Copyright © emp street©
Design by Dzignine
Friday, September 30, 2011

6 bulan macam 6 minggu? atau 6 tahun? :)


friends/readers,

esok pagi sy akan mula mengikuti kursus DP*A yang awesomeness (6 bulan yang awesome) di.. di merata-rata tempat. HAHA. tapi akan lapor diri kat INTA*N Bukit Kiara dulu. pray for me, pray for my good health along the course sebab good health adalah sangat penting! :)

heard so much about this program. siap ada solo camping bagai.
apa itu solo camping? yee. ko gi camping sorang-sorang 1 malam. hebat kan :P

doakan jugak sy ok, dan tidak terlalu gelap gelita :D doakan sy jumpa ramai kawan-kawan baru yang best. doakan sy tak kena STS.. foahaha. (STS adalah 'surat tunjuk sebab'.. bila ko buat salah, ko akan dapat STS :P) doakan the best untuk sy! xD



kalau tak de updates agak lama, tahulah korang yang sy sedang berguling-guling di taman bunga yang cantik sampai tak sempat nak update blog :P



6 bulan, here i come!!

carpet si ekor payung, kecik si ekor tupai :P

video
rumah kitorang dipenuhi kucing-kucing. haha


//happy birthday si comelness, mia sara :) you remind me of myself when i was a little kid (bahaha) bajet comel :DDD
Thursday, September 29, 2011

cards. oh. cards.

heh. bahan-bahan untuk dish apa ni?!




ye. tepat sekali. hahaha



bi hun soto!! rofl.
(sambal kicap : kicap manis, cili padi goreng kejap, bawang putih bakar sikit, bawang goreng, garam.. blend semua)


//

sebenarnya gambar bi hun soto tu tak de kaitan pun dengan entry kali ni. haha. iklan je kejap :P

tadi korek-korek almari.. terjumpa kad-kad daripada kawan-kawan.
gosh i miss the old days where everyone was spreading the creativity inside them ^^ sekarang pun ada, cumanya semua orang terlalu sibuk untuk berkarya.

terus-terang sy cakap, sy sukakan handmade cards. or handmade stuff.
pada sy, barang-barang handmade ni lagi 'mahal' daripada kad yang paling mahal kat rak hallmark. kegigihan someone untuk ambik masa buat kad tu sendiri harus dipuji. skang mari lihat beberapa 'handmades' yang berjaya ditemui.. ^^v

(gambar tak ikut sequence.. tak de ranking apa. just snapped it on random sequence. enjoyx!)

handmades daripada hyrza. dulu time birthday, raya, etc kitorang memang selalu switched handmades. hoh. jersey no 9 tu sebab dulu i like inzaghi (football player) from italy ^^




daripada nadia.. yang sampai skang exchange handmades. banyak lagi handmades, tapi sy tak tangkap gambarnya haha. nampak tu envelopes banyak tu.. dalam tu pun ada kartun semua bagai. sangat hotness.




ni pulak birthday card yang dibuat sendiri oleh putri :)




raja, yang selalu bagi kad / hadiah dari semasa ke semasa. thanks, raja! :)
(tengok kad raya dia pop-up, ok!)



ahaha. zaman dulu (tahun 2008), sy memang gilakan pop-ups. jadi kawan-kawan rapat sy pun ikut sama suka pop-ups. cool ey.


birthday card daripada liana. simple je dia buat, but never fail to look gorgeous.




ni antara kad pop-ups yang sy beli tahun 2008. sy memang suka singgah kat meja pop-ups kat bazar plaza mont kiara tu.. hoho




kad raya daripada ben. dia buat sendiri comic strips tu.. siap pop-up lagi. HAHA




tertarik tengok ayat kat envelope ni. HAHA (korea katanya..)


selalu pun orang tanya pasal 'ezryl', dan 'ezrylpark'. kadang diorang fikir ezryl tu boyfriend sy. hah haha. sy mana ada boyfriend dulu! apakah mereka ingat sy stok yang letak nama boyfriend di belakang nama sendiri?? *apekah*

ok to make it clear, 'ezryl' ialah nama watak dalam cerita yang sy karang (sy dulu rajin menulis cerita, cuma tak publish je). and ezrylpark is not korean-ish, rasanya sy ter-influenced dengan linkin park la dulu tu.. foahaha.

ok back to the cards! ^^v


kad raya daripada fiancé. time ni kitorang tak couple lagi. berkawan-kawan dengan perasaan yang confusing agaknya.. lolx. sangat sayang kad ni sebab.. tak pe lah tak payah cakap. lolx




mini birthday banner daripada syira :)




sungguh abstrak kad harijadi yang dibuat oleh niezah ini :PP


ehh. habis dah?!

*pengsan*

(gila apa buat penutup macam tu) :P



NOTE TO SELF : nurture the creativity inside you.
Wednesday, September 28, 2011

look! the new look.

tampal gambar bunga-bunga sat xD


tengah cuba-cuba pakai new template kat blogger ni.
simple sungguh, nak letak links semua pun tak dapat. lolx
harap blogger team dapat improve dan tambah lagi banyak features. i need links and customized fonts and my own background or banner. weheyy i dunno :P

hari ini cuaca di shah alam sangat terik.
apa yang kita semua telah lakukan terhadap bumi?? *pasang kipas gergasi* :P

oh. kalau nak baca entries lepas, just click kat link paling bawah. nanti sidebar tu akan scroll sendiri ke bawah. haih. tak faham makcik dengan teknologi-teknologi baru ni. HAHA
(tengok macam link 'comment' pun tak berfungsi??! nanti ai check balik)

(oh ok. boleh comment, klik je kat link 'comment', then scroll sikit ke bawah. gile jahil ai. rofl)

later.
Monday, September 26, 2011

saying goodbye for a while :')



"selamat datang!" kata cucur-cucur jagung yang bergolekan.




saja nak snap gambar close up banyak kali :P



semalam pergi main badminton lasttt sebelum pergi kursus.
ramai jugaklah yang ada xD

tengok tu encik fadzil kalau datang dengan anak-anak, mesti berderet :P tapi suka tengok budak-budak ni.. rajin ikut bapak diorang. yang lain-lain tu : hamid, fauzan, hakim.




afifah muka terkejut :P dia tengah seronok baca komik lawak kampus yang sy bawak :D




ira, wife fauzan. dia ni terrer main badminton.. tapi dah tengah pregnant ni, haruslah kena marah dengan budak-budak kat court sebab hari tu dia siap pegang raket nak main.. haha. majalah-majalah dirompak dari kedai jual air kat sebelah court :P




suasana court yang akan sy rindui :')




multitasking, ok! main badminton dan baca komik serentak.. ahaha




bergambar muka ala-ala gangster dengan fifa.




siapa ni nak teman fifa main badminton lepas ni pulak?! korang temankan dia cepat!!



pemandangan di court, sekali lagi :)




bergambar suka-suka di depan dewan badminton ^^




si myvi hitam ni pun nak tangkap gambar suka-suka depan dewan badminton.. haha




masuk dewan balik dan tangkap gambar lagi :DDD




lepas main badminton, pergi pekan lama kopi putih pulak (old town white coffee) :P
ada orang nak belanja kan.. hehe




syiro menangkap gambar makanan dengan tenaga kegigihan yang tinggi. fifa seperti ingin tidur di meja itu :P




cili merah, cili hijau :P




roti telur lazat kepunyaan fifa.




popia goreng.




sy suka gambar ni. haha




kak ida dan rotinya :) beliau cintakan roti. lolx




aaaaaaa ko bayangkan camne nak tinggalkan dia selama 4 bulan?!! (bukan 6 ek?! hehe)
ni gambar hari ni. (gambar ni sangat sincere sebab dia gelak akibat sy buat kelakar lepas tu laju-laju sy snap.. HAHA)




daku dibelanja oleh anak-anak buah. sobs :'| terharu.
katanya kat hotel.. rupanya betul-betul kedai makan 'dekat' hotel. HAHA




makanan tak habis sampai lagi. kalau tak, penuh meja!




as i said.. penuh!! :P




last day before going to DP*A.. punch card. my penolong akauntan cakap apa.. "macam orang nak pencen je tangkap gambar tengah punch card." HAHAHA sadap yu :PP




dan marilah kita balik! esok start cuti dan balik shah alam!!
(balik lah. fiancé pun tak ada.. pergi outstation kemaman. jumpa dia kat handphone je la pasni) :}




i'm gonna miss everyone at the office.
pengarah, yang baik hati. timbalan, yang selalu suruh sy go for it. anak-anak buah, yang nakal-nakal. cc, yang selalu pura-pura marah semorang, pastu ketawa. kak ija, yang mesti makan on time.. kalau tak nanti dia gastrik. syiro, yang kalau lalu workstation dia, mesti tengah bukak cerita/videoclip korea :P. kak ida, yang makeupmakeup skang. fifa, yang kalau datang bilik dia, nampak dia main game tanam tomato. kak zah, yang selalu sy sakat & selalu panggil sy 'manis'. dan iskandar.. yang selalu sy kacau :')

i'm gonna miss them all.
Sunday, September 25, 2011

lotsa lotsa.

kenal tak bangunan mana yang designnya macam japanese ni? ^^
ye, kita berada di subang jaya! ahax



(gambar disnap ketika balik ke shah alam weekend ini)
ye lah, weekend ini :P sebab semalam baru balik semula ke KTcity dari shah alam. pergi punggah barang version 1.0. kejap je pun balik, 2 hari. isz & syira ikut balik sekali.


suasana hari jumaat di subang parade.




yours truly.



clutch kegemaran (selalu bawak pergi kenduri saja.. lama dah tak pakai), engagement ring & bracelet supergorgeous beli kat padini.


ye, sy suka bracelet. sy jugak jeles dengan orang-orang yang wrist bulat, sebab kalau pakai bracelet akan nampak terletak & lawa ^^v aa tak pe jugak, kat tangan ai pun lawa kan!*despite of..* rofl.


gerai cendol kat al-ubudiyah corner (ni tempat jual makan-makan kat masjid al-ubudiyah belakang rumah). kebetulan pulak hari jumaat ada bazar jumaat kan. makanan banyak.. membelilah jawabnya :P




beli cendol sedap & padprik ayam sedap. nasi putih dah ada kat rumah.
banyak gile sy makan. setambun. lolx



jus kesihatan. without sugar. mom said buatlah sendiri kat rumah. i said, tak de blender buat jus. pastu semalam baru teringat, blender hadiah harijadi sy tu kan ada bekas untuk buat jus! *petik jari kuat-kuat lantas ketawa dengan hebat*




ni jus yang the dad pesan :) oh. harga segelas RM6.50. tu yang my mom suruh buat sendiri tu :P




kucing ni duduk melepak kat wakaf (ke gazebo??) rumah jiran belakang. awesome ok rumah dia ada wakaf bagai. rumah dia pun tema kayu-kayu camtu. memang lain daripada rumah lain la :P




snap gambar dia minggu lepas.. haha. tengah baca newspaper *melts* (melts aje kerja ko, wani.. PANGG!!) :P




cc, mahazi & suhaimi sedang berdiskusi di sofa depan :P




hari tu pergi rumah chu, beliau masak bi hun celup. ni bi hun yang telah digoreng. nampak macam soohoon kan ^^




kuah dia. sedap weh. 2 kali tambah. memang tidak malu kamu, wani.. menambah-nambah di rumah orang :P




gambaran keseluruhan bi hun celup sedap tersebut :)