darn busy dengan workloads mengalahkan menteri namibia. was working since saturday, macam non-stop (kecuali waktu tido, waktu makan dan waktu keluar kejap HAHA).


workloads hari selasa. kejiness letak kerja banyak-banyak atas tray IN beta!!


ohaha. lepas tu ada lawatan pra-audit 5S from MPC.
time diorang masuk bilik sy tu, memang kerja tengah melambak atas meja, dengan laptop atas kerusi la bagai. time laptop terbukak tu, sedang terpapar graf kat powerpoint. memang betul-betul macam suasana ofis yang sibuk la konon.. hahaha hampeh.

balik shah alam naik flight tadi, my mom fetched me.
pastu beliau bercerita pasal the dad yang skang ni tamao dah tengok dvd kat tv tingkat atas (bapak sy gile dvd, sekian. lolx) the dad suka tengok kat bawah, katanya. hence beliau (mom) tak dapat menonton siri-siri kegemaran yang lain. pastu my mom tanya la my dad, kenapa tak nak tengok dvd kat tingkat atas dah? taukah the dad cakap apa?

"tv atas gambar dah tak lawa. kat tv tu darah dia kaler hijau."

HAHAHA. what the--- patutlah tak seronok nak tengok cerita perang-perang. darah kaler hijau!! rofl.
Wednesday, October 20, 2010

mari baling kek lagi!!! xD

orang cakap *dan wani e jugak cakap*, kawan yang baik susah nak dicarik. kawan yang baik ada 17 orang dalam setiap 17 juta *er. sila buat latih tubi math ini di tempat masing-masing ye* :P ..betul tak??!

"betulllll!!!" kata si gadis yang mendepangkan tangannya di dinding merah ini. xD



mana ko nak carik kawan yang..


..bersama-sama menahan terik mentari di kala nak balik selangor naik kereta dia?? (kawan berpanas)




kawan bersejuk (pergi yamcha sama-sama waktu malam kat old town. malam kan sejuk. HAHA. ok tak lawak. sila lempang diri sendiri, wani -_-")




kawan ke pasar malam (tapi dalam gambar ni, malam masih belum menjelma. lolx)
bersama-sama membeli apam balik atau kwey teow goreng dan sebagainya.. mana nak carik kawan seumpama ini hahh?! *emosi lalu bangun dan mengangkat tangan kanan ke udara* (tak releven langsung aksi ni T_Tv)



mana ko nak carik..
..kawan berjogging yang siap angkat-angkat kaki 90 darjah ke atas. susah nak cari, ok!!




..bersama-sama membasuh pinggannn... er. yang ini tak payah bersama-sama. biar dia basuh seorang. lolx. gelak kejam berjemaah :DD
:P


dan mana ko nak carik kawan yang..

..memakai topi seumpama ini bersama ko masa gotong-royong ofis??
(mungkin ada, tapi tak banyak la. dalam 17 juta ada la dalam.... ..)
*okeh berhenti mengira-ngira, wani e!!* *lempang*
sila ke tujuan asal!!


hahah. baiklah xP
kawan ini menyambut hari jadinya yang menggembirakan pada tarikh bernombor 20102010 apsal tarikh lahir ko lawa sangat nombornya?? kami adalah jealous!! :P

maka kawan, selamat menyambut hari yang indah ini dan semoga hidup ko dirahmatiNya sentiasa :)



p/s: ayat haruslah 'novel' kerana kawan ini suka membaca novel.. ahha! *wink*

have a fabulous birthday, my friend :)