Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Monday, November 30, 2009

artevent and i

rantai art, 18-20dec 2009.
dari berjuta-juta tahun lepas nak pergi, tak pergi-pergi sampai ke tua.. hahah

tunggu sy duduk KL balik, kang sy pergi lah rantai tu :B

.

geesh.
Friday, November 27, 2009

menaip dari rumah sewa, japgi nak balik kg semula

happy aidiladha, dearest friends!! xD

tahun ni sy buat korban, for the experience.
now on to the photos!!

tok imam yang mewakilkan sy mengorbankan lembu itu ^^




ahli-ahli rombongan ke tempat penyembelihan.
ohha gembira sungguh mereka :P
itu my mom and my aunts (and my bro, di belakang sana. oh and my uncle, if you saw him lolx)




lembu yang agak baik dan sopan.. ahax
tapi sempat lagi terbuang air kecik dan besar di situ. mungkin takut. ntahlah :P




tok imam suh diorang semua pergi kursus sebab da lama gile baru dapat tumbangkan lembu.. haha
(bab berkursus tu adalah serius :P)




ready.. setttt..




huahh banyak gile daging!! 8D



oklah nak pergi pizza hut.
adik gwe mau makan pizza.
sayang adik pizza-pizzakan. lolx
(pasni baru balik kampung. ye, sy menaip dari rumah sewa nii.. haha)

tata!! x]
Tuesday, November 24, 2009

sportspeeps

as promised, photos daripada kejohanan sukan.. yeahx!! *melompat bersemangat laksana ahli sukan yang tak terrer* :P

pengembaraan dalam bas bermula!! xD
memang hype gile bas ni. betul. lolx




malam tu lepas check in, pergi jalan-jalan wakaf che yeh untuk bershopping (iaitu sy tak beli apa-apa pun HAH kecuali 1 serkup kepala :b) dan makan bersama-sama ahli rombongan. ye, photo di atas menunjukan antara ahli rombongan yang hadir di kedai makan.




pagi esoknya, semua naik bas ke tempat perlawanan badminton.
ye itu mereka.




melepak. haha
cyutz, kena sama-sama buat pukulan untuk sort of 'perasmian' permulaan game dengan pengarah kelantan itu (dan 2 orang lagi, beregu). dah la main cam tah apa-apa.. lolx




one of my fave photo.. the closeness ^^v




kat tepi sungai depan hotel.
anti-clockwise from the middle: me, another-wani, su, scha, nizah.
masa ni hujan. ah hari-hari pun hujan. hee




pagi badminton, dan petang pulak adalah perlawanan bola tampar kat tempat len.
itu another wani, sy datang menyepotnye &kawan2 lain.. haha
beliau hebat bermain volley.




supporter dari terengganu yang ramai gile.
kire menang sorak la. psycho betul diorang ni cheer, macam nak terbalik tempat tu.. hoho




gambar fave sy jugak; sungguh comel ini gambar.. haha




budak berdua ni tengah nak stretching.
ye, itu haja beckham di situ. lolx




priceless.
penyokong-penyokong keterlaluan sedang membuat ombak.. ekeke.




ini pula penyokong-penyokong yang agak tenang (skang ni la kan, japgi tak tau lagi.. :P)




balik daripada menyokong volley, back to hotel.
beli jagung bakar tatkala hujan, sangat awesome HAHA
lepas tu nampak kereta yang macam model-kereta-yang-aku-beli-hari-tu, lantas terus tangkap gambar. ah bawah hujan pun tak pe, tak kesah :P




malam, dinner.
main menu, nasi kerabu ayam percik. wahah. nasi kerabukah.




tiga teruna pingitan.. lolx




meja kami adalah meja yang banyak piala :P
for badminton and volley, dua-dua ofis kitorang dapat tempat kedua.




esoknya lepas dinner, hari lawatan sekitar kelantan.
ni adalah kat kilang budu.. wahah.




lepas tu shopping-mopping kat pengkalan kubor x]
itu mereka berdua bersama si seram berharga 4 ringgit.. haha




kucing tu cuba panjat daus tapi daus tak merelakannya lolx




kat pintu masuk malaysia? tee hee



sy nak shout soriiiiiii sorisorisoriiii kat kawanku yang baik, si pemain skate dan pemain gitar handalan, ejoy yang berkahwin pada 21hb hari tu. sorry i couldn't attend your wedding kerana pergi ke kejohanan sukan iniiii wakhhh padahal ko da suh kite kosongkan jadual kan awal-awal lagi tapi nak buat camnekahhh. teringin nak tengok mamat skatepunk kahwin camne HAHAH tapi tak pe lah nanti kite bukak facebook kite pergi tengok gambar ko kat page blankqo :PP

selamat pengantin baru eh, ejoy.
may the joy blooms and may the love remains for eternity :]
(hoh aku ni jiwang rupanya lolx)
abaiiii :b
Sunday, November 22, 2009

im in a supercold room

heyya peeps! x]
i was in KB since friday for this kejohanan sukan zon timur, and i am still in KB till tomorrow for workstuff. sooooooooo

postinibukanpasalSUKAN, i'll post about sukan in next entry ^^v


the most covenient way to pack ur travelbags;
roll the garments. trust me, it saves some space ;]




our fellow friend, aleng had himself injured for playing futsal (i think).




now prepare yourself for this updated photos of the dearies ^_____^v
they're all freakin' cute let's squeeze em together.. ha ha

bigger eyes than previous week :b



staring at the gorgeous photog... er. HAHAHA



winking at the camera.. lolx



climbing the mom.



realizing where the camera is.



siblings' fun time.



jangan cakap anak kucing mati kalau tangkap gambar.
ajal maut di tangan Tuhan.
:P
Wednesday, November 18, 2009

HARI MENDERMA DARAH

warning : mengandungi gambar-gambar yang tidak selesa. lolx

ENTRY HARI SELASA.

pagi selasa di cermin sisi kereta another wani.
adakah sudah nampak gain weight? adakah? hahaha berkat makan secara extensive :b




ye, semalam (selasa) ada kempen derma darah di tingkat bawah
&sy bertugas untuk satu kaunter ni.. malas nak cerita lanjut pasal kaunter :P next!




suasana kerusi-kerusi yang lagaknya seperti ingin bermain gameshow who wants to be a millionaire.. lolx (tapi yang ni.. who wants to get jabbed?? :P or.. who wants to bleed fast? heh he seram tak seram tak :PP





keadaan santai di kaunter.
oh sungguh santai sekali mereka :P



sekarang mari saksikan sedutan ekspressi muka sebahagian daripada rakan-rakan kita yang menderma pada hari tersebut (seriously, sy sangat bangga dengan mereka ini).

yeo yang suka buat muka klasik di mana saja beliau berada, hatta ketika darahnya diserap sekalipun :PPP




isz yang riang gembira ketika menderma.
tak-pernah-lagi-aku-tengok-orang-riang-camni-derma-darah HAHA





mahazi seperti meratap pilu di situ :P
tapi dengar cerita, beliau memang pernah menderma sebelum ni.
so, kudos mahazi!





kenapakah azrol menutup mukanya?? oh sy pun tak tahu.. lolx





kemudian ada orang lain yang sungguh baik hati, tolong menutup muka azrol :P
(itu yeo kalau korang nak tahu, dia memang sebegitu aneh HAHA)



untuk hari tu, we got more than 30 donators.
(kinda cool eh?) xD
maka kepada sape-sape yang berat atas 45kg, tak de penyakit, tak period, tak pregnant, dan cukup tido, boleh je menderma darah untuk tolong orang-orang yang memerlukan ^____^v

ok sudah mengantuk.
tido mari.

lolnesskah

letihkuasatiga. haha
lepas badminton pergi minum+makan lagi (ye, tak de makna pembakaran lemak di situ lolx)
sesat2 sikit lepas tu jumpa tempat minum, lepas tu tempat parking dia banjir gile, lepas tu kasut basahkuasalapan. heaven.
balik masak air, sidai baju, mandiairsuam (sila jeles :P) dan lepak/surfing di katil. heaven.


sebenarnya ada cerita.
*untuk bacaan family gwe yang nak tau updates HAHA. orang len yang nak baca, bacalahsukahatikorang. taknak pun tak pe, ada-aku-kisah haha*

+pengarah(tuan hj) mintak sy call sebab beliau di KL dan buat jarang-jarang kalinya beliau berkata, "you're right!" kat sy. haha. finally i'm right, eh? :P

+ah abai yang di atas. sebab lepas-lepas tu, PA tuan hj kalut-kalut call sy masa sy kat kempen derma darah di tingkat bawah ofis. katanya tuan hj cakap, "sy tak bagi wani pergi sukan! meeting lebih penting!" (sebenarnya lagi panjang dan dramatik, tapi sy pendekkan HAHA) hahhh terkuborlah harapan sy nak pergi kota bharu (KB) weekend ni untuk bertanding!! T_Tv

+tak boleh biarkan ni berlaku!! lantas sy bergegas ke ofis dan selesaikan hal-hal dan call tuan hj dan akhirnya penyelesaian masalahku berlaku dengan hebat *hahaha gelak hartanah :DD* meeting akan berjalan weekend ni, sy akan prepare semua tapi sy takkan berada di meeting. juga menyelamatkan sorang kawan daripada kena attend meeting itu sebab semua orang patut bergembira di KB pada hari terbabit (rasanyalah gembira) :B dan buat jarang-jarang kalinya juga, mendengar tuan hj bercakap "terima kasih terima kasih terima kasih" banyak kali kepada insan kecil sepertiku ini. terharu. lolx

+tapi ada masalah lain muncul. bersedia untuk dimarah (atau tak dimarah) tuan hj lepas balik dari KB nanti. yang penting masalah tu bukan dicetuskan oleh sy, tapi melibatkan sy. haihs. pening kan.

+petang. berkumpul dengan orang-orang tua (tua ke? haha) bercerita tentang projek. itu adalah aneh. sungguh aneh. dengan muka serius sambil bentangkan fail dan kertas-kertas atas meja, bercakap tentang elektriklah civil work lah apelah. memang aneh ni.

+dua hari lepas kot. keanehan.. 1 nombor tersalah call. siap text. tanya itu ini. cakap yang nombor sy itu patutnya nombor kawan dia bernama lan. lan lutut ko HAHA. sudahlah cakap salah nombor, ingat habis sampai di situ. kemudian call lagi tanya adakah salah nombor. sudah jelasnyata daku katakan kepada ko, ini salah nomborrr masih lagi pura-pura call tanya perkara itu. apekah!! kemudian text-text lagi nak berkawan. apa yang lebih pelik, nombor telefon orang itu, nombor depannya adalah no plat kereta sy.. 01*-7709*** SUNGGUH ANEH!! *faint*



sekian.
nanti ada perkara-perkara happening, sy akan cerita lagi.
lolness.
Tuesday, November 17, 2009

volleygoalie


ohoh pokok-pokok dua tiga hari ni kenapakah nampak sangat cantik, hey? x]

petang semalam ada latihan bola tampar.
atas niat ingin memeriahkan majlis, sy telah ke sana untuk bermain bersama-sama.
(tak pandai tu belakang kire.. HAHA)


rasa macam berada di sekolah semula ^^v






nak pergi main badminton.
nanti sambung lagi :P
Friday, November 13, 2009

kerang bakar, kucing-kucing dan makanan

jika kau ubah fikiran - mila (awesome song! ^^v)


teringin makan kerang bakar.
maka last night telah mengajak kawan-kawan keluar untuk makan. x]


ye, sy suka selerakkan kulit kerang. sila tempeleng. haha




datang semata-mata nak makan kerang bakar je.
sebelum tu da makan sandwich kat rumah.
(ahha! ni nak promote.. belilah sardin brand Marina. aku-baru-try-semalam, memang sedap gile buat sandwich pakai sardin tu) xD




din cuba besarkan gigi.. HAHA. sebelahnya adalah isz.




ila O + hamid, makbapak kita untuk malam itu. lolx




apantah yang kitorang tengah discuss tu.. lolx




lepas tu pergi pantai batu burok, bergembira di sana.. haha
then seperated kejap, pergi kedai CD. beli CD karaoke RM5 je. gile murah! xD
diorang pergi beli durian, pastu makan kat dataran syahbandar sambil tengok budak-budak shuffle. apekah--- :P



keesokan harinya..
jogging kat park dengan budak-budak ni,
pastu breakfast. the usual thing.
cantik eh pokok, macam kat luar negara ^____^




balik tu before pergi pasar, pergi tengok anak-anak kucingku *tak semena-mena mengaku anak kucing sendiri. mau kena parang dengan tuan empunya.. haha*




serious cute, weyh!!
sy cop yang kepala bulat kaler light brown tu, isz kasi nama seven. tapi dia pun nak jugak yang tu. hah silalah rebut dengan beta kalau berani! *hunus pisau lipat-kecik-asah-pensil-khat* :B




ahaha bagus je duduk beratur situ :P
tapi yang paling well-behave adalah si tompok hitam (yang sebenarnya adalah kelabu gelap kalau diamati betul-betul). dia yang paling tak bising dalam bunch ni. tengok, siap minum peluk seven lagi lolx.
comel nak mamP.


note: yang putih tu pulak paling kuat merayap. sampai nak terkeluar kotak dia pergi. yang tu kasi kat another wani je lah.. bahaha



kat pasar, lagi la banyak gilee gile banyakk anak-anak kucing supersmall yang kelaparan.. sy sangat kesian tengok merekaaaaa
ada yang hampir dipijak di tangga oleh sorang budak kerana sungguh kecik.
tadi sy tolong seekor anak kucing stripe kelabu turun dari batu yang tinggi.. haha. sangat comel dia. macam sy *batuk, pengsan* :P




for lunch, goreng bi hun je. dengan udang yang banyak +ayam.
(ok la ok la, sayur pun ada. kira balance la tu kan. lolx)
keropok keping pengkalan setar jangan dilupa xD


sekian dulu.
:P