Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Thursday, June 28, 2012

makan makan chakri

hello peeps!! :)

wahh penatnyaaaa *tiba-tiba masuk-masuk blog cakap penat, kan. kalau penat tak payahlah blogging!! DISHH!!* :P

oh. i will be leaving for five days.. pergi lawatan ke shanghai & suzhou, china. bendanya official visit sebenarnya, tapi diorang nak senang (and tak sempat, kot T_T), diorang buat sebagai personal visit. grr. tipu dosa mati seksa, tahu.

tak pe lah. ok sebelum ai beredar (flight pagi esok jam 1.40 pagi.. pukul 11.00 malam ni nak kena ada kat airport dah), marilah sama-sama kita saksikan entry terkini sebelum ai menerbangkan diri ke china. huahua.


noon tadi kami lunch di chakri xpress. plan asal nak makan kat JM beriani, tapi kedai tu dah tutup *duhh* :B maka di sinilah kami makan.



interior di atas siling. ada sangkar burung, kau.. jangan main-main. burung je tak de. semua kena goreng atau semua dah jadi tomyam. hahaha tak kelakar -_-"v rofl.



this is us. clockwise dari kiri; doc, syida, min, bos, azam, i. *azam, apsal ko tak nak pandang kamera?!! - cekak pinggang*



set nasi goreng nenas bersama ayam pandan. bos punya. rasa macam nasi kunyit. harga : RM9.90 (lunch set sekali dengan air)



min's nasi goreng ikan masin.. tapi dalam menu namanya lebih kurang macam ni.. khowpadkanaplakem. *serius!!* tercekik la ko nak menyebutnya. lolx RM15.50



azam's lunch set of.. nasi putih bersama ayam masamm manis.



doc's lunch set of nasi goreng tomyam. RM9.90



syida's lunch set of nasi putih bersama daging dan daun basil. RM 9.90



mine.. ketam kulit lembut (soft shell crab) masak tiga rasa. tapi masam. HAHA. dan ketamnya superkecikkk. RM11.50



makan dengan ini! xD RM1.50


terima kasih kepada doc & bos yang belanja kami ^^v


ni pulak bos (en. dayat) beli time balik tu. jamu anak-anak buah kat ofis. hihi

oklah penatttt. kasi rehat sikit lepas tu nak siap-siap pergi airport.

good luck kepada semua kawan-kawan yang ke karnival sukan. rugi sy tak dapat pergiiiii. main hebat-hebat ok!!

aight. see you in five days. insyaAllah. doakan sy selamat pergi dan selamat pulang :)
Wednesday, June 27, 2012

hari rabu bizisness.

hari ini berjaya dengan negotiation! wuhou!

nah beta bagi korang gambar je untuk ditonton. fuah. hahah.


petang semalam.. balik ofis makan nasi putih dengan ayam rempah rm2.50 dibeli daripada van ayam rempah sedap tepi stesen minyak shell ^^



dan sy mendapat hadiah harijadi daripada parents hari ni! weehee! thanks mama&abah!! :)



tangg!! jam tangan. memang sangat memerlukan. jam tangan lama tercabut skru & ketat nak bukak.


keju meju di tepi paperbag. dia suka sangat paperbag ni, ditarik-tariknya. oh. rupanya bukan paperbag, dia suka TALI paperbag T_Tv



bajet muka terkejut la tu eh??



time ni tengah sibuk main tali kamera. chis!!



nampak tu nampakkk. kaki tak lekang pegang tali kamera.



obses-tali. lolx



abaikan sebelah tu kaki faliq. haha



mata sepet sebelah. menunjukkan betapa bersungguhnya keju meju menggigit tali itu.



ish ish kucing siapalah ni -_-"



hancus tali kamera aiiii



lepas tu macam biasa.. duduk melunjur. kali ni kaki terjuntai sikit kat tepi tangga. konon comel la tu. konon. hahah



kaki terjuntai pandangan kanan.



over ok *ke ai yang over tangkap gambar banyak-banyak ni? WAH HAHA*



ok jumpa lagi!! :)

Tuesday, June 26, 2012

buah baru dalam kamus (saya) :P


hello!! xD bersama kita dalam sesi teka-teka buah. haha JK

ini buah sentul. isi di dalamnya macam manggis. rasa pun macam manggis, tapi isinya lebih keras dan rasanya masam.

sekian sesi sharing is caring kita. HAHA

kad dan kad

dah dua hari purse hilang. sorang pun tak contact, padahal rasanya ada letak phone number kat purse tu. business card siap bitau email address lagi, tak ada jugak orang email bitau, "weih, aku jumpa purse ko. mai sini ambik." tak adaaaa. maknanya kejujuran semakin kurang menebal di kalangan masyarakat kita dewasa ini. wah haha. tahniah.

and now i need a purse. or anything that is small, and has a compartment to isi isi semua benda yang tinggal. termasuklah MyKad sementara yang gedabak itu. lolx *gambar dalam MyKad baru tersengih gembira macam happy la pulak kan padahal baru hilang purse haha* nak kena tunggu MyKad siaplah baru boleh buat kad ATM pulak. jadi sementara tu kita pinjam-meminjam transfer-mentransfer je la (jangan nak promo-promo barang kat ai sekarang! pelanggan tidak berpotensi!! lolx). so thanks kepada yang meminjamkan cash sementara ^^v appreciate it.


oish gambar dalam lesen memandu pun gembira terlebih :P

sorry gambar webcam. lampu pulak tak bukak sebelah. jadi cahaya ala-ala kat tapak pekhemahan sedikit. haha

oh. lupa nak cerita. haritu ai letak dalam birthday wishlist.. antaranya nak makan husband masak. yelah selama ni bercinta nampak dia mms gambar nasi goreng, ikan goreng, sotong semua.. nak jugak rasa kan. hihi. so hari tu beliau pun menggoreng la ayam.. potong-potong pastu celup telur & tepung. sedap! lepas tu dia cakap, "haa makan.. ni hadiah hari jadi." ai cakap, "mana aci ni ayam goreng. nak nasi ke.. apa-apa.." HAHA mengada-ngada kan. but ai gembira je dapat makan ayam goreng yang sedap itu. appreciate it a lot, hun. thank you :)

ada banyak lagi nak bercerita.. tapi tangan cakap nak rest. mata apatah lagi. hihu.
so. till then. good night :)


p/s : alamak team jehan kalah la pulak.. (masterchef selebriti malaysia). esok ada ujian pantas. harap jehan tak terkeluar!
Monday, June 25, 2012

lunch


tadi lunch kat presint 9, putrajaya.. dapat pulak surat khabar metro dengan biskut gula munchy's free. tak tau siapa sponsor. tapi sedap biskutnya.. di dalamnya ada krim rasa mentega. yum yums.

dan itu hidangan seimbang *lah kot* okoko. ada nasi, ada ikan, ada sayur. dan ada jus oren :P
makan dengan diana, budak MKN.

have a nice monday! (malam ni masterchef lagi! yeah!)
Sunday, June 24, 2012

at pantai pandak

pantai pandak, chendering, terengganu is among the beautiful beaches that i went so far. because of what? the rocks. they beautify the scenic beach. woa.


the deep, blue sky.. in tones. the ocean. the rocks.



the 'me'. lol



tak perasan tertekan zoom. haha



dah perasan :P setting it back to normal. kecakk!! kimchiii~ :"D



him. just him. only him :)



jump over.



self-portrait :)



the crowd.


pantai pandak. i love it big time <3

pergi rumah mat su

semalam masa kat KTcity, mat su ajak datang rumah.. makan nasi ayam. so lepas main boling tu, isz & i pergilah ke rumah beliau.. yang banyak haiwan-haiwan peliharaan :P


manja ni dua ekor ni. yang belang-belang tu tengah demam. asyik bersin je. kesian pulak tengok.



tengok, punyalah baik.



siap berbantalkan lengan lagi ahax *err tu bukan kaki ke?!* :P



hidangan nasi ayam yang dimasak oleh kak ti, wife abang mat su. ayam dia superb!



pandangan atas. tadi tu pandangan tepi.. haha



gambar vain dalam kereta.. lolx


tu je, sekian :)

boling taim!

nampak dah lane boling licin berkilat-kilat tu kan.



dan beg-beg bola boling berderetan macam ada orang nak pergi vacation. maknanya...



masa untuk the bowling tournament! x) *ai datang sokong husband main dua game*



punya la ramai.. semua berdiri pulak tu. tak nampak, ok! T_Tv lepas tu husband panggil duduk kat belah sana. ok lah tarik kerusi duduk kat depan :P



isz in action. wuhou!




duduk di tepian lolx


tengah pilih bola. eh tak. dia bawak bola sendiri ^^



first game (ke frame?? ntah tak pandai sangat boling ni. biasa main pun ke longkang je. haha)



ready for baling the boling. hahaha Oh My English! sangat :P



game kedua. put your hands in the air for rajawali!! (and mr iskandar, of course)  ;]


habis dua games, ganti orang lain pulak.
sebab kitorang nak pergi ke tempat lain. let's! xD


p/s : sampai sekarang tak tau keputusan. tak tanya lagi. hee